Archief

Je bekijkt het archief van April 2008

29 April, 19:29:47: *Minou vertelt: een drukke dag!

Gepost in: Updates
Door: melanie
halloootjes allemaaltjes!

zo, ik ben weer een beetje bijgekomen van de gebeurtenissen die de afgelopen uurtjes hebben plaatsgevonden en ik voel me weer happy genoeg om daar eens even iets over te vertellen.

vanmorgen dacht ik: it's my day! alle omstandigheden leken perfect om het een topdag te laten worden. gedeeltelijk is dat ook echt wel helemaal gelukt hoor overigens!
we gingen aan het eind van de ochtend met de bus mee. we stapten uit op een vreemde halte en even later zag ik iemand aankomen die ik eerder heb gezien en toen was het leuk, dus dat zou het nu ook wel worden dus ik begon maar vast met mijn staart te zwaaien.
we gingen ergens heen. ineens wist ik het:ik ben hier eerder geweest en sloeg vol goede moed het juiste tuinpad in. ik wilde nog even bij de buren koekeloeren maar uiteindelijk kwamen we bij de juiste voordeur aan die algauw werd opengemaakt. ik rook het. de hond die eerst echt nog een pup was rook nu niet meer naar pup...hij stond aan de andere kant van de deur met zijn poten tegen de deur aan. ik werd uitgetuigd en afgelijnd en de deur zwaaide voor mijn zwarte neus open. en daar stond hij. wat een beauty, die tarkan. lekker speluhhh! nou dat hebben we gedaan. het tapijt werd af en toe ruw door ons van zijn plaats verschoven, baasjes hun benen werden geplet door onze goddelijke lichamen ahumm en tarkan liet met af en toe het nodige geblaf weten dat hij eigenlijk wel heeeel graag wilde spelen. ik heb voor hem wat kauwstaven zachtgekauwd, kan hij eens gaan ervaren hoe lekker dat is.
daarna gingen we op pad. ik moest mijn tuig aan maar tarkan was ook wel erg nieuwsgierig dus die mocht even proberen maar ik moest hem toch algauw om. hij is nog veelste groot voor die kleine tarkan al is hij al even hoog als mij.
we gingen naar buiten. tarkan moest nog even poepen onder weg maar uiteindelijk waren we op een mooi veld waar wij moesten gaan spelen van onze baasjes..jaah echt niet!gras eten!!!!dat is veel lekkerder!!
en ik deed nog iets leuks. ik loerde naar de verrukkelijk uitziende hoeveelheid water die zich onder een best wel hoge rand bevond. zou ik??nee, werd er gezegd, niet zwemmen. dat begreep ik wel, maar ze moesten ook begrijpen dat je het warm krijgt van al dat lopen en spelen..mag ik mag ik mag ik??nee minou werd mij nogmaals opgedragen. zucht, dan maar gras eten. toch even rennen over het veld samen met tarkan maar toen ze even niet stonden op te letten heb ik mij toch in het water begeven. het was gelijk diep en het enige wat nog droog was was mijn kop. ik werd er met een dwingende stem op gewezen dat het de bedoeling was dat ik droog zou blijven en of ik er onmiddelijk weer uit wilde komen. dat lukte eerst niet, want het was een hoge kant maar ik met mijn sterke lijf kreeg mezelf weer op de kant, kwam naar mijn baasje toe en schudde me uit. braaf ben ik toch?? ok. mijn baasje kon nog lachen en het water was heel erg schoon en dus stonk ik niet. ik heb nog even lekker in het gras gerold. geen poep deze keer en ook geen dooie vissen. nee, gewoon, droog lekker gezond gras!
uiteindelijk toen wij echt besloten hadden hier niet te willen spelen werd ik afgedroogd (waarom moet dat toch altijd!!!) en ingetuigd en gingen we terug naar tarkan zijn huis. onderweg nog even een sanitaire stop voor de grote boodschap en toen waren we al gauw weer thuis en werd ik weer uit mijn tuig gehesen waar tarkan gelijk weer nieuwsgierig op af kwam.. dat wil die kleine doerak ook wel aan!
in de kamer besloten wij dat we toch nog behoefte hadden aan meer en gezelliger spel..nouja, dat besloot tarkan. ik vond het niet altijd even gezellig want die puber ging steeds aan mijn oren hangen! ik heb mij dus af en toe met een hoop gepiep en gekreun laten horen. we konden elkaar goed hebben. maar uiteindelijk werd tarkan met een volle etensbak in de bench gezet achter de tralies om rustig te eten en trok mijn baasje haar jas en mijn tuig weer aan (dat tuig kreeg ik aan, niet mijn baasje!) en gingen we naar de bus die we bijna gemist hadden maar dankzij tarkans baasje konden we toch nog mee en gingen we naar huis. ik was moe!!!
denk je dat je de rest van de middag rust krijgt?nou, komt mijn baasje toch na een tijdje weer beneden en maakt ze me wakker. of ik mee ga..nou, zoals het de trouwe geleidehond betaamt stond ik loom op, rekte mij eens heerlijk uit en liep nieuwsgierig mee. waar gaan we naar toe? hmm ik kreeg het benauwd onderweg toen mijn baasje zei dat we naar de dierenarts zouden gaan..moet dat ECHT???
ik liep wel heel netjes, bracht haar eerst bij de verkeerde deur maar toen zei iemand dat ik het fout deed en moest ik terug om de goede deur te zoeken.
nou, bij die balie was het nog niet zo erg, even de grond besnuffelen, helaas hier ligt geen eten..
even wachten en toen werden wij geroepen naar een kamer.ik kreeg het op mijn heupen. die kamer, die kamer nee die kamer is niet leuk en aarzelend nam ik mijn baasje mee naar binnen. een begroeting daar kon die dierenarts naar fluiten en mijn staart hing inmiddels slap. ze waren eerst alleen maar aan het praten dus ik dacht nog:ooh, ze komt hier niet voor mij, gelukkig maar. ik voelde me net op mijn gemak toen ik het zag gebeuren. die enge behandeltafel zakte zomaar omlaag. ik deed maar vast een stapje teruguit, dat soort dingen moet je uit de buurt blijven, daarop gebeuren gevaarlijke dingen. ik werd uitgetuigd en toen tilde de dierenartse mij zomaar op die tafel. tegenstribbelen had geen zin.mijn baasje sloeg haar vriendelijke arm stevig rond mijn borst en ik voelde dat ik opsteeg en zag de vloer naast de tafel verder wegzakken. ik kon er niet meer onderuit, het was ze weer gelukt. ik werd wat geaaid maar ik kon me er niet voor openstellen. wat ging er gebeuren? mijn vorige ervaringen waren nou niet bepaald positief. meestal betekent het pijn als je op zo'n tafel staat. zou dat nu ook?
ik werd bevoeld maar had geen rust in mijn lijf maar mijn baasje hield mij stevig vast. wat doen ze mij toch allemaal af. ze ging mijn hartje luisteren die naar het schijnt nog al heftig tekeer ging. mijn tong ging uit mijn bek en ik begon er maar bij te hijgen. ik zette een hoge rug op en mijn staart had ik al eerder tussen mijn poten getrokken. DIT IS NIET LEUK!maar er was niemand die daar iets aan deed. ja, ik werd wel toegesproken, ik werd geaaid, geliefkoosd, maar het deed me niets. dit is niet goed ik moet hier weg dat was wat ik dacht. ik moest mijn kop stilhouden zodat ze in mijn oren kon kijken maar ik werd driftig en toen liep ze weg. opluchting. even kwispelde mijn staart. maar toen, toen kwam er samen met die dierenarts een grote sterke man die mij nu stevig vasthield. mijn baasje stond bij mijn koppie en probeerde mij wat gerust te stellen, maar ik hoorde het niet en ik spartelde alle kanten op om maar weg te kunnen te vluchten uit deze verschrikkelijke ruimte. ik gilde zelfs even toen ik het oorkijkding mijn linkeroor in voelde gaan. nee niet weer die pijn die pijn die ik eerder gevoeld had toen ik oorontsteking had o nee bespaar mij. ok, het deed niet pijn maar het was ook niet leuk. mijn baasje pakte me over en tot mijn grote grote opluchting voelde ik de tafel naar beneden zakken. met een grote boog sprong ik er vanaf en schudde me krachtig uit. dit wil ik niet dit wil ik niet. oja, ik kreeg nog een snoepje van de dierenarts die ik bijna met hand en al wilde verslinden. eigen schuld, moet je mij maar niet zo plagen!
pffff ik werd nog even geaaid en er werd gezegd dat het klaar was, maar je denkt toch zeker niet dat ik ook maar iets van mijn vriendelijkheid heb getoond. ik wilde dit niet en ik wist ook niet wat ik wel wilde. we gingen terug naar de balie.mijn baasje gaf nog geld ook voor die vreselijke mishandeling.. ik verklaarde haar voor gek en ik heb voor de terugweg besloten lekker dwars te zijn. ik had geen interesse in doorlopen, ik wilde niks, ik moest alleen maar heel nodig plassen. gelukkig kreeg ik nog even de tijd om mijn blaas te legen waar ik dankbaar gebruik van maakte. pff wat was ik blij dat we thuis waren. ik ben neergeploft en heb niet de moeite genomen water te drinken. pas toen er iemand thuis kwam heb ik even geblaft en begroet en toen mijn baasje ging eten was ik weer een beetje vrolijk al bleef ik wel moe in mijn mandje liggen.
de dierenarts had me eigenlijk willen prikken vandaag, maar ik reageer nogal heftig op de inentingen en dus wordt dat uitgesteld tot dat ik terugkom uit amstelveen. ik voel me vaak een paar dagen niet zo in mijn hummetje en mijn baasje wil dat ik topfit naar de kennel kan en niet terwijl ik me eigenlijk niet lekker voel. mijn baasje vindt dat het haar taak is om mij dan lekker te vertroetelen en me de rust te gunnen die ik nodig heb.
das toch lief van mijn baasje he!!!
nouja, vanavond nog naar de hondjes, ik ga proberen dan mijn best weer te doen. ik kan nu nog even lekker slapen om bij te komen, toen de baasjes zaten te eten lag ik heel hard te snurken!!
nou, de groetjes en een vermoeid pootje van Minou!

26 April, 12:16:04: *Minou vertelt: gekke week

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,
veel te lang geleden dat ik of mijn baasje wat verteld hebben over ons leventje. en dat terwijl mijn baasje nu eindelijk even echt vakantie heeft en eventjes een aantal dagen niet aan haar school hoeft te denken!:)

afgelopen week was er weinig school voor mijn baasje. gisteren kwamen we voor niks :) vond ik niet erg want kon ik mooi de kantinevloer inspecteren:P, donderdag 3 of 4 uurtjes en toen waren we ook al weer klaar. maandag dinsdag woensdag hadden we vrij!!!gaaf he!
nou, ik vond het opzich wel lekker dat ik op mijn dooie gemakkie in het zonnetje in de tuin kon liggen maar dat heeft voor mij ook zo zijn slechte kanten:ik word vervelend!!haah nou dat heb ik mijn baasje vooral dinsdagavond bij "de hondjes"eens even goed laten merken. mijn baasje werd gek van me want ik deed niet wat men van me verlangde en was alleen maar met andere dingen bezig. ik was niet echt heel druk zoals ik dat weleens kan zijn, je zou het een soort van luiheid kunnen noemen.mijn baasje ging dus niet ECHT blij naar huis:)
woensdag dan. heerlijk weertje, 's middags heeft mijn baasje ook nog een tijd buiten gezeten/gelegen.ikwas woensdag ook nog wel erg verkeerd en was echt alleen mijzelf maar aan het plezieren.mijn baasje werd niet al te blij van mijn acties. ik deed niet zo zeer dingen die niet mogen maar ik deed wel andere dingen dan die van mij werden gevraagd. in de weg liggen, naast de mand gaan liggen als je verzocht wordt om er IN te gaan liggen, toen mijn baas vroeg of ik op wilde staan zodat ze er door kon ging ik met mijn pootjes wijd op mijn rug liggen:P
donderdag moesten we weer naar school. donderdag morgen had ik nog niet echt veel zin om mijn beste beentje voor te zetten, maar dat trok snel bij.
Ik heb zelfs tijdens 1 van de lessen (na de pinksterviering:), geen vin verroerd toen mijn grote vriend met iemand anders stond te praten. ik keek alleen maar!vond mijn baasje geloof ik wel leuk van me, maar ze ging niet echt uitbundig reageren zodat ik ook daadwerkelijk netjes onder de stoel bleef liggen.
oftewel:ik kan het best!
daarna was mijn dwarsheid gewoon weer redelijk over en we waren weer lekker op tijd thuis zodat ik weer lekker buiten in de zon kon gaan slapen..zzzz wat is dat toch een heeerlijk iets!
en dan gisteren. ik had weinig haast, maar alles liep redelijk voorspoedig onderweg naar school. op school waren we dus eigenlijk bijna voor niks, mijn baasje moest nog even snel iets afmaken en wat dingen inleveren bij verschillende personen. 1 daar van is de gene die ook mee gaat naar amerika om ons en nog iemand die niet al te veel ziet, extra begeleiding te kunnen bieden. en ze hadden het steeds maar over mij!
ik ben op school erg eigenzinnig (goh, van wie zou ik dat hebben;), en ben dan nog wel eens moeilijk te sturen. als ik binnenkort naar school moet in amstelveen gaan ze daar ook naar kijken schijnt.nou, ik berg me alvast maar!
mijn baasje is erg benieuwd wat ik van dat verre land zal gaan vinden. ze weet zelf ook niet wat ze kan verwachten, dus laat staan dat ze mij goed kan voorbereiden. het schijnt in iedergeval dat ik een muilkorf om moet in het vliegtuig:( daar moeten ze mij dan eerst eens even aan laten wennen want ze moeten niet van me verwachten dat ik zo'n geval accepteer!ik houd niet van al dat gedoe aan mijn lijf. mijn tuig kan ik warderen, mijn halsband en riem ook. de gentleleader is al minder leuk, dus laat staan een muilkorf!! maarja, anders moet ik 2 weken zonder mijn baasje en dat willen wij eigenlijk allebei niet. maarja, mijn baasje zal nog wel met mijn school daarover praten hoe we dat moeten gaan aanpakken want ik ben er nu eenmaal niet zo van gecharmeerd, al zegt mijn baasje dat ik pech heb en dat ik er maar gewoon mee moet leren omgaan. ach, als dat ding ooit weer af gaat en als ik maar gewoon goed verzorgd word voor de rest, nou, dan kan ik daar best mee leven.

En ja, over een goeie week is het dan zo ver. dan mag ik met mijn baasje mee met de taxi naar Amstelveen. Ze zegt dat ik daar een paar weekjes mag gaan logeren en dat ik samen met een trainer die ik wel ken op stap ga om mij weer een beetje op het rechte pad te krijgen voornamelijk wat mijn vreetgedrag betreft. mijn baasje vind het niet leuk dat ze mij moet gaan missen en ik wil haar eigenlijk ook niet missen, maar ja, daar zijn wel veel hondjes! dus daar kan ik dan wel mee spelen en dat vind ik ook wel erg geslaagd. na ruim 2 weken komt mijn baasje dan ook naar Amstelveen en gaan wij het daar samen ook nog even onveilig maken en daarna mogen wij als het goed is allebei weer naar huis om samen hard te werken om weer goed met elkaar te kunnen samenwerken.

maar het duurt nog wel even. 20 mei komt mijn baasje pas naar school, maar dat is al voor je er ergen in hebt.

goed, ik ga stoppen, het is even nodig dat ik blaf, ik weet alleen niet waarom dus ik geloof dat mijn baasje mij daarvoor even wil aanspreken.

dikke kus, en hopelijk tot snel!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

gisteren, 19 april vierde mijn baasje haar verjaardga voor wat vrienden. bijna de helft kon niet, maar dat mocht de pret niet drukken. want er kwamen ook vriendjusss voor mij!en wel in de vorm van vita en abbot!
Vita was er als eerste en samen hebben wij eerst de huiskamer even verbouwd, nee hoor viel best mee want samen zijn wij heel braaf;)
en daarna gingen wij naar een schoolplein, en toen we daar bijna waren (ik moest eerst nog even dringend poepen en plassen), kwam ineens abbot op ons af. wij mochten gelukkig ook al gauw los en we hebben ons behoorlijk it gesloofd. ik heb nog lekker achter een balletje aan gerend, die anderen waren niet snel genoeg!:P
uiteindelijk zijn we na een tijdje ravotten weer naar huis gegaan. daar gingen we nog even door, maar het ergste was er af. met zijn drietjes ook 3 bakken water leeggedronken in een kwartier tijd. daarna gingen de mensen eten. ik moest in mijn mand en probeerde daar te blijven, vita was al bijna gelijk in dromenland, en abbot ging mij uitdagen, die had geen zin om te blijven liggen. op een gegeven moment moest ik wel mijn mand uitkomen. gelukkig werden ze niet boos op mij.
's middags zijn we buiten gaan zitten. het was net warm genoeg voor de mensen. wij konden zodoende ook nog lekker spelen. ik heb heel hard met abbot aan de flos getrokken en waarschijnlijk heeft abbot zich toen bezeerd. toen we later werden uitgelaten wilde abbot niet lopen. mijn baasje ging ook even met abbot aan de riem lopen, maar abbot wilde echt niet. los was er niet veel aan de hand met hem. vanmorgen hebben ze in abbot's voorpoot het probleem gevonden:hij is een stukje van zijn voetkussentje verloren. die heeft hij in harmelen achter gelaten. arme hond, logisch dat lopen zeer deed!
maargoed. wij hebben gistermiddag heeerlijk gespeeld en toen we naar binnen gingen ook nog wel even maar niet zo heftig meer. abbot zocht mijn mand steeds op om lekker te kunnen liggen.
Na het eten was het tijd voor een fotosessie, en ik denk wel dat die aardig gelukt is. resultaat zien jullie binnenkort wel op baasjes hyves!!:)
daarna gingen ze iets geks doen met het baasje, kijken of uri gallar's kunsten echt werken. maar niemand was serieus en dus ging het toch niet lukken, maar daar zijn ook foto's van:)
voor we het wisten ging de deurbel en ging vita wweg met haar baasje. abbot had besloten niett meer op te staan en lag voor dood op de grond. toen werd er ook iemand anders op gehaald en ging ook daarna abbot weg en was ik weer alleen met mijn baasje. nouja, dat vond ik niet erg want ik was helemaal op!
Maar het was wel gezellig!en ik ben ook niet meer ziek hoor. gistermorgen het laatste staartje, maar ik ben weer als van ouds. ok, vandaag is er geen leven in me te krijgen maar dat mag toch na zo'n drukke dag!
mijn baasje wil me uit gaan laten geloof ik, dus ik ga maar effe braaf mee!!tot snel!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

ZO, ik ben weer een beetje bij gekomen, maar de eerste uren van deze dag kon ik mijn staart niet in beweging krijgen. Achteraf begon het gistermiddag al toen ik lekker binnen heb overgegeven in de frisse kleur groen:P
gisteravond bij de laatste uitlaat had ik lichterlijk spetterpoep, maar daar laat je je toch niet door kisten?
ik was vanmorgen ook nog wel vrolijk toen mijn baasje beneden kwam maar tegen de tijd dat mijn voerbak leeg was was de lol algauw over. Ik nam een slok water en liep toen snel bij de bak weg. bah, ik hoef niet meer. ik wilde de grond ook niet schoonlikken en ik ging maar eens zielig naast mijn baasje zitten om haar eens duidelijk te maken dat ik echt niet lekker in mijn hummetje was. we moesten toch weg, dus dan maar wat eerder. ik heb mijn baasje eerst eens even naar de groenstrook aan de overkant gedirigieerd die inprincipe verboden is voor mij behalve in noodgevallen en daar heb ik mijn vloeibare darminhoud achter gelaten. halverwege de route naar de bushalte moest ik nog een keer en mijn tempo was drastisch gedaald. tot dat er een hond aankwam in de verte. leuk leuk leuk, maar eigenlijk ook niet en ik jankte klagelijk zovan:ik wil wel maar alsjeblieft ook niet. mijn baasje kreeg mij met moeite weer op het rechte pad en ik keek niet naar haar om. ik deed eigenlijk maar wat en was blij dat ik bij de bushalte mocht gaan liggen. vlak voor dat de bus er aan kwam besloot ik dat ik het niet meer kon houden en kotste ik mijn hele ontbijt uit midden op de stoep... mijn baasje heeft me nog wel wat aan de kant gehaald, maar echt een ideale plek was het niet. er was niemand die haar kon helpen, ik had mijn baasje allang duidelijk gemaakt dat ik niet naar de bushalte wilde, ik had de route naar de dierenarts willen volgen. Stakkertje, zei mijn baasje toen tegen mij. vrijwillig naar de dierenarts, dan zit er toch iets niet goed. gelukkig kwam de bus, in de bus ging het goed, ik heb de hele weg onder baasjes stoel gelegen en geen haar bewogen.
uit de bus wilde ik niet echt lopen en alles ging wat traag en ook in de tram lukte het me niet omte doen wat ik altijd doe, neer ploffen en aan de kant gaan. opweg naar school ging mijn tempo wel weer wat omhoog maar ik was nog wel een beetje van de wereld moet ik zeggen. Aldus mijn baasje liep ik als een oud wijf:(
maar gelukkig kreeg ik op school een bak water voorgezet. tot baasjes opluchting dronk ik die in 1 keer leeg (hij zat niet helemaal vol hoor!), daarna mocht ik niet meer drinken. mijn baasje zorgde dat iemand een krant mee zou nemen uit de tram die als kotsplaats zou kunnen dienen, maar ik heb mijn water binnengehouden. pas na een uurtje op school trok ik weer wat bij en ging ik zelfs even op mijn rug liggen kwispelen. wat een opluchting.
Ik had alleen 1 probleem:ongelofelijkke honger. ja, wat wil je als je je hele ontbijt uitkotst. ik was ontzettend aan het zoeken naar eten maar verder was ik ook niet echt allert nog. onderweg naar huis nog even met gillende haast het gras naast de trambaan bemest, maar daarna kon ik weer kwispelend meelopen. en thuis? thuis nam mijn baasje wat brokjes (iets meer dan een derde van wat ik normaal per maaltijd krijg) en die heeft ze geweekt in heet water. even af laten koelen en toen heb ik het maaltje naar binnen geschrokt. daarna gingen we naar buiten in de tuin zitten en ik besloot toen maar dat ik me wel weer lekker voelde en heb mijn flos maar eens even opgehaald. mijn baasje wilde niet, die was aan het bellen, dus toen ging ik maar even op mijn rug liggen en mijn baasje's aandacht vragen. ook nog even met het baasje van vita praten door de telefoon (ik zei niks terug!:P)
en daarna heb ik me eens heeerlijk laten verwennen door mijn baasjes aaiende handen. ze zei steeds dat Vita en abbot morgen komen.zou het echt?? dan moet ik wel weer helemaal honderd procent fit zijn hoor, ik wil daar wel eens eventjes van genieten!
maar zoals het nu gaat gaat dat morgen helemaal goedkomen. vanavond zal ik wel weer gewoon te eten krijgen. ik heb nog niet geplast vandaag maar ben dus blijkbaar toch heel wat vocht verloren, dus mijn brokken gaan waarschijnlijk eerst nog even een minuutje in het water. ik drink wel goed, maar een beetje extra vocht kan geen kwaad zegt mijn baasje.
nou, goed dan. morgen zal hier wel komen te staan hoe het was op baasjes verjaardag die ze morgen gaat vieren, en anders niet;)

nou, dikke kus!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Het is toch wat, hoef ik vandaag ineens helemaal niet te werken omdat mijn baasje vrij heeft.nouja vrij,... ik zie haa niet veel want ze zit te studeren.sjongejonge dat we dat nog eens mee mogen maken!:)

Zaterdagavond heb ik iets moois beleefd. ik lag heerlijk te knorren in mijn mand toen ik ineens knallen hoorde en licht zag. ik ben nu eenmaal een nieuwsgierig aagje en na even twijfelen sprong ik dan toch maar op om voor het raam dat spektakel eens even gade te slaan. wat bleek, het was de afsluiting van de kermis in het dorp en dat wordt altijd met vuurwerk gedaan in de binnenstad en dat kon je vanuit ons huis goed zien. ik vond het wel mooi en stond kwispelend naar buiten te kijken. pas toen het klaar was dook ik mijn mandje weer in.
en dan de zondag. ik wist het, er was iets speciaals vandaag. toen mijn baasje 's morgens binnenkwam was ik de eerste die haar omhelsde. normaal blijf ik redelijk laag bij de eerste begroeting, nu sprong ik als mijn altijd blije zelf maar eens tegen mijn baasje op. ze vond het nog leuk ook, moet ik vaker doen! ik kreeg een knuffel, werd uitgelaten en kreeg eten. daarna werd mijn baasje gekust en werd haar de hand geschud. dat vind ik niet zo leuk want dat wil ik ook. ze kreeg wat cadeautjes waar ik helaas niets aan heb, maarja ik wa s ook niet jarig :)
ik heb een tijdje samen met mijn baasje buiten gezeten in het zonnetje (het zou gaan regenen!) en 's middags een lekker rondje gelopen. daarna kwam er visite en na even blaffen vond ik het prima en heb ik me netjes gedragen (goed he!)
het was een gezellige dag. ik moet namens mijn baasje iedereen bedanken die haar op hyves een krabbeltje heeft gestuurd. het waren er enorm veel. ook de mensen die haar een mailtje hebben gestuurd hartelijk bedankt namens mijn baasje!

gisteren moesten wij samen weer naar school.ik ging weer op vreettour en mijn baasje was niet altijd even happy met me, maar toen we eenmaal gesetteld waren en er niet zo veel plaats voor mij was bij mijn baasje, ben ik netjes een paar meter verderop blijven liggen en heb ik wat geslapen. ik zag mijn grote vriend ook nog even maar die zei niet zoveel tegen mij. gek hoor, maarja ik vind hem soms ietsje te leuk:)
's middags over het station terug. drama natuurlijk vond mijn baasje, ik vond het wel grappig want er lag lekker veel te snaaien op de grond. thuisgekomen hebben we even lekker gek gedaan en zo eindigt elke dag weer goed voor mij. vanavond gaan we als het goed is hoe dan ook naar de hondjes, ookal regent het, want dan gaan we binnen trainen. we hebben al heel veel lessen gemist. ik ga binnenkort ook 3 lessen missen omdat ik dan in Amstelveen op school zit. over 3 weekjes zit ik daar al. ik weet nog niet of ik me laat vermurwen door de training die ik ga krijgen, maar ik wil wel graag goed doen voor degene die mij commando's geeft.ik moet nog even een middenweg bedenken geloof ik.
Maar er zijn daar wel veel hondjes waar ik me lekker op kan uitleven. die zijn meestal veel jonger dan ik, maar ik spele graag met anderen, en die jonkies vaak ook, dus wat dat betreft zit ik daar wel goed!
binnenkort moet ik ook nog even naar de dierenarts, want over 3 maandjes zitten wij saampjes in de verenigde staten, maar dan moet ik natuurlijk wel toppie gezond zijn en moeten we zeker weten dat ik alle benodigde vacsinaties heb gehad en dat soort gekke dingen allemaal. ik moet binnenkort toch worden ingeŽnd, maar ik denk dat mijn baasje me dat aandoet als ik net terug ben uit amstelveen,omdat het dan pas hoeft.

nouja, ik zal proberen vanavond bij de hondjes goed mijn best te doen en iets serieuzer te zijn dan vorige week (toen was ik een beetje gek aan het doen en aan het donderjagen!:P

nou,dikke kus van mij hoor!
Minou

11 April, 23:50:20: *Minou vertelt:naar school

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Het is al weer even geleden dat ik wat aan jullie verteld heb, maar mijn baasje is veel drukker bezig met andere dingen dan anders en geeft mij dus niet de gelegenheid mijn zegje te doen. nu heeft mijn baasje weekend en mag ik eindelijk!

Ja, er is toch wel een hoop nieuws te vertellen. afgelopen zaterdag was natuurlijk de geleidehondenwandeling. Ik ben lekker uit mijn dak gegaan en heb de onstuimige puber uitgehangen. ik was toen we vanaf het station naar het restaurant nliepen heel boos op mijn gentle leader en heb hem er dus met 2 poten afgemaaid. in het restaurant kreeg ik hem pas weer om en toen staakte ik mijn verzet om hem weer af te krijgen dan toch maar.
En tjah, mijn baasje is al een tijdje met mijn school aan het overleggen over mij. Ik doe graag mijn eigen ding maar mijn grootste hobby is toch wel eten. en nee dat is niet 2 keer per dag een bak brokken maar dat is daarbuiten meerdere keren een extra hapje van straat, het station, de bus, de tram en mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de schoolkantine van mijn baasjes school. ik mag daar graag snaaien en mijn baasje wordt daar een beetje moedeloos van. ik ga fouten maken en let dan slecht op, waardoor mijn baasje weer op mij gaat inwerken waardoor ik zoiets heb nou als het zo moet zoek het dan zelf maar uit en dan gooi ik mijn initiatief dus overboord. Mijn baasje is niet altijd even vriendelijk voor mij en pakt mij nog weleens aan mijn nekvel vast en trekt me dan weg bij het eten waar ik aan begonnen was, maar niet iedereen is het daar mee eens. ik ook niet want dan kan ik mijn gevonden voedsel niet meer opeten en meestal ben ik toch wel even onder de indruk als mij even de waarheid wordt gezegd. maar dat vergeet ik snel en dan ga ik gewoon weer verder op mijn voedselstrooptocht.

tjah en wat ze dan nu voor me bedacht hebben.... het is mijn eigen schuld, maar, dit wil ik helemaal niet. ik moet een tijdje weg bij mijn baasje. ik ga voor 3 weekjes in Amstelveen op de geleidehondenschool logeren. Frans, een hele knappe trainer, gaat dan met mij aan de slag en gaat mij leren dat ik beter van dat lekkers af kan blijven. ik weet nog niet of ik dat ook echt ga doen want ik vind dat je geen labrador bent als je constant honger hebt en toch eten laat liggen! ik heb wel geen honger, nouja..... ik kom wel niets te kort, laat ik het zo zeggen, maar wie zegt dat ik elke avond weer eten krijg? ik vul mijn voorraad alleen wat bij!

Mijn baasje zal het dus een tijdje zonder mij moeten stellen. de eerste week dat ik wegben is het voor haar vakantie dus dan had ik toch niet veel hoeven werken, de week daarna moet ze 4 dagen naar school en ook nog eens persee over het centraal station, dus ik hoop dat ze lekker gaat verdwalen!
in de derde week komt mijn baasje op dinsdagavond naar amstelveen, ik weet niet of ik haar dan gelijk mag begroeten:(, en woensdag worden wij dan zoieso herenigd en gaan we 3 dagen trainen en ga ik vrijdag middag weer met mijn baasje mee naar huis.
Ik houd het nog even spannend, ik moet nog even gaan bedenken of ik wel wil afstappen van mijn alles-vreet-hobby, maar mijn baasje zegt dat dat wel verstandig is omdat ik anders misschien wel mijn baantje kwijtraak en dan heb ik zeker niet meer de kans het hele stationsvloerenenet van voedsel te ontdoen!

Mijn baasje heeft nog een paar weken om alles op een rij te zetten waar ze nog meer met mij mee aan de slag kunnen,. het zal mij benieuwen..

nou, ik vertel later wel meer, mijn oogjes vallen dicht en mijn kop op mijn pootjes!!

dikke kus,
Minou
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi ALlemaal,

Hier volgt dan eindelijk het verslag van de wandeling van afgelopen zaterdag. Even tussen het werken voor school door.

zaterdagmorgen ging de wekker al veeel te vroeg, namelijk om kwart voor 7. voor ik daadwerkelijk mijn bed uit was was er al een half uur verstreken maar dat had ik zo ingepland :P
Snel al je spullen bij elkaar zoeken, hond eten geven, voer mee voor vanavond, je vader lief aankijken of hij broodjes voor je smeert :) :) en dat doet hij dan natuurlijk ook heel aardig voor je!!!!
en dan rond tien voor half 9 de deur uit. Ok, het was iets later, maar ik had mijn bus nog.
Ik werd om half 9 al gebeld door een watje dat zich af vroeg of hij wel moest gaan wandelen met die regen, ja, natuurlijk, we zijn niet van suiker!!!
Ik had met Yvonne afgesproken in Woerden en we kwamen precies tegelijk aan. Even snel een kaartje en geld uit een automaat halen en dan de trein in. wij hadden pech, want hij deed er langer over dan de planning was volgens internet en dus misten wij de aansluiting naar hoek van Holland op Rotterdam centraal. Daar troffen wij nog een pleegmoeder (zonder hond), en daar hebben we dus een tijdje mee staan praten. uiteindelijk stapten wij de trein in met een aardige groep. Dick en Juba en Hilda, Kai en tolk hadden zich bijgevoegd. de kinderen van dick waren er overigens ook bij:)
en toen was het ineens heel snel kwart voor elf. minou stapte nog reeeedelijk rustig de trein uit, dat heb ik wel eens anders meegemaakt. ik ga niet vaak met de trein, maar toevallig de laatste maanden een paar keer en dat zal zeker ook schelen. Minou was redelijk opgewonden bij het zien van al haar collega's maar door de gentle leader had ik niet veel kracht nodig om haar op het perron in bedwang te houden.

We waren met een flinke groep en met die groep gingen we aan de wandel richting restaurant " de noorderpier". Minou was niet te houden. ze was erg boos op haar gentle leader en probeerde die met haar voorpoten van haar neus te krijgen. ik kon er weinig tegen beginnen, de trucjes die me geleerd waren om haar te laten weten dat het niet de bedoeling was, werkten helemaal niet. het was blijkbaar allemaal veel te spannend en uiteindelijk wist ze zich te bevrijden van het bandje om haar neus. Hem weer om doen zou opvoedkundig beter zijn geweest denk ik lol, maar ik denk dat ze hem dan net zo snel weer had afgetrokken.ok, probeer het dan maar even zonder. mijn armen werden aardig op de proef gesteld maar het was redelijk houdbaar. halverwege maakte ze nog even een noodstop in de berm. van spanning moet je nou eenmaal poepen :) (zij dan, ik niet :P)
en uiteindelijk kwamen we bij het restaurant aan. even lekker wat gedronken en de adreskokertjes aan Jolanda en Ingeborg overgedragen (dat kan ik niet lezen hoor).
Netjes volgens de planning het strand op. er lagen wat stenen, daar zijn we eerst even voorbij gelopen, dat scheelt zere tenen en valpartijen, en uiteindelijk werd het sein veilig en vrij gegeven. wat een ervaring is dat elke keer weer. Al die honden met alle verschillende bellen die vol enthousiasme het strand onveilig komen maken. echt super. Minou bleef in het begin voor mijn voeten vervelen, ik wl een bal ofzo dus kom maar op. nee, je zoekt het vandaag maar lekker zelf uit en als ik je per ongeluk raak dan is het je eigen schuld. Af en toe zocht ze Renť of Miriam (mijn begeleiders ;), nog even op om het te proberen maar zelf rennen was uiteindelijk toch leuker.
Af en toe dook minou de zee eens even in of rende een paar anderen achterna. de groep viel heel erg uit elkaar. Op een gegeven moment werd ik gebeld dat we even moesten wachten. iedereen had zijn eigen hond nog en het spul mocht weer verder gaan met ravotten.
We hebben een hele tijd gelopen. De terugweg ging iets minder soepel, want we moesten door het mulle zand. maar die honden maakt het niks uit, die banjeren wel door. zeewater drinken hebben er ook veel gedaan, minou heeft dit maar aan zich voorbij laten gaan. gelukkig maar. gewoon water is toch lekkerder blijkbaar.. veel te snel al was de wandeling voorbij. nog even wat gepraat in het restaurant en zo rond half 4 4 uur schat ik zijn we naar het station gelopen. Abbot en Lars moesten onderweg nog even flink wateren, en in rotterdam gaf abbot duidelijk te kennen nog graag even het gras op te willen zoeken. wij reisden (bram, cees en ik) door naar Utrecht. Bram en ik zijn een lekker restaurantje ingedoken (nadat abbot de zeikstraal nog even het utrechtse perron had bewaterd :d (of was dat in rotterddam nog??
Heerlijk gegeten (spareribs), veel te veel gegeten, ach wat kan het ons boeien voor vandaag:) en rond half 9 stonden we weer buiten. ik op de taxi wachten, wachten wachten. bellen......
uiteindelijk kwam hij pas na half 10 (de beste man kon er niet komen want het was eenrichtingsverkeer en zijn truus deed het niet goed en bla bla bla..in tussen had abbot nog maar eens 2 keer laten zien dat hij beter had kunnen worden opgeleid voor brandweerhond, het onkruid zal de grond wel uit komen schieten op de oudegracht :P. minou hield het droog en was aardig actief nog. in de taxi heeft ze zelfs een groot deel nog rond zitten kijken. thuis aangekomen na de uitlaat en wat te eten is ze nog even een poging tot spelen gaan doen (jaa echt!), maar ik was het ook wel behoorlijk zat en heb haar in haar mand gestuurd (doe ik altijd als ik naar bed ga), en heb nog even naast haar gezeten. ze was al half vertrokken toen ik ook naar boven ging. nog even bijgekletst op msn met een paar mensen maar om kwart voor 12 ging mijn lampje ook echt uit en heb k tot kwart over 8 aan 1 stuk door liggen maffen. minou was gisteren erg rustig!! gisteravond even een opleving maar om nou te zeggen dat er vandaag al denderend veel activiteit inzat, nou nee eigenlijk ook niet. mijn zus heeft haar net even meegenomen, haar bedoeling was om een flink rondje te maken maar ze werd gek van minou's getrek en is niet heel lang weggeweest. ik ben druk voor school bezig en heb een flinke verkoudheid te pakken (jas open op het strand was toch niet het slimste plan (toen voelde ik het trouwens al een tijdje aankomen), maar ach dat gaat wel weer over. lekker rustig aan doen en jezelf verplichten voor school aan het werk te gaan is dan een oplossing.

vanmorgen lag minou al gauw op mijn voeten te slapen. er was eigenlijk amper plaats voor haar, dus rolde ze zich maar op en heeft heerlijk liggen slapen terwijl wij poogden nog iets nuttigs te doen op school.normaal heb ik vrij op maandag, maar ben nu toch een paar uur op school geweest. was niet echt heel erg de moeite, wel wat dingetjes kunnen doen maar niet wat we gehoopt hadden. in de bus ook weer een slapend hondje en thuis kroop ze vlak voor mijn zus met haar weg wilde gaan ook spontaan op haar kussen.

het was weer een superdag zaterdag en hoop dat we dit snel weer kunnen organiseren. de groep was erg groot en ik heb eigenlijk niet eens zo gek veel mensen echt gesproken, helaas dobbs ook niet gezien :(, maar dat komt vast nog wel. Nu moet ik me de komende weken echt even op school gaan storten. ik wacht nog op bericht van het KNGF over Minou en haar pogingen tot het vreten van straat, maar dat laat allemaal nog een beetje op zich wachtenhelaas. als er echt concrete dingen boven tafel komen zal ik dat hier waarschijnlijk wel in grote lijnen neer gaan zetten, maar zolang ik nog niet weet in welk tijdsbestek ik op hulp kan gaan rekenen laat ik details nog even achterwege hier op de log.
goed, ik ga aan het werk weer..het moet af vandaag.zucht

groetjes en een dikke knuf van Minou

06 April, 11:32:56: Duiken in "de Kwakel"

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

de log over de strandwandeling komt zo, maar ik wil alles op volgorde houden, dus vandaar eerst deze log!:)

vrijdag ben ik in het kader van de nationale sportweek samen met 2 klasgenoten en de gymleraar wezen duiken in zwembad de kwakel in utrecht.
Bij aankomst bleek, dat ze wel wisten dat er een blinde meeging, maar dat er een beetje veel aanmeldingen waren. er zou dus geen tijd voor mij zijn??? erg balen dus want dat zou betekenen dat ik voor niks hierheen was gekomen. maar, we mochten wel in dat bad gaan zwemmen. nou, ok. misschien zou er dan nog wat tijd zijn voor wat instructie. die kwam er dus en ik werd in een duikvest gehesen.
(je hebt een 10 liter fles op je rug (zit aan het vest vast), verder zit er een slang aan die in je mond gaat (de automaat noemen ze dat blijkbaar), een slang waarmee je je vest kunt opblazen (lucht komt ook uuit de fles op je rug). verder kreeg ik vinnen aan mijn voeten. je begint eerst even met het wennen aan het ademen door een slang. viel niet tegen maar het is flink droge lucht. door je neus ademen gaat zo automatisch dat ik in het begin mijn neus dicht gehouden heb. als laatst kreeg ik ook nog een masker op. die zorgt er ook voor dat je bijna niet meer door je neus kunt ademen. en dan ga je met je gezicht het water in en kun je door ademen. heel apart. ik kreeg een slok water door mijn neus binnen (masker sloot niet helemaal zoals het moest:), maar je weet gauw genoeg hoe je dat weer kwijt raakt.
en dan laten ze je vest leeglopen en zak je langzaam de diepte in. wat een ervaring eigenlijk. zonder ademnood onder water kunnen blijven. op een diepte van 3 meter (ik was op de bodem aangeland), kreeg ik serieuze oorpijn en gaf ik het omhoog teken (duim omhoog). ik kon niet goed "klaren"(dwz de druk in je oren weer goed krijgen), dus steeds niet te lang onder water gebleven. het was al veel te snel tijd om er weer uit te komen. omdat ik niet heel veel instructie heb gehad mag ik volgende week terugkomen. of ik dit doe weet ik nog niet. het was erg leuk, maar ik heb gisteren vooral in de ochtend nog wel last van mijn oren gehad. ze zitten nu nog wat dicht, maar ik ben inmiddels ook lekker verkouden dus dat zal ook wel meespelen.
het was in iedergeval een gave ervaring. mijn instructeur had eerder al instructie gegeven aan mensen die niet (goed) konden zien. je gebruikt onder water veel lichaamstaal omdat je natuurlijk niet kunt praten, en dat moet dus anders. een tik op mijn schouder betekende: Alles ok??
duim omhoog betekende, ik wil omhoog, naar beneden ik wil omlaag, als je een rondje maakt met duim en wijsvinger betekent dat: ik voel me ok. als je met je vinger over je keel strijkt betekent dat:snel naar boven, ik krijg geen lucht meer!:)
die laatste heb ik gelukkig niet hoeven te gebruiken.
tot zover mijn duik avontuur. vanmiddag komt het verslag van gisteren erop!

groetjes,
Melanie