Archief

Je bekijkt het archief van October 2006

30 October, 19:28:18: weer naar school geweest

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi Allemaal,

Zo, de eerste schooldag na de vakantie zit er weer op!
ik versliep me weer eens vanmorgen...mijn wekker op mijn...

» Lees verder

29 October, 20:52:23: EINDE vakantie

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

ja, zo langzamerhand moet ik me echt voor gaan bereiden op morgen...weer naar school dus..of het nou komt omdat...

» Lees verder

29 October, 09:40:15: Geleidehondenwandeling!

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal!!

Zo, deze weblog zit in een nieuw jasje. ik hoop dat ik er binnenkort nog meer leuke dingetjes aan...

» Lees verder

20 October, 20:56:59: Vakantie!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

zo, de vakantie is begonnen!heerlijk een weekje rustig aan doen....heerlijk!!

nou, vandaag was een lekker onrustig dagje vind ik zelf!!

Minou begon vanmorgen echt heel goed. het uitlaten ging echt ZZOO ontzettend snel!!!dat beloofde veel goeds... dacht ik!!! Niet ver daarna trok ze wat..ik dacht:die heeft iets gezien.ik maande haar aan rustiger te lopen. en toen ging ze ineens stilstaan!!???? ik schrok me dood en struikelde daardoor bijna over haar.. De rest van het stuk naar de bushalte was ze weer goed bezig, duidelijk onder de indruk van mijn vloektirade;) (viel wel mee hoor)

In de bus had Minou weer een echt bokmoment...ze zat erg onhandig, en ik wilde eigenlijk dat ze op een iets andere plaats zou gaan liggen. maar nee.. AF was te veel gevraagd..koppig stijf blijven zitten en doen alsof je doof bent..ook met riemhulp kreeg ik geen succes meer. uit eindelijk heb ik wel gewonnen hoor :)

bijna op het eind kwam er een verstandelijk gehandicapte man tegenover ons zitten. we komen hem wel vaker tegen. Hij vond minou echt zoooo lief!! hij aaide haar, en ik heb het maar toegelaten. ik heb best wel een beetje een zwak voor zulke mensen. hoe lief hij met Minou omging, en hoe rustig minou alles toeliet!! echt knap hoe goed die 2 elkaar aanvoelden!!!! hij praatte echt tegen haar zovan:jij bent lief he?jij bent ook heeel mooi!!!! op zo'n moment kan ik niet verbieden dat Minou geaaid wordt. ik weet wel:minou was op dat moment niet echt in een luisterbui, maar soms moet je ook wat over hebben voor andere groepen binnen de maatschappij.

Verder deed ze het onderweg naar school redelijk.. beetje snuffelen hier, beetje snuffelen daar..ik kan duidelijk merken dat Minou nog een jong hondje is.. en vooral: heeeel erg nieuwsgierig! nu al die bladeren van de bomen vallen zijn ze wel heel erg lekker om aan te snuffelen!!!elke keer gaat die kop voor een fractie van een seconde omlaag. erg lastig want tegen de tijd dat je het doorhebt en dus zou kunnen corrigeren is ze al weer opgehouden...:) (hoezo..ik ben een heel slim hondje??)

In de les heeft ze weer lekker liggen slapen.. Aan de voeten van idéfix!!!!hahahaha want...daar lag zijn tas.. die naar katten stinkt;) en minou slaapt graag met haar kop op een tas...op het formaat van die van idéfix. Mijn laptoptas wil ze niet!!!!lol

Verder gebeurde er weinig op school vandaag. Tussen de middag nog even een gesprekje met mijn technisch begeleider gehad, en alles is erg positief. Er zijn nog een paar dingetjes die geregeld moeten worden, maar er is goede hoop dat dat allemaal gaat. lukken. Minou ging toen trouwens echt zo voor ons tussen ons inzitten zovan:ik ga eens even gezellig meebabbelen..waar hebben we het over????

Nadat we uit waren en we nog even in de kantine stonden ging mijn telefoon...kngf communicatie........ Ja hoor....ze hebben me weer gevonden!!!;)

Ik ga nog even niets verklappen...mensen in mijn msn hebben het misschien al even gezien........:) binnenkort zal ik meer vertellen...:) Wordt erg leuk in iedergeval!!!

Thuis gekomen ......ehm.....volgens mij zit ik verkeerd???minou, help je baas..huh?we zijn wel thuis!!! er komt hier een nieuwe garage, gisteren was het dak eraf gehaald...en nu..nu is de hele schuur weg!! dat was ff heel raar thuiskomen!!! minou was duidelijk heel verbaasd...miste iets.keek driftig om zich heen maar bracht me gelukkig wel veilig bij de achterdeur want ik was echt ff de kluts kwijt!!! geen poortdeur, geen schuurdeur, wat zand, obstakels (een werkbank die op zijn kant stond, een ladder tegen de muur) minou was binnen door het dolle heen en moest haar spanning duidelijk even kwijt door een paar huppelsprintjes door de kamer te doen... daarna maar even naar buiten gegaan. maar, ze kan nu niet alleen naar buiten, want ze kan zo naar de buren lopen, of erger nog, zo de weg op!...

Vanavond keek ik De mensen van de geleidehond af....... zucht......hij is goed..hij is echt goed die serie... Alleen moet ik aan de meeste dingen NIET denken!! Het feit dat je hond zo dik wordt dat hij terug moet naar de school om af te vallen.pffffff zeker voor de man die het overkwam. Oud, en weduwnaar..pfffff ik moet er niet aan denken. Ook was er een vrij jong meisje in te zien die haar eerste hond kreeg.. Gek genoeg weet ik vanmijn eerste ritje met Minou weinig meer. het sneeuwde, waaide, ik was weer kletsnat (ook van het zweet!!!) minou liep hard, en ik moest beslissen.....dan stromen je hersens serieus over. Ik weet eigenlijk zoiezo weinig details meer van de instructie. best jammer eigenlijk.:) en het is nog niet eens een jaar geleden!!!! hmm...het is nu wel bijna een jaar geleden dat ik kennis maakte met Minou..toen was het zulk slecht weer!! en de stroom viel uit. nog nooit heb ik daar zo van gebaald als toen!! Peter (en Minou) waren weer weg, en ik wilde naar de weblog..schrijven over mijn belevenissen...zonder stroom!!!!!!!!!!

Ook was er op de dvd te zien hoe een puppypleeggezin de laatste dingen met hun pup deed voordat deze naar school ging. Ik ben blij dat ik geen puppypleeggezin hoef te zijn...:) Als ik zie hoeveel Minou in die tijd dat ik haar nu heb voor me is gaan betekenen, hoe moet het dan zijn als je zo'n pupseltje al vanaf jongs af aan in huis hebt en hem volledig moet opvoeden!!! Als je met iets een band opbouwt op die manier dan is het wel met een pup die later voor de taak als geleidehond komt te staan.!

Ook een bijna blinde man kwam er in voor..zijn eerste hond was bij hem weggehaald omdat hij weer meer was gaan zien. en dan blijkt dat het maar tijdelijk was. je oude hond is herplaatst en je moet weer helemaal opnieuw beginnen. je hoopte op een rijbewijs maar je begint weer aan een geleidehond...

Ook was er een vrouw met haar tien jaar oude geleidehond....die werd dus afgekeurd...dat zijn dingen waar je never aan wilt denken. ik zag in de ten geleide (kngfblad) van ik geloof september dat die hond 16 of 17 is geworden.... heeft dus nog 6 jaar van haar pensioen kunnen genieten... Ook gingen de instructeurs met een donkere bril met een geleidehond lopen...je kon aan hun stemmen horen dat ze totaal niet zeker van zichzelf waren.. wat een verschil...!!!!!!!!!

Nee... van mij mag Minou altijd jong blijven!!!! DAT is een ding wat zeker is....over 8 jaar is Minou een hond op leeftijd...ben benieuwd hoe ze dan is... Minou zonder energie, stramme poten??ik zie het niet voor me!! (het liefst zie ik dat nooit voor me maarjah....)

nu ga ik lekker van de vakantie genieten..lekker wat langer slapen, ook heel veel uurtjes voor school aan de gang, er moeten nog kleren gekocht worden, dat is dan weer een minpuntje... donderdag met een oud-klasgenoot lekker uit eten, en zaterdag....GELEIDEHONDENDAG!!!!!!!!!!!!!!waaahhh!!!!!!!!!

nog 8 dagen!!!!!!!heb er zoooveel zin in!hopen dat het weer zich nog even voor ons wil goed houden zodat we niet verdrinken op het strand;)

nou..ik ga verder met niksen!!!

groetjes!!!en goed weekend iedereen!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

vanmiddag zat ik zo eens een beetje op internet rond te neuzen en kwam een stukje tegen van een meisje in een rolstoel die vertelde dat ze niet echt geaccepteerd werd in de klas. deuren voor haar opendoen of normaal doen was daar blijkbaar al veel gevraagd. er waren heel veel reacties op. helaas in het begin heel veel reacties, ik vermoed van medeleerlingen dat ze haar mond moest houden en niet moest zeuren en maar gewoon uit die rolstoel moest komen???????? ook kwamen er op een gegeven moment reacties van: ik heb het zelfde meegemaakt voorlichting geven helpt heel goed. pfffff ik ben blij dat dit me allemaal bespaard is gebleven. TUurlijk,ik heb voorlichting gegeven, en doe dat nog steeds af en toe. er zijn nog steeds mensen die het raar vinden als ik of iemand anders mij bij de arm pakt. "Jullie lijken net een stelletje" krijg je dan te horen.. ookal begrijpen ze het heel goed hoe het in elkaar zit..houd zelf je ogen maar eens dicht...en dan ben ik nog gewend om me als blinde voort te bewegen. ik durf te wedden dat de mensen met de grootste bekken het hardst om hulp roepen. Een tijdje geleden was er wat opschudding. er zou iets over mij gezegd zijn waar ik niets van wist. in eerste instantie pakte ik het op zoals ik normaal doe. oh.. ze doen maar. en zo denk ik in principe ook. je kan het niet altijd vermeiden DAT er over je gekletst wordt. over elk persoon zal wel eens wat gezegd worden. Alleen toen ik me realiseerde dat ik misschien wist waar het over ging werd ik best wel ff kwaad. ik zal de details hier niet neerzetten, maar het werd voor mij wel duidelijk dat die jongens van mij kij hard de waarheid mochten horen. Nu zie ik het niet meer zo...want jah....mel blijft niet lang boos.....:)

Maar alle mensen die de nijging hebben zulke doelgroepen het eens lekker moeilijk te maken zouden zelf eens blind moeten zijn... nou zeg ik niet dat ik zielig ben. want dat ben ik niet. en dat wil ik ook niet zijn. Ik heb een leven, mijn leven heeft een doel en ik kan meer dan de meesten denken. Vandaag gaf een docent me uitstel voor een opdracht.. 2 uur lang had ik zitten klooien op het zelfde: de layout.. dat moet daar, dat moet daar... wat een KL*te werk!! Ik kreeg de raarste fouten, waar zelfs de docent even geen raad mee wist. constant een ziende laten kijken: hoort het zo? kloppen die coördinaten??? vorige week kwam ik toen we een functioneel ontwerp moesten maken op het idee mijn tekenbord te gebruiken. die komt nu goed van pas. de tekening die ik had gemaakt was wel ongeveer zoals het zou moeten zijn, alleenhad ik het niet gedetailleerd gedaan. en ik kon niet inschatten of het er echt zo uit zou moeten zien. of het er wel uit zag. de docent heeft toen voor mij een schets emaakt wat voor mij een hoop duidelijk heeft gemaakt...maar dan het zelf programmeren. het programmeren was nu niet eens het grootste probleem... wel de tijd die het koste... nee..dit vak moet toch omhoog, naar rechts..breder..... en nu moeten de kleuren nog!!help!!!!!!! ik ben blij met die uitstel, had het natuurlijk liever zonder die uitstel gedaan, maar ik ben blij dat er meegedacht wordt. Voor een aantal belangrijke taken ben ik nu hard aan het werk.. 1 opdracht moet ik nog aan beginnen, waar anderen al het halve blok mee bezig zijn.. is dezelfde docent trouwens;) daar ga ik morgen even een babbel over maken. ik kan nog niet beginnen....als dat zou kunnen kon ik het inlopen. ecdl, pure theorie ben ik nu hard aan het inlopen met de rest. dat kan ik doen wanneer en hoelang ik wil lezen, en vragen beantwoorden. volgende week vakantie...ik hoef me niet te vervelen!!!!

nou. ik heb geloof ik niks meer te melden..oja:ik heb het al bijna de hele dag koud.maar dat is niet echt nuttige informatie.

Allemaal weer de groetjes van mij ik ga me nu echt ff lekker vervelen....heb de nijging om mijn bed vast in te duiken en er volgende week pas uit te komen......volgens mij komt het door het weer maar ik zat vanmorgen ind e bus bijna te slapen, vanmiddag in de bus bijna te slapen, en nu weer;)

nou..ik ga jullie met rust laten!!!!

16 October, 21:59:32: Geleidehondendag en meer

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo...over 12 dagen....... oh het duurt eigenlijk nog te lang...maar dan is de geleidehondendag..precies 30 honden als er niets uitvalt of bijkomt....ben benieuwd... heb er in iedergeval heel veel zin in..alle gegevens zijn binnen. deelnemerslijst en programma....shit hee wat een hoop mensen die ik ken en al zo lang niet meer gezien heb!!!!! sommigen ken ik alleen van de mail en heb ik nooit ontmoet, een paar anderen heb ik al echt heel lang niet in het echt gesproken. ben echt benieuwd. wel ff kijken hoe ik dat met het reizen ga doen, want het leuke is: degene met wie ik zou reizen staat niet op de lijst!!!!!!?????? nouja...is geen ramp, het lijkt me toch dat ik niet de enige ben die over utrecht reist...:) en ik zat er ook al over te denken de ns hulp anders in te schakelen.. eens kijken hoe GOED dat werkt hier. dan laat ik me in amsterdam, of was het nou haarlem..ik weet het niet meer!!! overzetten op de stoptrein richting zandvoort. ik weet dat minou op amsterdam cs de weg kent....maar het probleem is, dat IK die niet ken!!!!hahaha..dus echt veel heb ik daar niet aan denk ik.

maarja... dat wordt dus van kwart over twaalf tot half 4 wandelen op het strand. ben benieuwd! volgens mij kan ik minou 's avonds opvegen;) en mezelf ook.lol heeft iemand een goede tip?in de brief met het programma stond dat iedere hond een apart herkenningsteken moet hebben zodat de ziende medemensen een oogje in het zeil kunnen houden...en jah.....elke zwarte lab lijkt het zelfde op afstand!! iemand ideeën?? een oranje strik ofzo.lol dat moet ik nog even gaan bedenken.... Verder veeeel water meenemen denk ik, want ik heb geen zin in een hond die zeewater heeft gedronken en vervolgens alles onderkotst op de terugweg....lol.....

enne.....ik vraag me zo af.....is er de dag daarna nog wel beweging in haar te krijgen....????? ik denk eerlijk gezegd..... dat ze daar dan weinig behoefte aan heeft. ze was vanmiddag trouwens wel weer redelijk speels. heb haar even losgelaten bij de tuinderijen maar ze dook steeds bij voortuinen de struiken in, daar lopen vaak katten), en minou liep ook aan kattenstront te eten.. DAT STINKT!!!!! dus na tien minuten zat ze ook weer aan de lijn. in het gras had ze weinig interesse. nou, dan gaan we naar huis en krijg je een kauwstaaf.. ze heeft gister zoveel bewogen.:)

pff over 3 maanden gaan we al weer skiën...moet ik minou voor het eerst 5 dagen missen.snik snik snik!!!!! minou is aan het veranderen in een echte knuffelbeer..maar dan heeft ze wel zo haar voorkeur. 's avonds met dit weer heb ik vaak een hele oude fleese trui aan (omdat ie zo lekker zit), en als ik die aanheb kruipt minou bijna in me!!! lekker op haar rug liggen met haar kop op mijn hand en dan half tegen me aanrollen..heerlijk hoor zo'n mobiele kachel;) ze heeft gelukkig nog geen pogingen gedaan om op de bank te klimmen. het was dus heel duidelijk stoerdoenerij, zovan: ik mag het niet, maar ik durf het wel te doen!!!! en lekker meeblaffen als de ander blaft...het is niet eens je eigen territorium!!!

Nee, ik wil nooit meer ZONDER geleidehond...het is dat ze niet kan skiën....maar anders ging ze mee!!! als ik zie hoeveel voordeel ik met haar had in Duitsland. hoe de anderen liepen te kloten om van het ene naar het andere gebouw te lopen! nou wil ik niet zeggen dat Minou het altijd perfect deed, er liep daar een kat steeds rond die Minou af en toe aardig van haar stuk bracht, en het feit dat ik daar niet echt goed de weg wist(minou wist het beter als ik) bracht me weleens in verwarring. Minou heeft mij en bram zelfs zonder tuig een keer op het goede spoor gezet!!! Ook al moet je echt tijd in je hond steken op de momenten dat ze niet aan het werk is, en dat valt dan soms echt tegen, het is gewoon echt een super ervaring om te merken hoe goed je hond het doet in vreemde omgevingen. hoe makkelijk ze zich aanpaste.hoe geliefd ze bij iedereen was.... jah.... als ik volgende zomer naar Finland ga, gaat ze mee! al zullen we dan gaan vliegen, en zal het allemaal misschien wat moeilijker gaan, ik wil er voor gaan..

Minou en ik hebben zo de "mindere"tijden gekend, maar ik kan wel zeggen dat er de laatste maanden zoveel is veranderd!!! Ik denk dat iedereen die net aan zijn eerste geleidehond begint weleens denkt: dit gaat echt klote. ook ik heb dat gedacht..alleen dacht ik: het gaat wel weer over en ging het niet over... maar als ik nu terugkijk hoe snel het allemaal nog is verbeterd dankzij het goede ingrijpen van het kngf.....nou, super gewoon. Ik zou willen dat ze 100 kon worden en dat ze voor de rest van mijn leven voor mij zou kunnen werken..maarja...een hondenleven is eigenlijk maar kort. hoeveel honden zal ik in mijn leven verslijten??? ik denk dat je eerste hond je altijd het meeste bij zal blijven. daar leer je toch het meeste van denk ik. Het leren vertrouwen op je hond is, vind ik, best wel moeilijk. Ik loop altijd heel makkelijk overal zonder hond, en ik vond het , of eigenlijk, vind het, nog stees best moeilijk soms om me daadwerkelijk aan haar over te geven. waarom loopt ze nou niet door. doe niet zo stom je kan toch wel doorlopen..als ik met mijn stok had gegaan was ik denk ik honderd keer vaker in de stront gaan staan, had ik veel meer natte takken in mijn gezicht gehad, en had ik nu nog steeds elke dag binnen achter de pc gezeten zonder onderbrekingen.. TJah..en er zijn momenten dat je denkt:shit..hond uitlaten..de kou of de regen in....maarja...als je dan denkt waar je het voordoet, en wat je ervoor terugkrijgt, dan heb je het er graag voor over.

Hetzelfde verhaal: aandacht van anderen. in of uit tuig...nee.. het is beter als de hond niet geaaid mag worden in tuig...maar daar maak ik soms zo mijn uitzonderingen in. maar, dat hangt ook van Minous gedrag af en van de manier waarop het gevraagd wordt. in het openbaar vervoer geef ik niet vaak ja als antwoord als mensen het vragen..het probleem daar is, dat mensen het gewoon doen. en jah.dan ben ik weer fout om daar niks van te zeggen, tenzij minou er op reageert door bijv. te gaan staan of echt aandacht te vragen bij die persoon. want jah...minou=de nieuwsgierigheid zelf..en niets is leuker dan aandacht

maargoed....ik ga die zwarte uitlaten, douchen en naar bed..morgen begint de dag weer rond kwart voor zeven...en om nou te zeggen dat ik vannacht zo lekker heb geslapen?nou nee, eigenlijk niet. dus....inhaal slag!!!!

nou, allemaal wel terusten!!! en een dikke knuf van Minou natuurlijk!

16 October, 15:48:58: Sorry, sorry, sorry!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi hoi allemaal!!

In de eerste plaats: sorry dat jullie zo lang op een nieuwe log hebben moeten wachten... het is er de laatste week, anderhalve week niet van gekomen.. het wordt nu dus onderhand eens hoog tijd! het probleem was ook een beetje: wat moet ik schrijven?

Op school presteert ze het vaak om vreemde capriolen uit te halen. lekker op je rug gaan liggen als iedereen het kan zien, en heeeerlijk gaan slapen in het zonnetje, met je kop op de tafelpoot van de docententafel. (oftewel, zo'n anderhalve meter bij me vandaan! (ze zit aan mijn tafel vast hoor, dus er kan niks gebeuren, ze zoekt in de les graag een lekker slaap plekje uit..zeker na het afgelopen weekend was ze daar ECHT aan toe!! Ik ben namelijk, redelijk onverwacht, samen met Idéfix gisteren naar vld geweest, met als doel: zorgen dat het netwerk daar functioneert zoals het hoort. eigenlijk is het ons dus TOTAAL niet gelukt!!! En de reden???die weten we ook niet!

nouja.....vld is in het bezit van Minou's grote vriendin Bambi (ook een zwarte lab) en die hebben elkaar vorig jaar ontmoed op school.... en toen konden ze het zeer goed met elkaar vinden, en dat was nu zeer zeker ook het geval.. Minou was duidelijk feller als bambi, samen aan de flos trekken en maar grommen!!!!!! Op een gegeven moment lach minou op haar rug en werd eens even stevig in haar nekvel gebeten door bambi! nou, minou heeft zich even goed laten horen. (minou deed het net zo hard terug hoor) tjah....en halverwege het spel liet Minou ineens los want.. ze had de kooi met 3 ratten ontdekt...hmm...wat is dat?????????:) Terwijl idéfix en ik boven een poging deden het probleem op te lossen bleven de honden beneden, af en toe in het oog gehouden door vld. ze moesten rustig gaan liggen, maar dat duurde steeds niet lang. regelmatig waren er boven rennende en spelende honden hoorbaar beneden!!! Toen we weer even beneden kwamen kwam Minou bijna naar boven toen ze me zag en ging helemaal tegen me opstaan zovan; baas, dit is leuk!! jah..en minou wilde OOK even laten zien dat zij heeel erg stoer was...macho!! bambi mag namelijk WEL op de bank...en Minou niet...nou...het is minou gelukt om helemaal op de bank te komen..al was het dan meer bij Idéfix op schoot.. Laag met die handel, en laag blijven.. met je voorpoten op schoot komen mag, maar als jij op de bank wilt gaan klimmen ben je bij mij aan het verkeerde adres!!!

om 5 uur zouden we naar het strand gaan..nou, Minou was de ongedurigheid zelf! ze trok me eerst uit de auto (vld nam haar over zodat ik uit kon stappen), en ik heb haar toen haar gentle leader aangedaan, maar ze deed constant pogingen om hem af te krijgen. Ik had mijn tennisbalkong meegenomen, nou, daar is flink achteraan gerend...alleen was bambi zo dom om er ook achteraan te rennen als er zogenaamd gegooid werd! oftewel: eerst ging bambi er vandoor, en vervolgens werd hij weggegooid!tjah..dan moet je als bambi snel keren om Minou in te halen. maar Minou is toch kleiner, met kortere pootjes...bambi was dan ook sneller in de meeste gevallen. nou, en terecht..meestal is minou de ranghoogste onder honden, nu heeft ze eindelijk eens het onderspit gedolven... alhoewel......ik weet het niet helemaal zeker geloof ik;) Toen we namelijk gingen eten begon Minou schuin achter mijn stol.maar toen vld erbij moest maakte ze maar gauw dat ze weg kwam..en tjah..bambi was net op haar plaats gestuurd, dus Minou dacht..plaats??ok..... en ging prinses heerlijk, op bambi's kussen liggen!!! bambi kon er dus niet meer bij! uiteindelijk lagen ze dan toch naast elkaar..:) (het eten was ook lekker trouwens)

maar het echte donderjagen was nu aardig over..alhoewel, toen ze weer vrij mochten gingen ze nog even vrolijk verder (onder tafel)

Toen we eenmaal op de bank waren aanbeland waren Minou en bambi meer aan het aandacht vragen en minou nog even de ratten bewonderen;) Minou heeft ook nog even 1 rat uit de kooi besnuffeld..jam lekker hoor;)

ja..en toen mochten ze eten...nou, ik heb er vanmorgen eens opgelet, maar hoe ze gisteravond at was echt niet normaal zoals ze liep te schrokken. halverwege verslikte ze zich dan ook en kotste ze haar hele maaltijd er weer uit (at het gelijk weer op), en daarna ging echt in een nootgang de laatste brokjes naar binnen... ongezond hoe snel ze at.maarja...bambi is in de buurt..en stel nou dat die per ongeluk van mijn brokjes snoept..dat mag niet..dus snel snel snel!!!

op de terug weg, was Minou ehh...erg rustig....... jah..ik zat minder prettig door Minou's pogingen lekker te gaan liggen..... rond kwart voor 11 was ik thuis schat ik.. minou snel uitgelaten (die had duidelijk geen zin meer dus deed alles maar snel) en plofde binnen direct neer. (niet in haar mand, daar heb ik haar ingstuurd toen ik zelf naar boven vertrok niet veel later. ze heeft weer even een minuut geblaft naar iets..ik vermoed bewegende schaduwen van de bomen in de achtertuin, maar daarna gaf ze op en heb ik haar niet meer gehoord.... ehm...vandaag is ze ronduit traag en heeft ze in alle lessen geslapen alsof ze dat in geen weken gedaan had.. niet gesnurkt, wel gedroomd, zonder geluid!:)

Tjah...en dan de terugweg vanmiddag...die kan ik toch wel spectaculair noemen..sommigen zullen er niet echt blij mee zijn, ik deed namelijk niet ECHT veilig..... het was namelijk zo: ik moest mijn bus halen van 2 uur..althans, ik vond dat ik dat zou moeten kunnen redden.... zelfs met een plaspauze van Minou..al twijfelde ik sterk..maargoed, doorlopen dan maar... echt hard ging het niet, minou had duidelijk geen zin om nog harder te gaan lopen.... snel fietspad, eerste weg, trambaan, tweede weg, fietspad, links..shit..tram neeeee!!! snel minou, snel, de tram, let op, ga door ga door links fietspad over de tram is gestopt.shit het is rood maar er komt niks.snel snel snel.. snel naar rechts en het belletje ging dat de deur zeer snel zou sluiten..heb minou's beugel losgelaten en ben het perron op gerend (alleen rechtdoor) en bij de deur aangekomen paste alleen mijn been er nog door..maar ik wist dat het beveiligd was, de deur ging dicht, nog verder dicht...en toen ging hij weer open!! mel had de tram gehaald!!! Iedereen keek volgens mij nogal raar op zovan: eh..gaat dat goed????? eenmaal op de juiste halte snel uitgestapt en naar de bushalte gelopen..na 2 minuten kwam er een bus en ik dacht..dat is hem niet..ja hoor. het was mijn bus!!!! oftewel: nog minder dan een uur reistijd en ik was weer thuis!!!!

Als ik nu aan Minou vraag waar bambi is gaat ze kwispelen.. heb gisteren ook voordat we vertrokken heel vaak gezegd: we gaan naar bambi, ga je mee naar Bambi? met bambi spelen??? haha, dan kwispelde ze wel maar dan kon je merken dat ze zoiets had van:ik snap er niks van...

Toen ze op bambi's kussen lag en er naar haar gekeken werd gisteren ging ze ook maar gezellig kwispelen zovan:jah..ik vind het allemaal wel prima zo. jah..dat zou ik ook zeggen als ik net het kussen van de ander had ingepikt!!!

ja, Minou is gewoon een lekkere donder. zolang ze maar lekker kan spelen vind ze alles best..nou..dat is gisteren wel gebleken..en ze luistert dan ook echt naar iedereen. zelfs naar commando's die ze niet eens zou moeten kennen.. speeltje afgeven = hand...maar minou kent in principe alleen maar LOS, maar ze gaf hem wel af! jah, minou heeft dus ook voor het eerst in de zee gezwommen..daar had ze duidelijk GEEN problemen mee!!! ook nog even lekker getongd met vld ;)

nnou, ik heb geloof ik iedereen weer bijgepraat..

oja:met mijn opa gaat het matig redelijk hoe zal ik het zeggen..het iseen tijdje iets beter gegaan maar de blaasontsteking is weer terug..hij ligt dus weer grotendeels op bed. even afwachten dus hoe hij hier weer uitkomt.hij heeft een hoop ingeleverd in iedergeval.

Nou, ik stop er mee!allemaal een dikke knuffel van Minou, die over 2 weken weer naar het strand toemag!!!

Groetjes!!