Archief

Je bekijkt het archief van September 2006
Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ja, dit wordt een lange log, denk ik, want eigenlijk ben ik een beetje energieloos.:)

laat ik met gisteren beginnen.

ze was redelijk de oude. dat was ze donderdag avond eigenlijk al wel, dus ik verwachtte ook geen problemen gisteren. vond haar af en toe wat:hmm, tjah. niet goed plaatsbaar. reageerde nogal laat op commando's en liep maar wat te latefanten. beetje raar. Heeft overigens wel als een blok liggen slapen tijdens de eerste 2 lesuren en daarna ging het ook al beter. in de pauze aten we buiten. om bij die bankjes te komen moet je eigenlijk op een heel hoog muurtje stappen, of je moet een stukje omhalen en dan is het een stoep. gisteren op de heenweg nam ze het muurtje, ze bleef nu netjes wachten tot dat ik boven was en ik haar het hoog commando had gegeven. toen wer weer naar beneden moesten echter, wilde ze naar rechts. ik begreep het niet maar het werd me verduidelijkt:daar is de stap lagerz!!!kijk eens aan, perfect dus!!!! ik liet haar uit en minou wilde niet plassen. shit, dacht ik...niet plassen, doet mij aan nieren denken en bij nieren denk ik aan druiven. opletten dus!!! Daarna liepen we weer terug naar de bankjes en toen kwam ik er dus achter dat een 1 of andere....... met pepernoten had gestrooid, en ik had minou nog niet in de gentle leader. ze kreeg er dan ook 1 te pakken, waar ik op werd gewezen door een klasgenoot die zelf ook een hond heeft. (minou vindt hem echt zooo leuk!!!! echt lol) hij zei:ja, te laat, die heeft ze opgevreten. maar minou was nog duidelijk aan het kouwen..met een simpele haal in haar bek viste ik een enigszins verfomfaaide pepernoot uit haar bek. jammer minou, ik heb gewonnen!!!

we moesten aan ons project beginnen, in een voor minou redelijk vreemd lokaal. het was duidelijk weer nieuw voor haar want ze had niet echt rust in zich. wel een halve liter water gedronken.:) dan lag ze onder tafel, dan lag ze naast me, dan ging ze eens even kijken of er nog iemand was bij wie ze aandacht kon krijgen (jammer minou, je zit vast!!!! daarna dan ons laatste uur:zakelijke communicatie. voor de les heeft ze nog even lekker met vld geknuffeld.ik durf te wedden dat Minou gewoon weet dat als ik les van hem heb hij haar ook niet vergeet. hij negeert haar altijd volledig in de les en dat werkt goed. ze vindt hem erg leuk, maar zolang hij geen oogcontact maakt o.i.d. blijft minou gewoon liggen. hij komt ook niet al te dicht bij haar.

na de lessen zou ik met idéfix meegaan naar zijn verjaardag.op naar utrecht centraal dus!! we moesten even wachten tot iedereen er was en toen de trein in.minou ging lekker in het gangpad liggen.heerlijk, airco in de trein!!! daarna liet ik haar snel uit op een grasveldje bij het station.over het poepen deed ze zeker 5 minuten!!!!! gelukkig heeft ze daar gewoon geplast!!! daarna mocht ze weer naast de fiets lopen. de vorige keer ging het beter moet ik zeggen. ze trok heel erg naar links en ging af en toe in galop zonder reden. had een beetje het gevoel dat ik werd opgetrokken en dat is behoorlijk zwaar als je ook nog een2 zware tassen aan je hebt hangen.

eenmaal in de woonkamer (gescheiden van de poesjes, mocht minou lekker even los lopen. ze heeft zich goed gedragen;) Toen we gingen eten moest ze aan mijn voeten gaan liggen wat ze redelijk deed. een vriendin van me, die er ook was zei dat ze het knap vond dat ik zo autoritair naar haar kon klinken. tjah, dat heeft minou gewoon nodig. af en toe doet ze liever waar ze zelf zin in heeft en dan is duidelijkheid de boodschap om de orde te bewaren. na het eten werden we de deur uit geschopt;), zo kon idéfix zijn moeder nog even snel stofzuigen. we besloten richting linschotense bos te lopen. daar zou weinig tot geen verkeer zijn, af en toe een fietser en 1 enkele keer een auto, maar er mocht niet hard gereden worden.

Hmm..ik heb dan wel geen fluitje en geen belletje, maar..het is vreemd terrein, dus minou blijft in de buurt. nou, dan maar loslaten!! nou, minou genoot echt..volgens idéfix was dat duidelijk te zien. ze heeft halve bomen versleept en lekker rondgelopen. ik heb dan weer geen idee hoelang we zijn weggeweest, toen we terugkwamen was er al meer visite. het was een gezellig avondje, ik was om 00:00 uur thuis.minou uitgelaten en toen lekker naar bed gegaan!

Vandaag niet zoveel gedaan.vanavond naar de tuinderijen geweest, ik ben haar kong weer kwijt (dezelfde heg!!!!!!!!!) daarna ben ik even met mijn zus naar mijn opa gegaan. Minou bleef thuis; het was nu niet handig om minou bij me te hebben, dat zou allemaal veel te druk worden en ik dacht niet dat mijn opa daar behoefte aan zou hebben. even een half uurtje geweest..langzaam knapt mijn opa iets op, maar we zijn er nog lang niet. dinsdag is zijn antibiotica afgelopen en dan is de vraag of zijn lichaam zich goed houdt. het is allemaal nog spannend dus.zijn kleur is niet zo goed, hij had wel praatjes vanavond;)

Morgen misschien naar het strijkviertel. voor minou's energieniveau is dat wel goed, tis weer een tijdbom op pootjes;)

oja:ik heb de adresgegevens van minou haar pleeggezin!!vanmiddag heb ik al even geprobeerd te bellen maar er was niemand thuis.kreeg de voicemail.nouja..de stem van de vrouw des huizes klonk in iedergeval niet onaardig!!!! zou voor de grap eens moeten proberen hoe minou reageert als ze die stem hoort!!!hmmm..is nog wel een leuk idee;)

nou, dat was hem weer..ik ga genieten van mijn lievelingsavond;) Groetjes!!

28 September, 20:37:22: hektisch dagje

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

pffff, ik ben toe aan mijn bed!

Jah, ik zal maar ff to the point komen: in de eerste plaats gaat het niet zo goed met mijn opa (87 jaar), en vanmiddag besloot Minou me eens echt goed te laten schrikken.

Minou liep buiten, niks bijzonders, en buiten is ook de kas waar mijn vader tomaten, druiven, komkommers en meer van die dingen heeft groeien. en de druiven, daar gaat het dus om!!! minou at ze nooit als ze ze op de grond lag liggen, vanmiddag besloot madam dat het tijd werd om zelf maar te gaan snoeien. Oftewel: ze kwam binnen met een tros druiven in haar bek!!! mijn zus waarschuwde mij direct:Minou heeft een tros druiven. mijn vraag was gelijk:heeft ze ze ook opgegeten?? geen idee.. shit.. google...zijn druiven giftig.nou...dat heb ik geweten. nierfalen, braken, diarree, versuffing, honden die ze hebben moeten afmaken, en nog meer van die verhalen. pffff wat moet ik doen.. snel naar beneden gesprint (minou was erg vrolijk;), na kort overleg de dierenarts gebeld. ik moest proberen haar te laten overgeven. oftewel:vingers in haar keel stoppen..nou, dat lukt mij dus niet.na een aantal pogingen waar mijn zus me bij hielp toch maar weer gebeld. we konden komen. er zou even bekeken worden of een injectie met braakmiddelen noodzaak was. snel de auto ingestapt (minou was nog steeds vrolijk) en hup naar de dierenarts. daar moesten we toch wel even wachten en minou deed niet vreemd ofzo. de dierenarts (vrouw) kwam erbij en die vond het toch beter het in de behandelkamer te doen. ze wilden eerst in de wachtruime (vlak bij de buitendeur) prikken zodat ze zo snel mogelijk naar buiten kon (het werkt zeer snel). De eerste poging begon op de grond..op een gegeven moment waren er 3 mensen bezig om haar vast te houden. de assistente, mijn zus (heel ingewikkeld) en de dierenarts zelf Maar Minou protesteerde echt heel erg.haar ademhaling was jachtig en ze probeerde zich goed te verzetten. toch maar op de tafel dan. daar kon ze ook niet zomaar vanaf lopen..na nog een licht protest kreeg ze de prikd an in haar bloedvat (in haar poot) daarna snel naar buiten...nou, binnen 5 minuten had de arme stakker enr zo'n 30 druiven uit gegooid!! allemaal velletjes, een paar brokken nog, maar ook de stokjes van de tros waren nog zichtbaar!!!! het had dus gesmaakt.. minou heeft zich nog wel ff beroerd gevoeld, nijgingen tot overgeven maar vervolgens komt er niks. in 2 keer flink overgeven heeft ze dus de hele maaginhoud eruit gewerkt. godzij dank!!! pff dat was echt wel een opluchting. ze had de injectie dus niet voor niks gehad!!! ik kon niet afrekenen want dat middel wat ze had gehad stond niet in de pc, dus de rekening komt nog. bijna een uur zijn we weggeweest. minou heeft net 100 gram brokken gehad (ik moest beginnen met een beetje.morgen mag ze weer normaal eten) ze is weer vrolijk en het lijkt als of er niks aan de hand is. gelukkig maar!voortaan dus opletten dat minou niet naar de kas gaat, want ze weet nu hoe lekker die druiven zijn... en ik denk niet dat ze doorheeft dat ze door die druiven die vervelende prik heeft gehad...

nou ik ga vanavond vroeg naar bed. alles heeft er aardig bij me ingehakt vandaag. de vraag is of het met mijn opa nog goed gaat komen, dus ik wil uitgerust de volgende dag tegemoed.

groetjes en alvast slaap lekker!

27 September, 17:20:53: *Minou vertelt:ik ben een gek hondje

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi hoi Allemaal,

Zo, eindelijk is mijn baasje eens zo aardig om MIJ het woord eens te laten doen..

Ja, die titel he... Ik ben een beetje een gek hondje. aldus mijn baasje. ik vind dat dat wel meevalt, ik ben gewoon een vrolijke kleine labrador die af en toe een klein beetje te veel energie heeft. Dan doe ik zo gek dat iedereen om me moet lachen. Laat ik met afgelopen vrijdag beginnen. na de laatste les van mijn baasje had ik hem effe helemaal zitten. Ik wilde spelen en dat moesten ze weten ook! Toen mijn voorganger (Idéfix) me dan even uitdaagde beantwoorde ik dat an ook met een ondeugende grom. en jah..even later kreeg ik heeel eventjes geen aandacht (iedereen zat met mijn grote vriend vld te praten) en toen moest ik gapen. nou, het geluid zorde er wel voor dat het gesprek werd onderbroken en iedereen moest lachen om mij!!! nou, zaterdag, sjongejonge wat was ik gek aan het doen!echt niet normaal. het begon al toen mijn baasje beneden kwam.. van een normale begroeting was geen sprake, ik dwong haar bijna gelijk om met mijn kong te spelen. gelukkig begreep mijn lieve baasje me goed en we gingen (nog voor het eten) naar de tuinderijen waar ik even geapporteerd heb met de kong. in uitlaten had ik weinig zin al heb ik toch alles maar even netjes in het gras gedumpt.:)

en ja hoor, de moeder van mijn baasje was ook al lief, ze wilde met mijn baasje en mij wel naar het strijkviertel in Demeern!! Yesss wat was ik blij!!! ik had gezien dat mijn baasje mijn kongbal in haar zak stak, fluitje, belletje, handdoek en flexlijn gingen mee de auto in!!ooh jee..spannend!!! gelukkig is het niet zo ver rijden en toen ik de auto uit mocht begon ik gelijk te crossen!!!ooh wat heb ik genoten. en ik luisterde, zo hee.mijn baasj was goed te spreken over mij hoor!! (daar ben ik best trots op!!:)

Lekker gezwommen, met andere hondjes gespeeld, speeltjes geruild en heeel vaak geapporteerd!!ik was echt wel moe toen ik na een uur denk ik de auto in moest (na een afdroogbeurt) ik was de rest van de middag moe!!!

Jah, en dan de zondag..mijn baasje was toen niet zo tevreden over mij. we gingen 's middags naar een verjaardag van de oma van het baasje, en daar lagen overal taartkruimeltjes op de grond. dat was feest voor mij, baasje was niet zo blij.. op een gegeven moment werd mijn riem aan iemand gegeven die ik weleens in de bus tegenkome n liep mijn baasje naar binnen. ze stond bij een tafel, en daar stond iets op. het leek op een soort stoeltje maar ik kon het nit zien. iedereen die daar in de buurt kwam keek vertederd.. er lag dar en mensenpup van nog geen 3 weekjes oud! mijn baasje kreeg moedergevoelens. ze nam mij even later weer over, maar nog geen half uur later werd ik bij mijn baasjes vader gedumpt en gingen ze weer naar binnen. dat stoeltje was nu leeg.. de mensenpup mocht even bij haar mama drinken..en toen lag ze ineens tegen mijn baasje aan!!! mijn baasje vergat mij helemaal en dacht alleen maar aan het kleintje dat daar op haar borst lag te slapen. Maar, mijn oren blijven het moist!! zulke kleine oortjes, daar hoor je vast niks mee!!! even later bracht de vader van het baasje mij naar binnen. de kleine lag weer in het stoeltje. ik vond haar niet zo interessant. wilde heel even snuffelen aan het voeteneind en toen werd ik ineen steruggehaald!! ik had namelijk met mijn kop het voeteneind omlaag, en het hoofdeind omhoog geduwd!dat mocht blijkbaar niet, ik moest voorzichtig zijn. mijn baasje probeerde me nog wel naar die kleine te laten kijken, maar ik was nog veel te geinteresseerd in een stressballetje die me net daarvoor was afgepakt dor mijn baasje.hihihi

Jaah, en gisteren moest ik heeel lang alleen thuis blijven. wel 3 uur! toen jmijn baasje thuiskwam was ze niet zo heel vrolijk.maar, baasjes moeder had weer beloofd dat we naar het strijkviertel zouden gaan. dat maakte een hoop goed voor het baasje.. terwijl ze mij uitliet was ze aan het eten want het was al halverwege de middag!! daarna naar demeern, en ik was ECHT helemaal GEK!!!!! Gerend, gesprongen, gerold, gezwommen, geapporteerd als de beste, mijn baasje natgemaakt, nog meer gerend, bijna heel ver weggelopen richting een hele drukke weg (normaal doe ik dat niet en ik weet wel dat ik er niet mag komen. maar de moeder van het baasje zag heel veel konijnenkeutels liggen, dus ze denken dat ik een konijntje heb gezien. tjah, ik ga het ze niet vertellen!!! het was heerlijk en na zo'n 3 kwartier werd ik weer afgedroogd gevraagd of ik de auto in wilde springen. thuis was ik nog niet echt moe..of nouja:ik was het wel maar ik gaf nog niet toe. at heb ik gisteravond ingehaald...ik wilde het liefst geen poot bewegen!!hahahaha oja:ben ook nog dwars door de prikkelbosjes gelopen!!!dom hee???nouja...ik mankeer niks dus heb toch voorzichtig genoeg gedaan. prettig was het niet overigens dus dat doe ik denk ik maar niet meer!!!

om tien uur gisteravond wilde ik wel weer spelen.mijn baasje heeft me nog even uitgedaagd, me toen uitgelaten en me een weltrustenkusje gegeven. nee hoor, ze kust mij niet.ik haar wel, maar dan zegt ze altijd hele lieve dingen tegen mij: "ga je lekker slapen? morgen gaan we naar school. Ga je niet blaffen vannacht? (daar ben ik goed in), tot morgen, dag Minoutje..weltrusten" en dat zo'n minuut lang!!pfffff maarja, dan ben ik wel gerustgesteld en weet ik dat mijn baasje terugkomt.. maarre, ze weet niet dat, zodra ze weg is, ik uit mijn mand kom en bij de vader van het baasje ga liggen, op mijn rug, en dan me lekker laat verwennen. als ik het zat word kruip ik dan weer in mijn mandje om lekker te gaan pitten!!

vanmorgen was ik ook wel vrolijk. (dat ben ik altijd bijna hoor) ik at lekker mijn brokjes en heb me goed vermaakt op het ruimen van kruimels op de grond. daarna weer naar school.. snel in tuig en aan de riem en hup naar school. alleen, als je gaat lopen dan komen je darmen op gang, en ik moest echt heel nodig poepen. we hebben dan ook heeel hard gelopen naar het uitlaatveld... mijn productie stonk verschrikkelijk (aldus mijn baas) en ze had het over gasmaskers en een gat in de ozonlaag. pffffft wat een opluchting!ik kon heel wat geconcentreerder door naar de bushalte!hihi

ik was een beetje eigenwijs vandaag.maakte af en toe eens een slordigheids foutje door tijdens het oversteken op een mevrouw af te lopen (vond mijn baasje niet leuk) en een beetje te slingeren. na mijn plasje ging het wel weer wat beter al bleef ik een beetje klungelen. dat heb ik de rest van de dag dan maar volgehouden. in de bus lekker gaan zitten en heerlijk geknuffeld worden door je baasje, daar heb ik nou echt van genoten vandaag. in de lessen gedraag ik me trouwens wel netjes.ik slaap de hele tijd (tot nu toe nog zonder gesnurk) Soms krijg ik daar opmerkingen over, maar die hoor ik toch niet want ik slaap. dan praten ze over mij, ja echt heel vertederend.jammer dat ik dan nooit wakker ben. Vanmiddag ging ik in de zn liggen. Idéfix vond dat raar..ik vond het heerlijk. Helaas ging idéfix ineens weg. hij deed heel raar vond ik. hij had migraine zei hij tegen de leraar. dat had hij ook al tegen mijn baasje gezegd blijkbaar. want toen ik wakker werd was hij weg.smik dus we zaten ook weer met zijn tweetjes in de bus. ik was af en toe een beetje aan het slijmen.ik wou gewoon aandacht!leuk heë?? mijn baasje vond het ook wel lekker.ze luisterde muziek en zat ondertussen mij af en toe lekker te aaien.. wat een hondenleven heb ik toch!!

zo, nu ga ik stoppen want ik wil spelen met mijn baas...dus die ga ik eens naar beneden schoppen!!!! nou, de groetjes weer van mij, en een dikke kus voor iedereen (mijn voorkeur heeft nog altijd midden in het gezicht) DOEIII!! (WAF)

25 September, 19:26:29: verslag halfjaarbezoek/nazorg

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, het laatste bezoekje voor voorlopig van Frans zit erop. Hij kwam (na netjes te hebben gebeld) een half uurtje later, rond half 4. En tjah..op de 1 of andere manier zijn die kngf mensen toch altijd ZOOO leuk!!!! Minou besloot dan ook even alle netheid overboord te gooien en eens even tegen hem op te springen. Jammer he?minou, dat dat niet mocht;) Tjah, vlak daarna kwam vld ook nog even langs (even als ervoor) en toen vond ze even opstaan en goed kijken, kwispelen, en proberen of ze bij hem kon komen ook wel heeeel wat leuker dan saai bij de baas te blijven liggen..jammer he, minou, dat je baasje ook dat weer voor was;)

We bespraken eerst het volgen van andere mensen. Minou volgt iedereen die ze leuk vindt als ze daartoe de kans krijgt. iets wat soms heel handig is, maar soms ook zeer hinderlijk, want dan wil jij net een andere kant op en heeft Minou daar geen zin in.

Met een paar tips ging het eigenlijk gelijk goed.had eigenlijk stiekem gehoopt dat Minou eens liet zien hoe ze het normaal ook doet, maar, zo vind ik het ook goed, zeker als ze dit voort blijft zetten. Met hulp van Idéfix en vld kwamen we in iedergeval een heel eind. Daarna zouden we richting bushalte lopen, al waar we dan de puntenlijst in zouden vullen. Ik hield mijn hart vast, even daarvoor had ik Minou uitgelaten en toen gaf ze de opening van het hek niet aan!!!! (zat er maar 2 meter naast;) nu deed ze dat gelukkig wel goed. duidelijkheid was opnieuw de boodschap, zorgen dat je je zelf goed kunt blijven orienteren, zodat je duidelijk aan je hond kunt aangeven wat je nu eigenlijk wilt. minou werkte dan ook netjes. in een mooi tempo deed ze de oversteek van het kruispunt. Opnieuw kreeg ik na wat kleine vraagjes nutige tips. Tjah..in de tram was het druk..heel druk. heb op een gegeven moment flink terug moeten duwen toen een paar jongeren zich in de tram wurmden en mij probeerden naar voren te duwen.maar aan mijn voeten lag/stond ook nog een hond die geen kant op kon. maar, Frans vond dat ze het erg goed deed.. Op het stuk naar de bushalte hebben we een klein puntje veranderd, namelijk het punt van overstekn richting bushalte. daar haakte Idéfix af (de bus kwam eraan) omdat de migraine hem parten begon te spelen en hij zo snel mogelijk naar huis wilde. We oefenden 2 keer, vulden toen de puntenlijst in. dit werd zeer positief. Ik begon al met 2 9's (=uitstekend) in totaal heb ik 2 keer 10 ingevuld geloof ik, heel veel achten en 2 zevens wat betreft het reageren op soortgenoten en op andere dieren. Dat zijn duidelijk Minou's minpuntjes. stoeprandjes, appelcommando's, geleidewerkcommando's, trappen, gedrag in het openbaar, gedrag in het openbaar vervoer, overal kon ik voor Minou mooie scores opgeven. en jah, het omgaan met kinderen verdiende een tien natuurlijk!!! want met kids is Minou gewoon super en voorzichtig. Ze kan leuk spelen met mijn neefje van bijna 12. Tuurlijk, ik blijf erbij want ik ken minou. ALs ze dominant gaat doen kan ze best even vervelend worden, maar dat kan ik als baas, lol. genoeg aan doen en de orde herstellen. even denken, wat was mijn andere tien ook al weer...ff denken.. naja, weet ik niet meer..

Mijn lijst kwam in iedergeval aardig overeen met die van frans. Hij heeft me ook nog eens de puntenlijst voorgelezen van toen ik Minou net 4 weken had.ja, daar waren toch wel wat verschilletjes geweest hoor! zo had ik daar voor reageren op andere honden matig ingevuld..nu kon ik daar goed voor invullen..klinkt toch al een stuk beter? in die eerste lijst kwam maar weinig uitstekend voor.nou, nu bijna bij elk punt!!! Lekker hoor!!! toen we nog maar net klaar waren en op de bushalte kamen, kwam de bus!!!!nou, als dat nog eens lekker is??? hij was prop vol, maar ik hoefde niet eens moeite te doen. gelijk stond er iemand voor me op en gaf mij een mooi plekje helemaal voorin. nou, en Minou heeft sinds lange tijd liggen zagen onder het eten!!hele bomen zijn naar de grond gewerkt volgens mij.. ze was trouwens totaal wild toen we thuiswaren. ik stond even met mijn moeder te praten, en ineens vloog er een wervelwind naast me naar buiten. (met haar kong) toen ik naar haar toe kwam kwam ze die met een kijhard ondeugend gegrom brengen..heb haar even een kwartiertje goed gekgemaakt waarna ze dus als een zaag is gaan slapen. na het eten zat ik haar ook even gek te maken. ik zat in de bijkeuken op de grond, en op een gegeven moment sprong ze half op me. geen probleem, maar spontaan liet ze haar kong vallen, want...haar tennisbalkong lag daar nog te drogen. oh wat kan die hond dwaas doen!! van gekkigheid wist ze niet waar ze het zoeken moest. ze werd op een gegeven moment zo gefrustreerd dat ze dan maar besloot een paar keer flink hard te blaffen. volgens mij hoopte ze dat die tenniskong vanzelf naar beneden zou komen te vallen....ik zou bijna zeggen dat het een hond met puntoren was. zo gespitst waren ze.koppie omhoog, bek half open zovan:ooh, daar ligt mijn tenniskong en die wil ik hebben. maar ik mag niet met mijn voorpoten op het aanrecht..baas??help, WAF!!! Lekker ding. zal haar zo buiten nog even goed gekmaken. morgen mag ze weer even lekker los ga ik vanuit dat dat gaat lukken, dan kunnen we er woensdag weer lekker tegenaan. morgen heb ik vrij, ff de kapper bezoeken, en een niet aaien ding voor minou gaan proberen te regelen. en een cadeautje kopen....vrijdag is Idéfix jarig:);) Dus ehhhh.......

nouja, dat was hem weer!!!!!

Allemaal de groetjes, en alvast slaap lekker!! (heb ik wel zin in want minou is vanaf tien voor 5 vanmorgen aan het blaffen geweest.zucht

DOEII

25 September, 14:18:29: Zometeen nazorg

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, over ongeveer een uurtje heb ik als het goed is mijn half jaarbezoek van Frans hier op school. Ik ben benieuwd:)

Ja, Minou was vandaag weer redelijk serieus op haar werk, al duurde het uitlaten zowel vanmorgen als vanmiddag ZOOOOO lang!!!!!pffffffff

Zometeen laat ik Minou dan nog even snel???uit aan de overkant, voordat Frans er is. ik ken minou: helemaal leeg werkt het best, en laat haar meestal, van d'r beste kanten zien.

Vanmorgen/vanmiddag hebben we nog wel ff lekker kunnen lachen. We kwamen in een les (waar iedereen het liefst slaapt, en daar is Minou het wel mee eens) De docent wilde beginnen, was halverwege zijn zin toen hij die onderbrak met: Jongens moeten jullie nou toch eens kijken: er ligt hier een hond zooo heerlijk te slapen!!!! ja, Minou lag echt MIDDEN in het gangpad op haar zij, ze snurkte niet maar ik geloof niet dat het veel scheelde. ik vroeg nog of ik ook niet mocht slapen...jammer.. mocht niet.;) (en ik word er liever niet uitgestuurd, dus heb me netjes aan die regel gehouden)

Heb haar de hele les niet gehoord.. toen de leswissel kwam (wij moesten in hetzelfde lokaal blijven) werd ze pas wakker om eens even rond te kijken, even lekker achter haar oren en op andere fijne plekjes te krabben en te likken en even aandacht van iedereen op te eisen;)

vanmorgen lag ze trouwens even zomaar op haar rug, pootjes in de lucht zich heerlijk uit te rekken!!onder tafel:) lui beest nu ligt ze ehm...waar eigenlijk..naast me/voor me, ik moet haar effe zoeken;) naast me dus (ze ligt vast aan een tafelpoot hier en volgens mij slaapt ze al weer!!! dat voorspelt wat voor vanavond..hoeveel bokkesprongen gaat ze maken als we thuiszijn? alhoewel:die nazorgbezoeken en eventuele aandachtspunten die intensief worden getraind vragen heel veel energie. zowel van baa als hond. ik weet nog wel dat ik ooit een hondensessie heb gedaan van ik gok een uur, nou, Minou was totaal gebroken. daarna had ik hem ook effe helemaal gehad hoor;)

We zullen het zo wel gaan zien. eens even vast een beetje nadenken wat ik voor antwoorden moet geven op vragen als: hoe gaat het met de stoepranden, enz.

nouja, ik zal jullie op de hoogte houden!

Groetjes!

23 September, 13:56:12: Opstaan voor de bus

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

op mijn vorige log kreeg ik 2 reacties van mensen die zeiden dat ze niet wilden dat hun hond (zomaar) opstond als de bus eraan komt.

Eerlijk gezegd zie ik dit anders. Ook al heft de hond zelf het appel op, dit doet hij als hij goed functionert hoop ik toch vaker!!!! punt 1: de hond loopt vooraan:dit is normaalgesproken iets wat een normale hond niet zou doen; punt 2: als de baas vooraan zegt, en dat kan niet, wil je toch ook dat je hond je blokkeert.

Tuurlijk: soms komen er tig bussen langs die je moet hebben, maar je hond heeft m.i. gauw genoeg door als je die bus niet moet hebben. trouwens: als ik bij de bushalte ben, hoef ik niets tegen mijn hond te zeggen. ze gaat vanzelf aan mijn voeten liggen. Ik zie dit dan ook niet echt als appel. dat is het zelfde als opzij gaan voor andere mensen. daar vraag jij als baas min of meer ook niet om, maar de hond doet het (meestal) wel. En dat is ook goed, maar zeker in het geval van bussen vind ik het echt heel prettig als mijn hond stopt. Er komt hier heel veel vrachtverkeer, en bepaalde modellen vrachtwagens maken bijna hetzelfde geluid als de bus. en: als ik in utrecht opstap:verwacht dan ook niet dat die bussen allemaal stoppen, de meeste chaufeurs houden als regel:steek je je hand niet op?dan heb je pech en rijd ik door. (tenzij er iemand uit moet natuurlijk), maar lang niet alle chaufeurs hebben hier het fatzoen om te stoppen voor een blindenstok (en al helemaal niet voor een geleidehond, want die zien ze vaak toch niet liggen. en zie je die wel liggen, moeten ze ook maar net weten wat dat tuig betekent. De geleidehond is hier geen erkent teken van blindheid. dat is alleen de stok. dus de chaufeur hoeft hier niet eens te stoppen als de blinde er staat zonder stok.

Zo, ik ga minou maar eens aandacht geven..beest heeft energie over!

22 September, 19:14:58: Vrijdag 22 september

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Minou was vanmorgen erg blij om me te zien. lol, ze stootte haar kop bijna tegen de deur toen ik die opendeed, zo dicht stond ze op de deur om te zien of ik er al aankwam. Ik besloot er vanuit te gaan dat Minou goed zou werken vandaag.. dat viel een klein tikkeltje tegen. Ze begon ZEEEER traag!echt gewoon bijna irritant. zo'n tempo van:het is officieel niet te langzaam, maar je loopt gewoon heel irritant!! ze wilde het uitlaatveld niet op, en aangezien ik laat was maar doorgelopen. ik zou nog wel wat groen tegenkomen, en anders moest ze een half uurtje wachten. Gelukkig poepte ze dan toch nog in wat groen tegenover de basisschool, daarna liep ze al iets beter al was haar tempo nog steeds niet je van het.. tja... en toen kam de bus... ze reageerde altijd pas als ze merkte dat ik reactie gaf, maar ik ben de laatste dagen eens gaan belonen als ze zelf opstond. nou, nog voordat ik de bus had opgemerkt (het was een ander model dan ik gewend heb) stond Minou kant en klaar naast me!!en ging ze kwispelend de bus in.. maarja..niet mijn favoriete model, minou had nou niet bepaald een lekkere ligplek! jah..en toen leek het wel alsof alle bejaarden naar utrecht moesten. een vrouwtje die nogal slecht terbeen leek, ging half op mijn knie zitten om steun te krijgen.gelukkig stonden er toen een paar jongens op maar het was echt niet te doen zo vol!! het was zelfs zo erg dat we op de halte waar we er normaal uitgaan besloten dat we door zouden gaan tot utrecht centraal. 2 haltes verder stapte de bejaardenclub weer uit en dat scheelde zeker 6 zitplaatsen denk ik.lol (het was op de vaste halte niet mogelijk om uit te stappen omdat er heel veel mensen in het nogal smalle gangpad stonden.)

vlak bij school minou nog even snel laten plassen (de tijd begon te dringen) en toen snel naar school gesjeest.haar tempo was inmiddels weer redelijk normaal.

Ooh in de eerste 2 lesuren heeft Minou echt gedaan alsof ze thuis was! ze lag aan de lange riem, ze begon naast me en eindigde onder het bureau van de docent zo'n beetje. heeft nog een tijdje met haar kop op mijn voeten gelegen, draaide zo eens lekker op haar rug zovan:baas???????ikke spelen??????

Het derde en het vierde uur practicum ecdl..nu is dat boek er nog niet en moet er iets aan de toetsen gedaan worden ivm. screenshots en nog een screenshots, dus werk ik daar aan taken. dus maar even lekker gewerkt, minou heeft zich netjes gedragen en lekker rustig gelegen. Daarna pauze, minou uitlaten snel nog iets uitprinten en snel snel snel naar de derde verdieping voor de les software. Gelukkig heb ik nu een liftsleutel (kan ik halen bij de receptie), zo hoef ik niet dwars door de leerlingen naar boven, en het is natuurlijk veel beter voor Minou's gevrichten. (niet goed voor mij, maar mijn hond gaat voor;)

Tijdens software vond ze in het begin de aandacht van al die stoere jongens best leuk en stond elke keer als iemand haar aandacht kwam geven kwispelend op. op een gegeven moment had ze er genoeg van en ging weer lekker onder tafel of naast me liggen pitten. het was hier heerlijk koel ivm, de airco en dat heeft Minou geloof ik ook wel ff goed gedaan. daarna de laatste les voor vandaag:zakelijke Kommunicatie;) VLD les dus.. aan het eind van de les moest ik nog even iets regelen, en Minou kreeg zo doende even de aandacht van de 2 René's:)..de geluiden die ze maakte kan ik niet nabootsen, maar haar gaap klonk bijna als een koe die moest kalveren;) het klonk als een melige hond die totaal geen zin meer had in serieus zijn..lekker je uitgebreid uitrekken, op je rug rollen met je bek open en een beetje naar je handen happen. lekker beest is het ook he;)

toen we de school uitliepen liep vld voor ons rechts af (wij moesten rechtdoor..heb toen mijn stem even moeten laten klinken, want Minou trok me gewoon naar rechts. Maandag komt het KNGF, en dan laat ik hier zeker naar kijken.want vind het zeer lastig dat Minou probeert om zelf te kunnen kiezen. ik ben vandeweek 1 keer de school uit links gegaan om buiten te eten, en sinds dien trekt Minou dus gelijk naar rechts en loopt ze in een grote lus toch rechtdoor. vervolgens wil ze weer naar links (oversteken naar een groenstrook) en geeft ze na moeilijk doen van mij, heel rommelig de stoeprand aan.

Thuisgekomen hadden we het allebei warm. ik kwam gelijk met mijn moeder thuis, maar Minou bleef toch redelijk doorwerken. Nadat wij gegeten hadden haar nog even uitgelaten en daarna even een kwartiertje met de flos gespeeld, getrokken en gegooid, daarna lekker Minou te eten gegeven, en dat vond ze niet erg.!!!

nou, dat was hem weer voor vandaag!!!

Groetjes, en een goed weekend!

21 September, 20:53:54: Donderdag 21 september

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Vanmorgen kreeg ik de schrik van mijn leven..mijn moeder kwam mijn kamer in en was vergeten "dat ik nog thuis was" EN ik sliep nog...no, toen niet meer!!!!!!!lol!! hoelaat moet je er eigenlijk uit??half 9..oh..het is nu kwart voor 9!!!zucht!!!! Begon dus al lekker vanmorgen;)

dus maar snel wat kleren bij elkaar geraapt en minou uitgelaten en eten gegeven.hoefde pas om half 11 weg (om 12 uur les, half 2 uit)

We zouden in utrecht wat gaan eten, dus ik hoefde maar weinig spullen in te pakken. Minou kreeg om 10 uur nog ff een borstelbeurt, waarna we vertrokken om vijf voor half 11. Minou had nog niet geplast, dus gaf ik haar nog even tijd voor..blijkbaar iets te lang, want de bus stond er al toen ik aan kwam lopen, maar Idéfix had tegen de chaufeur gezegd: Die meid met die hond moet ook me! maar dat had de buschaufeur al begrepen, dus ik kon snel de bus inspringen. minou kwam nog even vast te zitten achter een vaag ding aan een van de banken, en blijkbaar had de chaufeur alle tijd van de wereld, want hij trok pas op zodra ik goed en wel was gaan zitten. keurig dus. dat maak ik niet zo vaak mee hier. het was een snel ritje (geen file) en we waren dan ook bijna 3 kwartier te vroeg op school!!!!oops

we regelden theedoeken (we zouden gaan goalballen bij gym met zijn vieren), en waren dan ook netjes op tijd in de les. Minou werd geinstalleerd in het magazijn, bak water, kleedje, kauwstaaf, wat wil een hond nog meer...nou, dat zal ik nooit weten denk ik. Wij moesten naar een andere gymzaal en ik besloot minou gewoon te laten liggen, boven zou ze anders constant ons spel willen volgen en dat deed ik haar liever niet aan..en het zou je gebeuren dat die bal in haar buurt komt..nee, ballen vermeid ik liever waar Minou bij is.

Toen ik terugkwam na de les lag Minou tegen de mat aan, een beetje ingedut. haar kauwstaaf lag buiten haar bereik, nog niet eens voor de helft op. ik gaf hem haar terug, ze wilde hem wel hebben, maar even later was ik hem weer kwijt en had ze hem opnieuw laten vallen en draaide ze haar kop weg. Dit ken ik dus echt niet van haar.. een lab die haar kluif niet wil???heeft ze nog water?tjah er ligt wel wat water naast de ba... maar minou dronk toch even later wat water (we dachten dat hij leeg was, hoezo blind;)k opnieuw weigerde ze de staaf.nou dan niet.heb hem toen maar terug in het zakje gedaan en hem meegenomen. net als minou en haar spullen om me om te kleden. Verder heeft ze niets vreemds gedaan, zal de staaf zo nog eens aanbieden, eens kijken of ze hem wil. als ze hem niet wil denk ik dat er iets met die staaf is..fabrieksfoutje ofzo???komt bij mensenlevensmiddelen ook weleens voor...maar IK ga niet proeven!:)

Daarna met de tram richting utrecht CS..uitgestapt liep Minou wat moeilijk (ze volgde), wat bleek? de beugel was weer over haar kont heen gezakt en dus ook langs haar achterpoten. Dit heb ik nu al een paar keer eerder gehad, dus laat volgende week toch haar tuig eens nakijken..want ja:mellie heeft dinsdag het kngf gesproken en een afspraak voor maandag gemaakt. gelijk aangegeven dat ik het wil hebben over het feit dat ze zo makkelijk is afgeleid en naar andere mensen toetrekt tijdens het werk. (ook al hulptroepen ingeschakeld die me helpen demonstreren;)

op centraal deed ze het verder goed hoor overigens.. had alleen mijn ovjaarkaart op school laten liggen!!!!oeps. we moesten dus nadat we gegeten hadden en ik bij de mediamarkt was geweest terug naar school en hopen dat we geen controle hadden. (gelukkig niet)

toen we echter op de tram zaten te wachten werd ik aangesproken door een vrouw die me vertelde dat ze ook pleeggezin is geweest voor een kngf puppy. (11 jaar geleden, maar de eerste en enige pup is toen afgekeurd omdat ze mank liep en die hebben ze pas in moeten laten slapen) Ze vertelde dat ze ook meewerkte aan hondenshows, en, dat ze Minou echt een plaatje vond. alle verhoudingen, vacht, kleur, snuitlengte, alles klopte gewoon!! en zo zei ze ook nog: ze moet niet zwaarder worden, zo is ze echt op zijn mooist!!!! Ik wist wel dat ze een goede bouw had voor een lab (ook vanwege die snuit, dat had ik al eerder gehoord), maar dit gaf me best wel een trots! Minou is dus zeer geschikt vor shows.:) (niet dat ik dat van plan ben hoor, maar ik vind dat soort dingen wel altijd leuk om te horen) De vrouw greep gelukkig in de tram ook heel goed in toen bleek dat er een hele bonk kaas binnen Minou's bereik lag!!nou, minou en kaas............. (de schimmel zat erop dus ik ben blij dat minou er niet van heeft kunnen genieten;) er lag nog meer zooi maar daar kon ze gelukkig niet bij. op het perron lag ook een snee brood met kaas..mensen, ruim je troep eens op!!!!!

Oja: bij het goalballen is 1 van mijn 2 goede ballen gesloopt..hij werd nogal hard gegooid en idéfix kreeg hem met een kijharde knal op zijn scheenbeen.. en toen was de bal een beetje ehh..ingedeukt..toen ik hem uitdeukte hoorde ik een gesis...ik kneep eens en een flinke luchtstroom ging onder mijn vingers door.. een scheur van zo'n 5 cm!!!!! gelukkig niet die basketbal, want die zijn dus echt peperduur! jammer van die bal, maar gelukkig hebben we er nog 1. (die basketbal dus.. is dan wel wat zwaarder en wat lomper, maar je moet wat)

nou, ik geloof niet dat ik nog iets te loggen heb.ik ga minou even vervelen;)

Tot spreeks, enne: bijna weekend!!

20 September, 21:43:21: Het leven is hard!!!:)

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo pfffffffffffff!!!

Gisteren hebben we een aantal uur in het open leercentrum zitten studeren. Minou kreeg af en toe even aandacht en lag verder prinsesheerlijk te slapen. 's middags (thuis) ging ik met Minou naar de tuinderijen voor een paar apporteerspelletjes. ze had er duidelijk zin in, want met name in hetbegin was ze meer bezig met rondrennen dan de kong afgeven. later ging dat beter, maar toen ik hem heel erg enthousiast weggooide voelde ik iets kraken in mijn rug, en het bukken om de kong terug te pakken werd pijnlijker. nog even een beetje daar rondgelopen en toen naar huis gegaan. Het leek mee te vallen wat pijn betreft, met name als ik stil zat ging het wel. Gisteravond heb ik echter mijn stoel op mijn kamer ingeruild voor de bank beneden en ben ik plat op mijn rug gaan liggen. dat heeft het wel even een paar uurtjes verlicht. toen ik opstond om minou uit te laten voelde ik niet zo veel, maar later schoot het er ne zo hard weer terug in. Na een hete douche ben ik een poging tot slapen gaan doen, maar het was nogal ehh gezellig op msn..laat ik het hierop houden: ik ben flink voor de gek gehouden!!!

na een niet al te prettige nacht met niet lekker liggen was mijn rug eerder erger geworden. Idéfix werd in de bus dan ook omgedoopt tot de sjouwer van mijn laptop. een simpele handeling als minou intuigen liet me moeilijk doen. dan ging ik maar op mijn knieën zitten want met bukken kwam ik er niet. Het is ff flink heftig geweest, met name de busrit was niet echt confortabel. het was druk, minou lag wel best, maar die klapstoeltjes..nee, ik zit wel eens lekkerder. de houten stoelen van school zaten zelfs beter! daar heb ik het goed uit kunnen houden zo waar. Idéfix sjouwde mijn zware rugtas en ik de tas van hem (zeg maar gerust dat daar niet meer inzat dan een pen) tegen de tijd dat we naar huis konden (ik tenminste, idéfix had nog meer les) was ik weer in staat om normaal te bewegen. nu komt het weer een klein beetje terug, maar ik ga vanavond vroeg en ik hoop, lekker slapen en dan is het morgen wel weer helemaal over denk ik....

waarom het leven nog meer hard is? ik ging vandaag met minou weer richting sportvelden, en ik heb er een rotzooitje van gemaakt!!! op de heenweg ging ik de mist in toen minou te vroeg overstak.ik dacht dat we er waren maar ze zocht alleen maar dringend naar een stuk gras..:) daarna zaten we wel goed en deed minou het heel aardig.bleef in het begin heeel dicht in de buurt, later iets verder. op de terugweg toen we er bijna waren vloog minou op een andere hond af die vast zat, net toen ik minou onder appel naast me had gezet. (naast het pad zit altijd een hond achter een hek die zat te blaffen naar ons) ik wilde haar net aanlijnen toen ze dus bij me wegstoof op die andere hond af.had haar op een gegeven moment terug, en dacht net dat ze redelijk rustig was toen ze er weer op af stoof.. de man die er ook bij was vond haar maar ongehoorzaam.....en het is nog wel een geleidehond... jah..vind je het heel gek??die hond achter dat hek kreeg een kluif toegestopt, en dat had minou gezien, zo hoorde ik achteraf. Minou was inmiddels in een spel verwikkeld met die andere hond, ben haar dus maar gaan halen..in mijn stomheid legde ik toen even haar tuig neer en die was ik toenik terugliep dus kwijt. gelukkig vond de man hem terug voor me!lol

nou, de terugweg liep verder niet bepaald lekker. ik was lichterlijk mijn orientatie kwijt (nog bedankt voor het blaffen hond) en wist even niet of ik nou links of rechts moest..en ik zal jllie eens wat vertellen:ik weet het nog steeds niet;) minou wilde gewoon NIET naar huis!! na bijna 10 minuten schat ik kwamen er gelukkig 2 fietsers langs die niet veel vaart hadden, dus die heb ik maar even aangesproken...toen duurde het niet lang meer voordat ik het gevonden had... mijn moeder had zo hoorde ik bij thuiskomst, me geprobeerd te bellen en ik nam niet op???ehm..mijn telefoon staat op stil...maar heb niks gevoeld.. naja..het zal wel..we zijn in iedergeval veilig thuisgekomen...maar, ik ben wel goed verdwaald.lol volgende keer dus maar weer even met iemand erheen zodat ik precies weet hoe ik moet lopen, en zodat ik ook minou goed kan instrueren.

nou, dat was hem wel.ik ga even naar beneden, Minou pesten;)

Groetjes!

18 September, 20:56:08: Minou heeft een eigenwijs dagje

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, als deze log klaar is zal ik minou eens even lekker gaan lastig vallen;)

ze had vandaag een beetje een bokdagje..een beetje "chaggerijnig?"en gewoon..tjah...ik weet niet..moeilijk beschrijfbaar.

Het begon vanmorgen bij de paal die ze niet wilde aangeven. Ik had mega veel haast (was een tikkie laat) en Minou was duidelijk nog niet lekker wakker. De rest van de route naar de bushalte deed ze wel goed (had erg veel haast omdat ze zo bleek al gauw ERRUG nodig moest poepen.lol (scheelt ook een stuk in de rust.lol

In de bus was ze HEEL erg druk aan het doen naar Idéfix toe..alsof ze hem in eeuwen niet gezien had. Ik zat nog niet of ze lag al met haar kop op zijn been. tjah, toen kwam de halte erna mijn zus in de bus, van liggen naar zitten, de ene kant op kijken, de andere kant opkijken, en een overvolle bus. zucht (ging ook op een gegeven moment wel beter hoor)

Tijdens de eerste 2 lesuren was ze ook een beetje "vervelend"net als de route verder naar school. ze ging echt op het laatste moment naar rechts, toen liet en1 of andere muts haar hond los!!!grrrr En ze kreeg hem niet bij zich1het beest rende heen en weer tussen haar en mij over de parkeerplaats en het koste me heel wat moeite om Minou geconcentreerd te houden. lukte opzich aardig overigens. oversteken deed ze een beetje slordig en wat rommelig, de rest deed ze dan wel weer netjes. in de les probeerde ze een beetje aandacht te krijgen bij alles en iedereen die ze zag (ook bij mij) Toen ze eenmaal lag was dat aardig over. Ze was de hele tijd in haar werk erg naar anderen aan het kijken, (behalve voor zich), maar bleef wel netjes liggen terwijl er wat chips vlak naast haar poot lag. tussen de middag aten ik en Idéfix buiten. Minou probeerde een aantal een sigarettenpeuk te proeven (labradors ook altijd;) verder bleef ze netjes liggen. wat ze wel deed was het volgende: om bij dat bankje te komen moet je een muurtje op (op kniehoogte) Idéfix zou eerst gaan, ik had al bedacht dat ik dit een belangrijk punt vond wat netheid betreft. idéfix sprong omhoog, en Minou deed dat ook (met haar voorpoten!! nou, dat mag ze in dit geval dus niet van mij, want dit zijn geen normale objecten waar je (even )overheen loopt. ik deed het over en toen blokte ze me wel mooi. Naar beneden terug (vlak voor de les) stonden er een hoop mensen waaronder vld vlak bij die grote afstap te roken (e.d.) ik was zeer allert en Minou blijkbaar ook. ze trok wel even naar vld toe toen we een paar woorden wisselden maar blokte me daarna weer heel netjes (echt dwars voor me) ik zei heel dringend:vooraan maar ze verroerde geen vin! ik pak haar dan bij de riem en spring zelf van het muurtje waarna minou mocht springen. na de uitlaat wilde ik het zelfde muurtje nog eens doen. ik liet Idéfix eerst springen en Minou bleef deze keer netjes staan en kwam op mijn commando (na mij) pas omhoog. ook terug ging toen goed en ze bracht me toen netjes naar school. vanmiddag heeft ze veel geslapen! (geef haar geen ongelijk want een heel lesuur dingen aanhoren als gegevens invoeren, welke gegevens, sleutelgegeven, en engels grammatica......pfffffff daarna heb ik 2 uur in het OLC gezeten (zou om half 4 een gesprek hebben ivm. engels en had me verrekend dus had 2 uur tijd voor mezelf Minou kwam me af en toe eens even vertellen dat z een heel lief hondje was, af en toe kwam er eens een bekende langs om mij even te pesten (jammer dat Minou je verraadde FLORIS>>>>>) daarna was mijn concentratie weg trouwens....dat lezen van een boek over JAVA.......zucht.... moet je niet te lang volhouden want dan denk je even dat je het begrijpt, lees je weer iets anders en snap je het niet meer.

Na het gesprek om half 4 presteerden we het om de bus van 5 uur te missen.................. en konden we om half 6 richting huis, was om 6 uur weer at home.. Ga nu even lekker wild met haar spelen, morgen heb ik officieel vrij maar de plicht school roept dus dat wordt toch maar naar school en hard aan den arbeid..... Taken, java, zakelijke communicatie, documenteren, nog meer documenteren, nog meer verslagen schrijven....morgenavond heb ik dus rsi..:) maarja, je moet wat over hebben voor een diploma.;)

nou, dat was hem weer.ik weet ff niks meer en ga vroeg naar bed vanavond. MORGEN GA IK HET KNGF BELLEN>>>> help me herinneren want ik ben het gewoon WEEER vergeten. Ik ga kijken of ik het laatste nazorgbezoek op school kan krijgen want wil graag dat er naar haar afgeleidheid gekeken wordt want dat vind ik dus best wel heel hinderlijk. ziet ze een bekende zet ze direct de achtervolging in..... Of kijkt ze direct totaal de andere kant op. en dat kan je in bepaalde situaties gewoon niet hebben en ik weet niet goed hoe ik dit er uit moet krijgen. Dat ze andere mensen op mijn vraag volgt is een prettige eigenschap, maar dat ze dit ook doet ZONDER dat ik dat vraag.. als ik haar dan zou volgen kom ik in de vreemdste uithoeken van de school terecht.:)

nu, ik stop nu echt, en tot spreeks maar weer!

Groetjes!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Ik ga met Minou weleens naar de tuinderijen, (dat is een straat die zo heet) en aan de ene kant bestaat die uit alleen maar gras. Echt een ideale strook om je hond uit te laten dus. Er wonen niet zoveel hondenbezitters daar dus het gras is ook nog redelijk door de mens begaanbaar. ik gebruik dat gras vaak om te apporteren, maar verder kan je er eigenlijk niet zoveel.minou vliegt dan gelijk voortuinen van mensen in (want katten zitten er wel veel!en dat ruikt lekker smile.

Ook ging ik weleens naar een andere losloop plaats:we noemen het altijd:richting de sportvelden omdat het richting sportvelden is. aan 2 kanten groen (veel dichte struiken en wat slotojes, af en toe een soort boomgaard met bankjes, er zijn boeiendere losloopplekken want het is niet erg breed, maargoed.

Ik kwam daar meeestal met mijn zus of moeder maar, dit zou ik ook zelf moeten kunnen. ik vond het altijd maar een lastig stukje. 2 keer vlak na elkaar oversteken, op een hele vreemde manier. het zijn geen officiele zebrapaden maar er staan wel strepen op de weg en de weg staat daar iets hoger. het is dus wel een oversteek plaats..maar het probleem is:om vanaf mijn huis bij die eerste te komen, moet je 1 meter door de berm. (die ligt tussen de stoep en die plaats in..dat is het moeilijke eraan, want zie dat als blinde maar eens te herkennen. ik was van plan de route deze week een paar keer nog met mijn moeder te lopen met Minou in tuig (normaal als ik met iemand meega loop ik lekker aan de arm, hoef ik ook dat tuig niet de hele tijd aan mijn schouder te hebben, en als ik het dan goed zou begrijpen zou ik het wel een keer alleen gaan doen.. het liep echter anders..vanmiddag borrelde het stoute idee in me op om het maar gewoon te gaan proberen... Het is mooi weer, dus er is altijd wel volk op straat, het is niet donker (dan hangen er nog weleens jongelui rond), dus waarom zou ik het na het eten niet GEWOON ff doen???

Onder het eten kondigde ik dan ook aan dat ik na het eten richting sportvelden zou gaan.. Ken je de route dan??? Ja, ik denk het ongeveer...en Minou weet het vast ook wel.. nouja, als je je telefoon maar meeneemt... na het eten, minou had nog niet gegeten, ben ik dus maar gelijk op pad gegaan..het jeukte behoorlijk bij me:zou dit lukken?zou ik niet verdwalen?ik had op het pad zelf nog nooit echt alleen gelopen.waren er misschien sneaky zeipaadjes die je ongemerkt in kon lopen?dan zou ik nooit meer uitkomen...nee, geen vraen stellen, gewoon gaan..ik vertrouw mijn orientatie goed genoeg om het aan te durven. minou komt goed terug, dus gaan met die banaan....

ze gaf de zebra met aarzeling aan... dat kwam omdat ik hem ook niet precies wist te zitten.:) aan de overkant twijfelde ik even.moest ik nou links of rechts? maar minou koos de goede kant (ik geloof links.lol en tjah toen was daar die bolling in de weg..hier moesten we dus over??? Ik wist het toen ff niet meer..minou liep resoluut door, en ik dacht even dat ze echt de mist inging maar toen herkende ik het. we zaten goed!! voor de zekerheid maar iets verder gelopen zodat ik zeker wist dat ik ECHT goed zat en dat het veilig was om minou los te laten.... ze bleef dicht in mijn buurt...ze mag van mij ver weg, maar ik vond het nu niet zo erg dat ze in mijn buurt bleef!! ze kwam goed terug en na een kwartiertje lopen ben ik weer omgedraaid..minou had inmiddels een megatak gevonden.lees, een halve boom:) en daarmee liep ze gevaarlijk te slaan..met mijn voeten dus maar een paar zijtakken afgebroken.lol

toen we er bijna waren stoof ze ineens bij me vandaan, recht op een hek af (van een huis daar) somsz it daar een hond kijhard te blaffen..nu blafte hij dus niet. heb minou toen maar teruggeroepen en dacht dat we er nu zo onerhand wel waren..had haar nog 50 meter later in kunnen tuigen maar mijn inschatting klopte aardig.. de terugweg liep iets minder gladjes, de eerste oversteek was zo gevonden, de tweede liep ze voorbij.maar we liepen al aan de goede kant hoefden dus alleen nog maar door de berm..misschien zocht minou toch een betere plaats om de stoep op te gaan, maar ik durfde geen risico's te nemen omdat ik niet wist of die plek er wel was, en, we liepen op de weg. bovendien, wist ik niet zeker of de stoep links van mij wel de goede was..straks zat ik verkeerd en vond ik het nooit meer terug.. we gingen dus toch de stoep op en minou draaide zelfverzekerd om zovan:andere kant op baas, daar moeten we heen..ik heb heel erg lang getwijfeld of we wel echt in de goede straat liepen. pas toen ik bijna thuis was en 1 van de laatste bochten maakte wist ik zeker dat Minou het bij het rechte eind had!!

Geweldige ervaring dit!!nu kan ik haar uit schoo, wanneer ik maar wil, hoelang ik maar wil, hoe snel ik maar wil en wat ik maar wil toch zelf loslaten!!HEERLIJK!!!

Minou, je bent mijn held!!

Groetjes, Melanie

Gepost in: Updates
Door: melanie

hoi hoi,

ja, soms is minou eigenlijk een beetje dom..niet dom dat ze niks weet ofzo maar dom in tjah..lompheid Zij is degene die als ze druk in haar spel zit, rustig tegen een muur opknalt.. en nee, niet 1 keer, elke keer is ze weer zo wild dat ze elke keer opnieuw doorglijdt.. (gebeurt niet vaak dat ze die kans krijgt hoor;)

Tjah , gisteren heb ik eigenlijk wel gelachen. (kan ook eergisteren zijn geweest.

ik kom thuis uit school, bezweet en moet eerst ff afkoelen voordat ik tot verdere actie kan overgaan en zit met een glas drinken in de stoel van mijn vader. Minou loopt hijgend rond, probeert even aandacht van me te krijgen en ploft aan mijn voeten.mijn zus komt binnen. na even aarzelen wordt ze begroet en mijn zus geeft haar even aandaht. zodra mijn zus iets anders gaat doen gaat Minou weer aan mijn voeten liggen. mijn zus gaat op de bank tegenover me zitten (meter of 3 4 er tussen.. en probeert Minou naar zich toe te krijgen. Het begint met het noemen van haar naam.. Minou???kom is dan???kijk eens dan?? vermoeid kijkt minou even en laat haar kop weer zakken... pas bij een wat duidelijker:Minou, kom eens hier, staat ze op en sjokt naar mijn zus. ze beginnen wat te spelen, maar het lijkt erop dat Minou weinig zin heeft. zodra ik 1 keer blij Ja zeg, draait Minou zich om, komt naar me toe, geeft me een lebber, gaat voor me zitten, laat zich even aaien en ploft weer aan mijn voeten... mijn zus vind het niet leuk en verdere pogingen tot het krijgen van Minou's aandacht mislukken.

In het weekend, of als ik later naar school moet, heeft ze nadat ze gegeten heeft zo een half uurtje van:ik wil aandacht, en het maakt me niet zo veel uit van wie. mijn baas is leuk, maar anderen misschien ook wel.. Meestal zit mijn moeder dan aan tafel met een bak offie en de krant. minou gaat naast haar zitten..legt haar kop op mijn moeders schoot..ze krijgt dan bijna gelijk reactie (mestal) en gaat je dan smekend aan zitten kijken zovan:doe iets met mij, speel , aai me, of doe iets anders leuks. er gaat 1 poot voorzichtig omhoog naar de zitting van de stoel. de andere poot volgt snel...een stevige neusduw en dan voorzichtig happen. en daar ligt bij mijn moeder de grens..van happen wil ze niets weten. meestal praat ze voor die tijd tegen Minou: Hee, ben je daar weer?wil je weer aandacht?daar is je baasje voor he?kom je even bij mij kijken?ik zit de krant te lezen... Minou vind at geklets allemaal prima (ze snapt het toch niet;0 Maar zodra ze gaat happen en mijn moeder 1 keer zegt dat dat niet mag springt ze weer met 4 poten op de grond, loopt weg (naar mij toe, probeert bij mij even aandacht te krijgen, en ben ik niet meer leuk, dan begnt het hele proces weer opnieuw.

Als mijn vader er ook zit en die gaat zijn schoenen aantrekken?nou, dan is alle aandacht voor hem...mag ik ook mee?????? (het mag nooit, maar wie weet lukt het om toch de tuin in te glippen... (dat mag ze wel) en ben je met haar aan het spelen en reageer je niet of niet snel genoeg, nou dan ga je toch gewoon kijhard in het oor van je baas blafen?? (krijg je van zelf aandacht!)

Ja, ik heb met een echte donder te maken..maargoed, deze öndeugendheid"kan ik wel warderen. Als ze wordt teruggefloten accepteert ze dat eigenlijk altijd gewoon, dus ach, waarom nou eens niet af en toe een beetje ondeugend zijn?? Gisteren had ik les, en ik had haar tuig nog maar nauwelijks afgedaan of ze ging midden voor mijn stoel op haar rug liggen zovan:nu wil ik aandacht en dat werk kan me gestolen worden... (jammer dat IK niet meer kon zitten... Ze had toen ook gelijk aantrekkingskracht op de docent die toevallig net langsliep en die vroeg gelijk of hij geen water moest halen??? Het lijkt wel een hotel;)

Gister heeft ze trouwens ook nog tegen een docent opgesprongen. dat was eigenlijk mkijn eigen schuld, ik maakte een klein tikkeltje een inschattingsfoutje. We hadden software en Minou had een kauwstaaf, waar ze overigens echt heel lang mee gedaan heeft!! Ik pakte hem even af om te zien hoe ver hij was. ik hield hem net boven snuithoogte en ze kwam even los met haar voorpoten van de grond. mijn docent stond daar niet zo heel ver vandaan (ik dacht iets verder) en toen ik haar nu een keer expres liet springen (iets hoger, sprong ze met haar volle gewicht tegen hem op. Hij schrok zich wezenloos (ik ook) en Minou had haar kauwstaaf terug.lol (gelukkig vond hij het niet zo erg) (en anders nogmaals sorry;)

Toen ik haar net trouwens uitliet en een groot rondje wilde lopen ben ik halverwege maar afgehaakt. een 1 of andere slimbo heeft namelijk op een aantal plekken brood gestrooid..... Leuk hoor, als je met een lab loopt..normaal trekt ze niet zo fel het gras op..nu dus wel steeds om steeds kouwend terug te komen. Gelukkig heb ik de stukken brood steeds weer uit haar bek kunnen halen, maar je weet natuurlijk niet heolang het er al ligt en wat er mee gebeurd is.

vanavond dus maar even goed opletten bij het uitlaten!!!

nou, dat was mijn logje weer, ik ga maar eens iets voor school doen!

Groetjes, melanie

15 September, 11:36:24: goed appel, gek doen en skiën!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi hoi,

ja, ik heb een maffe hond, dat blijkt maar weer.

Vanmorgen het eerste uur hadden we godsdienst. de groep werd tijdelijk opgesplitst in tween en ik was 1 van de mensen die naar de andere kant van het lokaal moest. het begon eerst al met: iedereen moet gaan staan. Minou bleef liggen.. ik dacht nog: HEH????dat doet ze anders nooit!!! vervolgens stapten we over haar heen en liepen naar de andere kant van het lokaal..met en nadrukkelijk blijf bleef ze liggen! (er zijn momenten geweest dat ze een hele tafel meetrok!! (he idéfix;)

ze ging pas staan toen we weer moesten gaan zitten.. en tjah...dan het begin van dit les uur (er is nog geen werk voor me, ben net even met taken bezi geweest:), voordat de docent kon beginnen met de les was Minou al midden voor mijn stoel op haar rug gaan liggen!!! maffe hond!! Vervolgens was de docent wel zo aardig om te vragen of ze misschien water moest hebben! (dat had ze net gehad dus was niet nodig;) Wt een service....dede ze dat voor leerlingen ook maar, gratis drinken;) Het is hier niet echt koel..ook niet echt heet..we zittenhier met een kapotte airco..hij blaast wel maar hij koelt niet meer...naja..beter iets dan niets!

Oja:vanmorgen had ik een mailtje van de gymdocent:hij ziet het helemaal zitten met skiën en zei dat hij vond dat ik goed ski (op een dvd die ik hem geleend heb) Dus dat zit wel goed. zo direct om 12 uur ga ik me officieel opgeven en dan is het zo goed als definitief (heb wel een annuleringsverzekering want je wet maar nooit..

Ook is het vandaag 4 jaar geleden dat mijn opa overleed. Ik had hem graag mijn grote trots Minou laten zien, net als mijn oma die in november al weer 5 jaar overleden is..

tot zover deze log Groetjes

14 September, 17:28:26: Een hoop gebeurd

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi

gisteren had ik gezegd dat ik vandaag over de gebeurtenissen van gisteren zou schrijven (hoezo...lange nutteloze zin;) nou, dat zal ik nu dan maar eens doen. Minou was gister zeer serieus in haar werk...ja..vind je het gek..we hebben haar maandag flink afgemat met een uur rennen en zwemmen!!!

ja..gistermiddag toen ik naar huis ging was de aandacht ver te zoeken maar haar tong had ze dan ook het liefst tot haar knien hangen!!!

maargoed:tussen de middag ging ik dus even een rondje lopen, in voor Minou vreemd terrein!! nou, zulk fantastisch geleidewerk heb ik nog niet eerder van haar meegemaakt!! (ik was ondertussen in gesprek, en ze heeft af en toe zeker gehoord dat ze het goed deed, maar haar aandacht was maximaal!! zo zeker van zichzelf hoe ze voor stoepranden stopte!!meestal moet ik daarom vragen, maar ze stopte zelf! mijn klasgenoot wilde me er net op wijzen toen Minou resoluut stil ging staan!!schitterend!!! vervolgens namen we een andere inrit om richting de school te gaan. iets meer naar rechts zeg maar. je komt dan ook langs 2 flats aan je linkerhand, en dan moet je of oversteken en dan links, of gelijk links en dan verderop overseken. Nou, we draaide ndie inrit in, minou deed precies wat ik zei..eenmaal bij de keuze, links of ovrsteken (of naar rechts) koos ze eerst voor links, liep een paar passen en draaide toen heel netjes naar de stoeprand om vervolgens kaarsrecht over te steken en opnieuw resoluut naar links te draaien!! GEWELDIG!!! volgens mij vond ze het ook heel leuk om te doen, maar zo'n herhaling krijg ik niet zomaar. zo spontaan als alles ging!!!! (ik zou haar bijna meenemen als mijn begeleider op skivakantie!!) want jaja:ik heb vandaag groen licht gekregen: mijn gymdocent zei dat ik me op moest gaan geven, want: die begeleiding daar zorg ik voor... (dat waren zijn woorden!!) het is dat het zweet van mijn rug gutste maar het liefst had ik even een paar rondjes kijhard door de gymzaal gerend (dat had ik al gedaan en dat leverde me een zijknat t-shirt op!

Ik heb met 3 anderen een poging tot goalballen gedaan.. we begonnen in de kleedkamer met overgooien, (dat ging dus niet want die bal werkte niet mee) daarna mochten we naar een andere gymzaal boven, waar we een veld creëerden. Idéfix presteerde het om een bal op zijn neus te krijgen wat direct resulteerde in een bloedfeest.:) (we kwamen er toen echter achter dat we zaten opgesloten!!! alle deuren die ons toegang gaven tot het utrecht zuid college of de trap waren dicht.!!!oeps gelukkig kwam onze gymdocent ons na de les redden;) (hij kon overigens zijn lachen niet inhouden toen ik zei dat ik bang ben in het donker;););) vandaag was Minou's aandacht heel wat minder..naar mijn idee had ze behoorlijk last van de warmte en geen rust in zich. liggen was niet lekker, zitten ook niet, staan ook niet, ja af en toe voor de lol kwispelen wel hoor;) tijdens de gymles was ze wel goed bezig.. ze ligt dan achter een stel matten zodat ze niet de zaal kan overzien (hooguit een klein stukje) en we gingen tusen door even bij haar kijken. ik liet haar even los zodat ze even iets meer bewegingsvrijheid had en ze vond ons allemaal wel heel interessant.probeerde wel de zaal in te glippen als ze daartoe de kans kreeg..:) iedereen liet haar daar gelukkig ook met rust er was wel met de klas afgesproken dat alle ballen stil werden gehouden als ik binnenkwam, maar daar kwam weinig van. een paar leerlingen gaven een brul dat ze hun ballen moesten vast houden, maar weinig mensen reageerden. Minou was zonder gentle leader............ dat was dus ff flink doorlopen en minou meetrekken, haar kop ging weer zo vliegensvlug heen en weer en spring nijgingen zouden dan volgen. het vastleggen ging dan ook niet van harte aldus minou....

oja:vanmorgen heb ik (sssst) met minou naar de bushalte gelopen zonder gentle leader... dit wordt dus niet herhaald!!! pfffffffffffff het leek wel alsof ze een nieuwe route liep!! tempo tempo en nog eens tempo!!! en weigeren naar links te gaan op het punt waar het eerder steeds fout ging en met de gentle leader nu zo goed..zo gek!!!! heb ik dan zo weinig leiding over haar zonder gl???

ik ben de laatste weken een aantal keren met haar naar de tuinderijen gelopen zonder gentle leader aan de flexlijn en dan had ik zoveel grip op haar!!! vanmorgen kreeg ik dat dus niet voor elkaar.. ik had al bedacht dat ik haar bij de bushalte wel weer de gl om zou doen (anders springt ze bij Idéfix op schoot en zijn alle etensresten van haar;)

Dus in dat opzicht zou ik zeggen:lat het nog ff zo met die gl en heeel langzaam afbouwen..aan de andere kant wil ik er zo snel mogelijk van af.. Het blijft een "hulpmiddel" die zo zijn nadelen heeft (waarom is die hond gemuilkorfd?? hoevaak ik dat wel niet hoor

maarja.. (ik ben weer ergeten het kngf te bellen!!! wie helpt me morgen ff herinneren??? (want ik moet het echt doe!n

nou, tot zover weer even..!

Groetjes, Melanie

13 September, 23:13:28: Off-topic:skivakantie en blind...

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

tja, nu ik Minou heb komt het meestal niet meer van die logs waarvan je zegt:tjah...... Daarom zet ik er maar even off-topic bij;)

Ja, de hoop op een plaatsje op de skivakantie in januari neemt gestaag toe.. Deze kans wil ik pakken, de berg afscheuren, kijhard op mijn bek gaan en uiteraard gezond weer thuiskomen. al vind ik meestal het thuiskomen het minst leuk.. (het was nog zo gezellig!!!!

Nadat ik vanmiddagmet Idéfix een gesprekje had in de bus over de skivakantie, of eigenlijk tijdens dat gesprek, bedacht ik me hoe "anders"zoiets voor mij eigenlijk is vergeleken met een ziende. Alleen het feit al dat ik mijn STOK mee moet nemen! Wie bedenkt zo'n voorwerp!!ach...soms is ie toch wel handig he idéfix;) dat wordt weer ff wennen, en dat wordt ook Minou heeeeel erg missen denk ik!!!!

Op mijn vorige school, en op de computerkampen die ik heb bijgewoond was ik niet änders"dan anderen. iedereen mankeerde wat aan zijn ogen en daar was alles op ingesteld. Welke begeleider kan daar geen ogen druppelen ;) Idéfix las me gisteren het aanmeldingsformulier voor, en ik vond het wel erg weinig vragen, vergeleken met vorige skivakanties: wat mankeert je, wat voor medicijnen gebruik je, wat zijn eventuele bijwerkingen...... nog niet gesproken over de behandelend oogarts, risico's, huisarts, spoedtelefoonnummer, pffff (de helft had ik niet;) want ik mankeer eigenlijk niets;) (ik zie ook niks;)

Toen ik hoorde dat er slechts 3 begeleiders meegaan in januari dacht ik eerst:3???op 20 leerlingen??oja....de rest ziet gewoon waar die loopt;) op 30 leerlingen gingen er minstens 15 begeleiders mee op skiweek en dan was het soms nog moeilijk doen, zeker als het donker was want dan vallen een hoop slechtzienden ineens ook onder blind. (nachtblind)

ja, ondanks dat ik er iets meer moeite voor moet doen om alles klaar te krijgen in zulke dagen WIL IK MEE!!!:) ik ben opnieuw weer blij met mijn goede orientatie, verdwalen is geen hobby van me!;)

Ja, ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe alleszal gaan. Hoe zijn de pistes? zijn ze niet te gevaarlijk? (eigenlijk ben ik daar niet eens bang voor), is de acomodatie een beetje overzichtelijk?

Volgens mij gaat het een heel gezellige week worden..eens kijken of we nog mensen dronken kunnen voeren... (Idéfix???:) (mij krijgen ze niet dronken, hoop ik..of ze moeten iets door mijn eten gooien;) maar ik zal niemand op ideeën brengen...

Tjah, verder weet ik het eigenlijk niet.. tegen de tijd dat het zover is moet ik het blinden skiteken even ergens vandaan halen. een hesje met 3 gele stippen ofzoiets.. (dan ben ik in iedergeval niet fout als ik iemand van zijn ski's ram!!!:) (net zoiets als een stok (herkenningsteken) maar dan anders. En nog wat van dat soort dingetjes:misschien een pilot (een soort open rechthoek met 1 korte kang die is weggelaten) daar sta ik dan voor in, en de begeleider heeft de twee uiteinden van de lange kanten vast), en een lange stok (bezemsteelachtig), in dat geval skit de begeleider links naast me.. ik heb geen ervaring met echt lange afdalingen, en hoe breed die zijn, maar die stok vond ik altijd wel lekker skiën. kijhard naast elkaar recht op het dal af!nou als je dan geen kick krijgt weet ik het ook niet meer..ik heb volgens mij nog nooit zoveel adrenaline geproduceerd;)

maargoed... het is pas september...het duurt nog 4 maanden...en wie zegt dat ik meekan????niet te hard hopen;););) (stiekem doe ik dat wel;)

Morgen volgt dde log met de gebeurtenissen van vandaag, ik duik nu mijn bed in...(vannacht maar 4 uur slaap gehad:()

Groetjes!!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi,

ja hoor, vanmiddag wilde mijn zus wel mee naar het strijkviertel..nou, dat was me wat..we waren Harmelen nog niet uit of het ging zo: Ooh, het lampje van de benzine brand....pa had wel mogen tanken..... Mel:hoever zouden we daarmee komen?nouja...we zien wel.. We waren er bjina toen het lampje uit ging en deze begon te knipperen. OOnee nu valt hij uit hij gaat knipperen.. we hebben kunnen parkeren bij het strijkviertel en toen snel naar huis gebeld:hoever komen we nog, en: waar zit de dichtsbijzinde benzinepomp? deze bleek nog geen 2 minuten rijden te zijn, dus we konden eerst op ons gemak onze gang gaan..

Nou, dat heeft Minou zeker gedaan. we zijn niet de hele plas rond geweest, we hebben zo'n 40 minuten op het strandje gezeten..lees:minou heeft daar haar energie achter gelaten.

Ik had Minou haar boemerang meegenomen, nou die ging ze graag voor me halen..lekker zwemmen, en nog lekkerder:je tegen je baas aan uitschudden. heerlijk verkoelend maar ik had overal zand (en water) na zo'n 25 minuten ging mijn zus nog ff 5 minuten door en daarna heeft ze even nog zelf rond gebanjerd.. ook was er nog een tijdje een andere hond bij, welke minou's boemerang ook graag wilde hebben...maar minou was sneller!! ze gingen er samen achteraan..het baasje (een meisje ik denk jonger als ik) kon de hond niet echt aan en wilde doorlopen..... dat lukte haar niet echt, dus heb op een gegeven moment minou maar even vastgehouden....(nog geen minuut later kwam de zelfde hond weer aanstormen. heb maar niet te veel gezegd want ik kan me die frustratie van mino's tijd dat ze die dingen flikte nog goed herinneren!!! het was wel een lief hondje;)

ook was er hier tussen de middag nog even een hondje op het erf:mijn vader stond te praten met een verre buurvrouw.. en die had haar hond bij zich, en de poort stond open...dus toen ik ineens minou's enthousiaste gejank hoorde wist ik al dat het raak was.. snel ernaartoe dus want ik wist niet of mijn vader daar was. Wel dus;)

het was een teefje die schijnbaar niet altijd zo vriendelijk is, maarja, sommige bazen weten ook niet ECHT wat lief is en wat agressief is. ik maakte me dan ook geen zorgen...zeker een "gewone hond"vecht niet gauw en Minou is dan ook nog zo dat ze zich goed kan verdedigen..ze vonden elkaar in iedergeval erg lief!:)

Minou heeft dus weer voldoende beweging gehad, een uur lang los geweest en met meerdere honden lekker ruig gespeeld. nou, dan kan ze er morgen weer lekker tegenaan!!! geen idee wat het voor weer wordt, ik hoop voor Minou niet te warm, want in school is het zacht gezegd een beetje benauwd;0

nouja, dat was hem weer!!zo minou maar even borstelen want volgens mij is haar wintervacht in aantocht... ze laat aardig wat vallen!!!

Groetjes!!

12 September, 11:24:52: Yes yes en nog eens YES!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi, volgens mij heb ik wat te vieren;) er is namelijk heel wat boeiends gebeurd: punt 1:mijn moeder heeft gisteren bij Pels (tuincentrum) 2 speeltjes voor Minou meegenomen (1 euro per stuk, daar kun je geen bult aan vallen) te weten een echte hondenfrisbee (de tanden zijn nu al zichtbaar) en een kong gemaakt van tennisbal.. het voelt aan alsof het 3 ballen op elkaar zijn. een soort sneeuwpop.lol minou is er weg van, maar het zijn wel sloopbare speeltjes dus ze krijgt ze alleen onder toezicht.

Verder heb ik na heel wat avonden tobben en heeel veel frustratie eindelijk de pc van mijn ouders gefixt..ja...dat is een beetje off topic maar je moet weten dat ik me steeds voornam: over een uurtje doet hij het en dan loop ik een stuk met Minou...maar steeds liep het behoorlijk uit en moest ze het toch maar met een iets korter rondje doen!! nu vanmorgen, kreeg ik eindelijk de ingeving waar ik al lang op zat te broeden..gewoon opstarten via de veiige modus, bestandje runnen, ik kreeg zowaar: congratulations!! en toen maar weer normaal opstarten..een mooi windows scherm, een op start geluid en toen..zowaar geen foutmeldingen!!hij doet het weer!! stiekem ben ik best wel trots;)

ja, mijn oude laptop die beneden staat gaat niet lang meer leven...na 5 minuten begon er ineens iets geweldig hard te brommen op de geluidskaart, en chrashte de hele boel weer. zogaat dat dus steeds.. (moet nog even wat bestanden van mijn zus redden maar dat kan pas weer als ie is afgekoeld van binnen, hij gaat nu namelijk niet meer aan!!!:)

Verder zei mijn zus dat we vanmiddag misschien wel weer even naar demeern kunnen gaan met Minou.. nou daar zeg ik geen nee tegen want het is prachtig weer. over de temperatuur maak ik me niet zoveel zorgen, minou zwemt daar namelijk erg graag!!! dan neem ik dus mooi een speeltje mee (ik denk haar boemerang, die is volgens mij het best zichtbaar en dan eens lekker laten apporteren!!nou die zullen we eens klaar maken voor morgen een lange schooldag, want ik ben er el achter dat het voor Minou lang zat is!! aan het eind van de dag gaat ze dan wat meer op de toer:ik zoek iets om uit te vreten.. dat kan betekenen:ik ben ongehoorzaam; ik ga aandacht eisen door in de les op mijn rug te gaan liggen en mijn baas net zo lang te schoppen tot ze me over mijn buik aait, uitgebreid gapen en ontzettend zijn afgeleid tijdens het werk. en dat vind ik nog de vervelendste!!! vanmiddag wordt hier overigens betton gestort op de plek van het kippenhok dus misschien is het dan wel beter als we even een uurtje weg zijn. minou ligt nu graag buiten in het zonnetje, maar ik denk dat ze vanmiddag daar niet kan liggen. (minou kennende gaat ze lekker in de weg lopen omdat ze graag wil zien wat er gebeurt!:)

ja....en nou het leukste:: de skivakantie in januari...tja tja tja...ik had gisteren wel een HEEEL positieve mail van mijn gymleraar. Hij wil me zelfs graag meehebben!!dus die krijgt morgen of donderdag de dvd waarop ik ook te zien ben terwijl ik bijna de cameraman omver ski!:) om een beetje een beeld te geven hoe ik ski.lol, zonder stokken dus;)

ja, als ik mee kan...die ervaring wil ik niet missen! als ik niet had kunnen skiën weet ik niet of ik het gedaan had..ik heb het natuurlijk geleerd van mensen die ervaring hadden met blinde skiërs en die me precies uit konden leggen wat ik fout deed, of hoe het wel moest. en ja..toen ging ik 2 jaar later weer en toen dacht ik:ze zullen wel willen dat ik weer bij de babyheuvel begin. maar nee, de eerste de beste docent stuurde me gelijk de sleeplift in. tjah ik ging bovenaan wel op mijn plaat maar dat maakt me niet uit;0

Goed, ik ga Minou zo maar eens even lekker pesten;) (tis maar hoe je het bekijkt natuurlijk) gisteravond heeft ze er trouwens nog voor gezzorgd dat een vrouw bijna van haar fiets werd getrokken. ze reden langs het uitlaat veld waar ik minou op dat moment uitliet, en die vrouw had dus een hond naast zich meelopen. (in galop!!!veel te hard fietste ze maargoed) en tjah..toen zag die hond dat lieve aantrekkelijke zwarte teefje.....en die hond dacht;hee daar moet ik op af!!!!! maarja de hond kon natuurlijk niet weg want de vrouw fietste door..ik zou persoonlijk NOOIT zo hard gaan fietsen met een hond...volgens mij was het een klein hondje en aan zijn gehijg te horen was ie flink uitgeput!!

nou, tot zover dus!!

Groetjes!!

11 September, 16:55:10: Na een lange, hete schooldag......

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, de kop is er weer af.de ergste dag van de week zit er weer op..maandag dus....... dat heeft opzich niet met de lessen te maken, alhoewel...:)

Ik was blij dat ik thuis was moet ik zeggen en op de koele leren bank kon neerploffen..

we begonnen vanmorgen om kwart voor 9 in een lokaal op de derde verdieping (zonder airco en van verse lucht merkte ik eigenlijk niets. na de pauze een tutoruurtje op de begane grond gelukkig, dat scheelt een stuk. daarna effe pauze en toen het erop aankwam had ik nog maar 10 minuten om minou uit te laten. ff snel naar de overkant dan maar..maargoedook dat ik die beslissing maakte want minou deed er nogal lang over.lees:volgens mij zat er wat overdwars van binnen;)

daarna dus snel naar de les iets met informatiesystemen.die o stond voor onderhoud dacht ik maar dat schijnt niet te kloppen. nouja we hadden in iedergeval les over databases....nou na 3 kwartier waren we blij dat de les afgelopen was alleen zou de laatste les voor ons, engels, gelijk beginnen. gelukkig kregen we ff 3 minuten pauze. de meesten gingen even snel wat te drinken halen maar om nou voor 3 minuten Minou os te maken, in te tuigen...dan zijn die 3 minuten bijna om;) dus ben maar blijven zitten en heb geprofiteerd van de nu iets frisserelucht die er binnenkwam.. Tijdens engels hadden er geloof ik een paar de nijging bijna in slaap te vallen...(hun blij dat ze achterin zaten;)

Na de les zou ik even op Idéfix wachten die nog even een babbeltje moest maken en daarna ook naar huis zou gaan omdat ie zich alles behalve lekker voelde. in de kantine was het nog wel uit te houden maar ik kwam toch aardig bezweet in de tram aan (de laatste meters moesten we rennend afleggen want hij kwam eraan.. even over centraal want het was ons weer eens gelukt om op 3 minuten na de bus te misen dus dan maar op centraal wachten... in de bus was het kortgezegd HEET!!!!!!!! minou had het ook wel gehad en heeft de hele rit weinig bewogen. thuis kreeg ze haar gekkigheid pas een beetje terug..in de warme temperatuur van de school deed ze alleen hetgene wat ik haar vroeg en deed voor de rest alleen maar dingen die ze deed uit "ik heb het warm" oftewel:zodra ik in het lokaal mijn plekje had gevonden lag ze al weer lang uit op de koele vloer.. (minou, kom nou, je moet je tuig nog af!!!) met tegenzin ging ze dan staan, haar tuig af, een keer flink schudden en lekker gaan liggen (op haar rug is zo af en toe haar voorkeurshouding:)

Oja:haar KONG is gevonden!!yess!! door de mensen bij wie ik hem in de heg had gemikt! vanavond ga ik die dus maar ophalen want zonder kong is minou minou niet ;)

ze is hier thuis bijna constant bezig met het vermoorden van vliegen. vannacht heeft ze trouwens ons vanaf 4 uur weer aardig wakker gehouden. 2 keer blaffen, dan even niks, dan nog een keer een twijfelachtig blafje en dan weer stil.pffff slaap je net schrik je weer wakker... en ik lag eens optijd in bed!! (dat kwam ook alleen maar door dat ik een piepkleinfoutje had gemaakt waardoor mijn laptop niet meer opstartte (met dank aan Idéfix die me vanmorgen zijn ogen even geleend heeft(binnen 2 minuten was het gefixt) dat was een opluchting trouwens, heb wel een image van mijn C partitie, maar daar staat nu nog andere data op.dus zou ik die overschrijven ben ik toch data kwijt.. Fout, ik weet het...

maar gelukkig...een backup maken doet wonderen.had ik dat niet gedaan was nu mijn hele windows naar de pieieieiep....

maargoed..als het hier binnen vanavond nietTE heet is ga ik ook maar redelijk op tijd denk ik..morgen lekker blijven liggen tot een uurtje of half 9... lekker vrij!:) Maar ja..... alle docenten schijnen te denken dat wij ons vervelen thuis..oftewel:huiswerk voor engels, java, databases (toch?????ehm..ja...:) nou en dan nog 2 giga taken uit het blokboek...waarvan de helft tekenen is!!!

Jaja, er is er vandaag weer een kijhard in de val getrapt: mijn tutor wilde dat ik bordschrijver werd.....na 1 blik op me besloot hij toch maar dat dat niet ging lukken. want zo zei hij: ik heb 1 keer een door jou gschreven briefje gezien maar ik denk niet dat je klasgenoten daaruit komen. vond ik niet aardig!!ik wil bordschrijver zijn!! (en dan als ik klaar ben erachter komen dat de stift het niet deed;););):) het leek hem ook al geen goed plan dat ik ging tekenen met visio!!wat een onzin!!waarmom zit ik hier????niet om te tekenen dus.lol nouja..goed, dan ga ik wel een platte grond maken van een school..mag dat wel???????:"( ik mag ook niks he;)

naja.ik heb wel weer genoeg slap gezwets neergezet, ik ga maar eens bedenken hoe ik de pc van mijn ouders kan fixen. (en dan niet op de manier waarop ik mijn eigen laptop had gesloopt want die werkt dus niet!!!

De groetjes!!!

10 September, 16:08:23: bos werd toch de meern, minou was SUPER

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi hoi,

om iets voor tween vertrok ik met mijn vader, en minou natuurlijk om eens voor wat beweging te zorgen. we zouden toch eerst het strijkviertel proberen, en als dat nog dicht was zouden we wel richting doorn of austerlits gaan voor een lekkere boswandeling.

maar...het werd het strijkviertel al kozen we voor een andere parkeerplek.. midden tussen de auto's van mensen van de kinologenclub. OVERAL herdershonden! (in auto's.lol na een smal paatje kwamen we dan toch rond de plas uit..nou en Minou heeft zich zo'n 50 minuten uitgeleefd! en ze kwam eigenlijk meestal heel goed terug. op het strandje zijn we op een bankje gaan zitten terwijl minou zichzelf vermaakte met door het water lopen, vliegen vangen, en iets opvissen van de bodem wat ze ons kwam brengen. het was een soort ijzeren stop. zal wel van een boot ofzo zijn. we dachten dat we minou's zoektallent weleens op de proef konden stellen dus mijn vader gooide het ding weer in het water. maar blijkbaar vond ze het te diep want ze dook nu niet naar de bodem.. ging wel iets anders zoeken maar kwam hooguit met een klein stokje terug. maar..onder tussen waren er nog geen 100 meter van haar vandaan, wat zeg ik, ik schat misschien net 50 meter, kinderen aan het gooien met een bal. even leek het dat ze erheen wilde maar ze ging daarna weer helemaal haar eigen weg. ik heb haar 1 keer teruggefloten toen ze over de lijn was gezwommen en achter een meerkoet aanging (herhaling van vervelende ervaringen wil niemand..:) en ze kwam toen toch ook maar weer terug. ik denk dat we daar zon 20 minuten gezeten hadden toen we weer doorliepen, over het strand. Minou liep een tijdje met een andere hond heen en weer (wat ons natte voeten bezorgde, en zag een bal liggen. liep er op af, was er bijna en dacht toen:nee, die andere hond is leuker, en liet hem liggen!!! Yessss

ik had als beloningen nu ook wat frolyk gebruikt, nou daar kwam ze graag voor hoor!meestal gebruik ik alleen puppybrokjes, en nu soms eens zo'n stukje van zo'n klein staafje, en dat houdt het blijkbaar spannend. alleen op het laatst kwam ze even niet helemaal lekker terug en liep bijna van de parkeerplaats de openbare weg op maar gelukkig kwam ze uit eindelijk toch naar ons toe. (bij de auto dus) en toen stond ze ineens tussen 5 herders in..volgens mij was ze te moe en te verbaasd om te reageren. had ook een brokje nodig om haar de auto in te krijgen...ze had zich blijkbaar even lekker uitgeleefd en wilde nog wel ff doorgaan. maar we zijn er bijna een uur geweest en minou heb ik thuis wat afgedroogd. ze heeft ergens in liggen rollen enecht fris ruikt het niet, maar het zit alleen achter haar oren zegmaar...de rest van haar lekkere vachtje is lekker zacht en nu al weer droog! heb haar even goed geborsteld, 1 keer flink over haar vacht en je hand zit vol met haar, dus volgens mij komt het wintervachtje er weer bijna aan...

Morgen kan ze dus weer hard voor me aan het werk!

Ze heeft trouwens nog niet hard gesnurkt in een les....best jammer eigenlijk..want het klinkt alsof er een grote kerel ligt te slapen....

waar ze wel heel goed in is tijdens de lessen is:zichzelf eens even goed aflikken van onderen.. en soms knort ze daar lekker bij...:) of net na een les eens flink luidruchtig gapen.zeker als ze een beetje baldadig en speels is geeft dat best wel geluid!:)

nouja..ik ga het hierbij laten, jullie zijn wer op de hoogte!!

10 September, 10:57:20: loslopen met een verhaaltje;)

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Toen ik gisterochtend beneden kwam ontplofte er een bommetje in Minou. wat een enthusiasme!het was net een lammetje. springen, gek doen, zo hard moglijk blaffen, gewoon totale gekheid. ik besloot dus maar om haar uit te laten aan de tuinderijen. (daar laat ik haar als ik naar school moet ook uit smorgens, en soms laat ik haar daar los om met een speeltje te gooien. (daar ben ik Minou's kong kwijt geraakt in de heg deze week)

Fluitje en belletje mee dus en aan de flexlijn (zonder gentle leader)op naar de tuinderijen..ja..en daar kreeg ik bijna de schrik van mijn leven toen ik haar losliet. als een pijl uit een boog schoot ze bij me weg de kant van het fietspad op....een man riep nogal hard:heee, hee, heee, hee.. en ging daar mee door tot minou wer bij mij terugkwam. wat bleek: de man had een hond bij zich, een reu om precies te zijn, en dat beste beest is ooit gebeten door een andere reu, (een zwarte), en sinds dien heeft die hond het dus niet op zwarte reuen..en daar Minou pik zwart is schrok die man zich een ongeluk. zijn hond had al lang doord at het hier om een teefje ging dus er was eigenlijk niks aan de hand. ze hebben even kennis gemaakt en daarna ging Minou uit zich zelf het gras op (wat ze aan de lijn dus niet wil) om te poepen. de man merkte op:het lijkt wel als of je haar elke dag poetst...nee hoor, maarja toevallig i ze vande week gewassen. nou zegt dat nog niks want ze glimt gewoon als een gek en ik borstel haar nu meestal maar zo'n 2 keer in de week.

De man liep op een gegeven moment door en Minou heeft nog even een beetje rondgelopen waarna we terug naar huis gingen, want Minu moest nog ten. daar had ze uiteaard zin in!!!

gister middag zouden we naar demeern gaan om haar los te laten, ik en mijn zus. dat liep echter ok al anders en Minou heeft haar ongenoegen DUIDELIJk laten blijken!!!

We waren er namelijk toen bleek dat de hele zooi daar was afgezet ivm een een of ander festival. dat werd dus keren en of naar huis of ergens anders heen. die beslissing heeft Minou genomen, want toen we even laer stil stonden bij een stoplicht begon ze te piepen zovan:nou!!waarom gaan we nou niet??? ze deed echt zielig, maar ik heb het genegeerd.. daar had mijn zus iets meer moeite mee, maar ze hield toch maar op. (klonk wel grappig;)

toen zijn we maar doorgereden tot het vijverbos....daar heeft ze dan zo'n 20 minuten nog losgelopen... vandaag hoop ik iemand zover te krijgen dat we naar een voor Minou vreemde losloop plek gaan waar ze eens ff lekker kan uitrazen. Koppie leegmaken zogezegd. dan kan ze er morgen weer lekker tegenaan. ondertussen (ik zit beneden) is minou op vliegenjacht..van mij mag ze want het stikt hier van de vliegen.!! minou kan haar lol op dus...tijdens haar eten hapte ze ook steeds naar de vliegen die op haar brokken afkwamen. irritante rotbeesten.

maargoed, als minou is losgeweest op een leuk plekje laat ik het zeker weten!!

Groetjes!en knuff van Minou

07 September, 17:11:08: ik vind mezelf heel knap;)

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

zo, de dag zit er weer op..tja wat zal ik eens zeggen over vandaag.:););)

de foto's maken ging best goed, al vraag ik me toch sterk af wat het resultaat is geworden. ik moest (buiten) op de grond gaan zitten en Minou een beetje gek maken. dat lukte niet echt want het moest natuurlijk een geleidehond blijven en dus in tuig!!ja ze gaf me een keer een lekkere lik in mijn gezicht (op dat moment maakte de fotograaf een foto), maar verder kreeg ik haar niet echt voor gekke dingen te porren. daar was ze veel te serieus voor..want werken deed ze prachtig naar school toe en daarna natuurlijk ook.

daarna terug naar school. even in het OLC rondgehangen, toen even wat eten (niet te veel) en op naar de gymles...ik had bijna meer spullen voor Minou bij me dan voor mezelf..bak, fles water, kleedje en kauwstaaf....:) maargoed:we zijn er gekomen..toen we de zaal inliepen waren ze fijn met ballen aan het gooien..minou hield zich gelukkig stil (heeft nie gedaan als of ze een schreeuwbeest was, wel heel driftig om zich heen kijken) een plekje gecreeerd en minou lekker daar aan een paal vastgelegd...ze heeft zich prima vermaakt met haar kauwstaaf.. ze had haar bak water al vrij snel leeg.dus ik dacht na de les:die moet eerst drinken...ik vul een bak water: ze draait haar kop weg en gaat op de grond liggen zovan: donder op met je water!

daarna even heel snel haar uitgelaten (mijn volgende les was al begonnen, maar dat was hardware..dus ach;)

en we waren nog niet eens begonnen toen ik al binnen was dus ik was niet eens te laat.. ik mocht na een kwartier al weg (net als de rest) en dus lekker naar huis...

maarja...nou die titel he..... ja... we hadden gym.... samenwerkingsopdrachten. het begon met, je met 2 matten (met zijn 4en ofzo) door de zaal bewegen. oftewel, 1 mat optillen en voor je neergooien, en dan overstappen en de andere mat optillen.. ik hoefde niet meer te doen dan overlopen vond het een beetje doelloos maargoed..het had met samenwerken te maken.. uit eindelijk moesten we een parkoers doen.. eerst weer matten verplaatsen, dan touwzwaaien naar een andere mat, dan op een hoge kast klimmen en met de trapese stok naar een dikke mat zwaaien. en daar ging het mis.... de docent had me gezegd dat de stok als ik boven op de kast stond boven mijn hoofd zou hangen... maar, ik moest zorgen dat hij bij mijn borst kwam anders raakte ik de grond..dat vond ik al een soort van vreemd en vroeg me af hoe ik de overkant oest bereiken..maar blijkbaar had hij mijn vraag verkeerd begrepen, want de stok zat al op borsthoogte..opspringen en zwaaien dus.. ja..de docent zou LOS zeggen als ik los moest laten.. (das beter dan opvangen.. hij stond god zij dank wel in de buurt, want ik ging dus een klein tikkeltje scheef, en ik moest loslaten op een bepaald punt.. ik liet los, maar doordat ik scheef was gegaan, EN de mat lag scheef belande ik nogal ehm...ongelukkig tussen de mat en de verwarming in. ik werd al gelijk teruggetrokken door de gymdocent anders was ik waarschijnlijk met mijn hoofd op de verwarming geklapt. (is een ijzeren plaat hoor) ik mankeerde dus gelukkig niets...mijn medeleerlingen schrokken zich geloof ik wel te pletter, en de docent kneep hem geloof ik ook wel ff (ik was er een stuk rustiger onder.lol

daarna moesten we nog een keer.. idéfix zou me nu zeggen wanneer ik los moest laten (de gymdocent was niet eens in de buurt) en die had een iets betere timing..ik bleef tot mijn eigen verbazing zo waar staan....:)

ja, best knap van mij..tijdens de eerste gymles haal je gelijk al "gevaarlijke"capriolen uit..:)

ja..en toen kwamen we uit de gymles en hing er een HEEL boeiende pooster...skien..!!! daar ga ik dus eens ff achter aan natuurlijk! Niks is lekkerder dan flink hard van een berg af racen en onderaan op je bek ehm....giegeltje vallen.. het is mij een keer gelukt om vol op mijn gezicht te vallen in de zachte sneeuw..mijn skibroek was uitgescheurd, mijn zonnebril verbogen, maar ik kon niet meer overeind komen van het lachen.. de sneeuw zat overal en het enige wat ik hoorde van beneden was.. alles ok???gaat het wel?? ja ik leef nog hoor!ik zit alleen een tikkeltje onder de sneeuw maar ik had het warm en nu niet mer.. ja, als ik niet mee kan wil ik zoiezo eigenlijk wel op wintersport hoor met een blindenskivereniging, (hangt een beetje van de prijs af natuurlijk) maar skiën, dat is pas vrijheid..ookal zit er een stok of een paar stokken tussen jou en iemand anders, je krijgt er gewoon een soort kick van.. maarja da's mijn mening, anderen vinden langlaufen al sensatie (ik dus niet dan kan je net zo goed gaan hardlopen en dan ben je nog sneller) duzz..daar ga ik eens ff naar informeren! wat ik dan met Minou doe eet ik niet, die gaat in iedergeval niet mee denk ik. We gaan zoiezo al met de bus (zo'n rit doe ik haar niet aan, vind dat zelf altijd al een ramp.lol) en ze heeft daar natuurlijk wel sneeuw, maar als wij skiën kan ze toch ook niks.ze heeft er geen werk voor me te doen, het scheelt me weer 2 kilo bagage en een hoop extra energie (die ik waarschijnlijk op gebruik aan het skien.. tegen die tijd heb ik haar ruim een jaar en ik ga er van uit dat ik haar dan wel 5 dagen bij mijn ouders kan achterlaten.

brr krjig spontaan de skikriebels.lol

naja, ik stop er maar mee voor ik weer weet ik veel hoeveel pagina's heb volgekalkt!

Groetjes, en dikke knuffel van Minou natuurlijk!!

06 September, 19:02:34: De woensdag/schooldag

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, deze lange schooldag zit er ook weer op.nouja:8 uurtjes les..of 7 eigenlijk..

vanmorgen toen ik op het punt stond om naar school te gaan werd ik gebeld door mijn gepensioneerde geleidehond..hij moest autorijden van papa.....kom me dan maar oppikken hoor. minou vond het allemaal prima en bleef netjes rustig zitten in de auto. de auto werd geparkeerd, maar ik wist even niet waar we waren..ik dacht dat we ergens anders waren, Minou was heel zelfverzekerd..ik gaf het commando zoek deur, toen pas had idéfix door dat ik dacht dat we ergens anders waren.lol, we stonden zo'n beetje voor de flats vlak bij school. maar Minou draaide resoluut naar rechts zovan:baas, je moet naar school, deze kant op. ik merkte aan haar manier van doen dat ze wist wat ze deed en serieus bezig was. netjes stopte ze dan ook voor de stoep rand en stak mooi recht over.

bij de ingang staan bij ons poortjes..met een pasje krijg je toegang, maar vanwege de eerstejaars staat er nog 1 open. en ik snap het echt niet,, maar Minou wijgert steeds..het lijkt net als of ze die stang niet ziet. vanmiddag dacht ik dat ze het goed zou gaan doen, maar toen wilde ze me dus onder een dicht hekje door laten lopen. dat begrijp ik echt niet..maargoed: morgen ben ik vroeg op school voor een foto, misschien dat ik er dan even naar kijk.

Ik was er vast van overtuigd dat we het tweede uur (ons eerste uur les) bedrijfsorientatie hadden.... maar eenmaal op plaats van bestemming bedacht ik me dat we les hadden van een andere docent en dus een andere les..en een verdieping hoger!!haha we waren nog ruim optijd hoor overigens!!

Ik moet er nog een beetje aan wennen Minou goed te positioneren.ik zit vaak met twee tassen, ik moet een laptop in en uitpakken, en minu gaat meestal uit tuig tijdens de lessen. afhankelijk van hoe snel de docent begint. en met name als je allemaal strak naast elkaar zit moet ik minou ergens positioneren..en als er 1 goed is in in de weg liggen dan is het Minou wel!!! ik had op een gegeven moment door dat Minou van de grond at..wat bleek, mel was weer eens met brokjes aan het strooien!! vuile vreetzak..gelukkig konden er nog een paar gered worden.:) (heb altijd een beker reservebrokjes in mijn kluis liggen maar het is natuurlijk niet de bedoeling..

ik werd na nog geen kwartier uit de les geplukt door onze "directeur"had Minou net op haar plaats, heb dus de riem even aan idéfix gegeven en heb me tussen mijn spullen vandaan geworsteld. ze was weer blij toen ik nog geen 5 minuten later terugkwam.:)

na de pauze hadden we een tutoruur. Minou was weer heel allert door me ineens te blokken toen ineens de deur voor me dicht ging. (gelukkig ving iemand hem op! ! Toen we weg wilden gaan werd er ineens gezegd:je vergeet je beugel!!huh??oja..die had ik afgedaan!!! naja..daar was ik dan zelf wel achter gekomen (nog geen 5 sec later als ik die vast wilde pakken.:) Ik liet Minou even uit en daarna gingen we snel eten, want er kwam nog een blokuur beheer informatiesystemen aan. achteraf hadden we tijd over, maargoed.

Het was opzich een boeiende les..Minou dacht daar anders over en had duidelijk genoeg geslapen..toen ze een paar keer achter haar oor krabde hielp ik haar een handje (ze lag binnen hand bereik lol, en zodra ik achter haar oor krabde liet ze zich met een plof op haar rug vallen zovan: aai, aai, ik wil aaaandacht!!! en ja...daar ging ik niet op in, want dan wordt ze vaak echt speels en gaat een beetje liggen grommen en naarr je handen happen. mijn handen bungelden naast mijn stoel en Minou begon met haar poot langs mijn hand te duwen zovan:ik lig op mijn rug, geef me nou aandacht!!! volgens mij zag het er heel stom uit...voorin de klas ligt een hond in het gangpad op zijn rug je aan te kijken zovan:ik wil aandacht..kom dan??? na de les werd ze ook echt een beetje balddig..gelukkig zat de dag erop!! ze wilde daarvoor trouwens niet begrijpen dat we niet naar het stagelokaal gingen... eerst wierp ze al een blik naar de personeelskamer zovan:daar ben ik eerder geweest en daar was toen bambi, en toen kwam er echt veel beugelspanning en bleef ze bij de deur van het lokaal staan zovan:hier moeten we zijn!!! hoelang het nog duurt voor dat er is uit gesleten, ik ben benieuwd!

Morgen om kwart over 9 wordt ik opgehaald vanaf school, om op de columbus laan een foto te maken. eens kijkenof minou haar geleidewerkkunsten goed wil vertonen op vreemd terrein... daarna heb ik om 12 uur gym..mag ze lekker op haar kleedje in het magazijn met een kauwstaaf en een bak water. dat is een goed moment want als ze thuis een kauwstaaf krijgt moet er iemand bij zijn anders gaat ze op het tapijt liggen en trekt ze er hele plukken mee uit met het kauwen.:) en dan heeft ze ook geen tijd hoop ik...om naar ballen te zoeken of om naar eventueel wilde spelletjes te kijken... ze krijgt geen vol zicht op de zaal, als ze dan die ballen ziet is ze in staat om los te breken, of het gene waar ze aan vast is mee te trekken. de vorige keer was dat een zware metalen paal die met veel geweld wel om te trekken is....ik wil die knal niet horen!!!:)

Ik loop nu met mino trouwens nu ook meestal de trappen op en af aan de beugel..Minou vindt trappen niet zo geweldig, vanmiddag kwamen we op de eerste verdieping aan en wilde ze de liftdeur aangeven!!!!!! liftsleutel is onderweg, ik liep vandaag totaal klem tussen de leerlingen en ik veroorzaakte hele opstoppingen omdat Minou dus heel langzaam is op trappen. logisch, want ze zijn glad en smal..en nu is er ook op 1 stuk een leuning afgebroken ofzo (hij is gewoon weg), extra uitkijken dus voor de steun die er nog hangt..:)

maargoed.mino heeft het weer goed gedaan..na thuiskomst heeft ze een tijdje lekker in de tuin gelopen.. een oom van me was er en toen die wegging en ik ook in de tuin liep begon minou weer fijn over te geven. toen we het resltaat dan gingen bekijken bleek het grond te zijn??? ja, het kippenhok is afgebroken en mijn vader heeft daar geloof ik de grond al omgespit, maarja...dat ruikt natuurlijk heerlijk die kippenstront...daar moet aan geproefd worden. dat heeft ze er dus verspreid over de hele tuin uitgegooid. naja..beter eruit als erin:)

zometeen ga ik nog wel effe een stuk lopen en eens flink met de kong gooien.. dan is ze er morgen weer lekker met haar koppie bij om weer goed werk te leveren.

nou, meer heb ik niet te vertellen geloof ik!!

Allemaal weer de groentjes en tot de volgende keer.

05 September, 20:00:28: Minou is weer mijn zwarte spetter

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ik vond dat het vanmiddag tijd werd voor de nodige beweging voor Minou..ik had zin om te gaan lopen....maarja...moet je wel iemand zien te porren die meewil. mijn pa zei gelijk:NEE. het kippenhok moet worden afgevoerd (er komt een nieuwe garage o.a. op de plek van het oude kippenhok. mijn zus ging na even nadenken dan toch mee naar het vijverbos.. minou kwam netjes terug, poedelde even in een slootje, en deed dat even later nog eens en kwam terug met een dikke tak..en een minder lekker geurtje.....ooeps...die sloot stonk!!! Was dat nou ff jammer..of:kwam dat nou effe goed uit!ik had het plan al om minou voor de herfst begint te wassen..lekker opfrissertje... nou, dat moest dan vanavond maar gebeuren..dan was de boiler warm (duurt zo'n anderhalf uur) en had ik 10 liter heet water beschikbaar in de bijkeuken.. mijn moeder dacht er bij thuiskomst heel andes over: doe het nu maar! ik zorg wel voor water...met een flinke plantengieter en een extra emmer vol water , champo, klaarliggende handdoek en een niet meewerkende hond kon ik beginnen. minou had ik vast gelegd aan de boom in de tuin (anders kom ik handen te kort en ze is in staat naar binnen te vluchten als ze het water niet lekker vindt:)(dat wilde ik mijn moeder ECHT niet aan doen!!! ja..mijn moeder maakte haar nat voor me..dat was wel even handig..ze was net nat genoeg om de eerste wasbeurt te laten gebeuren....schuim kwam er nog niet echt en ik ontdekte flink wat zand op haar buik..gadverdamme..mijn handen zaten voller met zand en haar dan dat ik champo kon smeren!! bij de eerste afspoeling (die ik zelf deed) nam ik dus uitgebreid de tijd voor haar buik en zo heb ik het meeste zand weggespoeld..bij de tweede inzeep beurt (het moet 2 keer en ik bedenk me nu dat ik het 5 minuten had moeten laten intrekken.... (daar kom ik bijna aan hoor:) de tweede insmeerbeurt gaf iets meer schuim als resultaat, en Minou vond het lekker om mijn kleren eens flink met schuim te bespatten. (mijn vader had de grootste lol) mijn gieter was inmiddels leeg en mijn vader gooide de emmer leeg in de gieter (daar zit een soort sproeikop op. dit water was net een aantal graadjes warmer en Minou vond dit al iets beter... vond op het laatst nog een flinke schuimkop op haar borst, maar die kreeg ik niet goed uitgespoeld..dat heb ik met handjes water weggekregen. haar staart had ik de vorige keer ook niet goed gedaan, nu wel. na een laatste controle liet ik haar een paar keer flink schudden, maar na de derde keer in haar nek blazen zag ze het als spel en sprong tegen me op!!!! met haar hondenhanddoek heb ik het ergste water er toen afgedroogd (na haar staart te hebben uitgeknepen.:) nog een keertje flink je baas nat schudden en toen kwam ik op het idee eens flink de rubber borstel te gebruiken. gadverdamme! alles wat ik aanraakte begon zo langzamerhand uit hondenhaar te bestaan..hele plukken nat haar kon ik uit die borstel trekken...mensen dat beest zou kaal worden! gelukkig was dat niet zo.smile !

Nog even flink rossen met de handdoek, daarna moest ik eten..minou was al bijna een droog labradortje.. na het eten heb ik haar eerst eten gegeven (ze was om half 5 nog uitgeweest dus dat doe ik rond 10 uur weer) en daarna nog eens flink geborsteld...ik mocht opnieuw de container bezoeken om wat haar te dumpen...daarna nog even met de kam erdoor om NOG meer haar af te voeren! voor het eten heb ik haar halsband en gentle leader even in de biotex gezet en die na het eten uitgespeoeld en opgehangen..hopelijk droogt het een beetje..minou loopt nu helemaal "kaal"rond. morgen krijgt ze haar tekenband wel weer terug...kunnen die haren waar die tekenband altijd zit ook eens even zuurstof proeven;)

ze ruikt weer lekker en haar glans is weer als een spiksplinternieuwe, gezonde labrador!!alle dode haren zijn er weer lekker uit!!

groetjes! morgen naar school1!

04 September, 19:40:08: markt en eerste echte schooldag

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

zo, dan eerst eens over zaterdag vertellen: er was markt bij ons..jaarmarkt om precies te zijn. we gingen vrij vroeg zodat er nog niet te veel volkzou zijn.. dat was een foute inschatting want het was af en toe aardig wringen. ik kan er weinig boeiends over vertellen. Mnou deed haar best, in het begin aan de beugel, later volgend (het werd echt druk:) nog even naar de kraam waar mijn lerares van vroeger achter stond. zij heeft mij 8 jaar lang begeleid op de basisschool. braille leren, zorgen dat ik beeld kreeg van de meest uit eenlopende dingen., individueel spelletjes doen, knutselen, timmeren, vanalles heb ik met haar gedaan als klein kleutertje.later kwam daar rekenen bij, buiten mijn ambulant begeleider deed zij de nodige uurtjes erbij met mij samen..op het laatst vond ik dat niet meer leuk maar goed het was voor een goed doel zal ik maar zeggen;)

ze vond Minou natuurlijk een heeel mooie hond (is het ook hihi)

na zo'n anderhalf ur waren we weer thuis. een nieuwe trui rijker...

Vandaag moest het dan weer gebeuren:naar school. weer eens wat anders dan de hele dag op je kont zitten niksen...pff dat heb ik geweten..

na de eerste 2 uur software enginering zou ik bijna spijt krijgen van de zin in school;) nee, viel mee, maar daar is het voor mij echt hulp vragen aan medeleerlingen, en als je de docent zelf moet hebben moet je dat doen met aanwijzingen van je medeleerlingen want hij is overal en nergens... dan is het:hij staat nu bijna achter je...... heb niet eens de tijd om mijn hand op te steken en hij is al weer weg.lol uit eindelijk kreeg ik hem toch te pakken.;) en deed ie zijn best voor me..:)

Minou vond het allemaal prima...vindt het liggen tussen al die kabels toch iets minder.misschien dat ik voor een blokuur toch haar kleedje meeneem en haar daarop laat liggen..iets meer "plaats"besef. ik had haar beugel afgedaan en het tuig laten zitten. na de pauze direct een tutoruur..ja..dat werd eigenlijk best komisch..in de pauze vingen we op dat er om 11 uur brandoefening was.. ok.....weten we dat ook weer..had minou's beugel dus niet afgedaan.lol en inderdaad ging om 11 uur het brand alarm....heeel rustig spullen pakken (laptop laten staan Minou gaf weinig om de herrie..wilde wel wat sneller voorbij de geluidsbronnen maar verder deed ze niet moeilijk...alleen bleek toen dat bijna niemand wist van de oefening...voordat we de gang uitwaren werden we al weer teruggestuurd..het alarm werd maar gauw uitgezet! leuke onderbreking van de les dus.:)

daarna etpauze......(had alleen nog geen trek om kwart over 11;) minou uitgelaten en nog even laten drinken, en om 12 uur was het weer tijd voor de volgende les..ois...iets met computers.:) ben de afkorting ff vergeten...het wordt zoiets als:databases volstouwen met gegevens en vanalles daaromheen.. daarna engels in het zelfde lokaal...we hadden ruzie met de luxaflex en ik kwam op het idee dat als je hem nou helemaal omhoog trekt hij dan ook wel weer naar beneden komt...dat ging dus niet door...uit eindelijk hebben we hem weer omlaag gekregen.. (zat vol in de zon) zo'n beetje aan het eind van de les was iedereen het luisteren zat en bestond er wat rumoer..vlak voordat we weg mochten vonden 2 medeleerlingen het leuk om me onverwacht in mijn zij te prikken. zodra ik auw riep klonk het twee keer:WOFFF onder mijn tafel vandaan....het hielp wel, want de herrie in de klas nam voor ongeveer de helft af!:)

daarna nog even een mentor uurtje (mentorkwartiertje) en was het al weer tijd om naar huis te gaan... maar goed ook want Minou's aandacht was ver te zoeken. had het tuig tijdens de 2 uur in het zelfde lokaal wel afgedaan maar volgens mij heeft ze daar nauwelijks geslapen. het duurde ook even voordat ik haar weer op haar werk had gefocust. om 3 uur was ik thuis.. morgen heb ik geen les.. lekker hoor! woensdag heb ik weer les tot ik geloof kwart over 2 geloof ik zo uit mijn hoofd donderdag heb ik 4 uur les waarvan 2 uur hardware.:)(en de rest gym....kom ik daarvoor naar school?) ja hoor, want mijn conditie is best wel ver te zoeken:) (he idéfix)

minou moet duidelijk wel weer een beetje wennen aan het naar school gaan en het stil liggen. normaal laat ik haar smorgens uit en dan om 1 uur, nu om tien voor twaalf en blijkbaar stond ze op hoogdringend! heeft ze normaal echt niet...beetje spanning dus!ze dronk ook steeds flink veel als ik haar water aanbood... ach...woensdag is dat ook weer over..morgen even kijken of ze goed uit kan razen (zometeen ga ik nog even haar lekker gek maken en een lekker relaxed rondje lopen en dat is het voor vandaag.

haar aandacht op haar werk was niet alles vandaag. ze vind het vervelend als er iemand naast haar loopt (vanwege het overzicht) en drukt ze mij helemaal naar rechts om die persoon aan de kant te duwen... datwekt bij mij frustratie op (ik probeer dat tegen te gaan) en dat heeft ze door en gaat nog tegendraadser doen...het beste is dus gewoon zorgen dat er niemand naast me loopt..... maarja..wel ongezelig.:)

nou, dit was hem weer voor vandaag!!

De groetjes!!! en dikke poot van gekke Minou

02 September, 20:06:45: Blinden voetbal (LOL LOL)

Gepost in: Updates
Door: melanie

'Blindenvoetbal' (door Vincent Bijlo)

"Voetballen in het donker, geen enkel probleem. Ik meld me bij deze als spits voor Oranje voor komende woensdag. Ik heb jaren gespeeld in een team dat niet één Blind had, maar wel elf. Ik was centrumspits, soms, dan weer ausputzer, of ik kwam gevaarlijk op over de flanken, ja over allebei tegelijk. Niemand zag het, ik kon alles doen. Soms speelden we in een ruit, dan weer schoten we er een in. De keeper moest de hele wedstrijd lang roepen: "Hier sta ik! Hier, in het doehoel!". Blindenvoetbal speel je met een bal met bellen, zodat je hem kan horen aankomen. Ik zal hem woensdag meenemen naar Eindhoven. Als de bal rolt gaat het goed, maar als hij stilligt duurt het soms uren voor de wedstrijd wordt hervat. Je moet de bal wel zoveel mogelijk over de grond spelen. Als je probeert te koppen weet je nooit precies waar de bal terechtkomt. Ik heb eens een beslissende treffer tegen Blind-Rusland met mijn neus gescoord. Gele of rode kaarten bestaan niet, die ziet toch niemand. Hands, daar doen we niet aan, om dezelfde reden. Er is geen buitenspel. Scheids- en grensrechters, nergens voor nodig. Er is alleen een vierde official, die bijhoudt hoeveel blessuretijd er bij de wedstrijd moet worden getrokken. Blindenvoetbal kent veel blessureleed. Ooit, in 1995, toen we tegen het Servische Blindjnosttsjt-team moesten spelen, zijn we de wedstrijd geeïndigd met nog maar drie man. De rest was omgekomen. De keeper, tenslotte, dient de gescoorde doelpunten zelf te melden. De meeste blindenvoetbalwedstrijden eindigen in: 0 - 0."

(Bron: AD 2-9-06)