Archief

Je bekijkt het archief van December 2007

30 December, 23:28:32: afscheid

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Vandaag en morgen zijn de laatste momenten waarop wij met de familie afscheid nemen van in mijn geval, mijn opa.
Vanmiddag is mijn opa voor de allerlaatste keer op de boerderij geweest (waar nu zijn zoon woont), en waar mijn opa zijn hele ziel en zaligheid in heeft gelegd voor een jaar of 20.
Wij als kleinkinderen vormden een erehaag toen hij eraan kwam, vergezeld door 3 kalveren, die mijn opa zo geweldig vond.terwijl wij stil waren zogen de kalveren op de vingers van de mensen die ze vasthielden, en aaide mijn oma de dieren.

Vanavond was dan de avondwake en de kerk zat bomvol.
Na het condoleren vroeg de begrafenisondernemer, die ik wel kende, of ik wilde helpen om mijn opa weer naar het mortuarium te brengen. ik liep voor bij de kist terwijl ik instructies kreeg. wat was het geweldig om dit te kunnen doen. tijd om er echt bij stil te staan had ik niet en ik was eerst verbaasd dat het me gevraagd werd. ik mag die man wel. hij doet heel veel katholieke begrafenissen van Harmelenaren, heeft ook geassisteerd bij de begrafenis van ik dacht prins Bernhard, misschien zegt dat iets over zijn kwaliteiten.

daarna nog even koffie gedronken. gek genoeg zijn dat soort momenten altijd heel gezellig terwijl de reden dat je er bent helemaal niet zo leuk is. maar hoe triest het ook is, het was een oude man van 88.

Morgen is de begrafenis en dan is het weer voorbij. Mijn vakantie loopt totaal niet als verwacht, maar dat heeft niemand voor het zeggen, het loopt zoals het loopt.

Minou gaat niet logeren. ze is nu nog lekker thuis (heeft vanavond wel weer in een kerststuk zitten rommelen), maar morgen brengen we haar wel even een dagje weg, dat is veel beter.
ik ga nu mijn bed maar eens opzoeken, het wordt morgen weer een drukke dag.

29 December, 11:21:33: *Minou vertelt even een update

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo allemaal,

mijn baasje heeft mij maar even het woord gegeven.

Het loopt hier allemaal een beetje raar. buiten het feit om dat we vakantie hebben is alles zo anders.
Op tweede kerstdag, na een lange strijd, is de laatste opa van het baasje en het gezin, op 88-jarige leeftijd overleden. het was dus een beetje een rare kerst en het is nog steeds allemaal raar. De mensen zijn niet zo enthousiast als anders en van lange wandelingen komt niet zoveel. ik zal het mijn baas maar niet kwalijk nemen.
Gisteren gingen we gelukkig voor de afleiding een dag naar bram en mijn grote vriend Abbot. of ik hem nog steeds lief vind valt nog te bezien, maarja hij heeft me in iedergeval flink afgemat. wat een lobbes is dat. elke keer zat hij in mijn nek en halsband te bijten, in mijn poten, overal. ik piepte af en toe als een jonge pup en liep dan weg als dat kon. af en toe pakte ik abbot terug maar die sloeber is veel te groot voor mij dus dat kon ik niet vaak winnen. maarja, abbot is ook nog jong.
we hebben lekker de tuin van bram geruineerd, grint lag niet meer waar het hoorde maar dat hadden we maar even verspreid door de hele tuin.
We hebben samen buiten lekker aan de flos getrokken en dat ging er weer even lekker fel aan toe. tijdens de lunch lagen we samen in 1 mand (foto's volgen),pootjes in elkaar verstrengeld en ik sliep zo. heerlijk lag ik te snurken hoor. gisteravond tijdens het eten ging die sukkel van een abbot zo uitgebreid in de mand liggen dat IK er niet meer bijkon. nou, dan maar ervoor liggen. ik slaap toch wel want van een dag zo ravotten wordt je moe. in de trein naar huis heb ik heerlijk geslapen.

Morgen moet ik gaan logeren, dat is beter voor me. mijn baasje heeft het zelf voorgesteld maar eigenlijk wil ze het niet.
morgenavond is de avondwake voor haar opa en de dag erna de begrafenis. dat zou voor mij betekenen dat ik veel en lang alleen moest blijven. nu ga ik waarschijnlijk bij andere mensen logeren die ook een labrador hebben. wat dat betreft zal ik mijn baasje ook niet gaan missen.

goed, ik stop er weer mee.dikke kus

20 December, 14:57:33: Koud, koud en nog eens koud!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi die ho allemaal,

Vinden jullie het ook zo lekker winters buiten?
ik heb een grotere hekel aan regen dan aan kou, maar ik moet zeggen dat het plezier om in deze temperatuur mijn hond van lichaamsbeweging te voorzien niet denderend hoog is. het gooien van een speeltje laat ik tussen de middag,tot grote ontevredenheid van Minou, maar achterwege. ZOnder handschoenen heb je binnen notime geen gevoel meer in je vingers, en met handschoenen heb je binnen no time een natte ondergekwijlde handschoen en dus vanzelfsprekend, geen warme handen meer!
Minou vermaakt zich nu dan ook met het zeulen met stokken, het opjagen van ratten! ja echt het blijkt hier te stikken van die beesten. maar ze zijn totaal niet bang. ik hoor regelmatig geridsel en geloop tussen de blaadjes.toen ik voor de grap een hondebrokje de struiken ingooide (niet voor minou,die zag het niet) hoorde ik wel dat er pootjes op af kwamen. soms zien collega's ze gewoon zitten in de buurt van de parkeerplaats. ze rennen niet weg, ze lopen rustig een andere kant uit. het zijn geen waterratten maar naar het schijnt kunnen ze wel zwemmen, ookal zal dat nu moeilijk worden want de sloten zijn bevroren.
Minou kan de tijd dat ze los is tussen de middag maar niet met mij kan spelen, slecht warderen. gelukkig is het bijna anderhalveweek vrij voor mij, hopelijk komt de temperatuur dan iets hoger, of word het iets minder schraal. mijn vader is ook vrij volgende week,dus die wil dan vast wel met me mee om minou van haar energie te ontdoen.nouja, al haar energie hoeft nou ook weer niet, maar het zou wel lekker zijn als ik minou op kerst avond gewoon in de kamer kan laten liggen als wij naar de kerk toegaan. Moe, slapend, en niet slOpend.
maargoed. ik heb verder niet veel plannen hoor voor volgende week. mijn moeder gaat een kerstdiner maken, ik ben benieuwd, dat doen we nooit:) normaal gesproken gourmetten we altijd, maar dat hebben we vorige week al gedaan. en verder is mijn ma de 30ste ook nog eens jarig, de enendertigste komt de hele fam van mijn moeders kant tijdens de jaarwisseling (dat gaat vast en zeker gezellig worden!)
en verder ga ik lekker mijn harry potterboekie uitlezen, elke morgen in bed liggen tot ergens rond de klok van negen en zo doende naar verhouding iets meer slaap meepikken (is de bedoeling, of het lukt is nog maar de vraag:)
en minou een beetje vermaken,die heeft dat hard nodig en verdiend natuurlijk. nu doet ze een poging haar grote buffelhuid bot te verscheuren.lukt niet erg geloof ik. duidelijk een verschil tussen buffelhuid botten en rawhidebotten,want dat spul gaat veel langer mee dan die vieze buffelhuiden. bah,wat een plakzooi word dat zeg!minou had eergisteren de hardgeworden stukken over haar hele poten zitten en zelfs op haar borstkas. ze likt dat er vaak wel weer af, maar als ik het bot dan afpak na een paar uur he b je zo'n lekker vies plakding in je handen.bleg, ik ben blij dat ik geen hond ben:) nee, ik zweer sinds kort bij de kluiven van Farmfood: rawhide. wit, schoon, zuiver, geurloos, bijna plakloos, bikkelhard, maar helaas ook duur.maargoed, dat heb ik er wel voor over want het is naar het schijnt ook veel magerder dan de buffelhuiden.rawhide is er in heel veel vormen. ik neem geen knopen, al geloof ik dat dat bij die rawhide geen kwaad zou kunnen, die krijgt ze namelijk toch niet in 1 keer naar binnen, dat spul is allemaal veel te hard en het moet echt heel lang gekauwd worden voor je er iets af kunt knagen.die buffelhuid wordt veel sneller zacht en je trekt er veel grotere brokken vanaf. minder werk voor de hond dus..minou geeft dan ook de voorkeur aan voor rawhide. nouja, dan maar de duurdere kluiven. ik heb ook nog de saaie kauwstaven hoor, maar die houd ik voor thuis en heeft alleen als doel tandrijniging. op mijn werk krijgt ze rawhide, (nog eter voor het gebit want daarna stinken ze dus echt een week totaal niet!) en tijdverdrijf.nu had ik 2 grote rawhidekluiven en 1 buffelhuidbot gekocht.d e prijs van buffelhuid is bijna de helft lager dan die rawhide, maarja, ze doet er dan ook slechts half zo lang mee en ze worden er nog eens modder vet van ook als je niet oppast want ik had de grootste buffelhuidkluif uitgezocht die er was (cm of 40-50:)
en die is nu heel hard bezig in minou's lijf te verdwijnen.vanavond dus weer een hand voer aftrekken...

gisteren heb ik minou's nieuwe speeltje binnengekregen.ben even de naam vergeten, maar het is een fles met een gat in de dop,daarin zit een klein flostouwtje (echt heel dun)
als je voer in de fles doet (via de bodem) en je beweegt het touwtje komen de brokjes daar langs af. erg leuk.minou moet alleen nog leren dat ze hem niet rechtop moet houden maar schuin of op zijn kop!;) maargoed, dat komt nog wel. als ik de fles vasthoud heb ik haar nu zover dat ze snapt dat ze aan het touw moet trekken (in het begin probeerde ze de bodem eruit te bijten wat uiteraard niet lukte!:)
vanavond dus nog maar een keer oefenen met een deel van haar maaltijd. een hond werkt graag voor zijn eten en minou wardeerde de fles erg.

nouja, ik heb niks meer te melden, minou ook niet, die hoort niks, die ziet niets, alleen haar bot..

nou, ik ga j ullie verlaten..
de groetjes!!

19 December, 11:16:35: *Minou vertelt: WInter wonderland

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi die hoi allemaaltjes!!

brrrr, ik vind het maar koud en ik ben niet zo blij.
Gisteravond, snik, was er geen cursus!
maar weetje, ik mocht mijn baasje na het werk even snel bij de supermarkt brengen, en daarna gingen we gewoon naar huis. maar vanaf de supermarkt zijn er 2 goede routes om naar huis te kunnen komen. mijn baasje kiest vaak de zelfde route als de heenweg, maar die vind ik niet zo leuk, die loop ik alzovaak.
Dus, gisteren liet ik mijn baasje maar eens weten dat ik de andere route wilde lopen. en dat mocht!
maarja, mijn baasje was niet zo erg op aan het letten. ze zei op een gegeven moment dat ik naar rechts moest gaan. naar rechts?waar slaat dat nou weer op, we moesten helemaal niet rechts. maarja, als je zo aandringt..dan maar wel. we eindigden voor een dichte garagedeur en mijn baasje wist even niet meer wat ze moest want dat klopte helemaal niet zei ze. ze dacht dat we een verkeerde zijstraat hadden genomen. dom mens, je moest niet naar rechts, je moest rechtdoor en ik liet mijn baasje weten dat ik wel verder wilde lopen. uiteindelijk gaf ze zich aan me over en heb ik haar gewoon naar huis gebracht. ik weist de weg wel! dat zij nou nit loopt op te letten! nouja. er was dus geen cursus meer gisteren. mijn baasje heeft er niks over gezegd en dus kon ik ook mijn ongenoegen niet echt laten blijken. maarja, het was wel lekker dat ik op mijn gemakkie kon eten enzo. onder het eten ging ik de moeder van het baasje, die even naar me keek strak aankijken. ik wilde even laten weten dat ik er ook nog was! en toen ging ik kwispelen! ik lig al lang genoeg!
nouja, verdre gebeurt er niet zoveel. mijn baasje is 's avonds vaak moe en heeft dan geen zin meer om met mij iets te ondernemen.moet eigenlijk wel maarjahh:) maar ze kan mij 's avonds niet meer gaan loslaten, dan moeten we naar het vijverbos waar mijn baasje niet alleen kan komen en 'savonds wil er niemand mee verder. dus vaak is het wel even spelen 's avonds maar verder niet zo veel.

ik vond het gisteravond wederom weer errrrrg koud. dat bevroren gras dat ruikt wel lekker maar ik krijg er wel een kouwe neus van!

nou, vanmorgen lag er een dun laagje ijs op het gras. helemaal bevroren..plassen wilde ik wel maar ik had geen zin om mijn verse warme drollen op dat ijskoude gras te laten vallen.dat heb ik dus maar bewaard tot ik echt heel nodig moest. mijn baasje werd een beetje moe van mij want ik ging steeds staan en zitten in de bus, en was heel erg aandacht aan het vragen van iedereen. maarja nu lig ik heerlijk rustig even te slapen, en dan is straks mijn vervelende bui wel weer over.mijn baasje wil tussen de middag maar weer met een balletje gaan gooien voor mij, met handshcoenen. even kijken of dat haar lukt want van die natte bal en mijn natte neus krijgt ze het natuurlijk nog veel kouder en ze heeft het de hele dag al koud beweert ze.
volgende week hebben we vrij naar het schijnt en de week erna ook nog 3 dagen. ik vind ht niet erg. even wat meer vrije tijd, wat vaker rennen enzo hoop ik,en misschien maar dat is nog niet zeker, komt Abbot ook nog langs met zijn baasje. Siem zal ik ook nog wel gaan zien dit jaar, want mijn baasje heeft spullen voor hem maar nog niet alles is binnen. maar het hangt er een beetje vanaf hoe het gaat met de opa van het baasje die heel erg ziek is. Dat komt niet meer goed,dus het is even afwachten hoe dat allemaal afloopt.

en, en, en.... ergens in januari kan ik zoiezo weer een pupseltje zien die geleidehond moet gaan worden, het puppypleeggezin die Wanja heeft opgevoed (en die nu op school zit) krijgt begin januari weer een klein pupseltje. en die gaat dus in woerden wonen en dat is niet zover van ons vandaan. over Pithou hebben we nog niks gehoord, ik hoop dat dat wel gaat gebeuren want ik wil mijn kleine neefje (want Pithou is een mjongetje) wel graag zien. Tante Minou moet die kleine toch eens meegeven dat hij goed zijn best moet gaan doen om geleidehond te worden, want jah, het is wel familie van mij!
en nou die pup die dus in woerden komt moet natuurlijk ook geleidehond worden maarja die is nu nog heel klein en nog bij zijn of haar moeder. maar nouja....ik weet niks meer te melden. ik ga maar even slapen.
nou, een dikke kus allemaal van mij! oja
mijn weblog staat nu ook op hyves. mijn baasje heeft mijn log gekoppeld aan haar hyves. mijn log is nu ook te vinden via www.melanieminou.hyves.nl
voeg haar gerust toe als vriendje hoor!

kusje!
Minou

18 December, 12:05:22: Blind door medische misser

Gepost in: Updates
Door: melanie
Blind door medische misser
Een destijds 7-jarig jongetje is vier jaar geleden blind geworden aan ťťn oog door een medische misser. De twee Zwolse huisartsen die
daarvoor verantwoordelijk waren, hebben van het Medisch Tuchtcollege een waarschuwing gekregen. De inmiddels 11 jaar oude jongen had een
bindweefselontsteking aan zijn oog en is daardoor blind geworden aan zijn rechteroog.
De artsen waren werkzaam op een huisartsenpost. Eťn van hen was een arts in opleiding. Ze dachten dat de jongen een pusoogje had en dat er
vervolgens een allergische reactie optrad op de door hen voorgeschreven oogzalf. Pas na een bezoek aan de eigen huisarts werd de jongen
doorgestuurd naar de oogarts. Die stuurde hem door naar het UMCG in Groningen waar werd vastgesteld dat het ging om een ontsteking die
blijvend letsel heeft veroorzaakt.
Het tuchtcollege vond dat de verantwoordelijke arts op de huisartsenpost zijn diagnose te makkelijk had gesteld. Ook had hij het jongetje
zelf moeten onderzoeken, in plaats van op de summiere informatie van de arts in opleiding af te gaan.

17 December, 12:30:26: *Minou vertelt: rare dingen

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallootjes allemaal!

Weet je, ik heb weer een hoop te vertellen.
Dinsdag ben ik tijdens cursus lekker vervelend geweest (dat had mijn baasje al vreteld). maarja ze blijft me lief vinden dus ach!:)
nouja, de hele week verder gebeurde er niet echt veel boeiends. tot vrijdag...
We gingen lekker naar stage. we waren net uit de bus gestapt, 2 keer het fietspad over gestoken, ik had de stoplichtpaal voor mijn baasje gezocht. er stonden heel veel mensen aan de overkant te wachten tot het groen werd en die gingen ineens allemaal lopen. Omdat bij dat stoplicht de ticker het niet doet, dacht mijnbaasje: oh, het is groen.
Dus, we staken over. Ik hoorde wel een auto naderen die niet zoveel lawaai maakte. ik keek ernaar maar ik zie geen snelheid, zoals elke hond.
Nou, en toen hoorden we ineens piepende remmen en getoeter. er werd aan mijn halsband gerukt, naar achteren. Mijn baasje heeft allerlei lelijke dingen gezegd, niet tegen die automobilist,en ook niet tegen mij hoor, meer tegen zichzelf.
Er was zo'n hele stille auto (zo'n hibride geval), aan komen rijden. het stoplicht was helemaal niet groen, en die andere mensen waren veel sneller overgestoken dan wij. mijn baasje en ik zijn flink geschrokken, het scheelde maar een haartje. die auto kwam van links, en ik liep dus het meeste geaar en daarom trok mijn baasje mij heel hard terug. Gelukkig zijn we niet geraakt! ze was blij toen we even later in de tram konden stappen. pfff
Ik ben de hele dag wel erg allert gebleven tijdens het oversteken en keek dan heel driftig om me heen, maar dat is nu weer over hoor. mijn baasje let voortaan ook beter op want dit willen wij allebei niet meer meemaken. ze wil niet het risico lopen dat we nog een keeer bijna worden aangereden, of erger, en dat ik er iets aan overhoudt (psygisch of lichamelijk). want ja ze vindt mij gewoon de allerliefste!! :P

Nou. op stage was het die dag erg saai want het was heel rustig er was bijna niemand. daar vind ik niks aan!
Tussen de middag wel lekker met mijn baasje gespeeld en toen perongeluk in haar vinger gebeten!
vond ze niet leuk maar ik mocht wel het bloed oplikken wat er uit haar duim kwam:P
nou, en toen we opweg naar huis in de bus zaten sprak ineens iemand mijn baasje aan. en wat denk je: heeft zij toch een klein nichtje van mij in huis sinds donderdag. Ze heeft Pithou in huis, dat klinkt als Minou he haha. ze rook ook wel lekker naar puppy maar ik moest me gedragen zij mijn baasje. de pup was er niet bij, die moet eerst aan zijn nieuwe stekkie wennen. hij was de eerste nacht ook aan de diarree geweest en had zijn nieuwe baasjes elk uur wakker gepiept! maar overdag had hij alles gewoon in huisgedaan!haha, maarja hij moet het nog leren. ze hebben afgesproken dat die vrouw mijn baasje binnenkort gaat bellen en dan mag ik Pithou wat hondemaniertjes bijbrengen. tante Minou zal het hem weleens even leren!!
het pleegvrouwtje van Pithou hoopt dat hij net zo klein blijft als ik.nouja. dat vind ik een belediging. ik ben groot!!! (maar niet voor een labrador dus wat dat betreft hebben ze wel gelijk!)
maarja, mijn zusje, en dus Pithous'moeder is ook zo'n lieve kleine labrador, dus misschien worden haar kinderen ook niet zo groot. wij passen tenminste makkelijk onder de banken in het openbaar vervoer en nemen niet zoveel plaats in..
maar dta is uds wel leuk. pithou woont niet zo heel ver bij mij vandaan. te ver om te lopen hoor maar wel in harmelen. maarja misschien kunnen we er wel heenlopen maar dat zal dan een aardig stukje zijn en een hele nieuwe route voor mijn baasje, maarja..wie weet!
Die vrijdagavond vierde baasjes broer zijn verjaardag. er kwamen niet zoveel mensen, maar toen er een paar binnenwaren en er nog meer kwamen heb ik maar niet meer geblaft en dat vond mijn baasje heel braaf van mij. er kwam ook iemand die heel erg bang is voor honden.toen ben ik even vastgehouden door mijn baasje (ik bleef wel liggen maar ze wilde dat zeker weten).
Nou, en zaterdag pfffffff!!!!sjongejonge zeg!
's morgens en 'smiddags was nog wel leuk, behalvedan dat mijn baasje zich had verslapen, maarja was de avond ervoor ook heel laat uitgelaten dus eigenlijk was dat niet erg, had alleen wel trek gekregen.
maargoed. 's middags na het eten nam mijn baasje me mee naar de tuinderijen. heerlijk met mijn ring gegooid en lekker gedold. op een gegeven moment ging ik weglopen en mijn baasje was vergeten dat daar ook een sloot is dus daar heb ik eerst de eenden opgejaagd en ben toen heerlijk gaan poedelen..mijn baasje zei dat ik niet wijs ben, veel te koud. nee hoor, ik vind het heerlijk!
we zijn bijna een uur in de weer geweest en thuisgekomen ben ik na een bak water lekker gaan slapen.
nou, na het eten gingen mijn baasje haar broer en zus zich omkleden enzo. op een gegeven moment werd mijn kussen in de bijkeuken gegooid,werd er een bak water neergezet..nou uit eindelijk kwam het er dus op neer dat ik in de bijkeuken moest. ik kreeg een kauwstaaf in mijn bek gedrukt (die ik graag in ontvangst nam natuurlijk!) en toen ineens was ik alleen
Het duurde heel lang. echt heel lang. mijn kauwstaaf was op en ik was alleen. toen ben ik maar gaan slapen.
En uiteindelijk, hoorde ik voetstappen op het grint. hele bekende voetstappen. ik hebb toen een paar keer geblaft van blijdschap. toen hoorde ik het opendraaien van het slot van de poort en toen verscheen ze voor het raam waar ik achterlag, mijn baasje. opnieuw een opendraaiend slot en daar stond ze, nu voor mij bereikbaar. ik heb dus even een vreugdedans gedaanopmijn achterpoten en haar helemaal afgelikt!oh wat was ik blij dat ze er weer was. de rest was er nog niet. stom hoor.
mijn baasje ging even naar de wc en toen ging ze samen met mij naar mijn "wc" op de hoek van de straat. ik had er eigenlijk helemaal geen zin in maar deedhet toch maar.
Thuisgekomen bleek baasjes broer en zus al thuis te zijn. niet veel later kwam er een vreemde auto op ons terrein gereden. wat is dat nou!! hij ging in de garage. er waren vreemde stemmen en ik ging blaffen. vader van het baasje was er ook.
ik snapte er niks van. aldus mijn baasje is er ingebroken in een auto van iemand die op hetzelfde feest was als mijn baasje en die auto is in onze garage gezet want daar konden ze niet mee rijden zover. dus zijn ze met de auto van het baasje's familie naar huis gereden.
ik was blij toen iedereen weer thuis was. 1 probleem, het was midden in de nacht (3 uur!) en iedereen ging slapen en ik was niet moe! dus heb ik maar een beetje veranderd aan het kerststuk wat ik tegen kwam.
nou na een paar uur kwam baasjes vader al weer naar beneden die kon niet slapen. uiteindelijk ging hij weer weg en toen heb ik niks meer gesloopt. vaak wel onrustig geblaft ik was lang genoeg alleen geweest vond ikzelf!
nou dan uiteindelijk na heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang wachten kwam mijn baasje met haar slaapdronken hoofd naar beneden. het was allang licht, de kerk was ook al begonnen, hoogste tijd dus om mij uit te laten. maarja, het was nog niet eens zo heel lang geleden dat ik eruit was geweest dus ik had weer geen zin maarja het was wel mooi weer.
's middags ben ik dan ook met mijn baasje en haar vader naar het strijkviertel geweest. heerlijk mijn energie geloosd en me verschrikkelijk uitgesloofd. baasjes vader ging met tennisballen in het water gooien wat niet bevroren is nog daar. maar ik ben niet zo voorzichtig met die dingen en die ballen waren niet van een denderende kwaliteit. op een gegeven moment waren het dus platte ballen, zo lek als een vergiet.
nou, de eerste zakte net onder water toen ik er bijna was. die kon ik niet meer vinden. zinkt even later ook mijn andere bal!!ik vond het niet leuk en ben rond gaan zoeken, snuffelend over het water. flink gezwommen dus. toen ze me riepen kwam ik toch maar naar de kant. ik had geen tennisbal meer!!:(
we kwamen nog een paar labradors tegen, ik ben nog even achter zo'n beest aangerend die een stok ging apporteren. niks aan, met zo'n stok, ik heb liever een tennisbal. maargoed. uiteindelijk zag ik een fantastische prooi in de struiken liggen. een hele, ongeschonden, gave, niet te klein voor mij..een prachtexemplaar van een tennisbal die ik tot we bij de auto waren als een prooi heb gedragen. als ik even wilde snuffelen ofzo dan liet ik hem even vallen en als ik weer verder wilde lopen nam ik mijn bal weer mee. erop kauwen of bijten heb ik niet gedaan.zonde van dit prachtexemplaar toch!
met mijn mooie bal heb ik vervolgens ook nog even samen zo'n 50 meerkoeten opgejaagd, leuk joh! en daarna moesten we weer naar huis. de bal moest ik inleveren maar tot mijn grote vreugde verdween hij niet in de vuilnisbak maar in de jaszak van mijn baasje. na een afdroogbeurt dook ik mijn mandje in in de auto en heb heerlijk liggen nagenieten op de terugweg. thuis in de bijkeuken nog wat nagedroogd maar mijn handdoek was eigenlijk al doorweekt dus ben ik na een tijdje maar heerlijk op mijn kussen gaan ronken (die wel gewoon al in de kamer lag hoor!) dus die was ook helemaal vochtig geworden maarja dat maakt mij niet uit. het heeft nog lang geduurd voordat mijn mooie flaporen en mijn lieve lijf helemaal droog en warm waren, maar ik heb me prima vermaakt. mijn baasje denkt dat ik het komend weekend niet zal kunnen zwemmen omdat er dan ijs ligt. ze wil eigenlijk wel schaatsen. ik mag niet op het ijs dat is niet goed voor mijn poten enzo, maarja. ik wil eigenlijk wel dat het gaat sneeuwen.duimen jullie mee?dat lijkt me helemaal geweldig. een dik pak van dat witte spul waar je lekker in kan bijten (wat dan weer niet mag van mijn baasje!!)
nou, en nu lig ik weer op stage, op mijn kleed.vastgebonden aan de verwarming. vanmorgen was er een collega van mijn baasje terug die op vakantie was en die heb ik met een aanloop uitbundig begroet, ik had haar echt gemist want ze praat zo leuk altijd tegen mij en wil ook wel eens met me spelen..

nouja..wij gaan straks lunchen en daarna zal ik wel weer lekker even mogen rennen, ik hoop het.. heti s wel bitterkoud buiten maarja daar heb ik geen last van, vind het wel lekker.alleen wel koude pootjes !!!
dikke kus,
Minou
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Dinsdagavond was de laatste cursusavond van het seizoen. nou, lekkere afsluiting hoor, minou bakte er helemaal niks van en was ontzettend aan het donderen. Heb wel weer wta goede handvaten gekregen va de trainers waar ik wel iets mee kan. Minou wil alles heel graag en ze wil vooral veel, en actief zijn doordat ze overdag niet veel kan doen en ik denk zeker dat dat meespeelt voor 's avonds en ze dan eigenlijk te enthousiast en te actief is om geduldig commando's op te volgen. tegen de tijd dat het nieuwe seizoen is begonnen zit ik weer op school en komen we ine en iets prettiger ritme zowel voor minou als voor mij en krijgt ze weer wat meer beweging en activiteiten aangeboden. we moeten immers elk uur dan weer van lokalen wisselen, je komt eens in de kantine, je komt eens hier je komt eens daar. dat bevalt minou gewoon veel beter. ik moet in de buurt van de school ook nog eens even een uitlaatplaats bezoeken en ik hoop eigenlijk wel dat er een plek is waar ik haar ook los kan laten. en anders kan ik 1 halte met de tram en dan is er ook wel een park. moet ik alleen dt rondje even goed leren en minou leren dat ze daar niet steeds het water inmag want dan zit ik dus elke keer met een natte stinkhond..
maarja, dat gaat wel lukken hoor denk ik. heb liever iets dichter bij, maar je kan niet alles hebben he!!

minou krijgt nu regelmatig weer een paar uur kluiftijd op een kluif van rawhide maar ik ben toch nog een beetje voorzichtig, de vorige keer kreeg ze na een dag of 5 die darminfectie en gisteravond wilde minou erg graag hard rennen naar het uitlaat veld maar gelukkig hoefde ze niet echt nodig.was vanmorgen ook zo. dat doet mij komen op het andere onderwerp;het deemoedsplassen. ik begrijp er helemaal niks meer van.
dinsdagavond kwam ik net optijd thuis voor cursus. lia was er al en minou's etensbak was vast gevuld. ik gaf haar dus vrij vanuit de bijkeuken, dat bespaart namelijk veel tijd en ik had eigenlijk geen tijd meer!:)
en ja hoor, minou is klaar met eten, loopt blij te doen en jah hoor, we zien weer een plas liggen. niemand heeft het weer gezien. Nou, dat was dus gelijk een goede vraag voor de trainers van de kV. Negeren was hun boodschap. als je binnenkomt, of als ik met minou thuiskom moeten de aanwezigen (of de nieuwe binnenkomers) haar eerst even negeren en na een sec of 10 pas terug begroeten om het enthousiasme wat af te laten nemen..opzich logisch zou je denken. maar ja, vanmorgen komt mijn moeder binnen, zegt alleen Hee minou, gaat haar handen staan wassen en gaf daarna minou een knuffel en weer lag er een verse plas. ik begrijp er weinig van. ga straks maar naar het kngf bellen, een gesteriliseerde hond heeft vergrote kans op een bepaald soort incontinentie doordat de baarmoeder verwijderd is en dat soort dingen. opzich dat ze eens een deemoedsplas doet vind ik opzich niet heel vreemd, wat ik wel vreemd vind is dat ze het nooit eerder gedaan heeft en tussen vorige week donderdag en nu al 4 keer. ALs het nodig is ga ik natuurlijk naar de dierenarts maar ik wil eerst weten of de geleidehondenschool een andere verklaring ziet die ik over het hoofd zie.zou niet weten wat maarja,daar bel ikvoor:)

Verder gaat het hier zijn gangetje. mijn opa is weer erg ziek (longontsteking), ligt op bed met koorts en heeft gisteren zijn eerste morfine pillen en spuit gehad. heeft zuurstof want hij is erg benauwd. het lijkt er dan nu toch echt op dat het een aflopende zaak is. dat dachten we vorig jaar ook, en toen is hij er wonder boven wonder weer bovenop gekomen. hij had gisteren pijn over zijn hele lichaam, vandaar die morfine en daar heeft hij gisteravond rustig op geslapen en vannacht is ook alles rustig geweest. er is wel steeds iemand bij buiten mijn oma om. afwachten dus maar hij is bijna 89 jaar en dat is een hele mooie leeftijd.

zo,minou heb ik weer even vastgebonden lol, die vond het nodig om weer bij elke binnenkomer een keel op te zetten en op de persoon af te rennen. en da's niet de bedoeling. als ik haar nu een dagje vast laat liggen is het weer voor een paar dagen over want ze weet heel goed dat ze vast moet omdat ze blaft, zodat ik, als ze blaft, haar makkelijker bij me kan houden en haar laten stoppen. op afstand reageert ze niet als ik zeg dat ze haar kop dicht moet houden hihi.

goed, ik gaat weer aant werk!

groetsels!
Gepost in: Updates
Door: melanie
allo allo,

zo, het is weer dinsdag, ookal lijkt hetalsof het maandag is. gisteren hadden wij een extra dagje weekend. opzich vind ik dat helemaaal niet erg, zei het niet, dat ik gisteren na mijn ochtenduitlaat en mijn bak eten alleen werd achtergelaten. in mijn mand, en er was niemand meer.. wie doet nou zoiets, wie laat mij nou alleen!ik verveelde me algauw en heb eens even wat dingen veranderd.
1. een plant geprobeerd uit te graven, een kartonnen doosje die nergens meer voor diende en die op een tafeltje stond aan flarden getrokken en een kerststuk een beetje eeh...aangepast. men was NIET blij toen ze weer thuiskwamen en ik dook maar weer snel mijn mand in,daarwas ik veilig. gelukkig bleven ze niet lang boos en mocht ik al gauw weer rondlopen.
ik had gisteren last van mijn blafferd en vond het leuk me af en toe te laten horen tot zeer groot ongenoegen van mijn baasje die mij even met mijn voorpoten van de grond lichtte om mij even te laten weten dat dit niet de bedoeling was.toen ben ik maar opgehouden.

zaterdag ben ik bij het strijkviertel geweest. het was een beetje modderig allemaal dus mijn baasje en haar zus bleven op het pad. dus heb ik mezelf maar vermaakt met zwemmen en vogels opjagen.
thuisgekomen heb ik heel lang volgehouden dat ik ECHT niet moe was. dat was ik zaterdagavond pas. heerlijk geslapen terwijl mijn baasje op de bank lag te lezen.ze heeft eindelijk harry potter 7 gedeeltelijk binnen in braille, maar nu heeft ze zere vingers van het lezen.haaahaaha!
nou, en zondag gingen ik en mijn baasje met haar vader een stuk lopen.ik mocht los mee!ik moest goed opletten van mijn baasje,ik moest bij haar in de buurt blijven en niet te ver vooruit lopen. dus daar heb ik goed mijn beest mee gedaan.ik ga nooit van de stoep af en dat maakt het een stuk gemakkelijker. op een gegeven moment mocht ik wel lekker roondlopen en kon ik lekker een groot wijland in.
we kwamen aan bij een oom van mijn baasje..oh wat een paradijs is het daar. ze gaandaar een nieuw huis bouwen en het was 1 grote zandzooi en meer van die fijne dingen.
ik heb mij dus heerlijk uitgesloofd en lekker door het zand gesprongen en gerold alsof het sneeuw was.
toen ze naar binnen gingen werd ik aan het hek vastgezet omdat er een open verbinding is naar de weg en als ik daar tegenover een hond zie kan ik zo oversteken.
ik vond het niet leuk. ze lieten mij alleen.binnen was max,dat wist ik wel. gelukkig kwam een tijdje later de moeder van mijn baasje!ik washeel blij want ik zat met de riem 4 keer om 1 poot vast! ik werd bevrijd, moest wel aan het hek blijven zitten en weer alleen gelaten. gelukkig kwamen toen even later baasje's vader en haar oom en toen werd ik losgelaten en kon ik weer verder rennen.
ik hoorde een hoop geblaf. ik zag max die op de bankleuning was gesprongen ineens uit het zicht verdwijnen. hij was tussen de bank en de vensterbank gevallen.wat een oen he!
hij mocht ook even naar buiten maar hij wilde mij tongzoenen en dat wilde ik niet dus dat heb ik hem even verteld.hij luisterde alleen niet. max ging algauw weer naar binnen en ging toen steeds naar mij piepen als ik langs kwam rennen. ik had een grote tak gevonden met allemaal zijtakjes. daarmee heb ik perongeluk wat kleine krasjes in mijn oorflappen mee gemaakt.het doet geen pijn maar er zitten wel wat kleine korstjes. ook heb ik een wondje halverwege mijn achterpoot maar dat komt niet door die tak.ik weet niet hoe ik daar aan kom, maar dat geneest ook wel goed en het doet geen pijn.
terug gingen we met de auto, alleen baasje's vader ging lopen.mijn baasje nam mij lekker mee in de auto en zo gingen we naar huis.

en toen, aan het eind van de middag hoorde ik een bekende auto, ik schoot natuurlijk naar de deur toe, ik wist wie het was. die kennis die af en toe een kluifje voor mij meeneemt. en ja hoor, met een hoop geblaf heette ik haar welkom en kreeg ik een kluif toegestopt. als een blije pup ben ik in mijn mand gedoken en ben er pas uitgekomen toen hij op was.lekker hoor!
zij mag dat wel, anderen geven mij nooit een kluif maar zij mag het wel van mijn baasje omdat ik weet dat ze eigenlijk een beetje bang is voor dat geblaf en doordat ik als zij komt en voel dat ze bang is, ga ik nog meer blaffen. maar nu blaf ik meer uit enthousiasme omdat ik vaak een kluif krijg van haar. als ze die niet heeft ga ik haar helemaal afsnuffelen opzoek naar mijn kluif. maar ze doet het niet altijd want soms vergeet ze het en ze is hier niet zo heel vaak hoor!
tegen etenstijd moest ik in mijn mand. er was heel veel eten en ze zaten wel 3 uur aan tafel. er werd gegourmet. het rook heerlijk en op het laatst was ik het zat en lag ik alleen nog met mijn staart op mijn kussen.hihi lief ben ik he!
ik was voor ze gingen eten gelukkig al wel uitgelaten hoor dus wat dat betreft ben ik heeelemaal niet verwaarloosd.
toen zij klaar waren met eten mocht ik mijn eten. ik doe er tenminste niet zo achterlijk lang over en had weer binnen no time mijn bak leeg. daarna deed ik iets wat ik van de week ook al een keer had gedaan, ik heb zomaar een beetje geplast. ze denken van opwinding maar het is niet de bedoeling vinden ze.nou, ik vond van wel daarom deed ik het. wordt er ook nog eens gedweild!!hihihi

nouja, verder heb ik gelukkig geen stoute dingen meer gedaan.nu heb ik een hele grote rawhidekluifdie mijn baasje zaterdag voor mij gekocht heeft. er ligt er nog 1 in haar burau hier en nog een ander heel groot buffelhuidbot. dit om mij een beetje bezig te houden en ik mij niet steeds verveel. dat helpt wel goed hoor..

nouja, ik ga verder kluiven!!

dikke kus en een hapje kluif,
Minou
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi lezertjes,

sjongejonge, wat kan het leven toch vervelend zijn! ik zie even geen lol meer in het lopen buiten. en hoe dat komt?nou, dat is heel simpel.
gisteravond hoorde ik het al steeds. grote regendruppels beukten tegen de ramen. het waaide hard rond het huis en alles klapperde en loeide. komt die baas van mij naar beneden, wil ze me uit gaan laten.haha, ze ging op de schoenen van dr vader.nou, jij liever dan ik.al ruiken ze wel lekker haha
nou, buiten regende het zooo hard, ik moest doorlopen, ik moest snel plassen en daarna weer terug..in dat teruglopen had ik wel interesse, snel uit dit rotweer!
binnen ben ik gelukkig wel weer lekker afgedroogd. dat was wel fijn, ik ben nu weer heel lekker zacht en iedereen vindt het weer heerlijk om me te aaien.
(zo, ik ben even weggelopen naar een collega van mn baas die net is binnengekomen en probeer het nu weer af en toe maarjaah mag weer niet!!:)

maargoed. vanmorgen, besloot ik eens heel lekker bij mijn baasje in de bus te gaan liggen. netjes diep weggestopt onder de bank.dan denk je dat je niet in de weg ligt. gaat er iemand achter ons zitten, trapt ie kijhard op mijn staart!!!!waarom pik ik het toch steeds maar weer. waarom sta ik alleen piepend op,doe een paar stappen en plof ik weer neer.eigenlijk zou ik degene die het lef heeft op mijn goddelijke staart te gaan staan eens kennis moeten maken met mijn al even goddelijke gebit..maar nee, dat zit niet in mijn aard en ik ben ook niet van plan daar ooit verandering in te brengen. de meeste mensen zijn namelijk wel lief en ik laat mij niet verpesten door de mensen die het minder goed met me voor hebben of die niet goed opletten. zo benik niet opgevoed. alles en iedereen is in principe leuk, en daar houden we het dan maar op.
vanmorgen toen we uit de tram wilden stappen probeerde ik steeds om eten van de grond te pikken. toen ik dat weer probeerde en daarbij mijn kop onder een bank stak, werd ik ineens ruw bij mijn nekvel gepakt en erbij vandaan getrokken..ooeps..dat moet ik dus niet meer doen.maar het is zo lekker!!ik ben ook maar een labrador! je moet toch voor je eigen eten zorgen!
nouja, ik heb de rest van de rit dus maar even wat beter opgelet en geen eten meer geprobeerd te pikken.
ik heb net al weer een keer geblaft. ik moet daar echt mee oppassen want het wordt eigenlijk door niemand gewardeerd.

gisterenmiddag kon ik weer niet los..ze waren weer aan het zagen, alle kleine boompjes gaan weg op het gebied waar ik 's middags mijn drollen draai.mijn baasje is hier nieet zo blij om, want ik kan nu waarschijnlijk vanaf het pad de slootkant zien en zoals het een echte labrador betaamd moeten dat soort heerlijke modderplassen even uitgeprobeerd worden. hoe goed zou je daar kunnen zwemmen?
ik heb daar 1 keer in de sloot gelegen. jah, dat was mijn baasje's eigen schuld. ik had daarna een heerlijke geur bij me.helaas werd die er toen 's avonds onder de douche weer net zo hard vanaf gespoeld en toen rook ik helemaal niet meer lekker..jaah, volgens de mensen wel, naar champo!

ik heb trouwens ook een kwaaltje waar mijn baasje minder blij van wordt. ik kan er niks aan doen, maar lekker is anders.. ik heb zweetpoten!als ik slaap dan komt er af en toe een typische zweetsokkenlucht langs, afkomstig van mijn mooie zwarte voetjes. mijn baasje zegt dat het dus weer hoogstetijd is dat ik eens even ga poedelen in het strijkviertel..misschien morgen..of anders zondag??en misschien maandag wel weer..maar dan moet het weer wel beter zijn hoor. mijn oren flapperen door de wind. ik vind het maar niks,die storm.leuke is dan wel dat er overal stokken liggen waar je mee kan slepen. maar die flapperende oren...nee dat is niet lekker. maargoed, mijn staart zal blijven zwaaien, ookal is het windstil. ik ben nu eenmaal altijd vrolijk, een ontzettende optimist
als ik elke dag van te voren zou weten dat het weer zo'n saaie stagedag zou worden was ik allang in mijn mand blijven liggen tot ik er werd uitgejaagd. maar zo ben ik niet. pluk de dag is mijn motto, al is slapen daar wel een heel belangrijk onderdeel van evenals eten.
het is maar goed dat er zoiets bestaat als een weekend. daarin laad ik mij zo goed en kwaad als het kan op om de week uit te kunnen zingen. meestal gaat dat best goed, maar deze week valt het mij zwaar. geen cursus, slecht weer, niet los kunnen lopen tussen de middag, in de regen worden uitgelaten.ppffffff

nou, ik ga maar slapen, verder gebeurt er nu toch even niks.als mijn baas wat van me moet dan roept ze me vast wel.

dikke kus,
Minou die dagdroomt van een kantoor met gras, bomen, dikke stokken, veel speelgoed en vooral, veel en lekker eten...zucht

06 December, 09:29:33: *Minou vertelt: gaaap! enzo

Gepost in: Updates
Door: melanie
Haai die ho allemaal,

ik weet niet waar ik vandaag last van heb, maar ik ben ontzettend in mijn hum. vanmorgen heb ik zelfs iets gedaan wat nog nooit eerder door mijn baasjes gezien is:ik heb een deemoedsplas in de kamer gedaan toen ik de moeder van mijn baasje begroette. ik was gewoon heel erg blij!
ook toen mijn baasje binnenkwam moest ik even op mijn achterpoten gaan staan om mijn baasje een dikke kus te geven!
maargoed. gisteren wilde ik eigenlijk al wat vertellen, maar daar kwam het niet meer van.dus doe ik het lekker nu.

dinsdagavond was ik een beetje boos..er was geen cursus.niet naar de hondjes.dat was echt een straf voor mij.ik wist dat het die dag zou zijn. maar toch, we gingen niet. eerst had mijn baasje nog verteld dat we "straks naar de hondjes"zouden gaan, maar eenmaal thuisgekomen bleek dat het helemaal niet doorging..het veld stond zeker weer blank. ik vond het niet leuk en werd een beetje opstandig en gek, maarja het was niet anders.

en oja, dat moet ik ook nog even vertellen. weet je wat baasjes moeder heeft gedaan!!van mijn 2 piepies (mijn knuffels dus) is mijn heeeerlijke geur verwijderd. mijn kleedje op stage, mijn kleedje in de auto, alles rook anders.het was in de was geweest. zelfs de hoes van mijn kussen rook niet meer naar mezelf..maar denken jullie dat ik daar omgeef? nee hoor, een nachtje erop slapen en mijn heerlijke hondeluchtje zit er weer aan. ook mijn kleed op stage was hard aan een wasbeurt toe.moeder van het baasje was in iedergeval niet blij meer toen hij uit de wasmachine kwam..het kleed was schoon, maar de wasmachine zat vol haar van mij!nou, wat ze daar vervelend aanvindt snap ik niet.ik heb toch mooie haren!!
maar mijn knuffels zijn nu weer lekker zacht en zien er niet meer zo vies uit. ze piepen er niet minder om dus ik vind het niet erg. eigenlijk stinkt mijn flos ook maar ze willen die niet in de was hebben omdat het zo bonkt haha, ja, ik heb een hele grote flos!
maar, mijn baasje zegt dat ze die binnenkort wel in een biotex badje zal doen..kan ik daarna weer lekker mijn tandjes poetsen met mijn schoongepoetste flos!

eergisteren was ik niet zo in mijn hum.ik verveelde mij erg en vond het leuk om steeds naar iedereen te blaffen. tussen de middag heb ik me buiten lekker uitgesloofd en daarna ging het wel beter, maar het duurde niet zo lang voor ik weer was uitgeslapen..inmiddels was ik vastgelegd, nou, dan maar niet meer blaffen.hihi!
gisterenmorgen ook steeds aan de lijn moeten liggen om mijn blaffen in de hand te kunnen houden.ik heb niet meer geblafd!knap he? gistermiddag kreeg ik een lekkere kauwstaaf,dan hoef ik niet vast te liggen omdat ik dan niet echt oog heb voor mensen die binnenkomen en die ik eigenlijk wel leuk vind. thuis wil ik nog weleens blaffen met iets in mijn bek, dan moeten ze om me lachen!nou, dat blaft moeilijk hoor!!!!
maargoed.ik heb me gisteren dus maar netjes gedragen en niet geblafd.

af en toe lopen we nu een andere weg van of naar de tramhalte.maar alleen als er iemand bij is en ik doe steeds beter mijn best en luister dan beter naar de commando's van mijn baasje, die dan erg trots op mij wordt. af en toe heb ik nog wel eens een misser en wil ik die persoon volgen als ie voor ons loopt en dan zie ik nog weleens iets over het hoofd (gisteren een lantaarnpaal maar toen had mijn baasje het door en gaf ze een klap op die paal dus sprong ik maar snel terug en trok haar weg bij die paal.oeps!!!
verder vind ik het gewoon heel leuk om eens iets anders te mogen lopen en ookal ben ik soms nog heel enthousiast, ik kan me steeds beter beheersen.dat levert mij veel complimenten op. mijn baasje moet alleen nog leren om mij af en toe eens iets lekkers dan te geven tussendoor.maar vaak is ze zoo druk aan het opletten dat ze wel zegt dat ik het goed doe, maar dusdanig dat het niet echt indruk op me maakt. ik loop dan maar gewoon stug door en laat haar maar.d ie beloning komt vanzelf wel.

gisteravond was er iets heel geks aan de hand. alles liep vanaf na het eten anders. iedereen ging naar boven, kwam dan weer terug. op een gegeven moment werd er een wasmand zomaar middenin de kamer gezet met een groot plaid eroverheen. er bleken cadeautjes in te zitten. ik begon aan de voeten van mijn baasje, maar die stond steeds op omiets te halen uit die mand en dat uit te delen. later schoof ze die wasmand maar dichterbij zoat ze niet steeds om mij heen hoefde en ik niet steeds aan de kant hoefde. uiteindelijk ben ik toch maar even in mijn mand gaan liggen. ik had het allang geroken, er was door de sint niets voor mij gebracht.
ik ben toch lief!!!!!! maarjah. ik ben geen kind maar een hond.maar ik ben toch ook een kind van mijn mama??
nouja, afijn. uiteindelijk werd er dus heel veel gelachen en werd ik toch wel nieuwsgierig, dus ik heb even rond gekeken en gelopen en ben toen op de voeten van mijn baasje gaan liggen.lekker met mijn neus onder de stinkvoeten van haar broer.heerlijk was die geur. een heerlijk cadeau en ik was niet bij zijn sokken weg te slaan!goede voorkeur, toch??
nouja.uiteindelijk wilde ik mijn baasje wel even helpen met het uitpakken van een chocoladeletter.hihi..misschien...was het voor mij maar helaas...dat is niet goed voor hondjes dus ik kreeg niks. er stonden ook erg lekkere dingen op tafel.nouja, of ik ze lekker zou vinden weet ik nog steeds niet want ik mocht niet proeven.maargoed het rook wel lekker en af en toe keek ik verlekkerd toe hoe iedereen marsepijn, suikerbeesten,kikkers, muizen, pepernoten en ander lekkers naar binnen werkte.en ik? ik kreeg een dikke knuffel en daar moest ik het maar mee doen!nouja, daar ben ik ook tevreden mee. mijn cadeautje kom nog zegt mijn baasje.ben benieuwd wanneer:)

toen het al redelijk laat was werd ik uitgelaten, en na een snelle plas en poep heeft mijn baas me welterusten gezegd.ooh, wat een dag. heerlijk hoor, al die aandacht!

en ohh, mijn baasje heeft mij weer spannende dingen verteld hoor..ergens in april,dan komt er toch weer zo'n spannende en indrukwekkende dag!dan krijg ik een paar uur de kans om met mijn collega's bij te praten en andere hondse dingen te doen als rennen, zwemmen piesen en poepen op het strand..ik verheug mij er nu al op. de dagelijkse sleur verveelt mij zo nu en dan dus wat afwisseling is zeer welkom!
ik heb al gehoord dat ik maandag niet hoef te werken.mijn baasje ook niet. het bedrijf heeft een personeelsuitje en mijn baasje is dan vrij omdat er ook nog weleens andere dingen moeten gebeuren dan stagelopen. tandartsbezoek en dat soort zaken.maar de zus van het baasje is dan ook vrij, en die zal dan waarschijnlijk met haar naar het postkantoor gaan vor haar nieuwe ovjaarkaart..en misschien, als het een beetje weer is, krijg ik het dan voor elkaar om een keertje extra naar het strijkviertel te gaan. zondag zal het ook wel weer feest worden. dat mag ook wel,zegt mijn baasje, want ik heb het verdiend, en zondagavond gaan ze gourmetten. dat betekent voor mij dat ik hEEEL lang in mijn mandje zal moeten liggen als die mensen eten. er komen schijnbaar ook 2 andere mensen die ik ken, (soms nemen ze een kluif voor me mee!) dus dat wordt vast weer gezellig. mijn baasje wil zaterdag naar de dierenwinkel voor mij om weer van die fijne rawhide kluiven te halen. daar kan ik heel lang mee doen en ik vind ze erg lekker. maar, ik moet van mijn baasje rustig beginnen. niet gelijk 4 dagen achter elkaar. de vorige keer kreeg ik toen na 2 dagen die darminfectie en dat willen we niet nog een keer. of het toen van die kluiven kwam weten we natuurlijk niet, maar wat voelde ik me toen beroerd!!!dus jah..maar rustig aan beginnen he!

nouja.ik ben geloof ik eventjes uitgepraat. ik ga maar even een dutje doen.mijn baasje heeft mijn speelring gelukkig weer meegenomen.tussen de middag kunnen we hopelijk dan even lekker spelen.dus mensen,duim dat het droog blijft en dat ons fietspad weer begaanbaar is.(gisteren waren ze daar aan het bomen zagen!

nou, een dikke kus,poot, lik, snuffel, knuffel,
Minou en baasje

05 December, 09:41:06: inpakpiet

Gepost in: Updates
Door: melanie
Wie bedenkt nu zoiets, het inpakken van cadeautjes. Opnieuw was het weer een drama alle gekochte cadeautjes van een sierlijk omhulsel te voorzien. Een omhulsel wordt het altijd wel, maar of het sierlijk is dat valt nog te bezien. Opnieuw weet ik niet of ik de print van het papier wel aan de buitenkant heb zitten en opnieuw heb ik het niet met een minimale hoeveelheid plakband kunnen redden. de gebruikte stukken inpakpapier zijn opnieuw niet rechtgeknipt maar scheef en soms zelfs gescheurd. Ik heb diep respect voor alle inpakpieten. wie hier lol aan beleeft zou ik volgend jaar graag in willen huren. ik beleef er namelijk GEEN lol aan. misschien wordt het leuk als je een paar extra handen hebt. want, hoe pak je een stuk plakband terwijl je een stuk papier op zijn plek moet houden? taai plakband plakt ook nog eens gelijk op elkaar in plaats van op mijn pakje. Nee, dat inpakken, dat moet maar afgeschafd worden gebruik gewoon alleen plakband, dan kun je tenminste nog wat langer doen over het openmaken van je cadeaus. want ik weet zeker, dat wie van mij een cadeau krijgt, sneller klaar is met het uitpakken, dan dat ik bezig ben geweest het in te pakken. Dus, alsjeblieft, als je een cadeau krijgt dat door mij is ingepakt, doe vooral RUSTIG aan met het uitpakken. geniet van het moment en besef alsjeblieft dat het met liefde (en toch ook wel met tegenzin) is ingepakt.
zo, dat moest ik even kwijt. wat dat betreft is een hond maar een ondankbaar wezen.minou in iedergeval wel. die ene keer dat zij een cadeautje voor haar zelf mocht openmaken(een enveloppe) werd hij in 1 keer door midden gescheurd. het cadeautje werd eruit gehaald en zonder ook maar enig contact te maken liep ze met de inhoud van de enveloppe weg. de rest moest ik maar doen.

minou krijgt van mij geen cadeautjes voor sinterklaas dit jaar.de bestelling is wat uitgelopen dus haar cadeau zal niet optijd binnen zijn.nou, dan wordt het een geschenk voor onder de kerstboom.ze zal er niet minder blij om zijn.
vanmiddag wordt ze verwend met een lekkere kauwstaaf, en nee, die is niet ingepakt.ze krijgt hem hapklaar aangerijkt en ik hoef hem niet meer terug daarna..ja , je moet toch wat als pepernoten niet voor een hondemaag bestemd zijn.wat dat betreft vind ik het zielig dat een hond niet van die lekkere dingen mag genieten.maarja..wat een hond lekker vindt of wat een mens lekker vindt, dat verschilt nogal eens.misschien ligt minou zich nu spijtig af te vragen of ik ook niet eens zo'n heerlijke kauwstaaf zou lusten, of een lekkere bak brokken. over 1 ding zijn wij het wel eens. wij houden allebei van lekker eten. of dat nou ongezond is of niet, als het maar lekker is, en in sommige gevallen ook veel.

nou,dat waren even mijn 5 december meimeringen. de rijmpiet moet gaan rijmen du s gaat deze log nu sluiten.

04 December, 12:11:18: geleidehondenwandeling

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Ik ben weer druk bezig met het organiseren van een geleidehondenwandeling. ik krijg hulp van 2 enthousiaste pleeggezinnen en het lijkt er op dat we deze keer ook een aantal van onze zuiderburen mogen verwelkomen op deze wandeling. deze zal ergens in april plaatsvinden.
Lees je deze log en denk je:nou, ik wil eigenlijk ook wel mee, en heb je een geleidehond, laat dan even je emailadres achter, dan stuur ik tzt een uitnodiging.oja.dat geldt ook voor puppypleeggezinnen enzo..
enthousiaste begeleiders kunnen we ook wel gebruiken dus ben je een beetje hondengek en lijkt het je wat om de mensen te begeleiden die hun hond tijdens de wandeling de vrijheid geven (iedereen dus), laat het dan ook maar weten.

ik ben benieuwd!

groetjes!
Gepost in: Updates
Door: melanie
haai die ho allemaal,

Vorige week donderdag moest mijn baasje naar haar school. ik wist niet wat we daar zouden gaan doen maar we zouden wel zien.
Nou, mijn baasje had dus echt een baaldag. Alles ging mis. Het regende en daar heeft zowel mijn baasje als ik een hekel aan en tot overmaat van ramp werd mijn baasje ook nog eens gebeld dat er tramstoring was.nou,daar zit je dan.hoe komen we dan op school?
maar een lieve collega van mijn baasje die mij ook heel lief vind wilde onswlel met de auto brengen. lief van hem he!jaaahh ik vond het helemaal leuk toen we in de auto gingen want er stond een beker pepernoten. het scheelde echt maar een haar of ik had het bekertje verlost van zijn inhoud.helaas zijn die mensen altijd weer sneller.zucht
nou, ik was bij de nieuwe school van het baasje, nouja vind ik dan!
Erg opgewonden en wild aan het doen.lekker hard trekken en alles op het laatste moment toch maar goed uitvoeren.
We zaten op de goede locatie en de collega van het baasje zette mij bij de receptie af.
toen kwam er iemand die ik wel kende. die was op mijn baasjes oude school altijd en die bracht mijn baasje naar de kantine naar een tafel.
We gingen wachten.heel, lang, wachten aarja dat was mijn baasjes eigen schuld.
Uiteindelijk hoorde ik een stem die me maar al te bekend voorkwam dus ik sprong maar gauw op om eens lekker aan de riem te gaan hangen..joepieeee mijn grote vriend.nou, de lol was al gauw over. ik mocht niet trekken (wel kwispelen!!) ik mocht niet uit tuig en ik werd NIET geaaid..nou, leuk hoor.wat komen we hier dan doen!
maar er was nog iemand. die had ik de vorige keer ook heel even gezien en nog een leraar.
Die ken ik ook wel.hij was altijd een beetje bang voor hoonden maar mij vindt hij heel lief en knap en hij weet dat ik hem geen kwaad zal doen.
nou, die ene vrouw die ik dus niet zo goed ken bleef even later bij mij en mijn baasje achter.
ik begreep het al.we gingen het gebouw verkennen.
ik mocht volgen.ik ging lekker een beetje trekken en mijn baasje werd daar niet blij van. waar ik wel blij van word is de kantinevloer..ooh wat een paradijs.het ligt daar helemaal vol met kruimels en andere interessante dingen. dat zal een feest worden over 2 maanden!!!
nou,we gingen het hele gebouw door en toen ik wat rustiger was mocht ik het werk weer gaan doen. maarja ik begreep het niet.soms deden we dingen meerdere keren en dat vond ik niet de bedoeling dus ik was een beetje nieuwsgierig en ik ging bij alle deuren die openstonden even naar binnen kijken. af en toe ving ik een glimp op van een bekende maar echt spannend was het niet. ik moest veel traplopen maar ik deed het zonder klagen.zo ben ik!!

toen we weer beneden waren kwamen ze ook nog eens tot de conclusie dat we nog geen toilet waren tegengekomen.wel handig om te weten war mijn baasje die kan vinden als ze daar op school zit.
Ze vroegen die man weer die ik ook wel ken, de congierge, en die stuurde ons weer helemaal naar boven. 4 trappen op, eind van de gang rechts...nou, komen we daar, beginnen ze hard te lachen..er stond "heren"op de deur en geen dames...pffft hebben we dit dan allemaal voor niks gedaan?en ja hoor..bij navraag bleek dat er geen damestoiletten op hun verdieping zitten. wij moeten dus helemaal die overheerlijke kantine door, een klapdeur door een gang uit en daaarrrrrrr.....
mijn baasje moest erg lachen. als ze in de les zit en naar het toilet wil moet ze dus eerst helemaal naar beneden!!!!discriminatie he!!

nou, toen we uiteindelijk klaar waren gingen we naar buiten. ik mocht werken en we kwamen weer op bekend terrein.de tram.. we misten onze bus en de volgende bus reed door.uiteindelijk zijn we opgehaald nadat mijn baasje samen met mij een uur in de kou had gestaan!mijn baasje was alles behalve blij..en ik ook niet. helemaal niet toen de mensen klaar waren met eten.mijn baasje ging naar boven en haar zus wilde mij uitlaten.maaarrr daar had ik heeeelemaal geen zin in!dus dat heb ik laten merken.toen ik klaar was ben ik heel hard naar huis gerend al waar mijn baasje net weer binnenkwam in sportkleren.ik heb lekker tegen haar opgesprongen.ik had haar gemist hihiihi!
ze gingen sporten en ik mocht niet mee.nouja zeg.gelukkig zijn ze dan maar iets meer dan een uurtje weg en ik was ook niet alleen, maar ik vind het niet meer zo leuk om door mijn baasje te worden achtergelaten hoor!maarja...ik ga maar even slapen.ben er aan toe!later meer want we hebben nog wel meer beleefd hoor!

dikke kus,
Minou en de baas