Archief

Je bekijkt het archief van October 2007

31 October, 10:45:14: Cursus en wel of niet skiŽn???

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

gisteravond was het weer tijd voor de hondencursus.
Doordat ik nog even druk bezig was vlak voor dat ik weg had gemoeten, en ik een rekenfout maakte, ging ik het niet redden om om tien voor zes thuis te zijn. het zou dus 10 voor half zeven worden en ik zou ook om die tijd worden opgehaald EN ik moest dan ook nog ergens tussen door een avondmaal verorberen.
lekker hectisch dus.
maar, doordat ik maar 1 tram later had en ik daardoor op 45 minuten na mijn bus miste, had ik op het station wel even tijd om een broodje te kopen. natuurlijk moet je dan altijd weer langer wachten dan je had ingepland, maar gelukkig was de bus ook zo aardig om te laat te komen.
dat betekende dan ook weer dat we alle stoplichten tegen hadden, en dat het dus bepaald niet opschoot.
toen ik bijna thuis was werd ik ook al gebeld waar ik bleef,want, Lia, die mij altijd ophaalt was er al. toen ik bij ons het pad op liep stond haar auto er al en minou's kop ging de lucht in zovan..hee, wacht eens......dat wordt feest!
mijn vader liep net de kamer weer in met een beker voer. nou, dan maar vrijgeven vanaf de bijkeuken om even tijd te besparen, minou snapt toch welwat ik bedoel. ze vloog dus inderdaad op de voerbak af hihi en moest weer zo nodig dusdanig lopen schrokken dat ze er bijna in stikte.meestal doe ik er een paar druppels water door, dan glijdt het voer wat beter hiihi, soms niet. dan gaat het soms wel goed, en soms niet.nu dus ook niet dus duurde het alsnog langer voor ze haar bak leeg had, maar ik had daardoor in tussen de tijd om mijn spullen te halen die ik nodig had. iets later dan normaal reden we weg en we kwamen zelfs iets eerder aan. er was dus nog even plasgelegenheid en even heel hard rennen gelegenheid waar minou wel even dankbaar gebruik van maakte.daarna het veld op.zoals gewoonlijk deed minou dat het liefst met mega veel druk op de lijn..het is ook zoooo leuk he!!
nou,we hadden gisteren geluk.
de groep elementaire gehoorzaamheid en GG beginners zitten in 1 groep. we zijn met ongeveer 10 mensen met hond en we hebben nu de royale beschikking over 4 trainers.
gisteren splitsten we op. gg beginners en eg. ik zit bij gg beginners met nog 2 anderen. met zijn drieŽn hadden we dus 2 trainers.
bij het volgen heb ik zoiezo 2 trainers nodig.smile. 1 die echt aangeeft, nu links, en nu rechts. de ander let op mij (stuurt zo nodig bij)
maar, omdat die trainer rechts van mij loopt ziet hij/zij niet hoe minou reageert.
we zijn ook begonnenmet los volgen. ging erg goed had ik niet verwacht. af en toe dreigde minou wat af te dwalen maar ze was er goed bij te krijgen.
ik heb een mailtje van minou's instructeur gekregen hoe we bepaalde dingetjes op kunnen lossen.minou neemt me namelijk gewoon in de maling. springt snel weg als ik haar bijv wil aanlijnen, of ze gaat als ik zit heb gezegd liggen zodra ze denkt dat ik niet oplet. bij het apporteren komt ze het blok niet brengen (ik zie toch niet waar ze dat blok laat dus dat is dan leuk aldus minou.
de trainers gaan het doorlezen en dan gaan we het volgende week toepassen. hoofdzakelijk gaat het dan om ipv de hond los aan een lange lijn, zodat ze dus niet in de fout kan gaan. ik ben benieuwd.

nou, verder weet ik nog niet of ik blij moet zijn of niet hihi.ik heb vandeweek gehoord dat we waarschijnlijk niet gaan skiŽn met school??????????DAT ga je niet menen denk je dan want ik wil graag op vakantie deze winter.
maar nu gingen er gisteren al geruchten, of eigenlijk heb ik van een betrouwbare bron vernomen dat het misschien wel doorgaat.. even afwachten dus.
hoop, hoop, hoop want het MOET doorgaan!!!!!
dan moet ik minou wel een paar dagen missen maar dat skiŽn..das zoo machtig mooi dat wil ik niet missen!!

nou, ik heb niks meer te melden dus tot later!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zo, ik moet jullie weer eventjes bijpraten hoor.

sinds afgelopen dinsdag ben ik 2 keer per dag gedwongen om mijn oren te laten volspuiten met antibiotica zalf.
nu was dat zacht gezegd een drama. Ik vind het echt verschrikkelijk. helemaal bij mijn rechteroor want die was het meest ontstoken.
Mijn baasje heeft nu ontdekt dat ze me het beste kan klemmen tussen haar benen.maar gisteravond had ik daar lekker ook genoeg van en ben ik heel erg wild gaan worden en was mijn baasje met mij aan het vechten omdat ik op mijn plaats moest blijven en mijn kop stil moest houden. uit eindelijk heeft de vader van mijn baasje me heel stevig vastgehouden ja ik heb toen ook nog flink geprotesteerd! me tussenzijn benen gezet en heel stevig zijn armen ommijn nek en toen mijn oren gezalfd. vanavond nog 1 keer en dan hoop ik dat het nooi t meer hoeft. ik pas er voor..ga anders weer gewoon lekker protesteren:P

een paar weken heb ik jullie verteld dat mijn baasje mijn school had gemaild omdat ik weleens een beetje ondeugend ben tijdens onze cursus bij de hondjes. dat vond ik toen niet zo leuk dat ze me weer moest verraden. gisteren kreeg ze dan een mailtje terug van mijn vorige baas, peter de trainer.nou, ik kan mijn lol niet op!ik moet voortaan bij alle oefeningen aan een lange lijn!!!!:( maar, maar, maar...
Protesteren heeft geen zin ben ik bang..mijn baasje zal het van me winnen. ik moet het accepteren maar dat zal ik moeilijk vinden.
het apporteren deed ik vorige week heel goed, maar mijn baasje besefte wel dat de kans groot is dat dat een eenmalige zaak was. net als met de terugplaats die ik aan het begin van dit seizone lekker in 1 keer goed heb gedaan!:)
mijn baasje heeft weer wat tips gekregen om met me aan de slag te kunnen. en de controle over mij in handen te houden.
nou, dat wordt wat..mijn baasje wil heel erg graag slagen voor ons examen gedrag en gehoorzaamheid. ze hoopt wel dat ons rashondenlogboek optijd binnen is. maarja dat weet ik ook niet. ik vind het leuk om naar de hondjes te gaan, en dat is het belangrijkste. dat is mijn baasje wel met me eens..
Misschien als we dit jaar niet kunnen slagen ga ik wel iets anders doen. om het leuk te houden. recreanten ofzo. dan ga je gewoon elke week wat anders doen.lekker spelen, wat kleine oefeningen. gewoon lol trappen en met de andere hondjes spelen. dat lijkt mij dus ook wel gezellig..maar het liefst gaat mijn baasje met me door naar een moeilijkere cursus voor mij zodat wij nog prettiger kunnen samenwerken.

nouja. ik heb verder weinig te vertellen geloof ik, dus ik ga er maar mee stoppen..

dikke kus,
Minou (en baas)
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

ik moet jullie toch allemaal weer eens wat vertellen.
Gisteren en eergisteren was een beetje raar. eergisteren gingen we eten op het station.althans, mijn baasje. het was niet de bedoeling dat ik daar ook wat zou eten maar zoals het een echte labrador betaamt moet er af en toe echt wat worden opgeraapt. dat is wel tegen mijn geleidehondprincipes maar ik ben ook maar een hond..

maargoed. ik had al een dagje last van mijn oren. het was nu net weer wat beter en mijn baasje vond het toen niet meer nodig om toch naar de dierenarts te gaan. maar toen we eindelijk thuis waren en ik mijn eten op had kreeg ik toch wel veel pijn aan mijn oortjes en iedereen was het erover eens dat ik stonk???!!!!!
hoe durfden ze!maar nee, het was stank uit mijn oren en daar kon ik niks aan doen. het deed ook wel een beetje pijn en ik ging veel met mijn kop schudden om de pijn kwijt te raken. jammergenoeg werkt dat niet bij oorpijn maar je moet blijven proberen he!!

nouja toen viel het woord dierenarts weer steeds..nee he, niet weer zo'n prik..dan weiger ik hoor!!

maragoed. gisteren ging mijn baasje naar de dierenarts bellen en toen ze terug kwam zei ze dat we vandaag maar een half dagje op stage zouden blijven. eerst ging mijn baasje nog eten tussen de middag (ik mocht natuurlijk niks!!!!
maarja ik was wel een beetje vervelend want ik had toch echt wel pijn aan mijn oortjes hoor!
maargoed. we gingen al heel vroeg met de tram en toen ook met de bus..we waren er zo.mijn baasje zei tegen me dat we naar de dierenartszouden gaan.maar ne, ik vond dat dat niet klopte en ik vond dat we gewoon naar huis gingen.maargoed in plaats van rechts af moest ik nu naar de zebra en toen we daar overheen waren en ze zei rechts vond ik het toch wel interessant..ik heb goed mijn best gedaan want er stondenallemaal spullen op de stoep waar ikmijn baasje goed langsaf moest helpen.
en toen, toen nam ik mijn baasje in de maling..ik ging naar links en mijn baasje dacht dat we er al waren, maar dat was lekker niet zo.weet je waar ik mijn baasje bracht??bij een speelhuisje en een schommel!!!!!hahaha ze moest wel lachen om mijn gekkigheden maar dit was toch echt niet waar we moesten zijn dus we gingen verder. uiteindelijk vroeg mijn baasje aan een paar werkmannen of we er al voorbij waren en toen stonden we precies voor de inrit.ik vond het toch wel leuk om de deur te zoeken maar echt enthousiast om naar binnen te gaan ben ik niet meer..we gingne zitten wachten en het duurde niet zo lang voor dat we naar binnen mochten. het was dezelfde dierenartse die mij ooit de rabiesinenting heeft gegeven en die prik deed niet zoveel zeer dus die dierenartse isook wel lief..ze ging mijn oortjes masseren en mijn ene oor maakte nu al geluid. daarna ging ze met iets in mijn oren kijken en ze zei dat er allemaal oorsmeer zat en dat het ook ontstoken was maar niet zo heel erg..
nou zeg. wat doen ze me weer aan.. ze ging een "earcleaner"halen en nou daarmee allemaal troep uit mijn oren halen..ze ging dat spul eerst in mijn oren masseren zodat het samen met de troep weer naar buiten zou kunnen. dat vond ik niet erg.ik wilde haar zelfs wel even helpen want dit was toch wel een heel erg fijn gevoel!!!
met een doekje werd daarna alles weggeveegd en kreeg ik ook nog druppels in mijn oren.nou toen kon ik het niet meer houden en moest ik me echt wel even laten horen. weet je wat mijn baasje toen tegen me zei: komop, jij bent toch een stoere hond??
ja ,nou, dat is wel zo, maar, dit was echt niet leuk hoor!!gelukkig was het snel klaar en kreeg ik van de dierenarts assistente een lekker koekje..heb lekker in haar vingers gebeten..hadden ze me maar niet zo stevig vast moeten houden!!!
en om ht compleet te maken, mijn baasje kreeg dat flesje met die gemene druppels nog mee naar huis ook, en dat moest dan ELKE dag 2!!!keer gebeuren..hoe durven ze mij zo te plagen!!ik heb alleen maar een beetje oorpijn!!!!!
nou, mijnm baasje werd ook minder blij toen ze moest betalen..sjongejonge..50 eurovoor een beetje oorpijn..nou dat vond ik ook wel zielig voor mijn baasje hoor..we gingen maar snel naarhuis..daar was een tante van het baasje en ik wilde wel even spelen maarwas ook een beetje vervelend dus bijna niemand wilde dat.alleen mijnbaasje, maar aangezien ze me net zoiets verschrikkelijks had aangedaan besloot ik maar dat ik daar geen zin in had en ben ik maar in mijn mandje gaan liggen!

gelukkig mochten we gisteravond lekker naar de hondjes.ik heb me goed vermaakt. kreeg wel een paar keer op mijn donder als ik eens eigenwijs was maar daar zijn we inmiddels aan gewend. ik deed het apporteren heel erg goed!!ja mijn baasje was echt trots op mij..ik had gelukkig geen schoenenaan anders liep ik er naast!! het voorkomen gaat ook erg goed en het voorlangs achterlangs ging ook heel goed ik deed alleen wel springen naar mijn voertjes steeds.
nou en toen lekker naar huis.mijn baasje is nog een tijdje beneden geweest en toen zei ze dat ze ging slapen. word ik dan niet uitgelaten!!!!!!!!!!!
ja gelukkig wel, door de vader van het baasje. iets later dan anders.mijnbaasje lag al in haar mandje te slapen zei ze.lui varken he!!!

en vanmorgen, vanmorgen na het eten, toen moest ik die zalf!!!ik heb lekker geprotesteerd en ik heb niet zoveel gekregen als zou moeten want ik werkte nog al tegen..de vader van mijn baasje deed het en mijn baasje hield me heel stevig vast. gemeen hoor maar met mijn oortjes gaat het al beter en iks chud niet meer zoveel met mijn koppie.nu ga ikslapen. mijn baasje heeft een kauwstaaf voor mij bijzich..wanneer ik die krijg weet ik niet.ik denk als we terug zijn van het uitlaten tussen de middag..nouja ik wacht het maar af. erom zeuren heeft toch geen zin..

nou, de groetjes en een ziek knuffeltje van minou die toch gewoon heel erg vrolijk is..kom nou, ik ben toch stoer!ikga echt niet laten merken dat ik zere oren heb!da is voor watjes hoor!!

nou doei!
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi lieve lezertjes van onze weblog,

gisteren vertelde mijn baasje dat ik een beetje last van mijn oren had gehad maar dat het weer over was.nou, wat heb ik een stomme oren zeg!
gisteren ging mijn baasje er een paar keer aan ruiken. het rook nog een beetje vies vond ze maar niet meer zo erg.nou en toen we dan gisteravond thuiskwamen was het ineens heel erg aan het stinken en ging ik weer heel veel schudden.mijn baasje vond ook dat het wel vochtiger was in mijn oor dan normaal dus net heeft ze met mijn dokter gebeld en moeten we daar vanmiddag heen. hihi, mijn baasje blij, hoeft ze maar een half dagje te werken.

nou, ik weet nog niet of ik er wel blij mee ben. De dierenartsen zijn wel heel aardig enzo hoor, maar soms moet je dingen van hun waar ik helemaal geen zin in heb.
de eerste keer da t ik bij de dierenarts op de tafel moest staan kreeg ik me daar toch een vennijnig prikje in mijn poten zeg en daarna werd ik snel naar buiten gebracht.dat was wel nodig want ik ging me daar toch over mijn nek zeg!!
nou, sinds dien vind ik het niet leuk om op de tafel te staan, maarja. toen ik een tijdje geleden zere pootjes had moest het ook. gelukkig deden ze me toen geen pijn en werd ik ook niet ziek maar ik heb lekker geprotesteerd hoor.
maar weet je, het ruikt altijd zo lekker bij die dierenarts. allemaal hondjes poesjes en andere dieren!daar zou ik uren rond kunnen snuffelen alleen mag ik dat niet.moet altijd rustig blijven en zo.stom he!

en oja..vanavond gaan we naar de hondjes, en nou, ik lig nu heel rustig onder tafel..ja eigenlijk heb ik stiekem ook wel oorpijn, maar ik ben natuurlijk ook heel hard aan het nadenken wat ik vanavond weer kan uitspoken natuurlijk!want we moeten het wel leuk houden toch????
het wordt wel koud vandaag op het veld, maarja daar heb ik niet zoveel last van.en dat mijn baasje het koud heeft ja dat maakt mij niet uit!

maargoed.mijn baasje wil het toetsenbord terug want ze moet werken zegt ze.nou goed dan.hier!!groetjes, dikke kus pootje en lebber,
Minou en haar baasje
Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

zo, we hebben er weer een lekker weekendje opzitten. weinig noemenswaardigs ondernomen. gisteren ruim een uur buiten gelopen met mijn zus en Minou uiteraard, die kon het grootste gedeelte lekker loslopen, dus die heeft zich lekker vermaakt..plofte thuisgekomen naast me neer zovan:zo..nu ga ik niet meer lopen!toen ik na een tijdje naar boven ging kroop ze maar in haar mand en is daar pas aan het eind vand e middag weer uitgekomen.

zaterdagmiddag begon minou's oog te tranen en niet zo zuinig ook.een paar keer goed schoongemaakt met uitgekookt water. gelukkig was het gewoon doorzichtig en zag het oog alleen wat geirriteerd.
toen ze zondag ochtend ook nog heel erg met haar kop aan het schudden was en duidelijk liet blijken snel naar huis te willen toen de klokken begonnen te luiden heb ik mijn neus eens even in haar oren gestoken.nou dat rook niet ECHT naar bloemen. oogje weer even schoongepoetst, en minou moest maar even niet koppie onder vandaag.
nou, gisteravond was het klapperen weer over, oogje traant niet meer zo heel erg..ik maak het nog wel af en toe schoon om te voorkomen dat het alsnog een ontsteking wordt, maar ik geloof dat we een bezoekje aan de dierenarts niet meer nodig hebben.
wat een sterk hondje heb ik toch ook..ze doet het allemaal zelf wel even.
nu wil ze steeds wel erg graag aandacht...ja sorry hoor, ik ben aan het werk. tussen de middag ben ik voor jou beschikbaar. moet ook even het kngf bellen, wantik moet minou's nhsb nummer hebben en ik zou niet weten waar ik dat vandaan moet halen. misschien staat het wel gewoon in het paspoort maar ik ahd er nog nooit van gehoord, en zonder dat nummer kan ik geen rashondenlogboek aanvragen dieik weer nodig heb voor het gg examen.
lekker ingewikkeld he??

ik heb het eigenlijk best wel koud..kan iemand daar even iets aan doen??nouja.ik mot weer an de arbeid. bijna alle scholieren hier in de regio hebben vakantie, maar nee hoor wij mogen gewoon door!!

nou de groeten!
Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

nou mijn baasje is me er ook 1 zeg!
die kan soms echt om NIKS lopen te zeuren.nouja, dat vind ik dan!

Zo snap ik niet wat er nou mis mee is om als we op zondag naar het strijkviertel gaan, alle vissers te begroeten. liefst help ik ze ook even met het opmaken van het lokaas en loop ik lekker onder die lange stokken door. dat MAG niet.sjongejonge w at kinderachtig. vervolgens mag ik geen tennisballen van andere honden afpakken, ik heb er later wel 1 gevonden en die mocht ik wel meenemen.snap jij het nog??
margoed. eenmaal weer thuis heb ik me heerrlijk in de zon laten drogen.was echt zalig lekker. ook ben ik toen heel erg geborsteld.wat een haren heb ik he.hihi ik heb weer een mooi dekbed van em af laten halen. dan voel ik me altijd weer kiplekker daarna en moet even gek doen.
nou, maandag wilde ik op stage van het baasje wel veel aandacht hebben maar dat mag dan weer niet.dan doetze net of ze me niet hoort of voelt want dan ga ik lekker met mijn neus in haar ellebogen zitten vroeten.

nou, gistern gingen we dan naar de hondjes. na even snel geplast te hebben (er was geen tijd meer voor een kort stukje lopen los, gingen we het veld op.haha, die stomme baas van mij..die dacht dat ik wel even met de flos wilde apporteren terwijl mijn vriendinnetje het met een bal mocht.. no way dus dus Amber, mijn vriendinnetje pikte mijn flos en ik ging er met de bal vandoor.nou dan ben ik lekker ondeugend en kom ik dus niet om die bal af te geven..sjongejonge laat me dan!!
maargoed er kwamen nog meer hondjes en die ene deed altijd heel lelijk tegen mij. dat is een herder, een groenendaler ofzoiets en die doet best lelijk tegen iedereen. maar ik ben stoer en negeer hem gewoon.kinderachtige spelletjes.
nou goed. we moesten allemaal aan de lijn.
nou, en ik ben lekker ondeugend geweest mijn baasje werd helemaal wanhopig van mij!
toen ik moest apporteren had ik geen zinom het blokaan haar terug te geven. knagen en weglopen met het blok in je bek is vele malen leuker.ik mocht ook al niet meer grommen van het baasje. na 2 keer moesten we het VOOR komen oefenen. nou daar maak ik ook niet veel van..scheef zitten is veeel makkelijker..sjongejonge, die trainers hebben ook overal een trucje voor want uit eindelijk kon ik er niet meer onderuit..krijgik me daar toch een beloning.hahaha

nou ik was dus wel aan het klieren, toen ik weer aan de lijn moest en mijn baasje had gezegd dat ik moest blijven zitten toen ben ik heel zachtjes opgestaan en weggelopen en toen zei die trainer wat tegen mijn baasje en toenwerd ik ineens teruggeroepen!!!hihihi gefopt.maar ik kom alleen als je laat zien dat er iets leuks tegenover staat..aanlijnen is niet leuk dus ik wil eten zien..maargoed. dat deed ik nog een paar keer en mijn baasje werd wel een beetje boos en was een beetje streng.
we gingen ook zit blijf doen. daar had ik helemaal geen zin in en ik ging steeds liggen. toen kreeg ikook nog op mijn donder van de trainer..dus toen besloot ik maar even mijn best te doen. maar toen mijn baasje kwam naast me staan deed ik hte lekker weer. als zij zit zei ging ik zitten keek haar ana en ging dan lekker liggen nou dat is echt niet goed voor het humeur van je baas, ik raad het niet echt aan zal ik maar zeggen. ze heeft me zomaar aan mijn halsband omhoog getrokken!sjongejonge ik mag ook noit wat he!maarja ze had zit gezegd later probeerde ik het nog een keer maar toen kreeg ik een ruk aan de riem en wist ik dat het menens was.toen ben ik dus maar opgehouden. de af blijf is een makkie. lekker liggen. soms wel moeilijk als andere honden wel gaan lopen maar ik ga niet weg hoor.

voor we het wisten was de tijd om en gingen we naar binnen. daar ben ik even doorgegaan met dwars zijn en ging ik steeds opstaan en aandacht vragen. onder tafel liggen, nast de stoel, achter de stoel, tussen de benen van het baasje wouik niet want dan kan ik niks zien. nou en toen kwamen er puppies en toen moest ik even laten horen dat ik het niet eerlijk vond! hihi niemand wist dat ik kon blaffen haha natuurlijk kan ik dat.

Nou mijn baasje heeft een hoop huiswerk meegekregen. Wij gaan waarschijnlijk GG examen doen maar daar heb ik een rashondenboekje voor nodig waar al mijn gegevens in staan en die moet aangevraagd worden bij de raad van beher. maarja , ik moet me wel eerst zien te gedragen op het veld want als ik zo doorga wil mijn baasje geen examen met me doen want dat kost ook veel geld.nou, wat kan mij dat nou schelen..ik weet dat mijn baasje me niet ziet, mag ik daar niet van profiteren??die ene trainer is best streng voor mij, gisteren waren er maar 2 en die waren allebei wel een beetje streng tegen mij. ik was steeds aan het springen naar het voer van het baasje en toen werd ik door hun naar beneden geduwd.ook door mijn baasje want die was wel een beetje boos op mij. ze probeerden me wat te leren maar ik wilde alleen mar dat voer hebben..uiteindelijk heb ik het wel goed gemaakt hoor. ik ben niet alleen maar vervelend geweest. de voorlangs achterlangs oefening had ik namelijk wel best goed gedaan alleen sprong ik een keer naar het voertje en toen zat ik vast in de riem.maar verder deed ik toen wel goed mijn best.mijn baasje liep allen als een dronkelap over het veld en was bijna tegen het hek aangeknald hahaha.ze zei nog dat dat mijn schuld was..hoe durft ze!!maarja het is haar vergevenhoor..
vanmorgen was ik overigensook niet blij, komen we uit de tram,regent het kijhard..mijn baasje was ook niet blij, dat scheelt weer maar ik was ook helemaal natgeregend.ik dacht nog.moet ik de hele dag weer op die vloer liggen, met mijn natte pak, maar nee...nu wist ik wat er in die tas zat die ze bij zich had..mijn kleedje is terug!hij was alleen een beetje nat geworden. en, ze had ook een handdoek waarmee ze me lekker heeft afgedroogd..heerlijk hoor..daarna even gek doen en nu moet ik maar weer op mijn kleed gaan liggen.mijn baasje merkt al verschil, want nu loop ik niet zo veel rond en blijf ik goed liggen.braaf van mij he??en weet je wat mijn baasje verteld heeft??in die zelfde tas zit iets lekkers voor vanmiddag. een grote kauwstaaf!!!jippieieie..als ik me nu goed gedraag is het vast eerder middag.hopelijk kunnen we even lekker lopen tussen de middag zonder regen, en dcan...lekker smikkelen.

maargoed..ik ga weer slapen, en mijn baasje weer aan het werk. ze zei dat zij geen verhaaltje wilde schrijven, ik moest mijn eigen zondes maar opbiechten zei ze...tjongejonge wat een zeurpiet he!1maarja..ik zal proberen volgende week beter mijn best te doen..baasje zei dat ze mijn grote school heeft ingelicht over mijn streken.o nee, niet weer!nouja, ik zie wel..
mijn baasje zegt dat ze wil weten hoe ze mij te slim af kan zijn.nou ,dat lukt haar toch niet want ik ben gewoon VEEL slimmer!!!!

nou, de groetjes, likjes, pootjes kopjes lebbers en kwispels,
Minou en het baasje

11 October, 10:27:50: *Minou Vertelt: Ik verveel me!!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zo, ik kom jullie weer eens even mijn verhaaltjes vertellen.

Laten we beginnen bij afgelopen zaterdag.. Sjongejonge wat gemeen.ik heb mijn baasje die dag amper gezien!!!
's morgens ging ze al weg. ik was stom wat ik was niet aan het opletten. ik had pas door dat ze weg was zonder mij toen ik de auto hoorde wegrijden en heb toen lekker geblaft. ik was in de tuin hoor, en ik was ook echt niet alleen maar ik vond het niet leuk!(ben wel snel gestopt hoor, kom nou ik ben toch echt een opgevoede hond maar soms moet je je even laten horen toch?

nou, toen kwamen ze weer thuis en mijn baasje rook me daar toch lekker, jaja, naar Sjakie. EN IK MOCHT NIET MEE!!!!!!!gemeen he!!!

nou, ik had ook wel plezier gehad hoor, ik was met baasjes zus lekker naar het vijverbos geweest. die wilde niet dat ik ging zwemmen hihihih, maar ja...ik kon he niet laten en ik keek ook wel om zovan zal ik of zal ik niet en nou toen deed ik het lekker toch!!!lekker joh!

nou, en 's middags, snik, snik, snik gingen ze weer weg zonder mij. Alleen deze keer leek mijn baasje helemaal geen zin te hebben om weg te gaan. nou, en toen ging iedereen weg en was ik ook nog eens alleen thuis!maar gelukkig duurde dat niet zo heel lang hoor en toen ze avond gingen eten was iedereen er gelukkig weer.
's avonds niet veel gedaan. Mijn baasje heeft ontdekt dat ze heerlijk met mij kan kroelen. ik heb er meestal niet zoveel zin in, maar uit eindelijk wint ze het toch en dan vind ik het toch lekker.
we gaan dan samen op het tapijt liggen en ik lig dan voor mijn baasje met mijn rug naar haar toe en dan gebruikt ze mijn goddelijke lichaam nog als hoofdkussen!hihi en dan kan ik heerlijk knorren hoor maar bij de minste afleiding heb ik er geen zin meer in en loop ik lekker weg hihihi

nou, zondag..sjongejonge wat was dat weer spannend..er ging weer een tas worden ingepakt.. ik voelde het. ik werd zenuwachtig en ik kon me even niet meer gedragen zoals ik dat hoor te doen.
Ik sprong steeds bij de vader van het baasje op schoot en ik ging op een gegeven moment niet blaffen, iet grommen maar een liedje zingen!!ze moesten toen erg om mij lachen dus ging ik er nog maar even mee door..ik kan heel ongeduldig worden en dan ga ik gek doen en heel erg hijgen..nou,u it eindelijk gingen we naar buiten en daar was het baasje van itan????ik snapte er niks van maar ik mocht met ze mee in de auto..na heel lang rijden(tenminste dat vond ik maar het was maar ruim drie kwartier) gingen we de auto uit..en ik rook het al.ik wist waar we waren..ik wist het, dit werd feesten!!ik rook in de verte, de heerlijke geur van de zee en dat werkte me nogal op mijn zenuwen.
ik moest in tuig!hoe durfde mijn baasje. maarja, ik was dus lekker aan de riem aan het trekken en ik wilde bij de rest blijven en toen keek ik dus niet uit en zag een stoeprandje niet..weet je wat mijn baasje deed???die ging even op handen en voeten lopen alleen was het niet lopen maar viel ze op dr giegeltje.. en ze was me toch boos!!!ze heeft me echt voor van alles uit gemaakt en ze trok me best wel hard aan de riem teug en ik moest het overdoen..ik was nou niet bepaald onder de indruk van haar tirade hoor, ja ik heb dat stoeprandje bij het overdoen maar even omzeild (want ik kon wel omdat randje heen maar als je haast hebt neem je toch de kortste weg???
maargoed..toen gingen we eerst even een stukje lopen en weer een stukje terug want we waren een beetje vroeg. daar werd ik wel wat rustiger van maar dat kwam ook omdat mijn baasje die stomme stomme gentle leader gebruikte en daar was ik een beetje boos op en deed hem steeds bijna af. 1 keer lukte dat en toen trok ik ook gelijk de hele halsband mee.hihi natuurlijk doe je dat net als er een paar auto's aankomen!maar ik ben niet weggelopen hoor..

nou, eindelijk eindelijk gingen we dan met een hele groep lopen. ik dacht dat we naar het strand zouden gaan maar dat was nu nog niet zo..eindelijk mocht ik los.. sommige hondjes liepen al los maar ik moest eerst nog een stukje langer werken. eindelijk kreeg de rest van de hondjes, samen met mij dus, de vrijheid en kon ik lekker rennen en spelen. was echt gaaf. ik en nog een paar hondjes hadden besloten onder het prikkeldraad door te gaan om het wijland in te kunnen. 1 van die hondjes, een heel kleintje (een kooiker) besloot dat ie niet meer terug kwam want had een konijntje gezien.ik kwam toch maar weer voorzichtig terug onder het prikkeldraad door.
Het was een heel smal pad. en wat doe je dan als echte gekke hond??men neme een tak van 2 en een halve meter en men gaat lekker langs de mensen rennen...gevolg: iedereen gaat voor je aan de kant..uit eindelijk ging mijn bnaasje zomaar op mijn tak staan en brak ie in tweeŽn..maar natuurlijk liet ik het kortste stuk liggen en ging ik met het langste stuk weer verder lopen. hahahaha!
ohh en wat we toen zagen was zoiets geweldigs, zoiets schitterends!!
de meest, smerige en gore moddersloot dook op..natuurlijk. de labradors en goldens kwamen daar als eerst achter en met een flinke aanloop dook ik er ook in. mijn baasje vond het niet eens erg!!!geweldig.. we hebben met een paar honden lekker kijhard heen en weer door de modder gegalopeerd...baasjes hadden her en der ook wat zwarte vlekken, hoe zou dat toch komen!!! maar dat was zoo heerlijk..lekker vies, lekker nat!

niet veel later was de hele groep weer bij elkaar (het grootste deel had een iets avontuurlijker pad genomen (nog avontuurlijker??mijn baasje ging al een paar keer bijna ondruit)
we gingen een paar rare spelletjes doen... ik moest een keer blijven en dan hierkomen en een keer gewoon een rondje volgen (de andere baasjes hadden een lepel met een aardappel maar die had het baasje van itan stiekem vastgehouden..we hebben dus gewoon vals gespeeld maarja we hadden toch niet gewonnen!

daarna gingen we richting het strandpaviljoen BeachEnd waar ze wat gingen eten. het was nogal druk daar dus wij gingen met nog een aantal mensen en hondjes eerst even het strand op om balletjes te gooien..puur genieten.lekker in de zee tussen de golven zwemmen voor een tennisbal.wat heb ik toch een heerlijk leven.
uit eindelijk ging ik kleddernat weer mee naar het strandpaviljoen. we zaten buiten dus ik hoefde niet afgedroogd te worden. na een lekkere bak water (de zoveelste al van die dag)ben ik even lekker gaan liggen en een beetje gaan rond kijken. er zat een heel klein retriever achtig beestje vlak bij mij. het is het kleinste retriever ras wat er bestaat...hij was denk ik de helft zo klein als ik. leek een beetje op een dwerg golden hihi
eindelijk. na een bak soep en een broodje voor de baas gingen we weer het strand op. in volle vaart ging ik er natuurlijk weer vandoor maar ik hield alle ballen goed in de gaten want er mag er natuurlijk geen 1 kwijt raken. we liepen al weer terug..iedereen liep op het laatst te zuchten en te steunen, zijn ook niets gewend die rare lui..ze klaagden over het zand wat nergens goed beloopbaar was..nou, dan loop je toch door het water?/dat gaat prima. af en toe even een weggegooide bal terugbrengen en zo vermaak je je wel. .even lekker naar max (de andere hond die bij itan hoort) kijken die water stond te poepen (stinken joh) dat doe ik niet hoor..wel even piesen nog een paar keer,dat krijg je van al dat water.
uit eindelijk verlieten we de waterkant en klommen we omhoog..ik mocht nog even een stukje los meelopen maar toen we bij de weg kwamen moest ik weer aan de lijn. ik ben maar niet te erg gaan trekken. ik was toch ook wel moe..
toen ging mijn baasje me afdrogen..hele plakkaten zand kwamen er van me af haha..leuk voor de auto.maarja dat krijg je als je hondjes op het strand laat dollen.
heerlijk geprobeerd te slapen tussen de benen vande baas maar dat lukte niet heel erg lekker. die domme max heeft de hele terugweg naar buiten zitten kijken!!en die wordt toch alw at ouder. Itan is een halfjaartje jonger dan mijen die lag al gelijk te pitten!!!!hoe jonger hoe luier he?:P

nou, thuis heerlijk geslapen maar mijn vermoeidheid sloeg al gauw om.ik was weer heeeeelemaal wakker.
ik moest wel veel plassen steeds en een extra keer poepen (dat zeewater is toch niet zo goed voor mij) en tevredenben ik die avond in mijn mandje in slaap gevallen...

ja, en dan is hnet maandag weer werken geblazen!ik had er best wel weer zin in. Alleen dat liggen de hele dag gaat mij best wel vervelen en dat laat ik duidelijk merken.ik ga af entoe eens aan de wandel of doe iets wat niet mag. eten stelen van de vloer is ook leuk alleen maakt mijn baasje daar altijd van die stomme problemen van en geeft me dan op mijn donder. ze zegt dan altijd dat ik niets te kort kom.hoe moet zij dat nou weten!
oja. zondag bij het strand hadden we allemaal een zakje met lekkere dingen meegekregen. die heeft mijn baasje meegenomen naar haar stage. weet je hoe lekker elke keer als we 's morgens aankomen en 's middags na het uitlaten mag ik een lekker koekje..en dat zijn koekjes die we nooit hebben dus daar doe ik natuurlijk ALLES voor..
maar ze zei dat ik niet alles mag hebben. er zit iets van een buffelhuidschoentje in maar die is ten eerste heel scherp en heel raar van vorm en het is in de vorm van een schoen en dat mag ik niet.. dat mocht ik ook al niet als puppy en toen ik op school zat..sjongejonge..ze zijn zeker bang dat ik ookaan de niet eetbare schoenen begin. kom nou, ik heb opvoeding genoten hor!!maarja..ze zullen mijn denkpatroonw el aardig in kunnen schatten dus dan doe ik het maarmet de koekjes en staafjes.

oja..gisteren was er post voor mijn baasje, maar eigenlijk was het voor mij. mijn baasje hadop internet beloningstasjes met rits gevonden voor vijvennegentig cent..duur joh! dus daar wou ze er wel 3 van bestellen, misschien werkte dat eindelijk eens goed.maarja om nou een bestelling van 2 euro te doen en vervolgens 5 euro verzendkosten te betalen vond mijn baasje wel erg overdreven dus bestelde ze nog wat meer.
ik heb een reflecterende halsband gekregen nou,die beloningstasjes dus, maar dat slaat helemaal nergens op die kan je ook in eenspeelgoed winkel nog kopen en er passen hooguit 2 hondekoekjes in om even duidelijk te maken hoe groot ze zijn.. er zit geen klip bij o.i.d.om hem aan je broek te maken en als je dat wel doet via de rits zou hij constant leegvallen...nou, lekker dan.maargoed.ze had dus ook die reflecterende halsband voor mij, en bullepezen!!lekkellekkel!! en jaja,pensstaafjes.mijn baasje dacht dat het van die hele dunne staafjes zouden zijn die je kunt breken, zijn het hele brokken..en het ruikt me toch lekker??mijn basje dacht dat er stront in die envelope zat maar het waren die pensdingen...ik heb er nog niets van mogen proeven.mijn baasje bewaart dat voor het weekend omdat de geur erna die uit mij komt niet naar bloemen zal ruiken.hihi maargoed. pens is heel gezond maar ze heeft al gezegd dat ze het waarschijnlijk nooit meer zo koopt en dat ze dan liever naar de dierenwinkel gaat zodat ze precies weet wat ze koopt.. ze had ook aan mij kunnen vragen of ik de plaatjes wou omschrijven......eigenwijs ook altijd die mensen!

maargoed.nu ben ik me dus heel erg aan het vervelen en loop de hele dag al te klieren. niet doorlopen, aan de blaadjes snuffelen die van de bomen zijn gevallen en overal ETEN zoeken..lekker joh maar baasje word daar echt chagerijnig van.maarja. ze zei dat ze weer iets te spelen bij zich heeft voor tijden s het uitlaten. hopen dat ze dat dan niet weer in de sloot gooit want als ze me weer onder de douche zet loop ik gewoon weg en ga ik wel een nieuwe baas zoeken.hihihi nee toch maar niet want dan krigj ik vast die heerlijke uitstapjes naar het strijkviertel en naar het strand niet meer...

nouja...de groeten maar weerikga maar slapen dan....iets beters kan ik momenteel niet verzinnen...zucht gaap

dikke kus en poot,
Minou

01 October, 10:58:44: *Minou vertelt: een weekendje weg

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

ik vond dat ik maar eens moest vertellen wat er allemaal gebeurd is dit weekend..mijn baasje moet toch een verslag schrijven voor iemand anders, dus mag ik dit verslagje voor de weblog vertellen.

Nou, we gingen dus een weekendje weg.naar Oisterwijk zei mijn baasje. daar zou een trainingsweekend zijn van de nederlandse vereniging van geleidehondgebruikers (NVG)

Donderdag:
Vanavond begon mijn baasje ineens weer spullen in te pakken. ik mocht er niet bijzijn, ik moest in de kamer blijven. ik wist dat mijn baasje voer aan het pakken was voor mij en andere spullen voor me ging verzamelen. er werd maar heen en weer gelopen en ik begreep er weer niet veel van..dus wat doe je dan als je minou heet, je wordt heel erg onrustig en dan word ik altijd een beetje baldadig. zodra ik aandacht kreeg begon ik dus met handen happen en blaffen, heen en weer lopen en een beetje hijgen
ik was dan ook blij dat ik werd uitgelaten toenmijn baasje bijna naar bed ging want het werkt bij mij altijd erg op mijn spijsvertering hihi
ik heb maar eventjes geblaft toen iedereen boven was maar ik besloot dat ik toch maar beter kon gaan slapen anders moest ik misschien weer in die koude bijkeuken..maar dat hoefde dus lekker niet en heb heerlijk in mijn mandje geslapen(eigenlijk is het een kussen maargoed)
's morgens was ik erg opgetogen...want, er kwam een heele grote tas naar beneden en er werd dus al dat voer enzo en mijn spullen, mijn piepie en mijn kong gingen ook in die tas en nog meer spullen..en toen kon hij bijna niet meer dicht maar het ging net.

Vrijdag: we hadden maar een half stagedagje.. daarna even langs huis want baas was weer eens iets vergeten..toen misten we de bus die veel te vroeg kwam en werden we door de moeder van mijn baasje op het station gebracht. we gingen met de trein, JOEPIEIEIE dacht ik..want dat vind ik altijd nog een beetje spannend omdat ik het niet zo vaak doe..eng is het helemaal niet hoor..hooguit die hele grote gaten en hoge sprongen de trein in maar dat was nu gelukkig niet zo.
we moesten meer dan een uur in de trein en overstappen op een vreemd station maar er kwam gelukkig iemand om te helpen..
en toen waren we op station oisterwijk.ik kwam al bijna gelijk een collega tegen, maar die gingen nog eerst helemaal lopen, ik wist niet waarheen maar mijn baasje had een taxi besteld en die zware tas was niet handig versjouwbaar met mij er ook nog naast..dus wij gingen lekker zitten. ik was erg opgewonden want we zouden iets leuks gaan doen dat wist ik zeker...ik was dus lekker aan het kroelen en gekdoen met mijn baasje tot dat de taxi kwam...en toen zag ik daar een heeeel lief hondje die ik heel goed ken..maar mijn baasje wist dat toen nog niet zeker, maar ze dacht van wel..het was mijn zus Marla, die zat ook in die taxi..en nog een hond, Floyt, die ging zomaar bij mijn baasje op schoot liggen. dus dat wilde ik ook wel.mijn baasje was dus aardig geplet toen we zo'n 10 minuten later stopten..en ik rook bos, ik rook heerlijk bos om in te rennen en te spelen..dat werd feest..ik voelde het aan mijn water haha..en toen ging de deur open en ik sprong zo naar buiten..
ik zag nog meer collega's...sjongejonge ik had het er wel druk mee hoor..
we gingen ergens naar binnen (mijn baasje noemde dat gelijk al "het restaurant"wat ik erg makkelijk vond.
later gingen we naar een ander gebouw (het V gebouw (de vliegezwam)
en daar mochten we naar een kamer..maar hihii mijn slimme baas had de deur niet goed dichtgedaan..dus toen dacht ik..nou,ik ga even weglopen...als mijn baasje haar spullen uitpakt ga ik even weg...zo geschiede..ik duwde met mijn neus tegen de deur..die kraakte wel en ik was even bang dat dat me zou verraden maar mijn baasje vond het wel vreemd maar deed niets.....
dus wat deed ik????ik zag een deur naar buiten en daar sprintte ik door weg..ik zag een groot grasveld en ik kon mezelf niet meer houden en daar ben ik heerlijk gaan rennen. gewoon, met mezelf...was echt wel even genieten hoor..
en toen ineens kwam er iemand die mij riep.ik kende hem niet, maar ik kwam toch maar, hij wist mijn naam dus het zou wel goed zijn..hij nam mij mee aan mijn halsband en toen riep ineens mijn baasje....oohh gelukkig ze was er ook nog!
mijn baasje had me gemist en iemand gevraagd of hij mij had gezien, en dat had hij!!
we gingen weer terug naar het restaurant..ik heb ook nog even met marla gespeeld maar dat is een beetje een watje hoor, dat wist ik natuurlijk al lang.. ik was namelijk best wel een felle, in het nest al hoor..ik was een beetje de baas over mijn broers en zussen en blijkbaar wist marla dat..die werd wel helemaal opgewonden van me hoor en ging heel hoog springen tegen haar baasje op hahaha
doe ik nooit he???????
we zijn even groot..of klein, tis maar hoe je het noemen wilt...en toen moesten we naar een tafel.ik moest er naast liggen en mijn baasje ging zitten..dat was wel even moeilijk hoor met al die collega's maar mijn baasje zei dat ik goed mijn best heb gedaan...het rook wel lekker en er werd door iedereen (behalve door ons hondjes) gegeten gepraat en gelachen..nouja...ze doen maar.dan doe ik even mijn oogjes dicht.
er werd wel veel geblaft en af en toe vond ik dat ik dat ook wel eventjes mocht...ik, stoere minou moet toch even laten weten dat ik er ook ben of niet dan!
nou, toen werd er door iemand iets gezegd toen de rest stil was.hij had een blonde hond bij zich (vast niet zo slim als ik) en daarna mochten we weg..ik werd uitgelaten in het bos maar we moesten aan de lijn blijven..is dat ff een dompert!!!
's avonds heb ik af en toe stiekem even een beetje aan rangordebepaling gedaan met mijn collega's, sommigen kende ik wel hoor, waaronder abbot..die lomperd zit mij altijd te bijten en loopt de hele dag te springen...zeker nooit geleerd hoe het hoort..maarja ik vond het wel grappig hoor
wij gingen niet zo laat weer uit en dat vond ik niet erg.daarna gingen we naar de kamer, daar waren we eerder ook al weer geweest en toen heb ik lekker met hazle gespeeld dat is een hele lieve golden retriever.
maar toen het al laat was en we terugkwamen was er niemand.ik kreeg lekker wat te drinken en mijn kleed lag er ook al..daar ben ik toen maar lekker opgekropen en mijn baasje ging ook in bed liggen...het was een lange dag geweest zei ze..maarja ik laat het er natuurlijk niet bijzitten,ik kwam nog even naast het bed van mijn baasje.we slapen immers niet elke nacht bij elkaar.even lekker gekroeld en toen ben ik lekker gaan slapen..hazle kwam ook terug met haar baasje en die wilde ook wel slapen.. ik heb die nacht maar niet te hard gesnurkt.

Zaterdag:
zodoende was mijn baasje de volgende ochtend weer erg vrolijk en ging ze al om 7 uur douchen...die is gek!!!!!
ik vond het niet erg..nog even doorslapen...
daarna kregen wij eten (ik op de gang..wat een onzin!!!!! maarja anders wil hazle misschien ook nog mijn brokken en dat pik ik natuurlijk niet.
toen gingen we uit het had wel geregend maarja je moet toch plassen zo op de vroege morgen..daarna gingen de mensen allemaal eten en toen oohhh dat was zooo zalig..we gingen terug naar ons gebouw waar wij ook slapen.er waren alemaal stoelen neergezet en er waren 2 mensen die iets gingen vertellen..ze moesten dingen doen met hun handen en niet veel later gingen ze dat ook bij ons doen..lekker onze oortjes wrijven en een beetje andere dingen doen.ik werd er helemaal relaxed van en lag heerlijk te genieten en te gapen..na een koffiepauze gingen ze daarmee verder.naast mij zat iemand die ook niet kon horen.en die hond van haar was ook erg lief en heel erg knap want die kan zelfs vertellen wanneer zijn baasje moet oversteken.nou dat mag ik nooit van mijn baasje hoor.
ik was helemaal relaxed van die aanrakingen en toen werd ik in een soort elastiek verpakt. ik wist niet dat ik zo'n lichaam had zeg..ik vond het heerlijk en ik gloeide helemaal..ik vond het jammer dat ie weer afmoest..mijn baasje twijfelde nog of ze zo'n ding ookmoest kopen (een bandage noemen ze dat) maar ze heeft het niet gedaan.
toen gingen we naar de kamer.het was nu heel goed voor mij om te drinken en dus deed ik dat.mijn baasje hoefde het niet eens te vragen..en nouja...wat ze met me gedaan hebben weet ik niet hoor, ik voelde me zo lekker en ik moest even alle remmen losgooien, dus besloot ik om als een stuiterbal door de kamer te springen.ik kon mezelf echt even niet meer houden en ging heel hard blaffen en huppelen en springen en raardoen.mijn baasje moest wel om me lachen hoor hihi.
daarna gingen ze lunchen.
wij kregen natuurlijk weer niks, wat een onzin!!!
na de lunch werden we weer lekker uitgelaten, het was weer droog gewordne buiten
toen gingen we met een groepje op het grasveld staan..hier had ik gisteren nog lekker gerend.
nu moesten we blijkbaar iets anders gaan doen.
het werd een hele leuke middag..spelen..alleen maar spelen..eerst gingen ze mij vragen wat ik het lekkerste voertje vond..frolyk,brood, rodiworst of kaas.het werd de kaas al was het erg moeilijk kiezen hoor...ik begreep echt niet wat zenou wilden...zit, af, naast, blijf, pootje, ik heb alles geprobeerd om dat voer te krijgen..uiteindelijk kreeg ik het voertje waarik het meest aandacht voor had, zomaar!!!!
toen gingen we apporteren en dat kan ik heel goed.
daarna moesten we denkspelletjes doen..das moeilijk zeg..ze verstopten iets lekkers ondereen bloempotje die opzijnkop stond, en dan moest ik het eronderuit halen..nou, geen probleem voor mij hoor, je klemt hem tussen je poten en duwt hem met je neus om...
voerrtje opeten en dan met de pot aan de haal natuurlijk.
later werden het er 4 ook met 1 waar een tennnisbal onderzat.die was natuurlijk het leukst.
daarna werd ht nog moeilijker...we moesten iets van schuifjes openmaken en daar lag ook iets lekkers onder.het is me helemaal gelukt.. mijn baasje hield me wel aan de riem want ik had een beetje de kolder in de kop.
sommige honden gingen wel los.
er was nu ook weer iemand bij die ook niet kon horen en die hond was ook los..hij deed alles heel voorzichtig en rustig en vond 1 oefening een beetje moeilijk.halverwege liep hij ineens weg en ging bij een boom ieneens staan plassen en toen hij klaar was kwam hij zich weer gelijk bij zijn baasje melden..knap he??? die hond deed echt alles wat ze zei..ik begreep niet wat ze zei maar die hond blijkbaar wel.. alles klonk een beetje anders uit haar mond maar dat kwam omdat ze niet hoort wat ze zegt en hoe haar stem klinkt.
na het spelen zijn we nog even op de kamer geweest en was ik weer weggelopen!!!
deze keer door de schuifdeur naar buiten..mijn baasje wilde die openzetten een klein stukje zodat ik en hazle er niet uit zouden kunnen, maar ik vond dat ik dat wel kon dus dan doe je je neus ertussen en dan duw je gewoon die deur open!!!!
daarna heb ik dat niet meer gedaan hoor en ik kwam gelijk terug want mijn baasje had gemerkt dat ik erdoorheen was gelopen!
toen gingen we weer naar het restaurant.ik wist dat wel te vinden hoor, het ruikt immers erg lekker.
tijdens het eten hebik heerlijk liggen slapen terwijl de mensen genoten van een heerlijke schnitzel, soep en chocolademouse..krijgen wij nou ook al niet..
daarna zijn we weer even lekker uitgeweest, (gisteravond hadden onze baasjes ons trouwens stiekem losgelaten.maar abbot ging toen de baas over mij spelen en dwong me op mijn rug en toen zat ik helemaal onder de modder)
nu deden ze ons niet los dus nou dan maar aan de riem poepen en piesen he..
toen we terug kwamen gingen we WEER naar het restaurant (nadat wij ook hadden gegeten natuurlijk)
er was een nieuwe meneer bijgekomen maar die boeide me niet echt...onze baasjes wel...ik ben helemaal onder tafel tegen de muur aan gaan liggen, heb mijn oogjes gesloten en heb heerlijk gesnurkt terwijl onze baasjes naar die meneer luisterden. Peter Beekman heet hij, hij weet heel veel van ons af en weet je wat ie zei????
als we ergens van schrikken mogen we getroost worden!!eindelijk iemand die ons begrijpt...alleen, moet ons dan ook geleerd worden dat het niet nodig isom te schrikken, maar dat kan niet als we onder de stress zitten dan zijn we te gespannen om iets te leren of een beloning aan te nemen.dus moet je me eerst troosten en dan trainen dat we niet hoeven te schrikken...mijn baasje zei dat het leuk was..ik heb er niks van meegekregen, heb heerlijk geslapen..

na 2 uur geprofiteerd te hebben van mijn rust (en onze baasjes van gratis consumpties vanwege het spuug van beekman (dat gaf hij zelf toe)
gingen ze allemaal lekker wat drinkeen.
abbot en ik lagen aan de voeten van onze baasjes terwijl zij lekker gingen praten en moe werden..we werden uitgelaten en ze gingen weer naar die bar.het was al heel laat toen (rond 2 uur ofzo)
en nouja er waren bijna geen mensen meer.die jongen van de reclame (gertjan met sitra, bram met abbot, ikmet mijn baasje en suzanne met Rintje..en toen,nou ik snap het niet hoor, ze hadden zo'n lol (mijn baasje zei dat het nergens over ging)
en toen ging abbot springen!!!wat een mafketel he..en noudie stote dus tegen het glas van mijn baas en toen regende het cola!!!hahaha en toen hadden ze nogmeer lol en vond ik het ook wel leuk worden.
gertjan had ook nog zijn glas naast de bar gezet (daar waren wij niet bij) nou das niet slim dus he!!!
en nouja...het laatste drankje werd opgemaakt en toen gingen we naar onze kamer...en toen lag Hazle zomaar op MIJN kleed!!!sjongejonge en ik neem geen genoegen met hazles kleed natuurlijk, ik ga niet op een handdoek slapen!!!!!!
maar waar moet je dan slapen..baas lag in bed en ik had geen slaapplek..maarja...er lagen wel kleren naast het bed van mijn baasje...weet je wat??????ik ga er even in graven en dan lekker op die kleren liggen..en dat sliep me toch lekker!!!ik kon het niet laten heerlijk te snurken. zodoende was mijn baasje de halve nacht wakker..
ik was ook erg aan het krabben en was wel af en toe wakker om me om te draaien enzo maar ik heb heerlijk gedslapen (sorry baasje)

Zondag:
de dag begon IETSJE later..ik was klaar wakker en hazle en ik vonden het geweldig leuk om in de weg te gaan lopen en liggen..we kregen eten (ik natuurlijk weer op de gang), we gingen uit, daarna naar het ontbijt en toen weer naar de kamer want alles moest voor 10 uur leeg zijn!!!!!!!!
nou, mijnbaasje was niet echt blij want haar tas paste niet meer dicht...stom he!!!
en uiteindelijk toen het klaar was mocht mijn tuig weer aan en gingen we weer richting het restaurant, maar we gingen niet naar binnen.iedereen stond buiten en af entoe gingen er 2 mensen weg...
ik en abbot met onze baasjes hoorde n blijkbaar bij elkaar..mijn baasje kreeg papier in handen en we moesten werken..het bos in..links, rechts, en goed opletten. af en toe stopten ze om iets te lezen..het was erg blubberig en dat vond ik erg moeilijk want het was dus ook glad.
weet je wat ik gezien heb!!!!!!!!
iemand, met zijn hond, die heeelemaal nat was!!ja echt..... en heel erg vies..die waren namelijk in de sloot gevallen.. erg he?maar die hond kon er niks aan doen hoor want het was moeilijk te zien en er stond een begeleider nog geen 20 meter bij hem vandaan!
later is er nog iemand in de sloot gevallen met haar hond en die had toch wel pijn.
gelukkig mochten ze wel onder de douche in het hotel..die honden ook maar dat zullen ze vast niet leuk gevonden hebben..(vind ik in iedergeval niet)
we sopten soms echt stukken door de modder...ze hadden het over koffie en dat kwam ook, daarvoor liepen wat honden los en ik trok dus ineens naar voren maar het was daar glad..mijn baasje werd nog net optijd vastgegrepen anders had ik haar omver getrokken.het was mijn schuld niet, die hond liep los..later werden alle honden gelukkig weer aangelijnd want het was erg moeilijk om rustig te blijven terwijl er voor je allemaal honden liepen te rennen, graven en 1 had zelfs geezwommen in de bagger!!!
wij kregen zo'n heerlijk antitandsteen koekje..dat is echt zoooo genieten..maarja,de meeste hondnemochten niet de restjes van hun koekje van de grond oprapen,daar heb ik dan maar mooi bij geholpen.....ohh wt zijn die koekies lekker.
mijn baasje kreeg ook wat lekkers hoor..ik ga mijn koek niet met haar delen.ik krijg toch ook nooit iets van haar bord!!!
we gingen weer verder, en uiteindelijk na een paar uur wandelen in totaal waren we weer bij het hotel en gingen ze lunchen..na de lunch werd er heel veel nagepraat en daarna gingen ze allemaal klappen en kwamen er mensen naar voren die goed hadden geholpen en toen was het algauw afgelopen..wij moesten erg lang op de taxi wachten en dus gingen abbot en ik af en toe een beetje flikflooien..ik heb zaterdag trouwens bij mijn baasje op schoot gelegen..ik vond het erg lekker maar abbot wou ook mijn aandacht dus heb ik het niet lang volgehouden..daarna wilde abbot ook wel bij mijn baasje op schoot maar dat paste maarvoor de helft.
toen kwam er een busje...we mochten daar met heel veel mensen in en 4 honden.ik lag lekker in het gangpad van het busje abbot lag ook in mijn buurt maar het kon me niet veel meer boeien..ik was gewoon moe..na een uurtje waren we in utrecht...we waren er al eerder geweest waar we nu heengingen en na even zoeken kwamen we aan bij mister jacks..
ik ben bijna gelijk in slaap gevallen terwijl mijn baasje at..nadat ze klaar waren gingen we buiten staan..heel lang gewacht..bram ging weg met abbot (snik) entoen duurde het nog langer voordat wij werden opgehaald.was wel een lieve chaufeur hoor die vond mij erg leuk.ik mocht lekker achterin in de kofferbak liggen en heb nog even lekkre de oogjes dichtgedaan..

ik was blij om even later weer thuis te zijn, maar ik mocht ineens niet op het kleed en moest bijna gelijk mee naar buiten..ik werd geborsteld en toen werd er iets nats in mijn nek gedaan..tegen de beestjes zei mijn baasje.ik heb namelijk met een hond gekroeld die die beestjes had en was toch wel een beetje gaan krabben dus mijn baasje wil niet dat ik die vlooikes ookkrijg of houd dus moest ik gelijk dat spul..ik heb thuis niet meer erg gekrabt hoor dus mijn baasje denkt dat ik de meeste beestjes weer kwijt ben en dat de beestjes die er eventueel nog zitten stervende zijn.nu heb ik dus geen kleed, want die moet uitgewassen worden om geen vlooien terug tekrijgen.
na het antivlooien en kammen werd ik uitgelaten..gauw plassen en lekker in het mandje slapen...... ik was helemaal moe..mijn baasje ook want die vertrok na even praten ook naar boven..ons vakantieweekendje zit er weer op..ik heb het erg naar mijn zin gehad en ben vanmorgen heel serieus aan het werk gegaan..we zijn wel 4 honden tegengekomen. de eerste 2 kende ik wel maar ik had geen zin om ookmaar 1 blik op ze te werpen..de derde was een puppy en die moet je niet negeren he?:) heb ik wel bijna gedaan en de vierde liep los en ging voor mijn voeten lopen...jaah dan kan je er niet onderuit he?maar ik heb niet getrokken alleen even gepiept zovan mag ik even spelen en kennismaken maarja dat mocht niet dus liep ik maar als een volleerd geleidehond naar de bus..en in de bus??heb ik heerlijk geslapen en dat ga ik nu ook weer doen.lekker snurken!!mijn baasje wil dat ook want heeft erg veel in te halen beweert ze..wat een watje!!!!

nou,ikstop ermee....welterusten!