Archief

Je bekijkt het archief van January 2008

30 January, 10:09:32: *Minou vertelt:saai leventje?

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Snurkend rol ik me op op mijn kleedje op de stage van mijn baasje.
Nog 3 dagen, dan is deze voor mij niet zo boeiende tijd weer voorbij en kan het echte werk weer beginnen.
1 ding weet ik nu al:ik vind de leerlingen van mijn baasjes school veel aardiger dan de schoonmakers van het bedrijf waar ik nu de hele dag stil lig te liggen.
die leerlingen gooien namelijk vanalles op de grond en dat vind ik helemaaal niet erg. hier gebeurt dat niet en als er al eens iets ligt dan duurt dat nooit lang. maarja mijn baasje zal daar vast wel weer wat voor vinden, om te zorgen dat ik me niet klemvreet aan de meest ongezonde dingen (voor mij dan) en daarvan zal ik ook niet altijd blij worden..het is voor je eigen bestwil, zegt mijn baasje dan tegen me als ze weer eens heeft weerhouden van het nuttigen van een extra en onbekend tussendoortje.

Eigenlijk weet ik toch ook niet goed wat ik van deze week moet denken.moet ik me gelukkig prijzen? of ben ik eigenlijk heel zielig???
Vanmorgen. we komen naar buiten en dikke waterdruppels vielen gelijk al op mijn beauty van een vacht. wordt je daar blij van??NEE, ik niet want ik haat regen en zeker als ik moet werken.
Maar op het bedrijf hier lijkt het wel dat niemand mij eigenlijk wil missen. iedereen wil ineens met mij spelen en ook mijn baasje doet daar uitgebreid aan mee, met name 's morgens vroeg..om te compenseren zegt ze want ze wil natuurlijk dat zij de leukste blijft. nou, ze doet hard haar best om me bij haar weg te jagen hoor.ze laat me werken in de regen, ze bindt me vaak vast aan haar stoel, tussendemiddag mag ik niet meer los omdat ik dan allerlei heerlijke lekkernijen opeet waarvan mijn b aasje niet wil dat ik ze opeet en verder gebeurt er de hele dag HEEEElemaal NIKS!
Mijn baasje is druk, want er moeten nog wat dingetjes worden afgemaakt. af en toe stopt ze even omdat het heel moeilijk is, zodat ze mij even kan aaien en ze nieuw inzicht kan krijgen in hetgeen ze moet maken.

maarja, ook heb ik wel weer mazzel. mijn baasje denkt er heeeel anders over:
De bus vertrekt vandaag naar oostenrijk met mensen van de school van het baasje, maar mijn baasje gaat niet mee dit jaar. Dat heeft voor mij als voordeel dat ik haar niet hoef te missen, want eigenlijk ben ik wel erg aan haar gehecht en ga ik niet graag zonder haar door het leven.
Maar mijn baasje vind het minder leuk want die mensen gaan toevallig wel skiŽn en laat ze dat nou net geweldig vinden!ik snap dat niet. skiŽn.ik heb het nog nooit gezien geloof ik, of misschien wel, maar rennen is toch veel leuker!!
zelaten zich eerst door iets omhoog trekken, en laten zich dan gewoon naar beneden glijden..luie sport eigenlijk, dat skiŽn!
mijn baasje is het niet eens met me eens en ze zegt dan tegen me dat ik het leuk zou vinden als ik het ook mocht doen, want ik houd wel van een lolletje.
nou, zolang ze mij thuislaat, vind ik het maar niks, dus, dit jaar heb ik geluk want ze blijft thuis.ze heeft geen begeleider ofzo.halllooooo wat ben ik dan!!!maar dat kan ik niet zegt mijn baasje. ik kan niet zeggen waar ze heen moet en ik kan ook niet hard genoeg lopen en nee dat gaat niet..jammer hoor want die sneeuw lijkt me dan wel weer leuk. er zijn vaak nog veel meer honden in de sneeuw, dus jaah dat lijkt mee wel erg leuk!!!

van het weekend is het hier carnaval. al die mensen sloven zich uit met costuums en verf op hun gezicht en in hun haren, om lollig te zijn. nou, ik heb daar niets voor nodig hoor, ik ben van mezelf al 1 en al humor. mijn baasje gaat niet naar carnaval. misschien zaterdag even naar de optocht kijken maar dan ga ik denk ik niet mee want dat is heeel erg druk en vooral heel veel harde muziek. daar doet ze mij geen plezier mee daar heeft ze wel gelijk in.
maarja vervelen hoeft mijn baasje zich niet en dus is ze heel erg blij dat we 2 dagen vrij hebben volgende week. ik hoop dat het dan mooi weer wordt, dan willen ze misschien wel extra met me gaan lopen en me extra lang laten rennen. dat zou lekker zijn, dan ben ik goed allert als we daarna naar de nieuwe school moeten en heeft mijn baasje meer de kans om te zeggen dat ik braaf ben.

nou, mijn natte vachtje is inmiddels opgedroogd bij de verwarming (daar ga ik zelf tegenaan liggen!!!) en ik ga nu maar even lekker slapen, want iets beters heb ik toch niet te doen.mijn baasje is een kauwstaaf voor me vergeten terwijl ze bedacht had dat ik die mocht hebben vandaag!!nouja morgen beter hoop ik!!

nou, een dikke knuffel van mij en de groetjes van mijn baasje,
Minou

28 January, 09:45:43: Dagje stad

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zaterdag stond een bezoekje hoogcatharijnen op de planning. Mijn oplader van mijn telefoon is niet meer en daar moest toch echt een nieuwe voor komen.ook had ik het idee opgevat dat ik een behuizing wil voor een 2,5 inch schijf (laptopschijf) die ik als backupschijf bij mijn laptop kan houden (ik heb nog een schijf liggen, maar de behuizing niet).
ookben ik me aan het orienteren op een nieuwe laptop (de mijne is bijna 3 jaar oud en ik mag dus weer een nieuwe, en dat is eerlijk gezegd ook wel HARD nodig!
dus, om kwart voor elf kwam de bus netjes optijd voorrijden. om kwart over elf troffen ik en wilfred (een vriend) elkaar op het streekbussengedeelte.
Minou was errug uitgelaten :), en na een korte begroeting gingen we eerst na de mediamarkt.
Minou liet zich van haar beste kant zien. meestal volgt ze als ik met wilfred of iemand anders door catharijnen loop, nu liet ik haar werken. vaak wil ze dan ongelofelijk snel lopen en let ze niet op, die dag was ALLES anders:D

Ze liep mooi rustig vooraan en lette best heel goed op en zonder kleerscheuren bereikten we dan ook de mediamarkt. wilfred liep voor ons uit en minou liep keurig achter hem aan de winkel door.
De oplader was gauw gevonden, de prijs duurde even iets langer, en ik zou willen dat ik die nooit wist. nokiaopladertje met de nieuwe plug, een dunner en slapper snoer bestaat er niet. prijs?16 euro!!!
maarja, je kan niet zonder!
nog even bij de laptops gekeken, niet echt boeiend, afrekenen en naar de mycom, buiten catharijnen.
Ging ook erg goed. bij de mycom een behuizing gekocht voor een laptopschijf en toen vonden wij dat het lunchtijd was. wilfred nam een broodje mario,ruikt lekker, smaakt minder(vind ik dan)
en ik nam een lekker menu bij de mac:)
oja..ik sla wat over.
voor we bij de mycom en dergelijken aankwamen, moesten we over de markt. dat heb ik nooit echt gedaan met minou aan de beugel, maar ze was nu zo goed bezig dat ik het haar maar gewoon uit liet zoeken, en wederom ging het weer super. sommige mensen kijken echt niet uit, dus de botsingen die we maakten kwamen doordat er mensen ineens naar achteren gingen lopen of gewoon niet op liepen te letten waardoor minou niet meer bij kon sturen.

na de lunch zijn we vrij snel weer op de bus aangegaan. we moesten even wachten maar de bus was er algauw. en wat deed minou???die dacht:zo, ik ben klaar met werken, en ging op haar rug liggen in tuig!
gekke hond.thuis op onze werf (sorry, utrechts denk ik;), liet ik haar los en het grint spatte weer tegen de ramen. dan moet ze gewoon even ontladen endat uit zich door gek doen, springen,schijnbewegingen maken en heel hard blaffen.
binnen heeft wilfred mijn koeling in mijn pc vervangen en we hebben lekker zitten kletsen. mijn moeder wilde even een stukje lopen en die heeft minou even meegenomen. heel af en toe kan ik dat wel doen. minou was niet moe te krijgen!:)
uiteindelijk gingen we rond half 5 weer op de bushalte aan waar wilfred weer op de bus stapte en wij weer terug naar huis liepen.
minou had er erg veel zin in en liep met een behoorlijk stevig tempo naar huis zonder noemenswaardige gekke acties.
ik sleepte mijn 18 kilo wegende pc kast naar boven. daar ging even iets mis, toen ik hem neerzette ging mijn gezicht iets sneller naar beneden dan de kast. gevolg, ik sloeg mezelf een tand door mijn lip op de punt. auw!
het is nog een beetje dik en stijf en zoute dingen zijn nog niet helemaal pijnloos eetbaar, maar de ergste zwelling en verwonding is weer weg gelukkig.
Oja. mijn geluidskaart had ook nog storing. toen ik mijn koptelefoon 's avonds opzette werd ik getracteerd op een kijharde ruis!ik was al bang dat ik het nu echt gesloopt had, maar na een keer opnieuw opstarten deed alles het gelukkig weer.

gisteren zijn we lekker naar het strijkviertel geweest. minou heeft weer lekker gezwommen en ballen uit het water geapporteerd en natuurlijk de vogels van de kanten gejaagd:)
toen we bijna bij de auto waren kwam er een vader met zijn kindje aan. het kind kon nog maar net lopen vermoeden wij, ze kwam in iedergeval nog niet echt boven minou uit. van afstand hoorden we haar zeggen:aaai, aai, aai!!dus, ik liet minou even naast me zitten zodat dat even kon. maar dat is toch wel eng hoor, zo'n monster.toen minou zich uitschudde klonk het dan ook dolkomisch:oeoeoeh!!
ze moest wel lachen maar echt aaien was toch nog een beetje te veel van het goede.

vanmorgen had minou er ook weer erg veel zin in. was lekker rustig in de bus e.d. en liep lekker. straks komt er iemand van school voor mijn eind gesprek van mijn stage, want jah...het is alweer de laatste week. volgende week moeten we weer naar school.ook wel weer lekker, heb je af en toe nog eens de kans om eerder thuis te zijn dan half 6. nu is het op zijn vroegst 6 uur en soms zelfs half 8 en dat ben ik nu wel een beetje zat.

Nouja. ik ga wat dingen afronden en sommige dingen nog bijna vanaf het begin maken (denk niet dat ik dat nog afkrijg maar ik denk wel dat ik een aardige zet kan maken).

de groetjes!dikke lebber van Minou die nu braaf ligt te slapen achter me
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

gisteren was een beetje een gekke dag voor mij.
Na de lunch werd ik uitgelaten. mijn tuig mocht niet af,ik moest maar gewoon "gaan pissen". nou, dat deed ik allemaal dus maar braaf.. nog heel even op mijn plaats gelegenen toen gingen we alweer weg. met de tram mee. bij het winkelcentrum van cityplaza ging mijn baasje even drinken kopen.haha wat lollig. nadat mijn baasje het gepaste geld uit haar portemonee had gegrraven en hem terug in haar tas had gedaan zij die meneer van die zaak: je tas zit niet goed dicht, zal ik het even doen????hallloooo als mijn baasje zelf het gepaste geld kan vinden (en dan gaat het dus om 20 cent, 10 cent, 5 cent, euro's endergelijken, zou het te moeilijk zijn om een rits goed dicht te maken???
Halverwege die ritssluiting hangt altijd een touwtje van een ander vak en die zorgt dat de rits niet verder dichtkan, maar mijn baasje had dat nog niet in de gaten dus dacht die meneer gelijk dat ze haar tas helemaal niet dicht kon doen!!noujazeg!!
Ze kan toch ook voor mij zorgen!!
nouja. we gingen weer in de tram, en we stapten uit bij kanaleneiland.dat doen we eigenlijk nooit, en al helemaal niet zonder iemand erbij omdat mijn baasje daar de weg nog niet weet.maar wat bleek: daarom stapte ze juist uit. na een tijdje wachten kwam die ambulante b egeleidster van mijn baasje. die heb ik 2 keer eerder gezien. Maarja, die negeert me ook al als ik in tuig ben...het zal wel zo horen dan!
Wat gingen we doen?de route naar de nieuwe locatie van baasjes school leren.
Het is voor mij, als brave (ahum) labrador, heel lastig te begrijpen waarom ik steeds dingen opnieuw moet doen. heb ik het verkeerd gedaan???
Ik deed goed mijn best. mijn baasje strooide rijkelijk met beloningen naar mij haha,voornamelijk in de vorm van een lekker brokje.
We hebben het 2 of 3 keer gelopen. We hebben ook nog even gezocht naar een uitlaatplek voor tijdens schooltijd, en wat blijkt: er ligt een hondentoilet achter de school!
mijn baasje dacht er later pas aan om te vragen hoelang het pad doorloopt wat ernaast ligt en wat dat voor pad is, want dat betekent misschien een losloop/ speelplek voor mij,maar mijn baasje heeft beloofd dat ze dat zou uitzoeken als we weer naar school gaan.
de route heeft wel wat leuke uitdagingen voor mij als brave geleidehond. Zo hebben die rare utrechters blijkbaar het idee opgevat om lantaarnpalen en andere obstakels midden op de stoep te planten. soms staan er ook nog eens auto's geparkeerd naast de stoep en dan moet ik dus goed opletten welke kant het veiligst is. ook zit er op een gegeven moment een bocht in de stoep. een hele flauwe bocht. maar..... alles is daar gelijkvloers, en wij moeten daar dus niet de stoep volgen, maar oversteken. het is daar heel belangrijk dat ik optijd stop en dat ik niet met de bocht meega. ook hier hebben wij een mooie paal uitgekozen als herkenningspunt voor mijn baasje. oP het laatst werd ik een beetje opgewonden bij elke paal die ik zag.. mijn baasje was m e zo goed aan het belonen bij bepaalde palen dat ik dacht:als ik nou spontaan eens elke paal aan ga geven, levert dat ook nog iets op?ze moesten lachen om mijn gedachtengang die overduidelijk was.helaas leverde dat me niets op en werd me alleen gezegd naar de goede paal te gaan. gelukkig kreeg ik daar wel een lekker brokje!
er lag ook ergens een halve inhoud van een broodtrommel...erg verleidelijk voor mij, maar mijn baasje had me al eerder de gentle leader omgedaan en de les werd me gelezen toen ik een poging deed een stuk brood te pakken.
Oja. we kwamen ook nog een haan tegen!zomaar, op de stoep/weg!
machtig mooi die beesten. dat beest schrok zich dood van mijn schoonheid en vloog tokkend op. gek beest. mijn baasje sprak me toen wel HEEL streng toe en zei dat ik als de donder op moest gaan letten.dus, na nog een paar keer verlekkerd naar het beest te h ebben omgekeken, liep ik verder..braaf, opzoek naar de ingang van de school die ik op de 1 of andere manier, niet echt aantrekkelijk vind. ik ging heel aarzelend op de deur af. ik begreep het allemaal niet zo goed meer. elke keer gaf ik die deur aan, ik kreeg wel een brokje, maar we gingen maar 1 keer naar binnen en dan maar een paar meter.
we waren blij dat we in de tram zaten, opweg naar huis. we waren lekker bijtijds thuis gisteren. ook weleens lekker!kon ik voordat ik in mijn mand moest voor het eten nog even lekker een uurtje rondscharrelen. dan houd ik het veel beter vol. en het oefenen van een nieuwe route kost erg veel energie. ik ben dus tijdens het eten als een blok in een snurkende slaap gevallen.

en vanmorgen, nou, wat IK had, ik weet het zelf niet eens. mijn baasje is momenteel niet zo spraakzaam tegen me. ze heeft gisteren haar nek verdraaid en wil dat ik rustig aan doe. Als ik te hard aan de beugel of riem trek doe ik haar pijn.gisteren tijdens het uitlaten bleef ze zelfs een paar keer stilstaan!!!
maargoed. vanmorgen was het wel weer ietsje beter gelukkig al mag ik me niet teveel uitsloven.we gingen eerst met de auto naar utrecht, zoals elke donderdag waar we op de tram werden gezet. uit de tram had ik al gezien dat mijn baasje een s noepje in haar hand had voor mij. ik deed alles dus heel braaf. we moeten dan een trap af die bestaat uit 3 delen. ik weet dat ik af en toe na een deel een brokje krijg,dus ik verwachtte dat ik die wel zou krijgen..maar wanneer dat wist ik niet..dus na elk afgedaald deel ging ik voor mijn baasje staan en keek naar haar zovan: komt ie??en uiteindelijk.na het laatste deel zei ze dat ik een lieve knapperd was en kreeg IKKuh mijn brokje..maar, er lag daar iets, iets, verschrikkelijk, super, waanzinnig lekkers.. ik liet mijn brokje van schrik vallen..een mooie list, al zeg ik het zelf ,want mijn baasje dacht dat ik mijn brokje opraapte. maar met enige voorzichtigheid zocht ik toenadering tot het beest, het beest wat daar lag, tot een stem zei:erligt daar een dood beest. ik werd redelijk stevig naar achteren getrokken en kreeg tegelijkertijd op mijn donder..jammer, missie mislukt......maar dat ruikt zo lekker..en hoe zou zo'n dood beest smaken???nou als ik dat in mijn hondekop haal dan zwaait er wat, zegt mijn baasje. dus, ben ik maar braaf meegelopen.. heb mij braaf laten uitlaten door mijn baasje en omdat ik het niet altijd even snel doe (snuffelen is zo heerlijk, kan mij het schelen dat ze haast heeft) krijg ik af en toe ook iets als ik mijn behoefte heb gedaan. Ik kan het goed hebben, af en toe eens wat meer beloningen. mijn baasje heeft al redelijk magere brokjes voor mij, en die breekt ze ook nog eens in tweeŽn. ze ruiken erg lekker en ze smaken erg lekker. ik doe het daar beter op dan die puppybrokjes.
Frolyk vind ik ook erg lekker, maar mijn baasje zegt dat je daar vet van wordt en het stinkt.vind ik niet, maar ok..
vorige week heb ik wel wat frolyk gehad, van de kngf stand..jammmmmie
nu krijg ik minibotjes, zo heet dat. die zijn er in heel veel smaken en zitten in een niet zo groot zakje. dus, daar wisselt mijn baasje mee af. pens, kip, wild, of zalm..lekker hoor!!!
lam krijg ik niet, want dat is duurder en ik ben niet allergisch zegt mijn baasje.nou, het zal me een worst wezen, ALS ik maar lekkere beloningen krijg!!
Ik zweer natuurlijk bij kaas, maar dat krijg ik eigenlijk nooit. gister ook niet, terwijl mijn baasje het me had beloofd.maargoed, ze heeft het wel goed gemaakt met die andere brokjes hoor!

Oja. dat wilde ik vertellen..waar ik vanmorgen last van had!! :P
ik kwam aan, boven waar ook mijn kleedje ligt. mijn baasje liep even weg. ik was met haar collega aan het flirten die koffie aan het inschenken was. en toen kwam mijn baasje terug en ik besloot dat ik wel zin had in een opstootje. ik begon met bokkesprongen en algauw zette ik ook een blafconcert in.dat werd me niet echt in dank afgenomen, maar dat was een beetje moeilijk omdat ze zo moesten lachen om mijn rare bokkesprongen. de papierbak gooide ik omver (die was toch leeg) en ik stoote kijhard mijn kop tegen een tafelpoot dus ging ik nog harder blaffen. uiteindelijk maande mijn baasje me tot rust. ik moest er even van zuchten. ooh, wat is het toch heerlijk om af en toe dol en ondeugend te zijn!!!!!
even later toen mijn andere lievelingscollega binnenkwam deed ik het nog eens lichtjes over, maar deze keer kon ik mijn geblaf wat beperken. ze noemden mij een geit!!!noujaa beehhh!
en toen werd er op de deur geklopt waar ik nog nooit doorheen ben geweest. ik was nog los dus ik vloog er als een echte waakhond blaffend op af. mijn baasje was niet blij en terwijl haar collega naar de deur liep om hem open te maken riep mijn baasje me. meestal ben ik dan zo opgewonden dat ik het niet hoor, maar ik kwam toch. ze heeft me even vastgehouden en gezegd dat ik stil moest zijn. ik kreeg een klein brokje en moest gaan zitten. er kwam iemand binnen die ik wel een beetje ken, maar ik moest me koesthouden. het lag op het puntje van mijn tong om verder te blaffen maar mijn baasje leidde me steeds af en tegen de tijd dat ze dat niet meer deed, wist ik niet waarom ik zou moeten blaffen,dus probeerde ik het maar niet meer. toen ben ik maar lekker op mijn kleedje gaan liggen en daar lig ik nu nog.ik vrees dat mijn baasje me z o vast gaat liggen als er nog meer collega's komen, maar daar ben ik inmiddels aan gewend.

goed, ikga maar lekker slapen. daar ben ik aan toe naar die dolle buien van mij!!

dikke kus!!

23 January, 10:36:08: wat heb ik gedaan

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

nou, waar ik last van heb, nou, dat weet ik wel, maar hoe het komt!!!
toen ik vanmorgen wakker werd en mijn hoofd draaide werd ik bestraft met een fixe steek in mijn nek. en dat wil dus niet meer weg. ik denk dat ik een spier heb verrekt in mijn nek. ik ben constant aan het uitvinden hoe ik er het minst last van heb.
het is wel lastig, want iets met gestrekte arm (gebukt) doen gaat ook niet echt. handig hoor, je hond in en uittuigen. je buigt dan ook min of meer je hoofd. ik kan hem wel naar voren doen, maar met name naar links draaien is best wel pijnlijk, net als schudden met mijn hoofd of naar achteren buigen..nouja, het zal wel. van mij mag dit wel gauw afzakken.mijn schouder zit waarschijnlijk aan dat verrekte lichaamsdeel vast, wantals ik mijn arm op een bepaalde manier beweeg voel ik het ook trekken. minou moet us maar een beetje rustig aan doen. een trekkende hond aan mijn linkerarm kan ik niet houden denk ik.nou, vanmiddag moeten we de route naar school gaan oefene, dat wordt dan gentleleaderwerk wanthet moet niet te snel gaan!!!en ik ben kaas vergeten...toch maar met gewone brokjes belonen dan!of misschien kan ik tussen de middag bij de lunch een plak kaas meenemen en die verbrokkelen.nouja, ik zie wel.minou doet het altijd erg goed met kaasbeloningen!!(zou ik ook doen, want kaas is gewoon lekker!)

nou, de groentjes!

22 January, 14:17:05: *Minou vertelt:lekker, peren!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Hahaha, wat bestaan er toch leuke mensen.nouja, dat vind ik dan!!

gisteravond had ik het al in de gaten. de fruitschaal. normaal staat die tijdens het eten wel op de grond, maar verder niet. aangezien er gisteren druk gepoogd werd om carnavalskleding te maken, was de hele tafel bezaaid met rotzooi, en, de fruitschaal, die bleef op de grond staan. maar, zoals het een redelijk brave hond betaamd, laat je de inhoud, al watertandend, dat wel, liggen. ik was er wel een paar keer langsgelopen, had even gesnuffeld want er lagen nu geen appels en manderijnen, maar peren en manderijnen..appels vind ik lekker, wat niet...maar ik mag daar toch nooit aankomen. dat probeer ik ook maar niet in het bijzijn van mensen. en ja, meestal...als de mensen weg zijn, is die fruitschaal ook weg!!behalve vannacht. HAHA!!!!
gisteren was er een zak verse peren gekocht. een kilootje denk ik. natuurlijk was daar al van gegeten en er waren 3 heerlijke, sappige, smaakvolle peren blijven liggen. en die lagen er nog steeds toen de laatste persoon de woonkamer verliet..... dus, wat deed Minou, minou ruimde de rommel op!!minou at de heerlijke, sappige, gezonde, peren op!!en het was me toch lekker!!ik heb alles goed schoongelikt (er was ECHT niets meer te zien!!dus ik hoefde me ook geen zorgent e maken dat iemand het zou merken (dacht ik) en ben toen lekker gaan slapen..
vanmorgen toen er weer leven in de brauwerij kwam, was ik erg vrolijk. niemand had een reden om boos op me te zijn, ik had geen rommel gemaakt!
en toen kwam de zin die me angstig maakte: ik lust wel een peer mee naar mijn stage..waar is de fruitschaal??
Op de grond. maar.....er liggen geen peren meer!!de hond zal ze toch niet hebben opgegeten?? een brede grijns verscheen op het gezicht van mijn baasje.pfieuw ze wordt niet boos. ze heeft er zelfs om gelachen!de enige die misschien wat stom is geweest, is degene die de fruitschaal op de grond heeft gezet. althans, dat beweert mijn baasje...ik ben het daar niet mee eens.. degene die stom is, is degene die mij zoiets heerlijks altijd maar oontzegt..overigens:ik heb de manderijnen laten liggen. dat was te veel werk.moet ik die vieze schil er eerst afhalen!
mijn baasje is blij, ik ben er niet ziek van geworden. ik ben erg in mijn hummetje en lekker ondeugend..

ik word tegenwoordig aan de lijn uitgelaten tussen de middag. dat bevalt me eigenlijk niks. gisteren wilde ze nog een trekspelletje doen maar daarna was ze mijn tuig kwijt dus dat deed ze liever ook niet..maar ik maakte haar toch duidelijk om het wel te doen. ik pakte, terwijl ik aan de riem zat, een keurige, schone, droge, stevige stok en gaf die aan haar, althans, ik rijkte hem aan. ik liet hem niet los. en toen ging ik trekken. mijn baasje moest om me lachen, gaf me een knuffel en maakte me los, haalde mijn speelring uit haar zak en heeft even een trekspelletje met me gedaan. maar dat was al gauw afgelopen en toen bleek het toch de bedoeling dat ik mijn behoeften zou doen.jammer hoor.met opgeheven staart ging ik weer mee naar binnen. het zonnetje scheen zo lekker op mijn mooie glanzende vachtje!maar ik ben toch ook lief!!!hihhi
af en toe ben ik vrerschrikkelijk eigenwijs. en ik deed ook vanmiddag weer een poging om iets op te eten tijdens het uitlaten. werd ik me toch stevig over mijn snuit gepakt!ging die grote hand van mijn baasje helemaal in mijn bek. maar ik had het gevonden voedsel lekker al doorgeslikt dus mijn baasje had alleen maar een hand slijm!hahahaha!!!!


vanavond is de inschrijving voor de kynologenclub voor het nieuwe seizoen. daar moet mijn baasje heen, ik weet nog niet of ik mee mag, mijn baasje ook niet!:)
11 februari gaan we weer beginnen. wel een beetje laat, maar het seizoen loopt dan ook wat langer door, namelijk tot in juli. vorig jaar begonnen we volgens mij toch ECHT eerder!!!maarja...ik heb wel weer zin in een boeiende activiteit.dan moeten we ook weer gewoon naar school en ben ik dus wat beter in mijn hummetje 's avonds en niet meer zo hyper.
morgen gaan we de route naar school oefenen. mijn baasje heeft beloofd om kaas mee te nemen!!jeeej!!lekker lekker!!!!
nou, ik ga maar weer rustig liggen. ik ben klaar met slapen!snik

nou dikke knuf van mij maar weer en de groetjes van mijn baasje!

21 January, 11:04:32: *Minou vertelt: de ziezobeurs, deel2

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Zo, daar zijn we weer.

zaterdagmorgen liep alles een beetje, hmm, gehaast. ik wist niet waarom, ik kreeg eten, er werd nog meer eten voor me gepakt voor die avond, er werden spullen bij elkaar gezocht en dat soort dingen, en uiteindelijk gingen we (naar mijn baasjes mening veel te laat) op stap naar de bushalte. tussenstop bij de super om een strippenkaart en geld te pinnen en jaah tuurlijk hadden wij de bus gemist. balen, balen. mijn baasje werd er niet vrolijker op, we stonden natuurlijk redelijk dicht langs de weg in het bushokje en er reden elke keer auto's heel hard langs ons door de plassen. drijfnat kondenwe na een half uur de bus pakken. gelukkig maar. ik ben lekker voor de verwarming gaan liggen!!
in utrecht stopte de bus weer eens niet op zijn gebruikelijke plaats. iemand hielp mijn baasje om de weg weer te vinden en daar stonden ze, vita, en haar baasje. van opwinding ging ik 3 versnellingen harder lopen!die heb ik lang niet meer gezien. in augustus voor het laatst ende keer daarvoor was ook al weer 2 jaar geleden!!
jaah vitais wel oud geworden, maar ze was bij de trimmer gewees en dus veeel zachter als ikke!!:(
maar ik ben liever:P
maargoed. we gingen naar de loketten, kochten een enkeltje houten (terwijl we eigenlijk een retourtje nodig hadden maar dat wisten we toc h nog niet, en toen naar het goede spoor. de trein stond er al, dus we konden gelijk neerploffen. het is echt eenwereldreis hoor, van utrecht naar houten, (wel 8 minuten!!!)
en eenmaal uit de trein kwam er gelijk iemand van het rode kruis om ons op te pikken en ons in een bus te stoppen om naar de beurs teg aan. goed geregeld!! ik was een beetje opgewonden, was mijn baasje iets minder blij mee, maarja je kan niet alleshebben!!!
maargoed. eenmaal op de beurs aangekomen waren daar weer zooooveel collega's!!!!
we moesten even de rest van ons groepje zoeken en we zijn ook weer bij de stand van het kngf geweest waar wij water konden drinken en waar mijn baasje en de rest een bakkie konden drinken met een verse gevulde koek..jammie, ik had de kruimels!!!
daar zag ik Kees, een instructeur die een keer is geweest tijdens onze instructieperiode. ik wilde wel even kijken maar jah zo boeiend vond ik het niet.
en toen deed mijn baas me zo iets verschrikkelijks aan!!het doel is mij volkomen onduidelijk, maar mijn baasje vond dat ik niet moest zeuren. bij het kngf stond een trimtafel met trimster..en, en, en,, ik moest OP die tafel..dierenarts? nee, toch? geen dierenarts, dat ging er door mijn koppie toen ze probeerden me op de tafel te laten springen. maar ik weigerde dat natuurlijk, dus die trimster tilde mij erop. helemaaaal niet leuk natuurlijk. mijn baasje zei dat het geen pijn zou doen en dat dit geen dierenarts was. er ging een borstel over mijn rug. ik ben daar nooit heel erg van gecharmeerd en mijn baas had me de dag ervoor OOK al geborsteld, dus erg goed meewerken zat er niet in. is ze daar mee klaar, weet je wat ze deed!?!?!!!
mijn teen haren bijknippen.nou, heeft iemand van jullie dat weleens gevoeld? als je teenharen worden geknipt..mijn baasje zegt dat mensen geen teenharen hebben.wat zijn wij hondendan toch zielig!!! het kietelt natuurlijk heel erg!!
ook ging ze nog in mijn oren kijken omdat de dierenarts had gezegd dat ik daar heel veel haren heb maar dat viel mee. ik werd geknuffeld en mijn staartje ging voorzichtig weer de lucht in. uiteindelijk werd ik weer liefdevol opgetild en landde ik weer veilig met 4 poten op de grond.pffffft wat een opluchting. We kregen wat frolyksnoep en dat maakte het wel weer goed want pffik hou niet van al dat gedoe aan mijn lijf, ik speel liever!!! vita liet zich masseren, maar die werd er ook niet echt rustig van..
uiteindelijk verlieten we na een hele tijd de kngf stand weer (het was inmiddels voorbij lunchtijd) en de mensen gingne eten. wij kregen weer niks!:(
daarna gingen ze brailleleesregels bekijken.daar hadden wij niets aan, maarja je komt hier voor de baas he.

uiteindelijk vertrokken we rond half 5 naar buiten. na een grote plas konden we er weer tegen..nouja, ik wel!
met de pendelbus naar het station en met de trein terug naar utrecht. daar zouden we naar Charlie Choe gaan of hoe dat mag heten.
Vita had blijkbaar last van de spanning, want die legde een mooie hoop voor een ingang van een snackbar.hahaha wat een goeie timing. niemand had zakjes en voor er iets aan gedaan kon worden hadden er al mensen doorheen gelopen..beehh!!
nou in het restaurant lag helaas weinig eten op de grond. tussen de tassen heb ik me opgevouwen, maar slapen was er niet bij, het was veel te rumoerig.
uiteindelijk na het eten gingen we naar de taxistandplaats. nadat bram, bianca, harm jan, marleen, en tim waren verdwenen, bleven wij over.
snik snik. ik begon me net te vervelen toen ik een bekende zag.de vader van het baasje!!jippie. we mochten de auto in en thuis ben ik heerlijk gaan slapen. er kwam later op de avond nog visite, die leuke kennissen. en ze hadden weer een kluif voor me mee, ik mocht hem uit de tas halen maar dat was eens en nooit weer zei mijn baasje..opvoedkundig niet verantwoord maarja het was gebeurd voor ze het wist. (het was overigens niet mijn initiatief dus mij valt niets te verwijten!
na mijn botje ben ik lekker weer naar dromenland gegaan, net als mijn baasje... gisteren weinig bijzonders gedaan, er zat niet heel veel energie in mij, en er was niemand die met ons meewilde. jammer, want ik mag tussen de middag ook niet meer los.misschien gaan we vanmiddag eventjes apporteren zei mijn baasje, ik hoop het maar maar ze weet het zelf ook nog niet zeker...

nou, ik ga maar weer slapen!!het was super gezellig zaterdag en ik hoop iedereen snel weer te zien, want ik vond het niet leuk dat ik niet met vita en met abbot mocht spelen!!!!:(
volgende keer beter zegt mijn baasje. nou,d at moet ik nog zien!!!!

dikke kus van mij en mijn baasje zwaait!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Nadat ik mijn logje eergisteren had geplaatst, voelde ik me niet zo lekker. ik ging maar slapen en ik werd wakker van mijn eigen gekotst. mijn kleed, de vloer, allemaal ondergekotst. er was niemand ECHT blij met me. overal gingen ramenopen.jaaaja, ik had lekker poep gegeten en daar kon mijn brakke maag niet tegen..fijn gevolg. Mijn baasjes vriendelijke collega's hebben het opgeruimd en mijn kleed in een vuilniszak gepropt.dus toen moest ik op de voeten van mijn baasje slapen. ik had alleen geen zin meer om te slapen want ik was genoeg uitgerust.
maarja...mijn baasje was niet bepaald blij met die overgeef actie, de hele middag hing die lucht in het kantoor.lekker joh, poep!
Ik vind het erg leuk, en lekker!!! om van de grond te eten. Ik ken de plek waar ik tussen de middag wordt losgelaten zo goed dat ik op onderzoek uitga naar iets lekkers. ook aan de riem of in tuig wil ik nog weleens wat pikken (die baas ziet het toch niet!) en daar wordt mijn baasje erg gefrustreerd van. Ze had zich gelijk voorgenomen om op de ziezobeurs eens een babbeltje te maken bij de kngfstand over mij.. owwwjeeeh!
maargoed. gisteren WAS dus die beurs. vandaag ook, en morgen ook, vandaar deel 1, want morgen gaan we weer.

maargoed. gisteren hoefden we maar een halve dag op stage te blijven. Ik werd uitgelaten op mijn oude uitlaatveld van toen we nog op de azielaan op school zaten. maar ik was zo enthousiast dat er van plassen niks terecht kwam.nou, dan heb je pech,zei die baas.nouja zeg wat gemeen!nee hoor, ik had nog geen haast dus ach..
uiteindelijk kwamen we bij het werk van mijn baasjes moeder. toen die kwam gingen we naar de auto en reden we naar Houten. opde parkeerplaats zag ik heel veel collega's die uit werden gelaten. toen mijn baasje dat tegen mij zei ging ik weer eens een liedje zingen. in het begin was ik erg enthousiast toen ik uit de auto mocht. ik kreeg nogmaals degelegenheid om te plassen maar no way hoor, ik had geen zin. dus, gentle leader om en naar binnen. sjongejonge wat een hoop collega's!!!!!
Nadat ze een tijdje hadden rond gelopen en bij een paar stands een tijd stonden te praten (informatie inwinnen noemen die mensen dat) gingen ze een broodje eten. ik kreeg niks. gelukkig had ik bij de nvg stand al een koekje gehad en was ik gewogen en bekeken door de dierenarts die daar was.
Na dat de mensen, mijn baasje en haar moeder dus, gegeten hadden was het feest voor mij, we kwamen bij de kngf stand en zijn daar ook niet meer weggegaan..
Nou, ik werd gemasseerd door een medewerker van puppy en pleeggezinnenzorg. ze vonden mij ook nog steeds een puppy bij mijn school. nou ik ben al bijna 4 hoor!
ik vond het masseren wel lekker maar ik had er eigenlijk helemaal geen tijd voor. ik zag zoveel mensen en leuke dingen.. uiteindelijk ging die ppz medewerkster op haar kniŽn zitten om mij te kunnen masseren en toen ging ik even tegen haar opklimmen om haar een dikke kus in haar gezicht te geven!!hihihi!lekker he!!
en toen kwam die enge frans. nouja, frans is niet eng maar die weet altijd wel van aanpakken. ze gingen praten over mijn "kots"probleempje.nou, de gevolgen vind ik niet bepaald leuk. ik mag daar niet meer loslopen!!!wie doet mij dat aan. niet meer los tussen de middag, dat is best wel een ramp voor mij tijdens die stage. ook tijdens het apporteren wil ik nog wel eens even snel eten gaan pikken (dat deed ik vandeweek ook) dus dat kan ook niet meer. mijn baasje vindt het heel erg voor mij..ja, ik vind het ook erg voor mezelf!!!
En toen hadden ze het over het vreten van straat en de grond wat ik soms zo erg kan doen. DUidelijkheid was de boodschap. Kort houden en laten merken dat ze constant met mij bezig is bijvoorbeeld in de schoolkantine. nou, wacht maar, ik zal ze wel laten zien dat ik me niet zo maar klein laat krijgen!!!
over het loslopen en vreten gesproken: ze begonnen over een muilkorfje.maar mijn baasje was daar gelukkig een beetje tegen en er werd ook al gezegd dat ik dan waarschijnlijk toch mijn best zou doen om alsnog aan eten te komen en dan er gewoon met de muilkorf doorheen zou gaan.nou, geen fijn idee vond mijn baasje. ik blij..maarja, niet meer los, snik! snik! snik!

ze kwamen langs met borrelhapjes.dat lust ik ook wel dus ik stak mijn neus in de lucht. gelukkig kon ik er niet bij, vond mijn baasje dan gelukkig, ik vond het erg jammer dat ik niet zo'n hapje mocht!
mijn baasje heeft een adopteer een pup sleutelhanger gekocht. ze vond het nit leuk dat die er niet in het zwart zijn, zoals ik ben. er waren wel puppyknuffels in het zwart maar dat was geen sleutelhanger.dus nu heeft mijn baasje een sleutelhanger van een blonde hond.nou die zijn vast niet zo slim als ik!
mijn baasje heeft geen navigatiesysteem gewonnen bij het kngf. jammer vond ze dat! maar ze heft wel een borstel gewonnen bij de nvg.kan ze me nog mooier maken!haha

ik heb me best netjes gedragen vond mijn baasje.bij de kngf stand hebben ze met heel veel mensen zitten praten, ook met de directrice en die vond mij ook zo'n schat! ze kende mijn baasje niet omdat wij niet op school zijn geweest voor de instructie, maar ze vond mij wel een lief klein hondje.. dat ben ik ook!!
ik heb, toen mijn baasje met de receptioniste zat te kleppen, mijn luikjes even gesloten. op en gegeven moment kwam mijn baasje erachter dat de linkernop van mijn tuig er bijna afviel dus toen werd ik wakker. hahaha, ging ze hem aandraaien, had ze hele zwarte handen. gelukkig konden ze dat snel schoonmaken met vieze stinkdoekjes..tenminste, dat vond ik. mensen vinden dat lekker ruiken, van die vochtige doekjes, ik niet.
uiteindelijk waren we rond kwart voor 5 weer buiten. ik werd even uitgelaten (ik besloot nu toch maar om wat achter te laten in het gras, waarna we de auto ingingen waar ik lekker ben gaan liggen slapen...zzz

ik ben nu weer klaar wakker, de collega komt binnen die deze week al 2 keer mijn kots heeft opgeruimd:P en die vind ik wel lief
ik was nog moe gisteravond maar ik wilde ook wel spelen. bij de bushalte ging ik vanmorgen gelijk liggen.ik vond het, net als mijn baasje, erg vroeg nog!!!

morgen gaan we weer naar de beurs.
Abbott en zijn baasje, vita en haar baasje en nog een hond met haar baasje, gaan samen met ons samen met 2 andere mensen zonder hond.die zijn gek,wie wil er nou geen hond!:P
en daarna gaan al die mensen uiteten en krijgen wij vast niks. nee ik denk dat mijn baasje wel mijn brokken meeneemt hoor!! (hoop ik dan!!!)
ach, dan zullen we wel moe zijn. kunnen we lekker met zijn viertjes tegen elkaar kruipen onder tafel en samen lekker slapen..zzz ik heb er nu al zin in. mijn baasje moet nog steeds foto's toevoegen aan onze hyve, want ze heeft nog een aantal foto's die ze nog niet geplaatst heeft. houd het dus in de gaten!
http://melanieminou.hyves.nl

nou, ik ga weer slapen...
dikke kus
Minou die weer op haar schone uitgewassen zachte vedbedje ligt!

16 January, 14:24:50: *Minou vertelt: deze week

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Morgen gaan we naar de ziezobeurs. Ik, mijn baasje en haar moeder. ik vind dat altijd wel leuk, want daar staat ook de stand van mijn school. woei als ik die kngf jassen zie word ik al helemaal blij en die mensen ohh die hebben de lekkerste parfum op die er bestaat, ze ruiken namelijk helemaal naar hondjes!! en laat ik daar nou ook naar ruiken!:p
Maargoed, dan kan ik misschien weer eens wat onderonsjes houden met collega's. maar morgen gaan we alleen om vast in de ziezobeurs stemming te komen hoor, dan gaan we echt voor debeurs. zaterdag, dan gaan we voor het "echie".dan komt abbot en vita en dan komen er nog VEEL meer collega's dan op donderdag of vrijdag. mijn baasje vindt het wel jammer dat we vrijdag niet kunnen, want vrijdag ochtend staat er iemand in de kngf stand bij wie ik geboren ben!!mijn baasje vraagt zich af of ik haar nog zou herkennen.zij heeft immers de eerste 7 a 8 weekjes elke keer voor ons gezorgd. nou zal ik niet zo'n lastig geval zijn geweest, hooguit misschien dat ik altijd haantje de voorste wil zijn maar affijn.

Mijn baasje is hard bezig met het maken van een ECHTE website voor ons. maar ze gaat het niet zelf programmeren,dat vind ze teveel moeite en ze wil het nu echt eens een keer goed doen dus doet ze het met een content managementsystem in dit geval drupal ofzo.nou ik vind het best als mijn weblogje maar blijft bestaan en mijn baasje heeft me beloofd dat ze die niet zomaar verloren laat gaan.nou gelukkig maar, ik kan dusgewoon mijn belevenissen hier neer blijven zetten. alleen moet je dan een keer doorklikken om bij mijn weblog te komen. als je naar melanie-minou.nl gaat krijg je dan de echte website met een link naar mijn blog.nou dan is het goed hoor.
maar het is nog laang niet klaar!! ze wil vanalles vertellen eerst op die website voordat ze hem echt hier neerzet. maar dan zien jullie het vanzelf wel natuurlijk!

Gisteren regende het. Daar hebben mijn baasje en ik allebei een beetje een hekel aan. dat betekende dat ik gisteren gedwongen werd om aan de riem te blijven tussen de middag. Nou, voor straf he b ik toen binnen op mijn plaats vlak naast mijn kleed gekotst. ik had een klein staafje gekregen van mijn baasje en die viel denk ik verkeerd want ik kotste hem gelijk weer uit na een minuut ofzo.
mijn baasje heeft me toen even stevig vastgehouden zodat ik het niet zou kunnen herconsumeren want ze wist natuurlijk niet of ik iets had opgegeten wat slecht voor me was. en toen heeft een collega het met stoffer en blik, doekjes en een dweil allemaal weer spik en span gemaakt. dat vonden wij wel aardig van hem, maar daardoor kon ik mijn staafje niet meer hergebruiken...jammer hoor!!
Ik maak verder momenteel weinig bijzonders mee. Ik ben soms een beetje koppig. een soort roep om iets anders dan werk zou je het ook kunnen noemen en dat heb ik voornamelijk als we vanaf het bedrijf naar de tram en van tram naar bus lopen. daarna is het over want dan zijn we bijna thuis en heb ik eensoort van peper in mijn kont en wil ik heel hard lopen!
Dan doe ik soms dingen zo abrupt dat mijn baasje om me moet lachen.
Ja maar ik ben toch ook een grapjas!!!
ik was blij dat het vandaag weer droog was. net mocht ik weer even lekker loslopen en een paar keer apporteren maarja ik ging weer vervelend doen en elke keer het speeltje tegen baasjes benen duwen en wrijven zodat haar kleren helemaal onder de smurrie kwamen te zitten dus toen was het algauw weer einde spel. even het laatste stuk los rennen en toen weer aan de lijn. lekker hoor, dan kan ik weer even goed slapen.

nou. ik heb niet veel meer te vertellen. volgende week is inschrijfavond op de kynologenclub, ik hoop dat ik dan even meemag. en de dag erna moet ik oefenen naar de nieuwe locatie van mijn baasje's school..nouja..als zij het zegt!!
goed ik ga weer maffen..dikke knuf van mij!!!

14 January, 10:04:46: *Minou vertelt: ons weekend

Gepost in: Updates
Door: melanie
Haai die hoi allemaal,

Zo, het is weer maandag. ik lig lekker na te genieten van ons weekendje en vertel jullie even van mijn belevenissen.

Zaterdag ging baasjes vader oliebollen bakken. het rook verrukkelijk overal. hij bakte in de schuur maar de pannen met beslag (6 kilo!) stonden in de kamer en wel op de grond. maar aangezien ik ben opgevoed blijf ik daar vanaf. er lagen wel theedoeken op hoor. ze hebben me voor de zekerheid niet te lang alleen beneden gelaten. toen mijn baasje heel even weg moest met haar moeder en ik niet mee mocht (snik) mocht ik even bij baasjes vader in de schuur gaan kijken en dat vond ik wel gezellig hoor.
Maargoed. toen mijn baasje thuis kwam had ze een tas in haar hand. en die rook me toch lekker. ik wist het, er zat wat voor mij in. dat klopte. ze waren bij de welkoop geweest.
Ik heb een halsband met lichtjes gekregen. ik vond hem echt cool. ik wilde er graag in happen naar al die lichtjes hihi
mijn baasje heeft ook dentasticks voor me gekocht en munchy assortiment. honderd lekkere kleine dunne staafjes die ik binnen een halve minuut op heb ofzo:), dat krijg ik altijd als mijn baasje naar bed gaat of als ze even zonder mij weggaat. dan krijg ik altijd een staafje, of een stukje ondenchocola of een gewoon koekje, dat wisselt ze af. dat maakt het spannend. af en toe krijg ik, zoals gisteravond, dentastick voordat ze naar bed gaat, om mijn tanden te poetsen.

maargoed. waar was ik gebleven. zaterdag. mijn baasje was dus weer thuis van de welkoop. ze had ook nog een nieuwe handdoek voor me gekocht (weer een microvezeldoek), en handschoenen zonder vingers zodat ze mij gewoon brokjes kan geven als het koud is en ze toch handschoenen aankan. daar was ze heel blij mee. ik zie niet wat er leuk is aan een paar handschoenen, maar ze zei dat ze het voor mij deed,dus dan zal het wel goed wezen he
maargoed.
baasjes vader drukte mijn baas een tas in de hand met opnieuw een heerlijk luchtje. ik moest mijn baasje begeleiden naar het huis van haar oma. nouja, kamer/apartement, weet ik veel. aanleunwoning, boeiend, kan mij het schelen.
daar gingen we even naar binnen. ik werd op een gegeven moment een beetje opgewonden, want de man die er altijd zat, baasjes opa, is er niet meer en dat vond ik toch wel een beetje raar . ik ging dus me even vreselijk uitsloven naar baasjes oma toe. ik was in tuig, dus ik werd niet geaaid, maar ik ging allemaal heel lief kijken, en in de lucht kusjes geven en likken en ik ging zelfs tegen mijn baasje opstaan!???!lollig he:)
maargoed. uiteindelijk gingen we weer naar huis.
's middags kwam er wat familie om oliebollen te eten, en daar stond ie ineens weer voor me, Sjakie. harig, klein, ondeugend en altijd vrolijk. we hebben ons lekker uitgesloofd samen, wel ons netjes gedragen natuurlijk.
op een gegeven moment ging iedereen ook nog eens verse warme chocolademelk drinken. ik werd naar mijn mand gebonjourd en sjakie besloot maar om op een meter of 2 afstand van mij ook even te gaan liggen. hij probeerde me af en toe te verleiden met uitdagende blafjes, maarja, ik moest blijven liggen,dus deed ik dat maar..sjakie was moe geworden van al het spelen en mijn baasje heeft hem nog even lekker in haar armen gehad, dat hield hij niet lang vol want 1 van zijn baasjes kwam even bovenop mijn baasje zitten..nouja zeg..dan spoor je toch niet.. het zal wel aan mij liggen.
maargoed. ik heb toen dus lekker met sjakie gespeeld. toen iedereen wegwas be ik uitgelaten en kreeg ik mijn avondmaal. ik kon goed slapen hoor. ik was de hele dag zo'n beetje wel wakker geweest.
nou, die avond gebeurde er weinig boeiends meer.
Gisterenmorgen gingen we naar het strijkviertel. ik heb lekker zitten zingen in de auto op de heenweg en ik was erg blij dat we er waren.
Hahaha, baasjes zus had erg veel lol om mij. ze liet het niet merken, maar ik ben niet gek!!!
Er lag ergens heel veel brood. voor de vogels, beweert mijn baasje.maar ik vond dat ik dat ook wel nodig had.
Baasjes zus zag dat ik liep te eten en er werd hard Nee geroepen.nou, hoe harder er geroepen werd, hoe sneller ik ging eten.straks worden ze echt boos en mis ik dat brood..baasjes zus is uiteindelijk naar me toegekomen en heeft me erbij weggetrokken. ik had bijna alles al opgegeten. ze dachten eerst dat het spekkies waren, maar het was witbrood..lekkellekkerl!!!

Bij het strandje heb ik lekker ballen geapporteerd en lekker gezwommen, en een stuk verderop kwam ik een andere labrador tegen..het baasje van die hond dacht dat ik net zo oud als haar hond was.nouja zeg....ik ben bijna 4 en die hond is net 1!!ik ben geen peuter meer!! en ook geen puber en ook geen puppy. ik ben een volwassen hond van nouja..middelbare leeftijd?ofzoiets..
maar ik zag er mooi uit zei ze en ik was net zo snel als die andere labrador. we vonden elkaar erg leuk!!
nouja.ik was dus lekker moe toen we bij de auto waren. ik ben lekkerafgedroogd en in de auto gesprongen. ik ben zelfs een deel van de weg blijven zitten, maar nadat ik thuis nog een keer was afgedroogd en nog even een poging gedaan tot spelen, ben ik lekker op een bolletje op mijn kussen geploft en heb ik HEERLIJK geslapen!
na het eten van de mensen, werd ik weer uitgelaten en geborsteld.nou, er kwam niet veel haar van mij af, maar ja, ik was weer mooi, en schoon.doordat ik gezwommen had was mijn mooie harendek weer lekker schoon en stofvrij en na het borstelen was het natuurlijk helemaal pikobello~!!!
nouja..ik ga slapen.ik ben nog niet uitgerust!!

dikke knuf!!!!!
Miniminou!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Bron:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2987082/_Overstekende_blinde_geschept__.h

GENNEP

Een doldrieste automobiliste heeft in Gennep een
blindengeleidehond
doodgereden. Het baasje ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Een dergelijke mensenhelper kwam door een ongeval om het leven.

De 48-jarige blinde vrouw uit Gennep werd woensdagavond rond
19.30 uur op de
Brabantweg in haar woonplaats door een auto aangereden toen ze
met haar
blindengeleidehond een zebrapad overstak.

Het slachtoffer werd met een zware hersenschudding opgenomen in
het
Radboudziekenhuis in Nijmegen. De blindengeleidehond werd door
de auto een
stuk meegesleurd. Het dier overleed later in een dierenhospitaal
in
Nijmegen.

De 30-jarige automobiliste uit Beugen verklaarde tegenover de
politie de
blinde vrouw niet te hebben gezien.

Triest, ik hoop voor deze dame in kwestie dat ze snel mag herstellen. op deze manier je maatje verliezen, dat gun ik niemand toe.kan me voorstelllen dat je na zoiets extra allert bent. sjongejonge, heftig hoor
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

gisteravond ben ik met mijn baasje bij Tarkan in woerden op bezoek geweest. Hij zal hard zijn best gaan doen om ook blindengeleidehond te worden, maar hij heeft nog een flinke weg te gaan want hij is ook pas een week of 7.

Ik vond hem wel leuk maar de speeltjes waren eigenlijk interessanter. Ik had een kong gevonden met pindakaas erin, jammie, daar maak je mij wel happy mee hoor:)
maar we hebben ook wel even gespeeld hoor, die kleine smurf zat steeds achter me aan en sloofde zich lekker uit. Toen ik even een trekspelletje met iemand mocht gaan doen,kroop tarkan toch maar snel onder de stoel van het vrouwtje. dat bruut geweld vond hij blijkbaar te veel van het goede.
Die kleine weet nog niet hoe het hoort, want toen ik erbij was plaste en poepte hij gewoon binnen..nouja..zou ik ook zo geweest zijn? vast wel.
ik vond alle aandacht wel geslaagd. word daar altijd een beetje hyper van, hihi.
Tarkan heeft, heb ik al gehoord, lekker geslapen vannacht..is zijn vrouwtje vast heeel blij mee. hij heeft nog echte babyhaartjes. ik had geen moedergevoelens bij hem, alleen toen hij even ging piepen omdat hij zijn zin niet kreeg moest ik even komen koekeloeren wat hem nou weer mankeerde.
Maar ach..ik ben dus ook zo klein geweest. alleen ik ben helemaal zwart en Tarkan is een beetje "mislukt haaha! hij heeft wat bruine vlekken en hij lijkt wel op een herdertje. dat zei de vader van mijn baasje ook:da's geen labrador..jawel, tis wel een bijna volbloed lab, en hij wordt vas t net zo knap als ik. hij moet eerst nog goed groeien hoor want een tuig met zo'n lange beugel heeft het kngf nog niet uitgevonden!

ze hebben inderdaad geen foto's van ons gemaakt..lekker slim zijn we toch, maarja...zoals tarkan oook al schreef in de vorige log: we zaten amper stil!!

nouja, ik ga nog even verder slapen!
kus!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Weet je, af en toe baal ik er wel eens van dat ik geen pup meer ben.
Om dat te uiten, doe ik af en toe dingen die je van een volleerd geleidehond niet meer zou verwachten..althans......de gemiddelde geleidehond dan.
Maar ik ben niet als de gemiddelde geleidehond, ik loop een beetje achter en kan het niet laten om mijn ondeugende streken te staken.
Gisteren heb ik mijn baas eens goed te pakken genomen. ze deed alsof ze niet blij met me was maar ik merkte heus wel dat ze het stiekem heel grappig vond!!

tussen de middag gingen we even lekker apporteren. ik ben soms een beetje erg fel en niet echt voorzichtig voor de vingers die mijn speeltje aan pakken. en dat levert weleens woorden op die ik niet vaak hoor en die ik niet mag herhalen van mijn baasje.
maargoed. mijn baasje had na een paar happen naar het speeltje waarbij ik haar vingers had, genoeg van het spelletje en stopte de ring weg. ik kreeg een brokje.en ik was het er niet mee eens dat het spelen klaar was. dus weet je wat ik deed? ik nam een aanloop en sprong met een sierlijke plons de plomp in!na een streng: hee, foei! sprong ik algauw weer op de kant..ooh, dat was niet de bedoeling..de weg terug hield mijn baas me extra in de gaten. gelukkig had ze iets krakkemikkigs bij zich om me een beetje af te drogen..inwendig had ze volgens mij hartstikke veel lol om mijn actie. ik heb wel vaker van die dingen. iets wat ik graag wil, mag niet, of gebeurt niet, en dan bedenk ik iets anders wat eigenlijk ook niet mag. in dit geval de sloot in. dat heb ik hier pas 1 keer eerder expres gedaan en toen was ik ook al baldadig!

gisteravond toen we thuskwamen moest ik in mijn mand. alleen mijn baasje was aan het eten, de rest hing, zat, of sliep voor de tv en ik zag baasjes moeder naar me kijken. ik lag inmiddels alleen nog met mijn staart op mijn kussen, dat zijn ze van me gewend, dus we hebben even samen gecommuniceerd. ik vanuit ehh..mijn mand??? en zij vanaf de bank. elke keer als ze wat leuks zei gaf ik antwoord met mijn staart. uiteindelijk hoorde ik mijn baasje vrij roepen. dan twijfel ik altijd even, mag het echt?zegt ze het dan nog een keer ren ik op de keuken af om de gevallen kruimels van de vloer te verwijderen.als ik dan het woordje eten hoor laat ik duidelijk weten dat ik het dan ook NU wil en niet later. natuurlijk blijf ik altijd in de weg staan als ik aan het eten ben en blokkeer ik de deur maar die baas van mij is dan zo braaf om te wachten tot ik of aan de kant ga, of eindelijk mijn voerbak heb uitgelikt!haha!
vanmorgen had ik ook wel zin om te werken.mijn baasje had verse brokjes.daar doe je alles voor toch!
en, en, en,....ik heb zoiets heerlijks gehoord..vanavond mag ik een hopelijk toekomstig klein collegaatje ontmoeten. Een 7,5 weken oude labrador/golden die zijn best gaat doen om een braaf hondje te worden zodat hij over een jaartje naar school kan om ook geleidehond te worden. vanavond gaan we dus even op kraamvisite in woerden.mijn baasje wil ook weleens weten hoe klein ik geweest ben. eens kijken of ik Tarkan (want zo heet die kleine) kan verleiden tot een spelletje. nadeel:die kleine donders hebben altijd van die scherpe tandjes..maar ik ben niet van plastick en ik ben ook geen watje dus ik kan wel wat hebben.

nou, jullie zullen de belevenissen wel horen. mijn baasje hoopt ook dat er mooie plaatjes geschoten kunnen worden en die komen dan wel op onze hyves of op deze blog als we hebben uitgevonden hoe dat moet!

nou,dikke kus hoor!!!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Zo, het weekend zit er, spijtig genoeg, weer op.
zaterdag middag zat mijn baasje me een beetje op te jutten. ze had het over Siem die met zijn baasje en vrouwtje even wat spullen zou komen halen. er stopte een auto en ik mocht met mijn baasje mee naar buiten zodat we daar weer even kennis konden maken.
Siem viel bij mij ook wel erg in de smaak en zijn baasje Pieter en vrouwtje Lizette vonden mij ook lief natuurlijk. ze noemden mij klein. waarom zeggen ze dat altijd!!ok..ik ben kleiner dan de gemiddelde lab, maar maak maar eens kennis met mij. want ik ben een echte lomperik.
maargoed. ze gingen mee naar binnen. we hebben nog even voorzichtig gedold en toen moest siem af en ik in mijn mand. dat deed ik toen maar braaf en ging lekker liggen kwispelen.
nou, en toen, toen ineens zei mijn baasje het woord, het woord die mij in 1 klap doet veranderen van een brave, rustige (ahum) labrador in een soort van ehhm....nou..springveer.
ze noemde het woord strijkviertel. ik sprong uit mijn mand en omhelsde mijn baasje. joepieieeee gaan we echt?
en ja, het werd nog veel leuker, want siem ging ook mee. we gingen in hun auto. ik mocht achterin en siem ging voorin. gezellig hoor.. ik heb weer lekker gezongen achterin en was blij toen ik uit dee auto mocht. we hebben samen lekker gerend en op het strandje ging pieter ballen gooien.meestal was ik sneller, en siem durfde niet te ver het water in.vond ik niet erg! uiteindelijk gingen we weer terug en kwamen we een herder tegen met een bal..ik moest toen even aan de lijn omdat ik anders niet meer terug kom maar ik mocht al heel snel weer los rennen.
In een onbewaakt moment, heb ik, denken ze, iets opgegeten wat niet goed voor me is. bij de auto werden we afgedroogd en ik mocht weer achterin. lag heerlijk met mijn oogjes dicht met mijn kop op de leuning van de bank, maar ik was toch niet zo lekker. zonder dat iemand het merkte heb ik toen de kofferbak ondergekotst. ik deed het niet expres hoor!
nou..we waren thuis. ik mocht er gelukkig uit en we liepen weg..werd mijn baasje teruggeroepen. ofze natte doeken had!
nou, toen ging mijn baasje een handdoek halen en natmaken want ikke had lekker het hele kleed volgekotst.
uiteindelijk kwam de moeder van mijn baasje erbij en ze hebben samen de mat uitgespoeld en met een sopje de bekleding van de achterbak schoongemaakt.
ik heb daarna nog een keer overgegeven maarja ik at het steeds op. ik mocht in de bijkeuken liggen en net toen ik weer binnen was kotste ik weer de hele vloer onder...nou, ze waren niet blij. snel alles opdweilen en toen was ik tevreden. ik ben in mijn mand geploft, zuchtte eens diep en ik heb heeerlijk geslapen!!'s avonds was ik ook heerlijk rustig en lag ik heerlijk te snurken.

nou, dan gisteren. het was heerlijk weer toen ik werd uitgelaten. was echt genieten. mijn baasje wilde wel met mij naar het strijkviertel maar er wilde niemand mee.. snik..
maargoed. tussen de middag gingen we een groot rondje lopen, ik mocht lekker aan de riem, samen met mijn baasje lekker een tijd weggeweest. lekker uitgebreid gesnuffeld en ik kon er dus wel even tegen.
maar, gelukkig kwam na een uur toch de redding: het vijverbos. ik mocht mee met mijn baasje en haar vader. lekker gerend! wel iets opgevreten en ik werd daardoor bestraft door de vader van mijn baasje die op me afsprong toen ik aan het snoepen was. gelukkig niet overgegeven!ik heb ook door iets van een dode vis gerold. mijn baasje was niet echt happy!! maar gelukkig kon ik een stukje verderop het water in. ik wilde eigenlijk niet, dus toen ging baasje'svader mij het water in lokken door takjes te gooien..toen ging ik toch maar. ik wist niet o f het mocht geloof ik.
even lekker gepoedeld en dus kreeg die vieze lucht (vond mijn baasje dan, ik vond het heerlijk) niet de kans in mijn goddelijke vachtje te trekken.
thuis weer goed afgedroogd (met de handdoek die net uit de was kwam (die kon daarna dus weer in de was!)
en gelukkig stonk ik niet meer zo erg en dat is zo gebleven..mijn baasje blij, ik niet!!!
nou, en toen kon ik echt wel heerlijk slapen. tijdens het eten heb ik heeerlijk gesnurkt, daarna lekker gegeten en toen weer verder gaan slapen.
toen mijn baasje mij rond 10 uur wilde uitlaten wilde ik mijn mand niet uitkomen. ik was alleen maar aan het kwispelen en aan het likken maar ik had geen zin om op te staan...maarja, het moest toch dus uiteindelijk ging ik toch maar mee. mijn baasje vond het koud dus die zei dat ik op moest schieten.nou ok dan!!
teruggekomen kreeg ik algauw een koekje en een knuffel in mijn mandje en toen ging ik maar weer slapen!

oja...
zaterdag avond gingen ze hart van Nederland kijken, en dat hadook wel even mijn aandacht.
een hele mooie golden retriever heeft pas een nestje gekregen met 12 puppys.. 2 daarvan hebben het niet gered, maar er was ook nog een ander nest goldentjes geboren. die moeder daarvan werd ziek en kwam te overlijden. die 3 puppys zouden het niet redden zonder hun mama, maar die hebben ze toen bij die mama van die andere pups gezet. en dat ging goed!!! die mama kon gewoon 13 puppymaagjes vullen met haar melk..da's nog eens een knappe mama!!
ik moest even kwispelen toen ik een paar puppys hoorde piepen.ik wil ook mama zijn!!!
maargoed. morgen komt er in woerden een puppy wonen die geleidehond moet worden. die is dan ongeveer 7,5 week oud. en daar zullen we zeer binnenkort een kijkje gaan nemen. kan ik toch een beetje moederen!!
nou, ik ben wel een beetje moe nog van het weekend, dus ik ga nog maar even slapen. we zullen over anderhalf uur wel weer naar boven gaan zodat de mensen kunnen lunchen, en daarna mag ik ook even lekker rennen!
ik vind het jammer dat het niet meer zulk lekker weer is als gisteren. ik weet niet hoe het nu buiten is maar we hopen samen dat het droog blijft want mijn baasje heeft hier geen handdoek meer.
ze had 2 handdoeken. een blauwe en een gele. maar die gele hebben we gebruikt om mijn kots uit de kofferbak te halen en die wilde niemand in de was hebben dus die hebben ze weggegooid. (gelukkig was het niet zo'n dure!)
ik heb nog wel ergens een kleine handdoek, die zou mijn baasje meenemen maar is ze vergeten. ze heeft in iedergeval nog wel een klein wegwerphanddoekje (backpacktowel, daar kan ze mij wel een beetje mee droogmaken als dat moet..
nouja, gelukkig maar!
nou, ik ga weer slapen. mijn baasje moet ook aan het werk natuurlijk!
nou dikke kus van mij!!!
Minou

06 January, 22:00:56: vriendschap van een hond

Gepost in: Updates
Door: melanie
Vriendschap
De vriendschap van een hond
Is de vriendschap voor het leven
Voor een ander niet te zien
Hoeveel een hond kan geven
Want ben je eens verdrietig
Dan kijkt hij je aan
Alsof hij zeggen wil
Ik zal altijd naast je staan
En als je dan weer vrolijk bent
Dan slaat hij met zijn staart
En blaft alsof hij zeggen wil
Dat hebben we weer geklaard
Zo'n vriendschap is een wonder
Een wonder om te beleven
Zo'n vriendschap kan geen mens,
geen mens kan zoiets geven.
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

ondanks dat we pas 2 dagen op stage zijn geweest deze week, is het over een paar uurtjes al weer weekend. mijn baas is er aan toe zegt ze. snap jij dat nou?ze heeft pas 2 dagen weer op stage gezeten. en dan nu al blij dat het weekend is. Ze zegt dat ze niet echt vakantie heeft gehad en dat is wel een beetje waar. ze heeft eigenlijk alleen afgelopen dinsdag en woensdag een beetje gedaan wat ze wilde doen en dat was niet veel. ik ben ook wel weer in voor een lolletje eigenlijk. nu gaat het morgen regenen maar ik hoop dat mijn baasje toch te verleiden is om samen met iemand mij los te gaan laten. ik ben niet zo hyper hoor. ik probeer me maar eens netjes te gedragen. dat gaat destebeter als mijn baasje in haar hum is. nu is dat meestal wel zo maar soms is ze extra in haar hum en dat brengt ze dan op mij over.
Ik ben nodig toe aan een borstelbeurt ookal heeft mijn baasje dat zondag nog gedaan. ik stink, zegt ze..nou, ik ben toe aan een zwembeurt, dat werkt nog veel beter en dat is mijn baasje ook wel weer een beetje met me eens!
Als ik de hele dag op mijn kleed lig hier, krijg ik zweet poten. en dan hebben we het niet over een synthetisch goedkoop kleed, nee, dan hebben we het over een heerlijk vedbed die er overigens niet echt heerlijk meer uitziet. ik moet het erop uitzingen tot na de stage, dan mag hij weer in de was van mijn baasje.jippie!
Ze weet nog niet wat voor kleed ze voor me mee naar school neemt. ze heeft een douchemat waar ik graag op mag slapen, maar op de 1 of andere manier zitten daar allemaal lijmresten aan de onderkant die aan de vloer blijven zitten als je het kleed weghaalt en dat wil mijn baasje niet omdat dat er bijna niet meer is af te krijgen.
Dus misschien toch het kleed wat ik hier heb maar die is wel heel groot..opgevouwen misschien.dat is nog een optie.nouja....het zal wel. als ik maar lekker kan liggen tijdens de les vind ik het prima. ik wil ook wel onder haar stoel liggen maar dat kan niet bij alle stoelen omdat daar wielen onderzitten. maar ik lig liever naast haar tafel of eronder zodat ik beter om me heen kan kijken. ik kan niet de hele dag slapen hoor!
Maargoed. we hebben nog een maandje de tijd. we moeten nog de route naar school gaan oefenen, jippie, lekker trekken!!
nee hoor, zo ben ik niet..ahumm.
nee, ik heb het al een keertje gelopen dus de ergste spanning is er wel een beetje van af.
En in de school weet mijn baasje ook niet bijster goed de weg nog ,maar ikke wel hoor!ik onthoud heel goed waar we vandaan zijn gekomen en daar is mijn baasje wel blij mee. de school heeft een paar doodlopende gangen waar dan bijna aan het einde een deur zit naar een trappenhuis. als ze met haar tok had moeten lopen moest ze langs de muur lopen om die deur te zoeken.haha zou ik weleens willen zien. maar nu doe ik dat voor haar en dat scheelt tijd voor haar..
we hoeven niet zoveel trappen meer te lopen daar, alleen 's morgens, 's middags en als we naar het open leercentrum moeten ook een trapje..en niet te vergeten, als ik of mijn baasje moet worden uitgelaten.maarja..misschien nemen we dan de lift wel,dat weten we nog niet hoor..eerst maar eens kijken hoe het gaat.
Ik hoop dat de school van mijn baasje niet te veel zijn best gaat doen om de kantine beter schoon te maken..alleen daarvan gaat mijn hartje al sneller kloppen. een waar paradijs, die vloer daar..heerlijk al die etensresten echt een genot.
Maar helaas, zover zijn we nog niet. we moeten nog een paar weekjes hier naartoe. daarna hebben we 2 daagjes extra vrij en dan dann dan gaan we weer naar school.. komt er eindelijk weer wat meer voor mij om te doen. dan kan ik mijn luie leventje door de weeks wel weer vergeten. nouja.... 3 kwartier liggen, 5 minuutjes werken en dan weer liggen is ook best lui, maarja dan wordt er wel van me verwacht dat ik netjes blijf liggen, mag ik niet los,moet ik op door mijn baas bepaalde tijdstippen water drinken, maar...kom ik elke morgen misschien wel in dat paradijs de kantine. maarja,mijn baasje heeft al bedacht dat ze heel allert zal zijn op mijn vreetgedrag en er is ook al een voorlichtingsmailtje naar mijn grote vriend toegestuurd, dus, ik vrees dat het me niet echt in dank zal worden afgenomen als ik dan TOCH eens iets probeer te pikken.
Helaas, helaas....maarja...ik krijg wel genoeg te eten hoor!!
hopen dat er een mooie uitlaatplek voor mij zal worden gevonden waar ik even kan rennen 's middags, dat zou helemaal een feest zijn!..maarja...zover is het nog niet.maar dat had ik al gezegd. ik ben een beetje inspiratieloos. ik had vanmorgen een lekkere rawhidekluif, maar mijn baasje weet niet wat ermee aan de hand is. er breken hele grote stukken af en dat hoort niet. maar hij smaakt nog prima hoor!
morgen komt siem met zijn baasje waarschijnlijk even wat spulletjes ophalen (speelgoed wat niet voor mij is, wat een straf!)
en dan kan ik wel eventjes lekker met siem spelen.
Siems baasje gaat dan waarschijnlijk nog even naar de dierenwinkel en mijn baasje wil dan misschien ook wel even mee. ze wil voor mij eigenlijk een soepbot die schoon is.haha, ik ben benieuwd. volgens mij hebben ze bij onze dierenwinkel alleen van die heerlijke gerookte botten waar nog heel veel vlees aanzit....hahahaha!!
nou,ik moet er vandoor...ik ben moe van het typen..dikke kus en een goed weekend!!
(stink)pootje van mij en de groetjes van mijn baasje!!

03 January, 11:04:28: de beste wensen en nog veel meer!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi ALlemaal,

In de eerste plaats: iedereen een gelukkig nieuwjaar!!!!!!

Minou is 31 december bij kennisen geweest. Ze heeft zich goed gedragen, maar heeft me wel gemist. Toen we haar wegbrachten ging ze wel spelen met de labrador die daar woont, maar toen ik vertrokken was hield ze daar maar gauw mee op. ze was erg allert, waar is mijn baas? bij alles wat ze hoorde ging ze kijken natuurlijk!! en ze was blij me te zien. dus, wat deed ze:toen ging ze maar weer verder spelen.ja, wel als de baas erbij is!!maffe hond!!

we zouden 's avonds thuis zijn maar zijn toch naar een oom gegaan wat toch wel gezellig was. zo waar een heel glas champagne leeggedronken, hij was een tikkeltje zuur..niet echt mijn smaak maarja het hoort erbij he!
nouja, 1 januari is altijd zo'n gare dag. 's middags even mijn oma de beste wensen gewenst en verder lekker niet veel gedaan.
En nouja, gisteravond kwam ik ineens tot de conlcusie dat ik Minou precies 2 jaar had. was het helemaal vergeten!!!
Mijn moeder had gister een rubber hond gekocht voor haar maar die is inmiddels gemold door Minou herself. was toch niet echt minouproof blijkbaar, maarja:)
Ook gisteren lekker rustig aan gedaan. Minou was nog wat van slag van de hele kerst en oud en nieuw happening. alles gaat anders dan normaal en dat kun je aan minou ook wel merken. Maar, nu is ze heerlijk relaxed aan het liggen. ik heb besloten haar voortaan maar vast te laten liggen ( of ik het volhoud de rest van mijn stage (nu nog een maand) weet ik niet maargoed:)
Ze moet weer even leren dat het als geleidehond de bedoeling is dat je andere mensen een beetje met rust moet laten en dat je niet van ieereen altijd maar aandacht mag krijgen. Dat valt nog niet mee want jaah ze is zooo lief:) en dat is iedereen ook nog eens met me eens;)
maargoed, dan is het op school weer wat makkelijker (hoop ik)
Ik heb verder lekker helemaal niks op de planning staan voor het weekend, geloof ik tenminste!! en daar heb ik echt geen moeite mee!
Hopen dat het weer een beetje goed blijft (die koude wind mag van mij wel gaan liggen!)
en een beetje droog weer dit weekend zou wel lekker zijn zodat het nog een beetje aantrekkelijk blijft om Minou van haar lichaamsbeweging te voorzien.
Over 2 weken is de ziezobeurs. ik ga er vrij voor vragen, want op zaterdag is het zo gigantisch druk altijd! en naja..er zijn een paar stands met loterijenmet erg aantrekkelijke prijzen (navigatiesysteem voor blinden!) dus, als je op donderdag of vrijdag gaat, zijn er minder mensen die daar kans op willen maken. dus wie weet!!!!!zou wel mooi wezen!
en nouja, het is elk jaar wel een beetje hetzelfde op die beurs, maar toch, het is nu eenmaal traditie dat ik er elk jaar naartoe ga en kennis maken met nieuwe snufjes en hulpmiddelen ja, dat ben je wel een beetje verplicht vind ik! en nou, tis gewoon een leuke beurs!!!(niet alles hoor), maar je kent toch wel veel mensen, zeker bij de stand van het kngf;)
En nouja..verder:) heb ik lekker geen plannen geloof ik.

ik moet zeggen dat de tijd lijkt te vliegen. Sjongejonge, ik heb minou al 2 jaar!!! 2 jaren dat ik met haar kan werken zijn al weer om!!! en we leren nog steeds bij hoor:)
In februari gaan we weer lekker naar cursus, en ik verwacht dan wel dat Minou beter zal presteren dan het afgelopen seizoen. ik heb dan de dinsdagmiddag de tijd om lekker met Minou bezig te zijn en ik hoop eigenlijk dat er een beetje een goede loslaatplek vlak bij school zit zodat ik haar daar wat vaker kan laten rennen, en dan het liefst zelfstandig!:)
Maja, ik moet me ook nog verdiepen in de route naar school, en dat is zoooooo'n fijn werkje! (not)
maarja..het is niet zo ingewikkeld dus dat scheelt.
nou, ik heb niks meer te melden. ga weer braaf aan het werk!

groetjes!!