Archief

Je bekijkt het archief van September 2007
Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

zo, tijdens het werk van mijn baas kan ik wel even een bericht schrijven.
daar heb ik ook wel alle reden toe hoor:)

Dinsdag begon het al. een beetje een rare dag. en kwam iemand van baasjes school die ik wel kende. maarja ik heb me maar netjes gedragen en niet teveel naar hem omgekeken.
ik werd zomaar vastgebonden aan het bureau van de baas en toen lieten ze me alleen.maar ze kwamen wel weer terug hoor en mijn baasje was best wel blij dus was ik dat ook maar.. ik mocht mee. gaan we uit??dacht ik nog???en ik liet ook duidelijk merken dat ik wel behoefte had aan een speelkwartier want ik wilde niet oversteken..maar helaas....
de aanhouder (mijn baasje dus) wint, en we gingen naar de tram en ik mocht lekker mee. lekker in het zonnetje liggen en toen gingen we er uit en ik wist wel waar we waren. vorige week waren we daar ook geweest en ik besloot dus om even te laten merken dat ik heel goed wist waar we heen zouden gaan en dat vond mijn baasje erg knap van mij! ik ging niet zo hard aan de riem trekken en best goed opletten. ik doe vaak wel alles NET op het laatste moment haha
toen gingen we weer naar die school..en toen ik binnen kwam zag ik mijn grote vriend die ene leraar die ze vld noemen en nog iemand die ik niet kende maar die kende mijn baasje wel.
en ik had mijn grote vriend best wel gemist dus ik dacht ik ga wel vast even onder het toegangspoortje door! dus mijn baasje moest zelf even moeilijk doen omdat ik natuurlijk weer helemaal in mijn riem zat die dus achter dat poortje nog vastzat..handig he???maargoed ik mocht niet eens even hem begroeten!!heb het wel geprobeerd maar die stommerd negeerde me gewoon!!!!!!!hij had er vogens mij wel moeite mee maar helaas...geen aai voor mij:(
we gingen een trap op..een kleintje maar en dat wilde ik wel erg snel.vondmijn baasje dan weer iets minder..en toen dwarsdoor een kantine heen achter die ene docent aan die ook op stage was geweest en met de lift naar boven.
toen zag ik nog meer bekenden..nouja wat gebeurt hier...
nu bleek dat mijn baasje een gesprek had met mijn grote vriend en nog iemand. we gingen een kamer in, en toen zei mijn grote vriend dat ik wel even vrij moest mogen van mijn baasje.. en wat denk je...mijn tuig mocht afen mijn riem ook!!!hahaha even lekker met mijn grote vriend geknuffeld en hem even lekker gebeten:)
toen ben ik maar lekker gaan liggen want er moest eens even gebabbeld worden.. er kwam nog iemand binnen en daar kon ik ook wel even aandacht van krijgen. heb me verder rustig gedragen..wel bijna het brood van mijn grote vriend uit zijn tas gepikt hihihi!
maarja,mislukt want ze hadden me door.mijn baasje dacht namelijk dat ik in de prullenbak aan het ruiken was maar ik was aan die tas aan het ruiken.jammer, ik deed het nog wel voorzichtig!!!
na dat gesprek kreeg ik nog een knuffel en moest ik wer aan het werk...gemeen hoor!
en toen liep er weer iemand anders mee om mijn baasje bij de bushalte te brengen en we gingen met de trap en ik wilde wel heel hard naar beneden.hihi en die docent dacht zeker dat ik niet zou opletten want hij ging vlak voor ons lopen zodat we niet konden vallen..vond ik wel grappig hoor!!
toen bleek dat we een nieuwe gang ingingen waar we nog nooit waren geweest..dat betekent maar 1 ding:lekker enthousiast worden en heel hard trekken.
buiten waren we al heel gauw op de bushalte en werden we alleen gelaten...niet veel later heel lang in de bus weer naar het station..toen moest mijn baasje eten en ze vroeg om eten bij een snoepkraam!maar wel om eten wat ze daar helemaal niet hebben.. ook al ben ik kleurenblind zelfs ik zag dat mijn baasjes gezicht van kleur verschoot hahaha moet ze maar beter opletten!!
daarna mochten we naar huis want het was al best wel laat... en toen ging het ook nog eens regenen en dat HAAT ik..maarja..thuis ben ik lekker afgedroogd en ging ik even gek doen en toen toch maar even slapen.

en toen kwam de training. ik was weer lekker wild en deed sommige dingen veel beter dan andere dingen. had zo mijn voorkeuren haha. en er was ook een teefje loops en dat rook me toch lekker ik wou dat ik een reutje was.

en toen kwam de woensdag..niets noemenswaardigs tot tussen de middag..mijn baasje nam me lekker mee uit en daar genieten we allebei altijd heel erg van...mijn baasje goit dan af en toe met een speeltje en verder heb ik nergens oog voor...dus ook niet als mijn baasje dat speeltje in een sloot gooit. het enige waar ik dan aan denk is ooh help mijn speeltje die moet ik redden!!!!
dus, al jankend ging ik door de struiken..allemaal prikkels maar ik wilde mijn speeltje terug...mijn baasje hoopte dat ik niet het water in zou gaan, maar helaas voor haar deed ik dat toch. ze dacht eerst dat ik alleen met mijn poten erin had gestaan, maar ik ben zelfs helemaal koppie onder geweest en was helemaal klets nat...en zo bleek later had ik ook een niet echt fris luchtje bij me...het was namelijk een hele vieze moddersloot!!!
we gingen terug naar het bedrijf (en ik had mijn speeltje dus weer!!!
en ik hoefde niet te werken..bij het bedrijf snik..werd ik aan een paal gebonden..ik dacht dit was het dan..helemaal alleen buiten in de kauw en ook nog eens helemaal nat!!
maar mijn baasje kwam ineens terug..met mijn handdoek!!!!!!!!!
nou die was dus ook binnen no time pik zwart hihihi en het stonk joh!
maargoed.ik mocht toch mee naar binnen (redelijk afgedroogd en mijn baasje heeft me de rest van de middag zoveel mogelijk genegeerd want als ik ging bewegen kwam er weer een stankgolf langs hihiihi
ze was geloof ik niet boos op mij hoor want zhet was haar eigen schuld dat ze dat speeltje van mij in de sloot had gegooid..

ik hoorde al wel angstaanjagende berichten..ze had het steeds over douchen buiten in de tuin...en als ikergens een hekel aan heb is het wel aan gewassenworden (als pup vond ik het wel lekker hoor)
maar, het werd nog veeel erger...
ik mocht van de grotere baas, de moeder van mijn baasje dus, bovenonder de douche..mijn baasje had goede hoop dat ik het dan beter zou accepteren maar wat denk je...ik ben eigenwijs dus nu ook besloot ik iets heel anders te doen dan wat mijn baasje bedacht had..ik wilde maar wat graag mee naar boven en stormde gelijk baasjes kamer in om de cavia een hartstilstant te bezorgen (niet gelukt..jammer he:P
maar neehoor, ik moest mee naar de ruimte die me het minst interessant leek. de deur ging op slot en ik zag delen van mijn baasje die maar weinig mensen ooit gezien hebben..ze stond ineens helemaal bloot voor me..en heeft niet eens een vacht nouja zeg..rare wezens die mensen..en toen, toen, toen...bibber bibber bibber
moest ik in de douchekabine..ik wou natuurlijk niet, zelfs niet met iets lekkers..mijn baasje was dus niet zo lief en dwong me gewoon..snel de deur dicht en toen kwam er water..water water water.....
het was wel lekker warm maar ik vond het zooo eng dat ik ineens een sprong maakte en de deurtjes van de douchekabine opensprong en er vandoor wilde..ik was echt heel bang en moest zelfs janken..mijn baasje riep heel hard auw (wat deed ik nu weer verkeerd, laat me eruit dat was alles waar ik aan kon denken..mijn baasje was toch uit eindelijk sterker (de badkamer was al lekker nat gemaakt door mij) en ze kreeg me weer veilig in de douchekabine maar hield me goed vast..
ik was heel erg aan het hijgen en ik had mijn staart maar tussen mijn poten gedaan want het was echt zo eng al dat water..het inzepen met champo ging wel maar er kon geen kwispel van af hoor..ik had mijn staart op een gegeven moment heel hoog en die liet ik een soort van trillen met alleen het uiteinde en aldus mijn baasje was ik best wel bang en gespannen.
halverwege probeerde ik nog een keer jankend te ontsnappen maar helaas..mislukte weer..en toen ze net klaar was ondernam ik een derde poging die zo waar slaagde en mijn baasje kwam toen ookmaar mee en toen werd ik afgedroogd..dat was beter natuurlijk..ik wist niet hoe snel ik daarna de trap af moest naar beneden!!!toen ging ik even heel gek doen en kijhard door de kamer rennen en toen was het over.
mijn baasje ging weer weg om ook te douchen en tone ze terugkwam ging ze me ook nog eens borstelen. dat was wel lekker want ik had overal nog losse haren zitten.nog steeds maar ik was nog te vochtig om alles er goed uit te krijgen.
daarna vond ik mijn baasje wel weer een beetje lief...
heb haar nog heel even gezien maar ik ben niet door haar uitgelaten want ze is om 10 uur al naar haar mandje gegaan.
nu ben ik weer lekker zacht en lekker schoon en mijn baasje hoopt dat ik NOOIT meer in die sloot spring en ze wil me nooit meer in de badkamer douchen.
nouja..dan zijn we het daarover eens want dat wil ik ook nooit meer.mijn baasje zegt nu dat ze door mij een zere voet heeft..jaah sorry ik was zo bang ik heb haar heel erg gekrabt en heel hard op haar voeten getrapt..vergeef je me baasje??nou vast wel..ze vindt het nu in iedergeval lekker dat ik op haar voeten lig dus het zal wel.

nou, dat waren onze gebeurtenissen wel weer..ik ga er mee stoppen.

groetjes en schone knuffel van minou!

25 September, 10:03:27: stage enzo

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi ALlemaal,

daar ben ik weer even.ik merk dat ik mijn vaste lezers een beetje kwijt aan het raken ben :( maargoed dat komt vast wel weer. ik wil eigenlijk nog vanalles doen met deze weblog en met dit hele domein want ik wil nog altijd een HELE website waarvan deze blog eenonderdeel wordt, maar waar hoe en wanneer moet ik beginnen!!!zal wel volgend jaar zomer worden;)

inmiddels is mijn vierde stageweek ingegaan en lijkt de herfst definitief te zijn begonnen.
beetje jammer maarja het moet er een keer van komen.

minou doet het nog altijd best goed op stage.
Daar buiten is ze soms een beetje een losgeslagen projectiel die haar ei niet kwijt kan. 's avonds zorgt dat voor nogal tegenstrijdige belangen. ik ben dan namelijk niet bepaald veel meer waard terwijl minou barst van de energie.
Het kost me op sommige avonden moeite om eruit te gaan om minou uit te laten maar ik probeer het toch zo vaak mogelijk zelf te doen zodat minou me nog leuk blijft vinden:)
ik hoop dat het vandaag een beetje weer is tussne de middag, zodat ik minou even lekker kan vermaken met het apporteren van een speeltje. we moeten vanavond namelijk weer naar cursus (tenzij het met bakken naar beneden komt natuurlijk maar daar gaaan we ntot nu toe niet van uit (ik tenminste niet:)
want Minou vindt het nodig om tijdens cursus zo ontzettend veel power te laten zien, de meest vreemde dingen uit te halen en verschrikkelijk allert te zijn (behalve op mij!!!)

nee, das overdreven. ze doet echt haar best maar het kost haar heel veel zelfbeheersing om niet over te gaan op andere zaken.
tijdens een oefening los bijvoorbeeld ontdekt ze ineens dat er ook pups zijn op het andere veld. en die zijn nu eenmaal helemaal leuk.
Ook andere spelende honden zijn leuk.
omdat we nu met NOG meer trainers zijn (4 stuks!!!) is er veel meer tijd voor andere dingen. naar mijn idee is de sfeer op het veld nu veel losser dan vorig jaar en minou wordt tijdens het wachten nu dan ook regelmatig even door mij bezig gehouden met speelgoed. wat ze trouwens heeelemaal niet erg vindt.
als we niet spelen dan is er wel orde, geen gesnuf, genen getrek en je niet met andere honden bemoeien. dat mag tijdens het spelen ook niet hoor trouwens, want dan maak je van het veld een soort speelplaats en dat is het dan ook weer niet.we houden het leuk maar niet TE leuk;) anders wil minou alles behalve netjes de blijf oefeningen e.d.uitvoeren.
tussen de middag op stage hangt minou ook de dolle stier ui. niet normaal wat ze dan uit de kast haalt.
als we klaar zijn met lunchen zeg ik altijd:minou,ga je zo mee uit?lekker vrij??nou, vanaf dan is ze dus echt ongelofelijk wild!gewoon komisch want dan krijgt ze (in tuig) dus soms van die bokkesprongneigingen.
zodra we de kantine uitzijn sleurt ze me nog net niet naar de trap toe naar onze verdieping. daar wil ze dan overigens ook gelijk doorlopen, naar buiten maar als ik dan zeg, nee, eerst even mijn jas dan speert ze naar de deur en brengt me echt helemaal tot bij mijn jas. als ik die aantrek staat ze om me heen te draaien en zodra ik klaar ben ende beugel vastpak gaan we in hooog tempo naar buiten waar ze nog net netjes blijft werken maar er zit dan een drive in echt niet normaal..zodra ik zeg sta dan komt ze stilstaan en zodra ze merkt dat ik haar tuig bijna af wil doen zit ze al op haar kont zovan, kijk ik ben braaf als nu mijn tuig af is dan moet je vrij zeggen en dan ga ik gek doen.

nou en dat gebeurt dus ook..
bij de eerste vrij heb ik gelijk een paar pootafdrukken op mijn kleren staan en vervolgens blijft ze voor mijn voeten lopen totdat ik iets ga gooien..dat moet er nog een beetje uit want ze vergeet totaal waarom ze eigenlijk wordt uitgelaten. dit gebeurt uiteindelijk als we weer bijna terug zijn aan de lijn!

lekker beest is het toch. gistern zat ze ineens aan de andere kant van het kantoor bij wat collega's onder tafel!haha, mij werd iets uitgelegd en ineens hoor ik minou's bel helemaal aan de andere kant van de kamer..toen ik riep kwam ze heel ondeugend teruglopen.
wat een hond he:)
mijn stagebegeleider van school kan er elk moment zijn. ik ben benieuwd.minou vind hem altijd heel leuk. de oorzaak is mij nog niet helemaal duidelijk..ja, tis een aardige docent maar waarom hij nou interessanter is dan vele andere docenten (enkele uitzonderingen daargelaten...)

oja......ik weet weer iets nieuws wat minou heeft bedacht.
mijn vader zit 's avonds (alsik al naar bed ben) wel eens naar national geographic of discovery te kijken. dierenprogramma's dus en minouu heeft nu een paar keer haar interesse daar in getoond.
het is heel grappig hoe ze imiteert.
toen we pas een nieuwe computerkast hadden waar mijn vader uitgebreid naar stond te kijken en maten op nemen aapte minou hem even later na en stond echt zo voor die kast om te ontdekken wat daar nou zo interessant aan was..
bij de vijver doet ze dat ook. als mijn vader in het water staat te kijken en minou is buiten komt ze altijd bij hem staan en ze vindt het echt heel leuk.
ook als we ergens lopen waar water is met vis erin en mijn vader gaat staan kijken is minou gelijk vergeten dat ze kan rennen watr ze wil.dan moet ze bij mijn vader kijken naar de vissen.
probleem is alleen dat minou dan zo snel naar de kant toeloopt dat ze alle vissen wegjaagt:)
maar de vissen bij ons in de vijver komen naar de kant als je een paar keer langsloopt want ze weten dat ze dan eten krijgen..jaah zelfs vissen hebben hersens.
gelukkig is minou meestal niet buiten als mijn vader in de kas bezig is met bijv. druiven plukken want als ze ontdekt dat ze hem daarbij ook kan helpen kunnen we weer naar de dierenarts voor een fijne prik in haar poot.
maargoed...ik ga nu echt stoppen, want mijn docent kan er elk moment zijn...
groetjes en dikke lebber van Minou!

19 September, 21:12:02: *Minou Vertelt: mijn nukken en streken

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Minou hier, ik moet jullie toch eens een beetje bijpraten over mijn leventje.

Ik ben niet zo'n beste hoor. ik heb af en toe de nodige streken.mijn baasje zegt dat het net lijkt alsof ik weer een beetje pup wordt..nouja ik ben al lang volwassen hoor! laat haar maar kletsen, zolang ze me maar wel lief blijft vinden!!!

Ik geloof dat mijn baasje al verteld had dat we weer met cursus zijn begonnen.
Ik had een beetje moeite om weer te wennen. Ik ben 's avonds altijd heel erg wakker en druk, en zeker als we naar cursus gaan ben ik nog al wel eens ondeugend.. alle trainers vinden mij een heerlijke boef en ze moeten altijd erg om me lachen.

Gisteren, oh wat was dat ineens schrikken. ik ben met mijn baasje op het station. ze zegt dat ik naar iemand moet zoeken, we staan te wachten en ik kijk rond.. ik weet wie ik moet zoeken, maar ik zie in eens iemand anders die ik vroeger ook wel gekend heb, namelijk iemand met een andere hond, en die had mij ook getraind..ik had heel netjes braaf op mijn kont gezeten maar nu sprong ik naar voren en ik maakte mijn baasje aan het schrikken.ik had namelijk 2 trainsters gezien van mijn "ouwe"school!!!echt ik was zooo blij!!maarja ze liepen door met een collega van me die net is afgestudeerd en ook net bij zijn nieuwe baasje is, maar ineens was er weer 1 terug,en die kwam naar ons toe. ik natuurlijk keihard kwispelen!en mijn baasje moest erg lachen want het had er nogal gek uitgezien wat ik deed want ik was kijhard naarvoren gesprongen..heel stiekem klom ik even tegen die trainster op.nouja zeg..ze aaide niet eens.houden ze zich nou ook al aan die Niet aaien regel???pfff stom gedoe altijd!
en toen kwam degene die ik had moeten zoeken en ik was al weer net zo blij.
Woah wat een feest we gingen naar de mediamarkt.lekker aan de riem trekken, leuk spelletje joh krijg je steeds aandacht.
toen even eten (ik kreeg weer niks)
ik had alleen ergens last van..gelukkig gingen we naar buiten ik moest ontzettend nodig poepen alleen niemand had het door..nou, als jullie niet opletten doe ik het maar midden op straat oeoeoeps!!!!!!
mijn baasje had wel zakjes bij zich maar ze kwamen er niet helemaal uit hoe die werkten..nouja zeg..maargoed..toen gingen we naar een vreemde plaats. eerst met de tram, en toen stapten we nog wel uit op een plek waar we wel eens waren geweest maar we gingen een hele andere kant op.
ik vond het natuurlijk weer superspannend en ik wilde weer erg snel lopen maar aldus mijn baasje deed ik het best wel goed. ik trok mijn baasje in 1 keer kijhard weg bij een grote plas die midden op de stoep lag.iedereend die achter ons liep dacht dat ik niet met droge voeten op school zou komen..maar natuurlijk let ik op en dus kreeg niemand natte voeten, ook mijn baasje niet.
KNAP HE????
nou, toen dus die school..maar dit kende ik helemaal niet en mijn baasje ook niet dus dat was wel een beetje moeilijk.. een stijl trappetje en toen heeeel veel mensen. ik zag ook veel bekenden en wist me even geen raad ik zag zoveel...nieuwe en bekende dingen door elkaar, ik kon het niet helemaal verwerken en was dan ook erg onrustig maar mijn baasje stelde me alleen maar gerust en zei me dat we hier nog wel vaker zullen komen.
toen gingen er in eens al die mensen dezelfde trap op en ik werd af en toe bijna onder de voet gelopen en dat vond mijn baasje niet zo leuk want die wist ook niet goed waar we heen moesten. toen boven wachten in een hele volle gang.. toen kwam iemand die ik een paar keer had gezien en die nam mijn baasje en mij mee naar een gang waar bijna niemand was!ik moest weer goed opletten want er stonden deuren open waar ik niet langs kon..toen weer een bekende leraar die ik altijd wel leuk vind.
ik moest maar gaan liggen. ik was een beetje onrustig. alles was nieuw en iedereen liep door elkaar heen.
mijn baasje kreeg iets (ik weer niet) maarja dat kan je niet eten hoor, het waren maar papieren) en niet veel later bracht die ene leraar die ik wel ken mij weer terug naar de rest en toen gingen we naar huis.
na het eten ging algauw de bel. joepie...cursus!!!toen mijn baasje de poortdeur opendeed schoot ik als een raket langs haar af naar Lia, die ons altijd komt ophalen. ik was weer helemaal blij en voor mijn baasje bij de auto was zat ik er al in...
ik kwam er snel weer uit toen mijn baasje wegliep (laat me niet alleen!!!)en toen ze weer terugkwam hoorde ik ineens een kijharde knal en was mijn baasje kijhard tegen de auto gebotst!!!ohhh wat stom van mij he.maarja ik liep gewoon los mee hoor..
nou en wat denk je..beginnen ze daar toch allemaal te lachen mijn baasje kwam niet meer bij en Lia ook niet. ik snapte er niks van. wat is er nou leuk aan tegen een auto opbotsen...
en jaah we gingen naar de hondjes. ik was natuurlijk weer de hypere labrador en sleurde mijn baasje bijna het veld op (vond ze niet zo leuk geloof ik) toen ging ze zomaar even met me spelen..woaow..leuk even aan de flos trekken en even naar de bal kijken en die achterna springen. ze gooide hem niet weg omdat ze niet wist of er andere honden het veld op kwamen en waar ik dan heen zou gaan, dus ik moest wel aan de riem blijven.
we begonnen met zit blijf en af blijf.. eerst aan de riem, later een zit blijf zonder riem.maarr ik ben wel braaf maar ik kan het niet hebben als ik op het andere veld pups zie spelen, oftewel, ik nam de benen en ging er vandoor.hahahaha!!ik kwam maar snel terug toen mijn baasje me riep.andere onden werden door mij afgeleid..maar ik kon het niet meer houden hoor.....het is allemaal zo geweldig leuk!!!!

we hebben lekker volgen gedaan en terug riem..nou van dat laatste bak ik weer helemaal niks. de eerste les deed ik het zo goed maar nu heb ik er geen zin meer in. de trainers zijn veel leuker!!!! maargoed...toen 1 trainer bij mijn riem ging zitten met een brokje wilde ik wel even bij hem komen liggen....en toen kreeg ik een aai van mijn baas en moest het NOG een keer..nouja...vaag gedoe.

ik ben ook een beetje een sloddervos als het gaat om naast komen of aan de voet komen...voet is voor mij naast. voet begrijp ik niet hoor maarja het schijnt hetzelfde te zijn.
maar in iedergeval..ik doe het alleen als ik daar zin in heb en als ik zeker weet dat het me wat oplevert (bijv als ik daarna los mag lopen of eten krijg)
ik vertik het dus gewoon.hahaha en als we stil gaan staan na het volgen loop ik ook nog even door tot de riem op is.hihi
maarja dar moet mijn baasje ook nog een beetje in oefenen. ze moet dan op mij letten, op de aanwijzingen, op haar houding.......jaah dat is ook wel veel he..ik hoef eigenlijk alleen maar op mijn baasje te letten maar ik zie zoveel andere dingen dat me dat niet altijd even goed lukt. het gaat in iedergeval al weer veel beter dan de weken hiervoor en daar schijnt mijn baasje wel blij mee te zijn.

Verder was ik gewoon lekker actief, lekker blij en vooral stront eigenwijs en ondeugend..er viel dus niks met me te beginnen hahahaha
mijn baasje was dus weer helemaal op toen we klaar waren dus besloot ik om tijdens de theorie ook nog even gezellig door te gaan klieren om bij elke beweging van wie dan ook op te staan en heel hard aan de riem te trekken...oohhhh ik ben zo'n lieverd he!!

nou, na de theorie naar huis. het begon net te regenen dus we hebben het verder droog gehad. precies optijd in de auto dus.
thuis ben ik nog maar even doorgegaan met vervelen en toen heb ik even geslapen.maar mijn baasje kwam al snel terug om me uit te laten..had er weinig zin in maar deed het toch maar weer braaf.

vanmorgen moesten we weer vroeg naar de stage..en oohhhh wat was ik weer heerlijk in vorm..ahummmmmmmm niet dus maargoed mijn baasje was ook van alles vergeten dus dan klopt het aardig.
tussen de middag gingen we weer zoals altijd naar buiten.baasje lekker met de bal gooien..daar heb ik het geduld niet voor en was dan ook steeds aan het springen aan het blaffen en gek aan het doen. ik was even niet voor reden vatbaar en mijn baasje heeft me even lekker uit laten blaffen en bokken en uit eindelijk een paar keer met de bal gegooid..maarja....ze kan niet mikken en gooide hem dus helemaal de verkeerde kant op. namelijk in een boom..nu is mijn balletje weg!!!!!!!!!! de eerste tennisbal die ik na een paar keer ophalen nog niet gesloopt had!!!!snik
k was het er dan ook niet mee eens en wilde niet bij mijn baasje komen, ook niet voor een brokje..uiteindleijk nam ze me nog in de maling ook door te doen alsof ze een bal had. toen greep ze me ineens bij mijn halsband en was het afgelopen.ik was heel hard aan het heigen.had hele struiken omgewoeld opzoek naar mijn bal, takken afgebroken om mezelf er doorheen te worstelen maar geen bal!!!!!!

even snel geplast en toen weer naar binnen..mar we gingen weer eerder weg..oefenen op het station..mijn baasje vindt dat niet leuk, maarja het moet gebeuren. ze wilde het zelf.

ik besloot dus om een middenweg te kiezen.. af en toe braaf af en toe ondeugend.maar de brave kant had toch wel de overhand vandaag.
want zelfs de vrouw die mijn baasje alles ging leren zei dat ik het zo goed had gedaan.. er waren heel veel mensen waar we moesten invoegen en dat deed ik zomaar! mijn baasje had het niet zo in de gaten maar toen ze dat later hoorde van aar ontwikkelingsbegeleidster was ze wel heel trots op mij.. ik ben niet altijd voorzichtig met mensen zoals jullie weten, maar dat gaa nu steeds beter.mijn baasje is soms ook eigenwijs en wil me niet volgen, nou als je dan botst kan ik er niet mee zitten hoor!er lag alleen wel veel eten op de grond en dat vond mijn baasje wel lastig, want ze was heel erg geconcentreerd op waar we heen moesten..de instructies voor mij kwamen soms te laat en dan ging k ook twijfelen, maar ik heb geen gekke fratsen uitgehaald en goed mijn best gedaan.

nou, ik ga stoppen, mijn baas moet maar met me gaan spelen en me zo uitlaten. dan krijg ik tenminste beweging..pffffff wat kan het saai zijn op dat werk van de baas zeg. de hele dag liggen slapen...bijna geen aandacht vind ik dan.....dus ik ben zielig!!!!nouja...ik heb gehoord dat we volgende week op vakantie gaan met de nvg, in de bossen!!ik mag dat weekend niet los waarschijnlijk (misschien wel even stiekem hoor)
maar daar zal ik ook wel flink moe van worden..en de zondag daarop gaan we misschien strandwandelen van katwijk naar noordwijk of andersom..en dan mag ik wel anderhalf uur los rennen met allemaal hondjes van de cursus!!!!oohhh watlijkt me dat leuk.mijn baasje wilde eigenlijk een geleidehondendag weer organiseren maar ze heeft het te druk met haar school en zo en weet even niet waar ze dan moet beginnen...maarja...dat komt vast wel weer een keer.die dagen zijn altijd super leuk en je hebt 2 keer zolang nodig om bij te komen maar dat is zooo heerlijk, dat nagenieten!!nou, ik stop nu echt

dikke ondeugende lebber , natte neus en kwispelstaart van de altijd vrolijke minou en het baasje.

11 September, 16:18:27: even een snel berichtje

Gepost in: Updates
Door: melanie
hoi allemaal,

eigenlijk wilde minou het woord weer, maar dit gaat even sneller.lol

even snel tussendoor terwijl ik wacht op nieuwe instructies/opdrachten een berichtje over hoe het er hier aan toe gaat.

heerlijk.... ik word overladen met informatie, ik leer ontzettend veel hier op mijn stage waar ik ook echt iets meekan.

Minou doet het boven verwachting. zeg maar gerust uitmuntend om even in de harry potter termen te spreken.
ze heeft de anderhalve week bijna dat ik hier zit pas 2 keer geblafd en dat had ik niet verwacht.nu is hier natuurlijk niet zoveel inloop, maar wel stemmen overal en daar geeft ze niks om. ze ligt echt de hele dag keurig rustig in mijn buurt. dan weer op haar kleedje (meestal) en af en toe zoekt ze mijn voeten op en ze komt vaak wel even kijken als iemand naast me gaat zitten om me wat uit te leggen. dan komt ze eens even vertellen dat zij er ook nog is en dat ze graag gezelschap wil. maar ook niet dusdanig opdringerig dat ze bijv. poten gaat geven waar ze op school nog wel eens een handje van heeft tijdens de lessen....lol
dat deed ze de eerste dagen af en toe eens, maar ze heeft toch echt door dat ik de hele dag bezig ben met andere dingen.
tussen de middag kan ze even los. niet heel lang, ongeveer een kwartiertje twintig minuten en daar geniet ze ook erg van.
Af en toe is ze dan wel even ondeugend. ik heb vorige week een paar keer met een speeltje gegooid en sinds dien wil ze met van alles slepen, en dat houden dus ook de minder safe zaken in als grote kapotte plastick flessen en aanverwante artikelen.
gisteren ben ik dus echt wel even heel boos geworden omdat ze bezig bleef met die fles, er in bijten en hem tegen mijn broek aan duwen, dat ding is natuurlijk hartstikke ranzig want heeft in de bagger gelegen, en boendien als ze met iets loopt te paraderen vergeet ze het hoofddoel van het uitlaten, namelijk plassen/poepen en dat schiet dus niet op.
haar toch wel even heel goed duidelijk gemaakt dat ik er niet van gediend was dat ze met alles ging slepen. ze leek niet echt onder de indruk (en ik liet toch echt even mijn stem behoorlijk hard klinken), zodra ze doorhad dat ik haar halsband losliet keek ze vluchtig om, zag de fles liggen, pakte hem op en ging er weer vandoor..gelukkig reageerde ik snel genoeg om hen weer af te pakken en toen ik haar daarop aanlijnde ging dat dan ook niet zonder protest. ik wilde dat ze toch even haar behoeften zou doen, liefst los, dus nam haar weer helemaal mee naar de andere kant van het fietspad, dacht dat ze inmiddels wel wist dat het nu over moest zijn. maar nee hoor, ze smeerde hem weer!!!!1 voordeel had het dan weer wel, ze moest even flink hard lopen.lol
toen ze terugkwam heb ik haar daarvoor beloond maar haar toen toch weer aangelijnd. ze moet gewoon weten dat dat gedoe niet de bedoeling is.

vanmiddag begon ze met een stokje van hooguit een halve meter lang. dat vind ik niet zo heel erg. dat bijt ze niet echt kapot en die is ze meestal na een tijdje weer zat. dat was ze ook, maar dat kwam omdat ze de bewuste fles weer had gezien. ik had haar toen niet meteen tepakken, ze had heel goed door wat er ging komen!!
uiteindelijk lukte het me om minou bij me te krijgen met de fles, heb ik haar aangelijnd (de ranzige fles even in mijn hele grote jaszak gepropt (waar het geen kwaad kon), een stuk gelopen en toen die fles heel ver in hele diepe struiken gegooid..toen we terugliepen kwamen we een losse hond tegen en ik dacht, nou, minou, ga maar even lekker spelen...dat deed ze heel even, maar ineens speerde ze weg. de vrouw bij wie de hond hoorde (volgens mij een golden,was iig heel lief:) schrok wl van minou's actie maar toen ik zei dat ze een fles weet te livggen en ze wel weer terugkwam liepenzij ook weer verder. ik besloot zonder er bij na te denken gewoon door te lopen richting het begin van het fietspad waar we altijd weer terug gaan naar het bedrijf..ik floot wel een paar keer gewoon (niet met een fluitje die heb ik dan niet bij me), en even later hoorde ik dan ineens heeele snelle minouhuppels..jaja, zonder fles!!!!
blijkbaar kon ze er niet meer bijkomen (en dat was mijn doel dus ook)
en omdat ik weg was wilde ze me toch wel heel graag terugvinden. ze plaste toen gelijk op commando, maar toen ze weer die stok had gevonden heb ik haar gewoon rustig aangelijnd en een stukje verderop (bijna aan het begin, heeft ze nog gepoept dus we hadden alles weer gehad.
eenmaal op de goede verdieping aangekomen binnen moest ik voor minou even water halen en daarna voor mezelf. toen ik minou's bak gevuld had liep ik weer weg om voor mezelf water te halen. minou stond te drinken en had blijkbaar dus niet gezien waar ik heen was gelopen. ze kwam me dan ook heel blij tegemoed toen ik weer terug kwam lopen!! ze moet toch zoiets gehad hebben van:ojee, nou is ze hem weer gesmeerd zonder dat ik weet waar ze is, help!!!!

overigens heb ik haar vandaag ook voor het eerst los laten liggen terwijl ik naar de wc ging. eerder legde ik haar nog wel vast omdat ze de neiging had om me te volgen, en je weet dan niet waar zenaartoe gaat en kan gaan, dus dan legde ik ahar even vast aan de tafelpoot. vanmorgen had ik het idee dat ze wel lekker lag te slapen dus ging ik gewooneven weg.had wel blijf gezegd. toen ik terugkwam lag minou gewoon nog op haar plek...volgens mij werd ze pas wakker toen ik weer terug kwam en keek wel op zovan, ooh.....hoibaas..
daarna ben ik nog een keer weggeweest en toen was ze volgens mij wel wakker maar ze bleef gewoon op haar plaats. toen ik terugkwam was ze wel gaan staan en toen ik bij mijn wrkplek aankwam gaf ze me even een duw en heb ik haa even geaaid, ze wilde nog even onder tafel doorlopen naar 1 van mijn collega's maar toen ik haar vriendelijk verzocht dat maar niet te doen plofte ze op haar kleed neer om verder te slapen.
oftewel, ze doet het echt lekker.ik houd haar wel strak nu, en dat viel anderen ook op.
in de kantine wil ik geen gesnuffel, geen gelik en tijdens het eten blijft ze liggen. iedereen weet dat ook. ze weten ook dat ze haar niet mogen voeren en eigenlijk geeft niemand minou zoiezo erg veel aandacht., wat als voordeel heeftdat minou ook niet echt de nijging heeft er naartoe te trekken. ze heeft wel zo haar voorkeuren, maar ze gaat niet echt naar ze toe.
's morgens word ik door iemand van het stoplicht gehaald.
het is een kruising die je als blinde niet zelf kunt oversteken, want er is dus geen tikker en het is er echt ontzettend druk. als ik er dus bijna ben 's morgens bel ik naar de receptie zodat iemand me even op komt pikken (is maar een meter of 20 van de ingang van het bedrijf af)
minou reageert wel als iemand eraan komt. waarschijnlijk omdat ze ziet dat diegene naar mij kijkt, of misschien wel naar haar, of omdat ze die persoon herkent. dan kwispelt ze even en loopt op diegene af,maar omdat ze ook geen aandacht krijgt kan ze zich heel goed beheersen en dat werkt erg prettig.

volgende week moeten we zowaar naar school:) voor een terugkom middag. op de nieuwe locatie dus minou zal wel weer flink opgewonden zijn, zoals altijd.
maargoed, ik ga er gewoon de tijd voor nemen en als ik duidelijke instructies krijg van iemand kan ik het misschien redelijk binnen de perken houden.
misschien scheelt het wel als ze bekenden ziet dat ze zoiets heeft van:nouja, dit zal er ook wel bijhoren ofzo.
in het begin was ze hier op stage erg trekkerig. de nieuwe route was erg spannend en alles ging erg trekkerig.
nu is ze gewoon relaxed:)
ze is alleen nog een beetje van, schiet op, als ze ziet dat we de tram uitgaan. toch eens informeren of er toevallig vlak voor de tram baan iets interessants te zien is, vlak voor het perron bedoel ik.
ze wil altijd heel snel de tram uit ensnel lopen en ik moet haar dan altijd een beetje indammen, naders rol ik van het perron af.lol

oja, zondag hadden we familiebarbecue.. Sjakie (de hond van 1 oom en tante (13 weken)), en max (ook een pup van een andere oom en tante, nu ongeveer een half jaar) waren ook van de partij.
Sjakie is toch duidelijk een ander hondje dan max
duidelijk ook wel een leeftijdsverschil.
het spelen tussen sjakie en minou gaat er heel anders aan toe. ze lopen achter elkaar aan, meestal heeft minou een speeltje wat sjakie ook wil hebben, en sjakie bijt dan nog wel wat in haar staart, of zomaar ergens en dan wil minou ook nog wel eens grommen (niet dat sjakie daar onder de indruk van is!!!!

bij max speelt minou veel meer mee. misschien komt dat ook omdat max wat groter is, en zijn puppytandjes heeft verruild voor een normaal gebit en dus ook niet meer zo bijt. max springt ook wel bovenop minou maar het gaat er heel anders aan toe. geen gegrom, veel uitdagen . max is al wat sneller vergeleken met sjakie, maarja, max heeft ook iets langere pootjes dus kan zich ook sneller voortbewegen..
ik vermoed zodat sjakie nu nog niet is bijgekomen van al die nieuwe belevenissen van zondag.
bij minou heb ik erweinig van gemerkt, want toen we thuiskwamen (niet heel laat hoor) heb ik minou uitgelaten en ben ik bijna gelijk naar boven gegaan (en naar bed)
en jah, op stage kan ze slapen.. dus ze was net zoals anders..misschien is ze nu gewoon wat meer wakker en ligt ze gewoon te liggen en dat ze als ze het druk heeft gehad meer slaapt, maar ik heb er niks van gemerkt.

nog even, en mel mag weer naar huis!!woei, ik heb er zin an hoor!
vanavond weer naar de hondjes. vorige week begonnen. was weer erg leuk, minou heeft me verrast door ineens de terugplaats goed te doen, potjan dikkie, daar heeft ze het afgelopen seizoen weinig goeds in laten zien, nu gebruik ik dus een andere riem (een rode), en die valt blijkbaar op of is leuker want ze liep er niet naartoe nee ze rende, en voordat ikk AF kon zeggen lag ze al. sterker nog, de tweede eer heb ik niet eens de bingo gehoord om me te laten weten dat ze op de juiste plaats was...supertoch???jaah het is een lekker beest die minou..
ik ga ermee stoppen, met deze log bedoel ik dan, en dan langzamerhand afsluiten en eens kijken wie er te porren is om mee te gaan, ik denk dat ik het antwoord al weet, dezelfde als altijd die graag af en toe even een pauze heeft.:P:P

maargoed...ik zal snel weer loggen (hoop ik)( want het wordt voor mezelf nu ook moeilijk om te weten wat ik al geschreven heb, jah dan moet ik terug gaan lezen en daar heb ik niet elke keer zin in.

de groetjes en een dikke knuffel van minou die hmm volgens mij wakker is.

doeiii!!