Archief

Je bekijkt het archief van November 2007

28 November, 09:50:20: *Minou Vertelt: Cursus enzo

Gepost in: Updates
Door: melanie
Haai die haai allemaal,

Hier is Minou herself maar weer even.
wat heb ik toch ook een hondeleven mensen. van het weekend ben ik weer lekker naar het strijkviertel geweest.ik heb iets nieuws bedacht en dat is gaan zingen achter in de auto als ik weet dat we daar naartoe gaan. ik ga dan heel hard hijgen en ook zingen en heel hoog blaffen.mijn baasje noemt me dan de doorgeslagen pup.nouja zeg ik ben niet eens een pup!!pfft
maargoed.ik heb lekker gerend en vooral heerlijk gezwommen. lekker mijn vachtje gelucht en weer lekker de hondegeur van mijn goddelijk lichaam gespoeld. daarna heb ik heeerlijk liggen ronken.was echt een genot.
maargoed.de dag daarna weer naar stage en ik had er eigenlijkbest wel zin in en ik heb goed gewerkt op de heenweg. ik maakte er een spelletje van om als mijn baasje vroeg of ik iets wilde zoeken, een paal bijvoorbeeld, eens even flink de pas erin te zetten en met mijn neus overdreven goed tegen de paal te wijzen.mijn baasje vond het wel leuk en goed van mij dus werd ik extra uitbundig beloond.
maarja, ik verveel me erg vaak en dat komt 's middags niet altijd mijn werkconcentratie ten goede. ik heb dan behoefte aan veel beweging en dat kan dan niet zo makkelijk.

maargoed. na een niet echt boeiende dinsdag was het gisteravond dan wel weer tijd voor de hondjes!jippiee! heb me weer lekker uitgesloofd maar ook wel goed mijn best gedaan hoor.mijn baasje werd een beetje simpel, maar dat kwam niet door mij hoor. ze gingen aandacht besteden aan hoe ze moest lopen.haha dat is toch niet zo moeilijk!!!
nou, toen ging de trainster mij vasthouden en ging die andere trainster mijn baasje leren lopen.nouja, niet helemaal leren lopen, maar we hebben een oefening achtjes lopen en dat vindt mijn baasje best moeilijk. je moet dan eerst linksom om een bolletje heen en dan op een goed moment een paar stappen rechtdoor (netjes in het midden tussen 2 bolletjes) en dan rechts om het bolletje heen.maar, de bocht moet niet te krap zijn (want dan struikel je dus over het bolletje) maar mag ook niet te wijd zijn. ook vindt mijn baasje het op het veld moeilijk om te bepalen wat een rechte bocht is en dan lopen we steeds schuin en dat is niet goed. en als ze niet helemaal zeker weet of we wel goed gaan dan gaat ze langzamer lopen en danw eet ik dus niet wat we gaan doen en word ik onzeker. wel moeilijk hoor.
ook gingen we met de hele groep een stukje volgen. gewoon naast elkaar.maar haha, die domme baas van mij die liep met de trainster die haar aanwijzingen gaf, en er stond 1 enkele pilon op het veld, en die kwam precies voor haar neus. dus,wat doe ik, ik trek haar daar weg.krijg ik op mijn donder van mijn baas, gaat ze bijna op haar gigel door die stomme pilon!!toen de rest weer op zijn plek stond waren wij halverwege hahaha
maarja. het apporteren gaat ook wel redelijk goed aan de lange lijn.dan kan ik niet meer weg en dat vind ik niet echt leuk maarja zo moet ik het leren ofzo.nou het zal wel weer.

mijn baasje heeft ook heel veel staan praten met mensen en ook met die mevrouw met die hond die naar alle hondjes gaat blaffen of snauwen.mijn baasje en die van itan hebben wat dingen tegen haar verteld en toen ze het uitprobeerde werkte het ook nog.sjongejonge die hond kreeg me daar toch een hoop voer naar binnen zeg tijdens het oefenen., maar ja he werkte wel wan die hond liet zich even later aaien door mijn baasje en zonder dat hij reageerde mocht ik aan haar kont snuffelen. het is een grote groenendaler met een hele zachte lange vacht.nou dat heb ik niet hoor.
ik heb ook nog geprobeerd met itan te spelen en met een andere halve lab die steeds blaft, maar we mochten niet spelen van onze baasjes.

op het andere veld gingen ze balonnen laten knallen.leuk joh, ook tijdens onze blijfoefeningen mar ik ben er niet naartoe gegaan. de zit blijf wil ik niet graag.ik ga steeds liggen na een seconde of 20 en zodra mijn baasje terug komt ga ik gauw zitten hihihi
lekker ondeugend he?

er ging ook nog een hond van de andere groep heel hard over ons veld rennen hahaha die was losgebroken en was helemaal wild, maar wel grappig hihi! hij was gelukkig wel lief!

nou en op het laatst dus appporteren en daarna ging die gekke trainster met mij lopen en aan de andere kant mijn baasje. ze probeerde mij nog bij zich te krijgen maar die gekke trainster wou dat niet. ze zei ook dat ik helemaal niet trok.dat deed ik ook niet maar ineens had ik daar toch wel zin in en toen werd ze helemaal naar voren getrokken.toen lachte het baasje haar uit en kreeg ze mijn riem weer terug.wat zijn het toch ook een mutsen met zijn allen.
nou en binnen kreeg ik me daar toch iets lekkers!!!oohhhh zo
er was een hondje jarig geweest en haar baasje had voor de mensen koeken en voor de honden had ze zelf koekjes gebakken met appel erin! en verder iets van vlees ofzo en dat was lekker zeg!en even later liet diezelfde gekke trainster het koekje voor haar hond voor mijn neus uit haar handen vallen en die heb ik toen lekker opgegeten!hahaha eigen schuld moet je hem maar niet laten vallen!

verder heb ik me gister binnen maar rustiger gehouden dan andere weken.ikv ind het daar erg moeilijk.ik zie zoveel leuke mensen (en puppys!) dat ik eigenlijk alle kanten op wil kijken.

maarja. ik heb ook eindelijk weer een goeie beugel. vorige week was mijn beugel gebroken, en toen ik een nieuwe had gekregen was die veel te breed voor mij en zat mijn tuig veel te los.nu heb ik weer een smallere beugel en dat past veel beter en kan mijn baasje ook weer beter voelen wat ik allemaal doe. ook zakt mijn tuig niet meer opzij maar blijft het netjes zitten zoals het hoort.

vanmorgen kwamen we bij de tram iemand tegen die in hetzelfde bedrijf werkt als mijn baasje. maarwe stonden nog op cityplaza ofzo omdat we in de verkeerde tram zaten, en toen gingen we niet met de tram mee maar helemaal vanaf het winkelcentrum naar het bedrijf lopen. is niet zo heel ver hoor en ik heb wel goed mijn best gedaan. we kwamen langs het politiebureau en daar zat een grote hond woest te blaffen en toen wilde ik even terug gaan blaffen en janken maar daar kreeg ik de kans niet voor want mijn baasje had het door en zei dat ik op moest houden en op moest letten dus deed ik dat maar.ik heb niet zo erg getrokken,was alleen wel wat haastig bij stoeprandjes maar mijn baasje was al erg tevreden,zeker in vergelijking met een paar maanden geleden.
nou, morgen moeten we misschien naar school maar dat weten we nog niet zeker.dan zal ikmijn grote vriend ook wel weer zien.leuk man.
nouja, ik ga ff pitten, heb er wel geen zin in maar wat moet je anders op zo'n lange dag.

nou, dikke doei en dikke poot van mij!

27 November, 15:43:51: ff bijpraten

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

goh,toch al weer een week niet gelogd!!
maargoed.
zoals ik al een beetje had verwacht, jaja, minou is echt berekenbaar!! ging het vorige week dus best goed op cursus. nou leken alle hondjes er wel zin in te hebben.
doordat we geen gg examen doen zitten we weer gewoon bij de EG groep. er is maar 1 hond die wel opgaat voor het gg examen, die doet de gezamelijke oefeningen bij de gg1 groep.
wij hadden dus als EG'ers vorige week 2 trainers tot onze beschikking. gelukkig was niet iedereen er, maar het was dus wel veel jezelf vermaken.ik heb me dus vooral bezig gehouden met apporteren (aan de lijn).
ik begon met de gewone riem maar ik gooide steeds tever waardoor zowel ik een ruk aan mijn arm kreeg, als dat minou onbedoeld gecorrigeerd werd.dus ik heb maar sneld e flexlijn erbij gepakt en dat ging erg goed. we hadden er allebei wel plezier in.minou kon doordat ze aan de lijn zat niet weglopen en dus hoef ik niet zo lang te wachten voor ze eindelijk eens besluit het apport tegen mijn handen te drukken en een keertje los t e laten.
toen we even later voor het eggie moesten apporteren (deze keer dus wel met het blok en niet met de ring waarmee ik het gedaan had) ging het ook best goed. de trainster hield Minou aan de flexlijn en bleef bij haar staan. ikk moest het blok 5 meter verderop neerleggen en dan nog eens 5 meter doorlopen en vervolgens minou het blok laten apporteren. de flexlijn is natuurlijk maar 5 meter en dus moest de trainster ook een stukje meerennen, maar ze kon hierdoor zorgen dat minou eenmaal in mijn buurt, niet meer uit mijn buurt kon komen door haar heel strak te houden en haar bijna te dwingen voor mij te blijven. dat ging best goed, en minou vond de uitbundige beloning die er na die snelle apport volgde natuurlijk geweldig. endaar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.
Als ze dit echt goed gaat doen kunnen we het aan de lijn weer afbouwen en doet ze het hopelijk zonder riem ook goed.
de blijfoefeningen gaan los overigens wel goed. alleen bij het teruglopen gaat minou steeds zitten als ik haar passeer en dat mag dus eigenlijk niet. en het is ook niet zo dat we heel strak langs haar af lopen.we houden express heel veel afstand en ik ga nooit te dicht naast haar staan waardoor ze zou kunnen denken dat ik op haar poot ga staan. ze loopt niet weg, ze gaat alleen maar zitten en als je af zegt gaat ze ook wel weer gelijk liggen. maar ze loopt niet weg dus hoeft ze bij die oefening niet aan een lange lijn.
Het bracht minou vorige week nog wel in verwarring. haar laten blijven terwijl ik wegloop met de flex in mijn hand gaat gewoon niet, ook al trek ik eerst de lijn een stuk uit om te voorkomen dat er druk op de halsband komt
met de korte riem gaat dat opzich wel redelijk, , maar dan gaat het ook om hele korte afstanden en dat vindt ze erg moeilijk. los gaat beter dus dat doen we daarom ook zo.
voorlangs achterlangs gaat opzich goed. Er is 1 hond die het grappig vindt om uit te vallen naar andere honden en die heeft ook zo zijn voorkeur.meestal hoort minou niet tot zijn voorkeuren, maar als het zo uitkomt wil hij ook best even op minou afspringen en met een woest geblaf duidelijk maken dat hij niet op zijn mondje is gevallen.
Het is gewoon best komisch,want minou reageert totaal niet op die hond op het moment dat hij/zij, ik weet niet wat het voor apparaat is, uitvalt. zolang hij niks doet is minou nog wel bereid naar het beest te kwispelen, maar geblaf of gesnauw wordt genegeerd. Eerder draaide ze zich echt om, maar vorige week bleef ze ook een paar keer gewoon staan, keek hooguit de andere kant op maar is niet bepaald onder de indruk.

waar minou wel erg van onder de indruk kan zijn, zijn de atributen die uit het trainingshok komen. zodra ze ziet dat een train(st)er spullen uit dat hok gehaald heeft of gaat halen dan wordt die persoon nagestaard of doet ze pogingen bij die persoon te komen. en dat kan dan al gaan om een bolletje die wordt gebruikt voor het achtjes lopen, of een doodgewone pillon.
vorige week toen we waren aangekomen regende het. Ik en Lia (waarmee ik altijd meerijd) schuilden nog even onder het afdak en ik besloot toch maar mijn regenjas aan te trekken.ik had minou's riem tussen mijn benen en iin principe loopt ze dan nooit weg.nu trok ze zich ineens los en ging er vandoor.
toen ik haar riep kwam ze weer heel hard terug lopen en toen we even later op het veld even met een trainer van een andere groep stonden te praten (van de recreanten) zei hij dat minou even bij hem op bezoek was geweest om eens te kijken wat hij nou allemaal voor boeiende spulletjes bij zich had!!hihiihi
minou kent die hele trainer niet maar ze vindt hem toch helemaal geweldig en stond tegen het hek te springen waar hij achter stond.maffe hond.
Ook hadden we vorige week weer een loopse hond op het veld. Sommige heren vonden haar erg interessant en Minou stond af en toe ook te "klappertanden".
De zwarte lab die altijd naast ons staat (en daarna dus die loopse teef) schudde zich steeds uit, piepte naar haar, poetste zijn vacht nog eens schoon en gedroeg zich als een echte macho.
Tsjongejonge, wat je allemaal wel niet over kunt hebben voor een lekker teefje. zou overigens een vreemdsoortig ras worden. Een labrador gekruisd met een ik weet niet hondje.in iedergeval een redelijk klein pluizenbolletje.wat krijg je dan?een zwart harig tapijt ofzo?

nouja, vanavond moeten we ook weer naar cursus.ben benieuwd hoe minou het vanavond gaat maken.
ze gaat zich erg vervelen op stage en daar is weinig tegen te doen. ik wil haar niet vastleggen, maar ik wil ook niet toestaan dat ze de hele dag bij collega's lopen te flamen.ookal zouden die dat niet erg vinden, de meesten dan.
haar altijd en de hele dag maar laten kluiven lijkt me ook geen optie, al heb ik nu wel een goed alternatief gevonden waar een hond niet echt dik van wordt en vooral waar een hond heel erg lang mee doet, maar die kluiven zijn dan ook weer best prijzig.
's avonds heb ik vaak niet zoveel zin meer om echt in actie te komen. tussen de middag spelen we een tijdje, apporteren we wat, doen we wat oefeningetjes en krijgt minou de gelegenheid lekker te rennen.wat ze dus niet doet zolang ik geen speeltje laat zien.maf beest!
(dat doet ze overigens alleen op die bewuste plek. of eigenlijk,dat doet ze op een plek waar wel een s geapporteerd wordt/is..
na de lunch slaapt ze dan een tijdje, maar zo tegen de tijd dat we bijna naar huis gaan wordt ze echt ongedurig en is ze het echt zat.
dat uit zich vaak in een beetje vervelend zijn, in de weg gaan lopen,bij iedereen langsgaan voor een aai of knuffel.
kan ik haar ook niet kwalijk nemen,want een dag duurt lang als je alleen maar moet liggen en moet liggen.
Wat dat betreft is de cursus op dinsdaavond een welkome bijkomstigheid, zowel voor minou als voor mij.

nouja, ik heb niet zoveel meer te melden geloof ik. Minou zal waarschijnlijk eerdaags wel vertellen hoe het vanavond geweest is.

groetjes!

20 November, 11:53:46: *minou vertelt: hondengemeimer

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

soms, als ik me lig te vervelen op stage, dan denk ik terug aan mijn vroege jeugd en de opleiding en de verhuizing naar mijn nieuwe baasje.

Als pup was ik niet zo'n lievertje hoor..nouja, ze vonden mij wel heel lief allemaal, en ik vond iedereen ook lief, maar ik was toen al ondeugend.
Toen al joeg ik de vogels op. maar,ik ben nooit ergens bang voor hoor. toen ik nog heel klein was maakte ik al kennis met vuurwerk. Nou, daar is echt niks engs aan hoor..het is juist geweldig leuk.
al die knallen, licht en kleuren. tis een genot voor mijn ogen en oren. ik moest vanalles leren toen ik klein was. ik was een schrokop en ik heb regelmatig mijn voerbak zien verdwijnen als ik weer eens probeerde om voordat ik toestemming had gekregen te gaan eten.dan ging mijn bak weer de lucht in.flauw he!!
maargoed.ik ben toch een lief hondje!
ik ging ook graag mee naar Frankrijk op vakantie.lekker WEGLOPEN!!!daar om werd ik vaak aan een heel lang touw.anders waren ze mij steeds kwijt.
nouja. en ik had natuurlijk Nibbles nog. dat blondje die moederhond zou worden.maarja.een erfelijke oogafwijking is niet iets wat een geleidehond goed kan gebruiken dus is Nibbles nu gewoon een huishond..en een huishond die al wat ouder wordt.ik ben nog maar een jonkie.ik kon leuk spelen met Nibbles.ik zal haar toen ik nog heel klein was best wel pijn hebben gedaan met mijn puppygebitje.maarja, nibbles bleef me lief vinden en ik ging ook weleens op nibbles zitten. gek hondje ben ik he?

nou, toen ik ruim een jaar was moest ik weg bij dat fijne gezin in amsterdam.ik moest naar school. Spannend hoor, maar ik ben een stoere hond dus dat is geen probleem. Aangezien ik nog wel behoorlijk ondeugend was en iedereen mij zoooo geweldig lief vond (DAT BEN IK NATUURLIJK OOK!!) MOCHT IK NA MIJN BASIS APPEL TRAINING WEG UIT DE KENNEL.JAMMER HOOR, KON IK NIET MEER MET AL DIE HONDJES SPELEN.MAAR GELUKKIG.IK KWAM WEER IN EEN HUIS TE WONEN EN LATER IN EEN BOERDERIJ. DAAR WAS OOK EEN BORDERCOLLY EN MEER COLLEGA'S VAN MIJ DIE OOK GELEIDEHOND MOESTEN WORDEN.IK HAD HET BIJ PETER WEL NAAR MIJN ZIN.LEKKER BUITEN SPELEN EN LEKKER SPELEN.
iK BEN ZO'N BEETJE TEGELIJK AFGESTUDEERD MET sEM EN kRIS.
sEM WAS EEN HELE RUSTIGE HOND. NIKS VOOR MIJ HOOR. EEN BEETJE ACTIE MAG OOK WEL!MAARJA HIJ WAS WEL LIEF.
IK BEN TIJDENS MIJ OPLEIDING OOK WELEENS ONDEUGEND GEWEEST HOOR EN IN HET BEGIN GING ALLES NIET ZO VLEKKELOOS.MAARJA, VAN FOUTEN LEER JE EN IK KON HEEL GOED LUISTEREN NAAR PETER, MIJN INSTRUCTEUR. WANT ALS IK HET GOED DOE WORD IK DAARVOOR BELOOND..NOU,IK HEB WEL GELEERD DAT IK NIET TE ONDEUGEND MOET ZIJN WANT pETER WEET GOED HOE HIJ MIJ AAN MOET PAKKEN EN DAT ACCEPTEER IK DAN MAAR EN DOE IK MIJN BEST.(NADAT IK EERST IETS ANDERS HEB UITGEPROBEERD OM UIT TE HALEN NATUURLIJK!!!)

NOU, EN TOEN, TOEN GINGEN WE OP EEN DAG MET DE AUTO VAN pETER.NIET ANDERS DAN ANDERS. IK MOCHT UIT DIE AUTO.IK WIST NIET WAAR WE WAREN.DE ANDEREN MOESTEN IN DE AUTO BLIJVEN. IK EERST OOK WEL MAAR pETER KWAM MIJ HALEN.WE LIEPEN OVER EEN GRINDPAD. IK ZAG EEN VIJVER..IK ZAG EEN GROTE TUIN.IK ZOU HIER BEST EVEN WILLEN RENNEN.MAAR HET WAS WEL SPANNEND.WE GINGEN EEN HUIS BINNEN EN TOEN LIET pETER MIJ VRIJ. iK ZAG ALLEMAAL VREEMDE MENSEN. dIE MENSEN ZIJN NU NIET VREEMD MEER VOOR MIJ HOOR!IK WAS LEKKER ONDEUGEND EN LEKKER WILD.LEKKER SPRINGEN,BIJTEN LIKKEN EN SNUFFELEN.JAAH DIT WAS WEL EEN LEUK HUIS.LEKKER RONDSNUFFELEN EN IEDEREEN VOND MIJ HEEL LIEF.WEL EEN BEETJE DRUK MAAR DAT WERD DOOR SOMMIGEN WEL GEWARDEERD. EN TOEN KREEG IK MIJN TUIG OM.NEE, WAT GING ER NU TOCH WEER GEBEUREN. IN PLAATS DAT pETER MIJN BEUGEL PAKTE, DEED NU DAT ENE MEISJE DAT.NU MIJN BAASJE. ZE WILDEN DAT IK GING LOPEN EN DAT IK HAAR GING BEGELEIDEN.IK WAS ERG GESPANNEN MAAR HET WAS WEL HEEL LEUK.HET SNEEUWDE WEL HEEL ERG MAAR DAT KON ME NIET ECHT DEREN.IK HEB NETJES DE PLASSEN ONTWEKEN, OVERHANGENDE TAKKEN OMZEILD, STOEPRANDJES AANGEGEVEN EN GEWOON GOED MIJN BEST GEDAAN..OOH WAT WAS DAT MEISJE BLIJ.TOEN WE TERUG WAREN KREEG IK EEN BAK WATER EN ER WERD VANALLES OVER MIJ VERTELD.IK WAS WAT RUSTIGER GEWORDEN EN GING WAT LIGGEN EN GEWOON OP MIJN GEMAKJE ALLES EENS OP ME IN LATEN WERKEN.EN TOEN, TOEN WAS ALLES DONKER.DESTROOM WAS UITGEVALLEN HAHA.NIET VEEL LATER MOCHT IK WER MET PETER MEE IN DE AUTO.IK MOEST MIJN VRIENDJES TOCH EENS VERTELLEN WAT IK NU ALLEMAAL HAD BELEEFD!MAARJA..WE MOESTEN WEL LANG IN DE AUTO ZITTEN DOOR ALLE SNEEUW.MAAR DAT VIND IK NIET ERG!

IK WERD NOG WAT GETRAIND, EN NA RUIM EEN MAAND WAREN WE WEER BIJ DAT HUIS.PETER ZEI DAT IK WAT VOLWASSENER WAS GEWORDEN..HAHA DAT WAS LEKKER MIS GEDACHT VAN HEM WANT IK WORD NOOIT VOLWASSEN.MAARGOED..WE GINGEN OEFENINGEN DOEN.IK EN DAT MEISJE. ZE MOEST ALLES NOG LEREN MAAR IK DEED GOED MIJN BEST.HET WAS ALLEMAAL BEST WEL SPANNEND EN TOEN WE KLAARWAREN MOEST I K OVERGEVEN.GELUKKIG WAS IKOPTIJD BUITEN.
IK KWAM DE DAGEN DAARNA VAAK BIJ "DAT MEISJE". WE LIEPEN VREEMDE ROUTES.IK WIST NIET WAAR WE WAREN. MET DE BUS, MET DE TRAM. EEN EITJE VOOR MIJ NATUURLIJK AL WAS IK WEL ERG GESPANNEN.
TOEN WAREN WE BIJ EEN GEBOUW. DAT MEISJE LEERDE HOE ZE MET MIJ DEUREN MOEST NEMEN. EN TOEN WAREN ER ALLEMAAL MENSEN DIE MIJ WILDEN AAIEN.DAT MOCHT NIET VAN DAT MEISJE EN VAN PETER. WE GINGEN NAAR EEN KAMERTJE EN IK MOEST GAAN LIGGEN.WAT ZOU ER KOMEN??ER WERD GEPRAAT OVER MIJ. ER WAS EEN MAN BIJ DIE IK NIET KENDE.MAAR HIJ ROOK WEL ERG LEKKER.HIJ ROOK NAAR EEN ANDERE HOND EN DAN RUIKT HET ALTIJD LEKKER. ER WERD EEN HOOP GEPRAAT EN TOEN GINGEN WE WEER WEG.
ZO KWAMEN ER MEER UITSTAPJES. HET WAS DE SCHOOL VAN DAT MEISJE. WE GINGEN NAAR DE DIERENARTS, EN NAAR DE OPA EN OMA VAN DAT MEISJE.

MAAR, IK GING STEEDS WEER MET pETER MEE NAAR HUIS.
tOEN WAS HET 31 DECEMBER. hET JAAR WAS VOORBIJ. lEUK JOH, AL DAT VUURWERK.
IEDEREEN NAM AFSCHEID VAN MIJ.. WAAROM?MOET IK WEG?WAAR MOET IK HEEN?
nOU, HET ANTWOORD WAS SIMPEL.IK GING BIJ "DAT MEISJE"WONEN OP 2 JANUARI. HET WAS ALLEMAAL ERG SPANNEND MAAR OOK LEUK. WE OEFENDEN GOED, STONDEN SOMS LANG OPDE BUS TE WACHTEN OMDAT HET BUSBOEKJE NIET KLOPTE OFZOIETS.IK WERD OP EEN KEER OOK VERVELEND EN GING KIJKEN OF IK DE BAAS KON SPELEN OVER "DAT MEISJE". ZE DACHT ZEKER DAT ZE MIJ DE BAAS KON.NOU IK WEET HET NOG GOED. TOEN IK GING SPRINGEN WERD IK KIJHARD DOOR IETS IN MIJN NEKVEL GEBETEN.IK SCHROK.HET DEED GEEN PIJN MAAR DAARNA BESLOOT K DAT HET BETER WAS OM DIE GEINTJES NIET MEER UIT TE HALEN.
DAT MEISJE WAS WEL AARDIG VOOR MIJ. pETER GING OP EEN GEGEVEN MOMENT WEG,ZONDER MIJ.MAAR IK VOND HET NIET ZO ERG.MOEST WEL EVEN KIJKEN MAAR VERDER GING HET GOED.IK KREEG ETEN,IK WERD UITGELATEN EN IK GING DAARBIJ HEEEEEL HARD TREKKEN HAHAHA!!
'S AVONDS KREEG IK EEN KAUWSTAAF.IK WAS BANG DAT IEMAND ANDERS HEM ZOU OPETEN DUS IK AT HEM SNEL OP.DAT DOE IK NU NIET MEER HOOR.

NOU, WE HEBBEN VEEL VAN ELKAAR GELEERD.WE HEBBEN ONZE MINDERE PERIODE GEHAD, MAAR TOEN KWAM ER IEMAND DIE OOK MIJN COLLEGA'S OPLEIDT EN TOEN KWAMEN ER WEER ALLEMAAL REGELS BIJ. iK BEN MIJN BAASJE, WANT DAT WAS ZE TOCH WEL!:) MEER GAAN WARDEREN EN IK BESLOOT DAT HET BETER WAS OM GOED MIJN BEST TE GAAN DOEN.WANT IK KAN HET WEL HOOR!!

IN AUGUSTUS VAN DAT JAAR GINGEN WE OP VAKANTIE MET DE TREIN.IK BESLOOT TOEN DAT IK DIE GROTE SPRONG NIET DURFDE TE MAKEN, OM DIE TREIN IN TE SPRINGEN, EN WERD ER IN GETILD.MAAR VERDER DEED IK HET ALLEMAAL MAAR WEER ZELF.HET WAS EEN GEWELDIGE WEEK.IK HEB EEN HOOP COMPLIMENTJES GEHAD.. WAT cUTY DOG BETEKENT WEET IK NOG STEEDS NIET MAAR HET KLONK WEL LEUK DUS DAN KWISPEL JE MAAR HE!

EN NU, NU WOON IK AL WEER BIJNA 2 JAAR BIJ MIJN BAASJE.IK BEN EEN LEKKERE DEUGNIET.IK BEDENK AF ENT OE WEER WAT NIEUWS..SLOPEN BIJVOORBEELD..IK HERBELEEF MIJN VROEGE JEUGD ZEGT MIJN BAASJE.HAHA NEE HOOR.IK VERVEEL ME ALLEEN MAAR AF EN TOE 'S NACHTS. MAAR DAT GAAT WEL WEER OVER...GOED.MIJN POOTJES ZIJN MOE VAN HET TIKKEN,DUS IK GA MAAR EVENTJES SLAPEN!

DIKKE KNUFFEL VOOR AL MIJN COLLEGA'S EN MIJN BAZEN DIE IK ALLEMAAL HEB GEHAD (INCLUSIEF MIJN EIGEN BAASJE NU!!!:P
MINOU
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

ik moet even iets vertellen over de afgelopen dagen.
nou.soms, soms, soms dan ben ik best wel ondeugend. meestal is dat niet erg, maar soms dus blijkbaar wel.
Het begon dinsdag. van dinsdag op woensdag nacht verveelde ik me. daarom heb ik een pen gesloopt.gelukkig geen inkt gelekt.
nou, woensdag op donderdag verveelde ik me nog veeel meer.wat ik toen heb gedaan tjaah dat kan echt niet door de beugel eigenlijk hihimaarja..soms ben ik gewoon ondeugend.

Er STOND, met nadruk op STOND een soort van bloemstuk voor op de salontafel.blaadjes, besjes, takjes bloempjes..maar ik vond dat niet mooi.dus ik ben met mijn voorpoten op tafel geklommen en ik he het hele bloemstuk van tafel getrokken. toen heb ik hem op het tapijt uit elkaar gehaald.toen wa ik moe.dus ik heb het niet meer op geruimd.nouououououou men was niet blij met mij.en ik ook niet want ze waren boos op mij..maar mijn baasje niet.toen die beneden kwam was alles weer opgeruimd en was ik het dus ook allang weer vergeten! maargoed.
ik ad wel een paar blaadjes en takjes opgegeten. nadat ik ontbeten had zat dat me niet lekker,dus in de tram heb ik bijna over de schoenen van mijn baasje gekotst..lekker he?nouja.ik heb alles opgegeten,dat mocht zo waar!!behalve die takkjes.die waren toch wel vies.ik heb er toch wel spijt van hoor..nou, om de boel compleet te maken brak gisteren toen we bijna thuis waren ook nog eens de musketon van mijn beugel.potverdrie dat kan ook nog wel even..nouja..de nieuwe haken/beugel zijn besteld, hopelijk komen die morgen binnen en kunnen we maandag weer met een stevige beugel op pad.nu hebben we een noodoplossing. die vader van mijn baasje is gelukkig heel handig en technisch en heeft een soort haak aan mijn beugel gemaakt zodat ie toch goed vast zit. er zit wel iets meer speling op,maar dat is voor een dagje niet zo erg.

dat moest ik toch even kwijt..oja...ik moet van mijn baasje zeggen dat de blindenbieb de pot op kan met zijn lidmaatschap, want harry potter 7 is nog niet klaar in braille en mijn baasje is daar best boos over. alle voorgaande boeken uit de serie waren er gelijk (niet dat ze die las in braille, behalve boek 6, toen was ik er net en was ze pas net helemaal into harry potter, en dan net het laatste boek hebben ze niet optijd klaar...dat noemt mijn baasje discriminatie haha, nu zegt ze dat ze hem zelf wel gaat opzoeken. ze heeft wel het boek gereserveerd en ze hoopt dat die binnen nu en 2 weken komt,anders annuleert ze die reservering.zonde van al die bomen. en leest ze hem lekker digitaal..vind ik wel jammer,want als mijn baasje eens een keer een boek leest ,dan doet ze dat wel beneden op de bank en dan kan ik ongestoord af en toe een knuffel komen halen..niet datik die dan altijd krijg..dan krijg je dingen te horen als:even wachten, het is nu spannend....nouja..het zal wel..ik ga stoppen. we hebben bijna weekend en daar moet van genoten worden natuurlijk!!

dikke kus,
Minou.
oja,ps: de collega van mijn baasje wil me leren om haar telefoon te zoeken want die was ze een dag kwijt.hij bleek gewoon op zijn plaats te liggen maar hij stond uit..die malle collega heeft het hele gebouw doorgezocht...laat dat zoeken dan ook aan mij over!!!!doei doei dikke kus!

14 November, 10:08:21: Geen wintersport....

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

Helaas. het gaat me niet lukken een goeie skiŽr te vinden die met me kan gaan skiŽn eind januari begin februari.
Dik balen, maarja het is niet anders.ik ga me dan maar eens verdiepen in wat ik van de zomer zal gaan doen.heb geen zin om van de zomer ook niet op vakantie te gaan dus ga eens kijken wat ik kan gaan doen.
misschien toch een workshop op het ICC?????? ik weet inet waar het dit jaar gehouden wordt, misschien dat ik daar zo eens achter probeer te komen..

nou, verder heb ik niets te melden geloof ik.training ging gisteren niet door vanwege de hevige regen die hier naar beneden kwam vallen..ook wel eens lekker, een lange, vrije avond:)

nou, de groetjes maar weer.
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaaltjes!

Zo, hier gaat het goed hoor. Ik heb een rustig weekendje gehad. heerlijk hoor, dat weer helemaal beter zijn. ik heb me zondag heerlijk uitgesloofd bij het strijkviertel. lekker gezwommen een paar keer de bal uit het water gehaald en dus ook weer gezwommen.mijn hele vachtje weer gelucht en geboend dus hihi.

gisteren was mijn baasje een beetje boos, maar dat heeft ze hier al verteld.gelukkig was ze niet boos op mij.dat is altijd een fijne gedachte.daarnadeed ik iets heelknaps op het station.mijn baasje vroeg aan mij: waar is de lijn? ik weet inmiddels, en dat vond mijn baasje dus zo knap, dat ze daarmee de ribbeltegels bedoelt.dus,die heb ik maar even netjes voor haar opgezocht.. via die lijn weet ze namelijk wanneerwe naar links moeten zodat we bij de goede bushalte uitkomen. in het begin vond ik het niks om over die lijn te moeten lopen, maar ik begrijp dat mijn baasje dat nou eenmaal zo wil,dus dan doe ik dat maar.

Ik ben 's morgens op het werk weer erg actief als ik mijn tuig afmag en ga dan bij iedereen die er dan al is, even een knuffel halen.nouja zeg, vanmorgen waren we de eersten en dat heeft zeker 3 kwartier geduurd.toen pas kwam er iemand anders.ik ging hem natuurlijk gelijk begroeten. mijn baasje spreekt hem niet zo heel vaak, maar hij heeft ook een hond. dus dan moet ik hem altijd even besnuffelen.dat hondje ken ik niet.
verder gebeurt er momenteel niet zo veel bijzonders. vanavond moeten we naar de hondjes. ik ben benieuwd. we mogen geen examen doen..weet je, ik ga vanavond denk ik gewoon heel goed mijn best doen.om mijn baasje te pesten hihi..maarja die weet toch wel dat ik het wel kan maar het gewoon niet doe, enkele uitzonderingen daargelaten natuurlijk:)


Mijn baasje kijkt uit naar het einde van het jaar. ik weet niet waarom hoor, maar dat zal wel. ik vind dat ook altijd wel leuk. Waarschijnlijk komt zo'n beetje de hele familie van baasjes moeder's kant op 31 december en dan komt sjakie ook mee en misschien Max ook nog.hihi, die sjakie een echte donder hoor.ik heb hem al heel lang niet meer gezien dus hij zal wel flink gegroeid zijn.nou, als ie me bijt en gaat lopen vervelen zal ik hem echt eens terugpakken. daar is hij inmiddels wel oud genoeg voor vind ik.
maarja. dat duurt nog even.

Dat vuurwerk,dat vind ik ook wel zoiets gaafs! vorig jaar sprong ik op de bank!
Dat doe ik, als goed opgevoede hond (ahumm) natuurlijk nooit.maar toen was het zo spannend ik wilde net als de rest naar buiten kijken echt gaaf.
maarja, ik mocht niet naar buiten. te gevaarlij. nou dat zal dan wel.ik mag natuurlijk niet achter het vuurwrk aanspringen. daar gebeuren al genoeg ongelukken mee.maarja, hopelijk komt er weer eel vuurwerk. als de hele familie komt hebben zij misschien ook wel vuurwerk. hebben we nog meer om naar te kijken. dan moet ik sjakie ook maar goed leren dat vuurwerk hartstikke gaaf is en dat hij er niet bang voor hoeft te zijn. ik hoop dat het lukt.

nouja..mijn baasje gaat straks haar enige kans pikken om misschien toch te kunnen skiŽn,dus ik laat haar maar even met rust zodat ze goed kan nadenken hoe ze dat aan moet gaan pakken.welterusten!

12 November, 14:35:48: Baal,baal en nog eens baal!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi,nou, deze keer eens niet over minou:)

pas schreef ik dat we waarschijnlijk niet zouden gaan skiŽn.nog geen dag later hoorde ik dat we WEL zouden gaan skiŽn. Yes yes yes natuurlijk. helaas is mijn begeleider verhinderd en nu is het zoeken naar een goed alternatief..en daar lijkt het probleem te zitten..aangezien er vandaag geboekt moet worden...moet ik wel HEEL veel geluk hebben wil het alsnog lukken. anders geen wintersport voor mij dit jaar........balen balen balen!!!maarja, het is niet anders,dat snap ik ook nog wel.maar dat skiŽn is zo verdomd gaaf!ik heb de kick gevoeld en nu benik nouja...verslaafd??????

er is ook een skivereniging voor blinden en slechtzienden.leuk en aardig, alleen best wel prijzig en ook nog eens de keus uit 1 vakantie die niet tijdens school valt..en ik kwam er vorige week achter dat je dan voor 6 oktober had moeten reserverren..moet ik eerst nog lid worden van die vereniging,dat is ook een aardig bedrag per jaar en dan ben je nog niet eens op vakantie geweest.dus tjah..wel leuk, maar.......nouja..ik hoop, ik duim nog even heeel hard.........want ik vind dat ik na dit halfjaartje stage best een paar daagjes ertussenuit mag........dus,duimen jullie met me mee???????
de enige die het niet leuk zal vinden dat ik weg ga is minou..maar gelukkig is ze dat snel weer vergeten als ze van anderen aandacht krijgt:)jaja,toen ik vorige week wegging zonder haar omdat ze te ziek was heeft ze voor de deur zitten janken..heel even maar hoor, maar toch....

IK WIL SKIňN!!!!!!!!!zo ik heb gesproken...mijn geduld zal groot zijn vandaag, en nouja...we zien het wel. anders is het volgende keer beter en dan moet ik toch maar eens gaan bedenken wat ik van de zomer wil gaan doen.. dan ga ik een plaaatsje als workshopleider bemachtigen bij het international computercamp...zo, ik ben even uitgeraasd..duim,duim,hoop,hoop!!!

09 November, 23:58:11: *Minou vertelt: blij hondje

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi lezertjes,

ik ben weer helemaal gelukkig. ik ben niet meer ziek, en mijn baasje heeft gezegd dat ik vandaag voor het laatst antibiotica heb gekregen.dat is niet zo makkelijk hoor, om mij die pillen te geven..jaah je bent eigenwijs of je bent het niet..ik gorgel ze gewoon weer op en schiet ze weg.ja echt, bijna 2 meter verder!!! maarja nu zijn de pillen op en krijg ik alleen nog maar lekker eten en geen bittere rotzooi meer.

ik ben op cursus een beetje vervelend en daarom mogen we geen examen doen.daar heeft mijn baasje ook al over geschreven. maar ik vind het gewoon erg grappig om mijn baasje af en toe in de maling te nemen.
vandaag was ik een beetje dwars op de heenweg.mijn baasje werd toen heel boos want ik had weer een ouderwetse bokbui.mijn baasje wist niet dat ik zo dwars kon zijn en weet je wat ze deed.toen ik gevraagd werd om te plassen en ik ging in plaats daar van voor de zoveelste keer gras eten,toen pakte ze me aan mijn nekvel en was ze heel boos en zei ze dat het nu afgelopen moest zijn.ik kreeg geen kans meer om te plassen. Gemeen he!!maarja, ik hoefde helemaal niet zo nodig, en gras eten is veel leuker.

ik wil weer erg graag spelen en sleep al mijn speelgoed weer door de kamer heen.en als ik het niet snel genoeg uit mijn mandje krijg, dan gooi ik die gewoon half om.dan valt het er vanzelf uit. zo doe je dat!

en weet je wat mijn baasje me net vertelde?ik ben echt zo trots he??
Mijn zusje Maggie, is in de nacht van 23 op 24 oktober, dat weet ze niet helemaal zeker of dat klopt, voor de tweede keer mama geworden!
vorig jaar ging niet alles helemaal goed. maggie is, net als ik, erg klein en de pups waren heel groot, dat ging dus een beetje moeilijk.maar nu ging het iets beter.
Helaas was het voor 2 pupjes te laat, zij zijn dood geboren. 6 anderen waren erg levenslustig en ze doen het erg goed. het is het P-nest geworden en er zitten leuke namen tussen.mijn baasje is helemaal weg van "power!"haha puppypower!!!!dat zegt mijn baasje ook wel eens tegen mij..toeval????
ik ben heel erg trots. de pups van het vorige nest van mijn zusje zijn nu net op school, maar daar weet ik niet zo veel van.ik weet alleen dat 1 hondje van de opleiding is gehaald en weer bij haar pleeggezin woont in woerden. zijwas niet geschikt om geleidehond te worden.jammer hoor.maarja, niet iedereen kan deze verantwoordelijke baan uitvoeren.
ik ben in iedergeval heel trots op mijn zus. ze is een heel lief moedertje, maarja ik had niet anders verwacht. als je foto's wilt zien van mijn zus en haar kroost, en ook van het vorige nest, kijk dan hier:
http://blauwduin.blogspot.com/
daar kan je mijn neefjes en nichtjes bewonderen!

goed, ik moet gaan slapen van mijn baasje.mijn baasje is verkouden dus moet ik ook maar optijd gaan slapen. van dat optijd is niks gekomen maar toch het gaat om het idee.dikke lebber, een heerlijk vrolijke franshond,
Minou

07 November, 10:53:45: geen gg examen voor ons

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Inmiddels gaat het met Minou weer lekker. ze heeft vanmorgen voor het laatstwat rijst door de brokken gekregen.ze krijgt vandaag nog 3 keer per dag,morgen weer gewoon 2 keer per dag brokken.
ze krijgt 's morgens haar antibiotica maar dat gaat niet zonder slag of stoot.die pillen zijn nogal smerig, erg bitter!!en het slikken gaat dus niet zo lekker.
ik doe ze door het voer, vanmorgen zat er nog rijst door dus daar kan je het goed in verstoppen en verdwenen er 4 van de 6 pillen zonder dat ze het doorhad in haar maag maar de laatste 2 liet ze liggen samen met wat rijst. da is dus even bek open houden en pilletjes naar binnengooien want ik kan er wel wat omheen doen maar dat pikt ze dus niet.
nadeel is alleen dat minou ze er met haar tong weer uitwerkt.was dus een gedoe om die laatste pillen erin te krijgen. een halve pil belandde uit eindelijk in de vuilnisbak, die kreeg ik er niet meer in en was all een paar keer gevallen en zat vol met haar en was dus vies.morgen beter denk ik dan maar.dan doe ik het misschien wel gewoon voordat ze eten krijgt stuk voor stuk in haar bek en daarna dan eten.misschien wil dat. ik zie wel even.

maargoed.
gisteravond haddenwe weer training. het hele spul was erg onrustig zo ook minou. ze liet weer niet zien wat ze kan, en maakt van veel oefeningen haar eigen versie. erg komisch maar natuurlijk niet de bedoeling. daarom hebben wij besloten geen examen gedrag en gehoorzaamheid te doen.
het risico dat we zakken is nogal eeh..groot.smile en het is zonde om er zoveel geld aan uit te geven terwijl je eigenlijk al weet dat de kans van slagen zo klein is. we zullen waarschijnlijk nog een seizoentje langer trainen. misschien valt dan het kwartje haha.en kunnen we nog wat andere taktiekjes uitproberen waardoor ze mij niet meer in de maling kan nemen.want dat is eigenlijk wat er gebeurt. het baasje ziet het toch niet dus ga ik lekker iets anders doen dan wat er van mij verwacht wordt. bij het apporteren is het heel leuk om een paar meter voor mij op de grond te gaan liggen en dan op het blok te gaan knagen.absoluut niet de bedoeling natuurlijk, maar weet je hoe leuk het is om je baas voor de gek te houden!
ook was minou gisteren heeeel erg op alles wat eetbaar leek gefixeerd..had natuurlijk nog nietzoveel eten gekregen als anders en als ze ook maar half dacht dat er ergens voedsel te halen was was ze aan het springen tot grote ergernis van mij:)
en tjaah ze kreeg als beloningen hoofdzakelijk brokken van haar normale voer.lang zo lekker niet als de echte beloningsbrokjes die ze normaal altijd krijgt. dus je denkt toch zeker niet dat ik daarvoor ga werken, dat moet er wel in haar zijn omgegaan. ze draait de rollen om. ik doe het pas als ik zie dat jij voer in je hand hebt anders weiger ik. daar zijn we nu dus mee bezig en minou is het daar niet altijd mee eens. nu zou ik het weer rustig op kunnen bouwen, maar met een examen mag je geen voer gebruiken,nou dan weet ik wel zeker dat ik zak als een baksteen.het los volgen gaat goed, als ze maar weet/denkt...dat ik voer in mijn hand heb.evenkan ik haar nog wel foppen,maar na een paar oefeningen is dat echt over hoor!!!

nouja..we zien wel waar we mee doorgaan na de kerst. minou vindt het altijd nog leuk,dus we gaan zoiezo door met trainen.of dat weer hetzelfde wordt of iets anders dat weet ik nog niet.

nou, allemaal weer de groeten,ik gaat aan het werk.

groetsels!

05 November, 16:20:31: *Minou vertelt:Naar de dierenarts

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zoals jullie weten ben ik al een paar dagen erg ziek. sinds donderdag heb ik hevige diarree gehad en met rijst en kip voelde ik me niet veel beter. ik kon het mijn baasje maar niet duidelijk maken, maar ik had heel veel pijn. ik dronk niet goed, dus gooide mijn baasje steeds water door de rijst, ik lag vaak alleen maar te liggen, en bovendien moest ik wel elke 2 uur minstens een keer poepen.dus ook 's nachts.
gisteravond voelde ik me een tijdje wat beter.ik poepte een tijdje niet en was heerlijk ontspannen. vannacht kwam het weer terug, vroeg in de morgen voelde ik mij weer helemaal niet lekker en heb ik weer in huis gepoept. mijn baasje moest het opruimen, dat vond ze niet zo leuk maar ze heeft niet tegen mij gemopperd.
ik werd uitgelaten en moest weer poepen. mijn baasje zei dat het weer mis was en ging nadat we even samen gezeten hadden, iemand bellen. het bleek de dierenarts te zijn, mijn dokter dus en we moesten daar heen.ik moest werken. dat viel me rauw op mijn dak. ik voelde me helemaal niet lekker en ik was heel erg onrustig. wel naar de goot nee toch niet. we kwamen dan ook ietsje te laat aan.maargoed we moesten toch lang wachten.ik vond het helemaal niet leuk dat we hier heen gingen.hier gebeurt weinig goeds dat heb ik de laatste tijd wel geleerd.
er kwam een mevrouw die zei dat ik met haar mee mocht.gelukkig kwam mijn baasje ook.
de vervelende tafel,waar ik vorig jaar een hele pijnlijke prik op heb gehad, ging omlaag..ooh nee he, dat was toch niet voor mij he..ja hoor, ze probeerden me er op te lokken, maar dat doe ik lekker toch niet..
wat denk je wat:pakt mijn baasje me bij kop en kont en tilt ze me zo op die tafel. en toen ging die tafel weer omhoog.ik wilde er graag van af, maar er kwam iemand bij om te helpen.
ik was bang. die dierenarts ging mijn buik voelen. ik heb gegild want het deed echt zeer. ze ging ook verder voelen, maar ik was echt als de dood.
nou, en toen, toen, nou wat deden ze me aan. toen kwam ze met een apparaatje, en stak die zomaar in mijn kont!!even later piepte hij en zei ze dat ik geen koorts had. ze heeft ook mijn hartje nog horen kloppen en me goed bekeken en bevoeld.
ja hoor..toen kwam ze met een spuit. ik heb toen niet gereageerd toen hij mij prikte.
daarna was ik toch wel heel erg in paniek.ik ging heel erg om me heen spartelen en ik was heel bang. ze moesten mij met zijn tweeŽn vasthouden om te zorgen dat ik niet van de tafel af zou vallen.
gelukkig ging die tafel toen naar beneden. ik wist niet dat je zo blij kunt zijn dat je daar weer vanaf mag zeg.
nou, toen gingen ze me nog verder in de maling nemen.ik kreeg een snoepje. het rook een beetje vreemd maar ik at het maar op.het rook niet alleen vreemd, het was ook hartstikke vies. en toen bleek dat ik er nog 5 op moest eten!!!!wat???
nou de laatsten hebben ze achter in mijn keel gedaan en toen gingen ze wrijven zodat ik ging slikken en had ik zomaar 6 pillen opgegeten. daarna kreeg ik wel weer een heeel lekker koekje en was het klaar..goh ik sleurde mijn baasje bijna de behandelkamer uit..ik vond het helemaal niks. er zat een klein hondje te wachten op zijn beurt. wat een aansteller, hij gilde als een speenvarken!
mijn baasje wilde mij ook nog wegen.dat wilde ik niet maar de assistente kocht mij om met iets lekkers.26,4 met tuig. zonder tuig dus 25,5 en dat is dus ruim een kilo minder. maar ik kan het goed hebben dus het is niet heel erg. ik moet wel goed drinken, desnoods door mijn rijst.vanavond of morgen krijg ik weer wat brokjes door mijn rijst..ik vind het goed want ik ben zo moe!!
toen we thuis waren ben ik doodmoe op mijn kussen in slaap gevallen. toen ik wakker werd voelde ik me een stuk beter. ik had geen pijn meer, dus dan ga je spelen. aangezien er genoeg mensen waren van mijn roedeltje heb ik even lekker plezier gemaakt..niet te lang, want ik heb niet zoveel energie en nog een beetje futloos af en toe.na een uurtje slapen gaat het dan wel weer.
ik heb trouwens al sinds kwart voor 8 niet meer gepoept en dat bevalt mij prima
ik voel me weer lekker. heb al lekker gedold en geblaft hihihi ze waren bijna vergeten dat ik ook mijn lawaaierige kanten heb, maar goed.mijn baasje vond hhet allemaal leuk wat ik deed dus he ik me even heerlijk uitgesloofd.
nou zeg, moest ik vanmiddag toch weer werken, naar de supermarkt want mijn baasje moest geld pinnen en kleine pepermuntjes halen voor op de stage, natuurlijk niks voor mij!!!:(
deze keer ging het mij iets beter af. ik ben nog niet echt initiatiefrijk en mijn tempo is ook nog niet om naar huis te schrijven, maargoed.ik vond het wel leuk om even te lopen. toen we teruggingen was net de basisschool uit.leuk man al die kinderen die mij stiekem gingen aaien.
thuisgekomen was ik weer helemaal uitgeput en nu lig ik heerlijk op mijn kussen.
ik ben nog wat rillerig en slap en erg snel moe.ik hoop dus dat ik mijn brokjes morgen ochtend weer goed kan verdragen.ik krijg dan niet zo veel hoor en ik moet dez week 4 keer per dag eten.dat vind ik niet erg hoor!!!!
nouja...zo gaat het dus met mij. als het vrijdag nog niet beter gaat moet ik wweer terug komen.ik heb een maag/darminfectie verwacht de dierenarts. maar als het vrijdag niet beter is dan gaan ze mijn poep opsturen naar het laboratorium!!hihii leuk hoor een drol in een envelope haha nee dat lijkt me niet. zeker niet met die vloeibare drap die ik soms kan produceren.

nou, ik ga weer slapen,mijn oogjes vallen weer dicht.ik krijg straks weer wat rijst, dus dan moet ik uitgerust zijn!!

knuffel en de groeten van het baasje,
Minou

04 November, 13:31:14: nog altijd een ziek hondje

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Stond minou gistermorgen op met goede zin, nou, dat is niet meer aan de orde.
gisteren had ze een redelijke dag..wel vaak poepen, gewoon, zodra ze in beweging kwam. ik had gisteremiddag een verjaardag en heb minou bij mijn ouders achtergelaten.
gistermiddag en avond kreeg ze weer rijst met kip. en gisteravond leek ze daar wat rustiger op te worden. ze was weer een beetje de minou zoals ik haar ken 's avonds.lekker lui, maar, vooral, ontspannen en dat was ze vond ik, gistermorgen niet. toenwas ze meer hyper en erg onrustig.gisteravond lag e weer gewoon lekker te slapen op haar kussen en toen ik haar welterusten kwam zeggen toen ik ook naar bed ging reageerde ze zoals normaal. even kwispelen, even lekker uitrekken en met een diepe zucht weer in slaap vallen. ik ging dus met een goed gevoel naar boven.we hadden visite en die gingen laat weg. mijn vader heeft minou toen weer uitgelaten, had wel gepoept maar niet veel. van mijn moeder kreeg ze een klein beetje rijst met wat kookvocht omdat ze dus niet drinkt. stom beest. haar bak water moet ze niet, maar als ze de rijstop heft en er zit van dat kook nat in de waterbak drinkt ze hem dus in 1 keer leeg.
vannacht om 4 uur belde mijn broer me wakker want de deur zat op de knip en dan kun je hem niet openmaken van buitenaf. dus, ik naar beneden.mijn zus had me ook al wakker gebonkt, wantminou was aan het blaffen..dat kwam dus omdat mijn broer in de tuin was met een vriend van hem.
ik mijn broer binnengelaten.minou wilde niks van uitlaten weten en was erg vrolijk. die moet zoiets gedacht hebben:zo, we zijn klaar met slapen. maar toen ik vroeg of ze uit wilde draaide ze zich om en kroop weer in haar mandje liet zich even heerlijk aaien en daarna liet ik een blij hondje achter om weer verder te slapen.
vanmorgen om half 8 blafte minou een paar keer waardoor ik wakker werd.gelijk daarop riep mijn moeder vanaf haar slaapkamer dat ik haar uit moest gaan laten. dus, ik naar beneden.mijn tenen werden belikt en daar ging ik, op schoenmaat 47 in mijn ochtendjas naar buiten.maar minou wilde helemaal niet.achteraf had mijn vader haar net daarvoor uitgelaten, die was gaan vissen, minou had geblaft omdat ze zijn auto hoorde buiten.
rond kwart over 9 was het echt uitlaattijd.maar goed ook, tijdens dat mijn schoenen mijn voeten omsloten begon minou weer te hijgen en onrustig te doen.we haalden maar net de overkant van de weg.
daarna liep ze nog een tijd lang erg onrustig mee. klein beetje geplast.
binnen kreeg ze het laatste beetje gekookte rijst met kip..dat beetje was iets meer dan ik verwacht had, maar minou at alles netjes op.ik had er weer aardig wat water door gedaan want haar drinkbak wil ze niet zien.daarna is ze neergeploft en was er geen puf meer om te spelen. zoals normaal altijd het geval is na het uitlaten en eten in het weekend.dan is ze altijd heel erg wakker en niet zomaar te stoppen.nu was er geen leven in te krijgen.

rond een uur of elf toch maar de dienstdoende dierenarts opgebeld wat ik nu moestdoorgaan met rijst?of toch langskomen?
het werd doorgaan met rijst en kip. niks anders geven zolang de diarree niet over is. 4 keer 50 gram per dag aan rijst en daardoorheen over de hele dag genomen 1 derde kipfilet. oftewel, bitter weinig te eten dus.
we dachten dat we geen rijst meer hadden maar mijn moeder bleek toch nog een pak te hebben staan. dat is nu aan het afkoelen en dan krijgt ze straks een klein beetje rijst. henb haar rond 12 uur uitgelaten en was ook toen weer rennen naar de overkant. ze is erg ongedurig aan de riem. wweet niet goed wat ze wil..niet lopen, wel lopen, trekken,snuffelen...en thuis stort ze dan weer in.
ze is dus goed ziek. je kunt zien dat ze vermagert, kun je nagaan hoe snel het gaat. als ze vandaag nog verder achteruitgaat moet ik weer bellen en langskomen, en als het morgen niet verbeterd is moet ik OOK langskomen.

we hopen hier dat ze snel opknapt. dit is duidelijk minou niet en je moet haar toch wel goed in de gaten houden. het kom letterlijk op als kakken zoals we dat hier zeggen. zo is er niks aan de hand en het volgende moment haal je maar nauwelijks het einde van ons tuinpad.
ze heeft net in iedergeval wel weer aardig geplast en dat is lang geleden.
ik houd jullie op de hoogte.

groetjes en een knuffel van Minou, die niet echt overtuigend is!,
Melanie die minou nu wat rijst gaat geven.

02 November, 22:10:11: *minou Vertelt: update

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

ik kom jullie weer even bijpraten.
ik ben nog lang niet beter.
Vanmiddag was ik heel erg aan het hijgen, maar ik bleef wel op mijn kleed liggen. toen mijn baasje vroeg of ik uit wilde had ik daar wel oren naar en heb ik heel hard gelopen om buiten te komen. ik voel me ziek hoor.
toen we een klein uurtje later naar huis gingen moest ik ook weer poepen. Aldus de collega van mijn baasje poep ik gele pindakaas.
bij de tramhalte ging ik maar weer liggen. Iedereen zegt dat ik er niet happy uitzie vandaag.
Die collega van het baasje had het over "She looks SAD!"
ja, ik voel me ook helemaal niet happy hoor. kwispelen doe ik bijna niet..vand e grond eten wil ik wel heel graag. ik had reuze honger!
zodra we uit de bus kwamen en we een paar meter hadden gelopen moest ik weer poepen. dus even hard lopen voor een groenstrook. plassen hoef ik al niet meer sinds vanmiddag. ik heb ook helemaal geen zin om te drinken.
toen ik thuis kwam kreeg ik gelijk te eten. het was niet het eten wat ik gewend ben. verse rijst met gekookte kipfilet. de zus van het baasje had perongeluk het kokvocht van de rijst omgestoten, dus kreeg ik wel wat gewoon water aangeboden maar dat moest ik niet.
Om acht uur vroeg mijn baasje of ik uit wilde. ik wilde eigenlijk niet. maar toen ik toch mee moest en buitenstond moest ik toch wel weer poepen en heb ik nog niet eens de 50 meter gehaald voordat ik met gillende haast de goot weer opzocht..
daarna had ik even een opleving.ik liep even met mijn piepie rond, ook bij mijn baasje, om even te laten weten dat ik me niet op mijn kop laat zitten, maar na 5 minuten stortte ik weer helemaal in en dook ik in mijn mand. en daar kwam ik alleen eve uit toen broer en zus van de baas thuiskwamen. verder laat ik mij niet horen. ik zal zo wel weer mee worden uitgelaten. ik hoop dat ik dan niet meer zo hoef te poepen. ik ben gewoon heel erg moe en futloos, maar dat komt omdat ik heel veel vocht verlies. ik krijg straks een paar brokjes in water geweekt en wat water erbij, want ik moet wel vocht binnenkrijgen. ik mag niet uitdrogen want dat is niet goed voor mij. als ik morgen nog niet beter ben moet ik morgen naar de dierenarts. niet leuk maar dit is ook geen pretje.maarja.. ik wacht maar af wat mijn buik vannacht gaat doen..ik had het nog niet verteld, maar ik had vannacht niet alleen voor de deur gepoept. later hebben ze ook mijn ongelukje op het tapijt nog gevonden. maa gelukkig was het zo dun, en zo waterig dat ik gelof ik geen vlekken heb gemakt.
nouja. ik zie het wel. ik ga strakjes uit en an hoop ik dat ik vannacht goed mag slapen zonder dat ik steeds moet poepen. want dat is echt vermoeiend. en ik voel me al als een vaatdoelk.
nouja, wel terusten allemaal en ik zal morgen misschien nog even vertellen hoe het dan met me gaat.

Dikke knuffel (wel voorzichtig),
Minou

02 November, 14:33:48: *Minou vertelt: Ziek!!!:(

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hallo lieve lezertjes,

Ik schrijf met mijn bibberende pootjes maar even een berichtje om jullie even te vertellen hoe het met mij gaat.
nou, zoals de titel al zegt voel ik me niet lekker.
Ik heb sinds gistermorgen, ofeergisteravond (dat ga ik mijn baasje lekker niet vertellen) last van spetterpoep. en niet zo zuinig ook hoor!
gistermorgen toen de mensen beneden kwamen was ik al heel druk en liep ik steeds om ze heen te draaien.kom op, begrijp het nou ik moet er uit.maar ze begrepen het niet. mijn baasje had op een gegeven moment wel een vermoedenwant elke keer als de deur naarde bijkeuken openging was ik er als de kippen bij. mijn voer heb ik opgeschrokt maar ik heb niet de moeite genomen om mijn bak uit te likken.
zodra we weg zouden gaan ben ik zelf de weg over gestoken, wel gevaarlijk volgens mijn baasje maar ze had ook in de gaten dat ik wel keek of er geen auto's aankwamen. en toen ben ik snel gaan poepen op het gras aan de overkant. ik word daar nooit uitgelaten, alleen in ECHTE hogenoodgevallen zoals nu mag ik daar naartoe.
nou, mijn baasje hoopte nog dat het eenmalig zou zijn, maar vlak bij haar stage moest ik weer heel nodig poepen en vlak voordat ze gingen lunchen was ik ook weer heelonrustig en moesten we heel hard rennen. na de lunch had ik ook moeite om het op te houden tot buiten en toen we weer naar huis gingen om half 5 moest ik halverwege ook even een noodstop maken.
vlak bij huis heb ik ook nog een keer lekker gepoept. en 's avonds, toen mijn baasje boven was moest ik eigenlijk ook weer poepen maar toen begreep de vader van het baasje dat ik wel weer heel graag uit wilde en kon ik het gras aan de overkant ook maar net optijd halen. om 10 uur 's avonds moest ik ook weer poepen toen mijn baasje me uit ging laten maar toen moest ik niet zo heel nodig.mijn baasje hoopte dus dat het nuklaar zou zijn. ze vreesden allemaal van niet en ik wist dat wel zeker.
's nachts heb ik gejankt. de enige die het hoorde was de moeder van het baasje. die heeft me toen weer naar de overkant van de weg laten gaan.
later jankte ik weer, maar niemand hoorde mij, en dat tot 3 keer toe. ik heb dus 3 keer voor de deur gepoept. vanmorgen kwam de vader van mijn baasje beneden. hij was gelukkig niet boos op mij en ruimde alles op.
toen ik weer gegeten had ging ik weer zo hyper rond mijn baasje lopen. en die dacht nou dan gaan we vast.maar ze had lekker niet door dat zowel de buitendeur als de poortdeuropen stond. ik was daar wel blij om want ik kon het bijna niet meer houden..de overkant van de weg zou ik zeker niet halen want er reden autos..dus wat doe je dan???je ziet een auto geparkeerd staan en dan ga je daar maar achter in de goot, of eigenlijk meer op de weg poepen. het was echt net water zij de vader van mijn baasje.ikvond mezelf wel zielig, ik wilde alleen even kwispelen toen ik klaar was. onderweg, zo'n 5 minuten later, moest ik nog 2 keer poepen en toen we heel lang op de bus moesten wachten heb ik alleen maar naast mijn baasje gelegen. in de bus lagen allemaal lekkere kruimels op de grond maar mijn baasje was heel streng. je bent al ziek genoeg zei ze. nouja..eigenlijk was dat ook wel zo..maarja..
toen we bijna bij de stage van het baasje waren heb ik nog een keer gepoept maar toen was het niet zo erg..
op stage heb ik mijn waterpijl maar even bijgesteld door in 1 keer mijn bak leeg te drinken.knap he??(er zat alleen bijna niks meer in maargoed ik dronk en daar gaat het om)
en de rest van de ochtend heb ik een beetje geslapen en gedommeld.ik was moe geworden van de hele nacht ziek zijn.
toen ze gingen lunchen speelden mijn darmen ineens weer op, en toen mijn baasjes lunch klaar was is ze met een broodje in de hand met mij naar buiten gerend en waren we net op tijd. na de lunch zou ze nog even een stukje weer gaan lopen, en zodra ik doorkreeg dat we naar beneden gingen had ik weer erg veel haast en moesten we weer rennen om optijd het gras te bereiken. ik wilde eigenlijk gelijk in de goot maar dat mocht niet..snik.
toen ik los was heb ik ook nog een keer gepoept.
ik wil niet kwispelen, ik wil even geen plezier maken. dat ik geaaid word vind ik niet erg maar alsjeblieft laat me verder nou met rust ik ben zo moe. ik was het vanmorgen niet met mijn baasje eens. die wilde naar de bus maar ik wilde zo graag naar huis! maarja mijn baasje kreeg haar zin.gelukkig laten ze me hier ook met rust en kan ik lekker blijven liggen. ik weet niet waarom ik me zo ziek voel. waarom heb ik dat nou weer verdiend?ik ben toch altijd braaf?ik probeer altijd goed mijn best te doen en nu heb ik helemaal nergens zin in. en nog moet ik gewoon werken maar dat doe ik graag voor mijn baasje. ik wil wel een beetje mijn eigen zin doordrijven maar dat mag toch wel als je ziek bent?mijn baasje is het daar niet mee eens maar ze is wel heel lief voor me en probeert me zo minmogelijk te belasten en laat me dus ook lekker met rust. ik wil helemaal niet spelen, ikheb gisteren ook niet gespeeld geloof ik. maarja..het gaat vast wel weer over. morgen moeten we naar een verjaardag met nog meer honden.nou, wat een lol! misschien kan ik thuisblijven maar mijn baasje wil bij me in de buurt blijven, en daar ben ik het ook wel mee eens. we gaan gelukkig wel met de taxi.. vanavond krijg ik rijst met kip van mijn baasje..nou, dat lust ik wel. want ik blijf goed eten natuurlijk. alleen zodra ik ga lopen moet ik poepen.
Gelukkig wordt mijn baasje niet boos op mij als ik hard aan de riem trek als ik nodig moet. ze hobbelt wel met me mee en zegt alleen maar lieve dingen tegen me als ik klaar ben..nouja...wat dat betreft vind ik het niet erg.mijn baasje zegt lieve dingen tegen me en laat me verder lekker met rust. ik krijg wel minimaalbeloninks brokjes nu hoor..mijn baasje wil niet dat het nog erger wordt. ik voel me als een vaatdoek. ik kan niet meer, ik ga even slapen. mijn baasje moet zelf maar typen. maar datt wil ze niet dus sluit ik maar weer af.

Likje en een trillerig pootje van mij en de groetjes van mijn lieve baasje,
Minou