Archief

Je bekijkt het archief van July 2006

30 July, 19:08:39: toptempo en top gewicht!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

ja, ik was nog wat vergeten...:)

Toen Frans er was, heeft hij Minou even gewogen in zijn auto..mijn moeder dacht (en ik eigenlijk ook), dat ze nu te mager was. Frans vond dit niet, en die zei dat ze er nu echt helemaal perfect uitzag. ja..haar gewicht loog er daarom ook niet om: 27,2 kilo!!!perfect!! haar streefgewicht was (volgens het kngf) 28 kilo..nou...zo is ze eigenlijk nog mooier..moet je nagaan. ze heeft 30 kilo gewogen....

En ja.. vanmiddag /vanavond regende het even behoorlijk..de temperatuur is hier flink gedaald al is het extreem friss er eigenlijk al weer af. alles geeft nog warmte af... maar, ik ben net gelijk na het eten (minou had nog niet gegeten), even een rondje gaan lopen en om haar gelijk uit te laten. het was echt lekker.. Minou werkte lekker, en, in haar ECHTE werktempo. ja, ik was bezweet toen ik thuis kwam, had wat steken in mijn zij en was weer eens buiten adem..oftewel: dit weer is goed voor me.:) de dagen hiervoor als Minou echt in tempo wilde lopen had ik het idee dat ze aan het trekken was, maar dat was meer omdat ik zelf niet sneller wilde..het was zooo heet.:) en nu was het heerlijk..ik moest er weer effe inkomen maar weet nu weer waarom ik zo'n lekker snel hondje wilde. ik voelde me als een kaars naast haar lopen. ons tempo was precies gelijk waardoor ik de beugel vast had zegmaar op de vouw van mijn broek (zoals het hoort dus, maar meestal liep Minou toch iets meer naar voren. en we gingen zo hard...heerlijK! Minou ging af en toe onverklaarbaar ineens stilstaan of vertragen, maar dat was alleen in het begin. 9er lagen ook wel wat plassen, dus misschien dat ze daarvoor inhield enzo. maar, met name de laatste 3 kwart van het rondje was aan een stuk door stevig doorwandelen.geen gesnuffel, geen getrek een andere richting in, al gaf ze wel heeel duidelijk het paatje tussendoor aan (die gebruiken we weleens voor de route naar de sportvelden waar Minou weleens losloopt, maar toen ze eenmaal daarvoorbij was ging ze weer als een speer.. op een gegeven moment week ik (precies in een bocht naar links) iets te ver uit naar rechts...met een stevige ruk naar links zette Minou me weer op het spoor..geweldig! ze gaf ook nog heel mooi de brievenbus aan (waar ik niet om gevraagd had, maar dat levert soms weleens wat lekkers op he:), maar bij die hoeven we niet: vooraan ging ze door.nog even omkijken zovan: ooh.....krijg ik niks? waarna ze weer lekker doorging. heb er niet op gelet hoelang we weg zijn geweest, maar het was lekker..minou heeft daarna even lekker gegeten en toen heeft ze haar nieuwe reflecterende jasje even gepast. Minou vindt het prima, je trekt het net zo aan als dat ze haar tuig aan krijgt. ze liet het jasje gewillig vastmaken en toen ik zei: ga maar eens lekker sjowen, ging ze iedereen even langs. hij is een tikkeltje aan de wijde kant, zal van de winter wel eens kijken of ze hem aankan met het tuig eroverheen. dat jasje weegt niks, het hangt een beetje af van de plaats waar er een soort klitteband zit op haar rug waar een zaklamp hoort te zitten. (die er overigens niet eens bij zat, stond wel in de folder.:)

Nou, tot zover weer even onze belevenissen..lang leve het koelere weer..het wordt de komende week ook niet zo heet als ik de weersberichten moet geloven, nou, ik vind het prima.

kunnen we weer lekker slapen zonder uit bed te drijven, kan minou weer lekker dol zijn zonder na 5 minuten hijgend neer te storten.:)

nou, allemaal de groetjes, en tot de volgende keer!

30 July, 14:28:51: Nazorg bezoek

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Hier dan het lang beloofde logje.

Donderdag ging rond kwart voor 12 de telefoon: Frans van het kngf.. of hij misschien niet om kwart over 12 kon komen? prima, dan zouden we alleen maar meer tijd hebben. ik at snel even wat (we zaten midden in het ruimen van mijn kamer.:) en ze waren er zo ongeveer wel rond kwart over 12.

We vertrokken rond 12:50 richting de bushalte waar we met de bus naar utrecht centraal zouden gaan. Minou werkte netjes voor me en in de bus ging ze netjes liggen (zoals het hoort.lol

Ja...het was een warme en intensieve middag. we gingen vanaf de stadsbussen (daar was onze bus gestopt (daar hoort hij niet te stoppen maar gebeurt zeer regelmatig) naar de loketten naar spoor 12 en naar 5 en dan naar de streekbussen (voor de terugreis. als ik met de trein reis vertrek ik meestal van spoor 12 en kom ik aan op spoor 5.van daar.. de loketten hebben we als orientatiepunt gebombardeerd, ook vanwege het feit dat het een goede ontmoetingsplaats is.

we namen even pauze om wat te drinken (daar had Minou ook wel behoefte aan want ze ging met de minuut langzamer lopen. daarna deden we het nog 1 keer (we hadden het al een paar keer gedaan) en we gingen naar de bus. (na 5 minuten kwam die) Ja..ik had net verteld dat Minou pas in de bus eens een appelklokhuis te pakken had gehad wat ik eerst niet in de gaten had. we stapten in de bus, gingen op de klapstoeltjes liggen en..minou zag een appel liggen!!! Frans zag het dus ze kreeg hem niet te pakken..merkte al aan haar manier van doen dat ze iets interessants had ontdekt. moe maar voldan kwamen we weer thuis. Routes oefenen blijft (vind ik) nooit zo'n leuk werkje..je loopt een route zo'n tig keer, en de eerste keer dat ik dat doe (en het is daar vrij ingewikkeld) zijn het toch alleen maar stukjes..het plaatje moet nog komen.

Vergeleken met de vorige keer was er veel verbetering te zien. het stoppen als er fietsers passeren werkt goed, Minou (en ik daardoor ook) zijn daardoor zelfverzekerder en alles loopt nu een stuk vlotter bij die lastige bocht e.d. Frans had niet alle papieren bij zich voor het halfjaar bezoek, hij komt nog 1 keer terug en dan maken we alles in orde. (dit wordt dan na de vakantie) Hij vond het leuk om te horen dat minou niet zo best naar mijn zus meer luistert..ik vind het ook leuk (mijn zus niet!!!)

Donderdag avond was hier een vriendin tot gisteravond, vandar dat deze log zo laat is.Minou heeft zich vrijdag nog even vermmaakt in het water (al zwemt ze alleen als ik of iemand anders van ons ook het water ingaan) maar ze was weer lekker afgekoeld. net is ze ook nog weer even wezen rennen, maar het begon zo donker te worden dat we maar zijn teruggegaan. eenmaal thuis dreigde de zon door te breken, oftewel: het wer is hier niet echt berekenbaar op het moment, mijn moeder zit nu buiten.

Ja...over een week zitten minou en ik samen in Duitsland.lekker hoor..deze week flink wat voorbereidingen treffen, voer afmeten en in zakjes doen (in totaal ruim 2 en een halve kilo.......... en zorgen dat ik niks vergeet..minou's handdoeken ff laten wassen door m'n moeder (is niet echt nodig maar dan is alles weer schoon als ik het mee moet nemen. heb minou vandaag even uitgebreid geborsteld. ik borstel haar nu meestal zo'n 2 tot 3 keer in de week, maar ze laat heel veel haar vallen. vandaag dus de schredder er maar even bijgepakt en de haar uitval zeer tijdelijk even een handje geholpen. heb een paar flinke handen vol in de container gegooid:)

nou, verder is er eigenlijks niet zo heel veel noemenswaardigs te vertellen.oja toch nog 1 dingetje: Minou heeft van de week een goede slechte daad gedaan.....ze heeft een vogel doodgebeten... nee, wees maar niet bang we waren haar niet kwijt, maar ze zag een vogel tussen de struiken.het beest had iets aan zijn vleugel(s) ofzo en kon niet meer vliegen. (hij bewoog duidelijk nog) maar toen minou hem oppakte en hem bijna voor mijn voeten legde was hij duidelijk niet meer in leven..minou heeft hm dus uit zijn leiden verlost..ze mocht er van mij niet aankomen want je wee nooit wat voor bacterien het beest bij zich heeft.maar toen ze de vogel eenmaal had losgelaten liep ze ok zo weer mee.

nou, nu heb ik jullie echt alles verteld wat ik wilde vertellen geloof ik, dus ik laat het hier bij!

allemaal de groetjes!!!

27 July, 11:14:42: vanmiddag nazorg

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Vanmiddag komt frans van het KNGF weer langs. we gaan dan naar een station, ik denk Utrecht, ligt aan hoeveel tijd er is. Woerden is niet bepaald druk ofzo, dus daar valt niet veel te beleven. ook gaan we vanmiddag de puntenlijst invullen, die voor het halfjaarbezoek ingevuld had moeten worden.maar toen ging het lopen zo dramatisch dat hij eigenlijk geen goed beeld kon geven hoe het ging. vandaag een nieuwe kans dus. ben benieuwd, hopen dat Minou zich ff van haar beste kant gaat laten zien, dat zou wel ff lekker zijn.

hier op mijn kamer gat het trouwens flink veranderen (om maar ff van de hak op de tak te springen;), de mega kast waar mijn bureau in zit, of eigenlijk, waar zo'n beetje alles inzit, laptop, scanner, sterio, harde schijf, en heeeeeel veel papier zooi, gaat eruit...ja...via het balkon...of hij er "heel"uit gaat dat is nog ff de vraag. hij is ruim 2 meter hoog schat ik en anderhalve meter breed ofzo, maar hij is voor mij niet praktisch mer. nu heb ik er een ladenkastje bij (die nu al vol ligt met spullen (moet nog uitgezocht worden dus ik hoop dat ik nou eens ruimte over houd;) en dan komt er een flink bureau waar ik hopelijk heel veel op kwijt kan, misschien nog een plank erboven voor de randaparaten enzo, dan hoop ik weer ff vooruit te kunnen. mijn hele kamer wordt dus verbouwd, mijn bed wordt verplaatst, mijn keyboard wordt verplaatst, mijn werkplek wordt dus verplaatst (ik werk alleen niet;) eigenljik blijft er maar 1 hangkastje op zijn plek staan en mijn kleerkast.. ben nu dus eens echt aan het opruimen, en jah.....ik heb zo een vuilniszak aan rotzooi uit die kast gevist (nog niet gesproken over het oud papier want met 3 armen vol hebben we alles nog niet beneden (heb net nog een stapel boeken onder mijn bed gevonden;) ja, dat ruimt dus lekker op!! ik hoor dat het hier nu gaat regenen, dus ik moet het hierbij laten want er hangen nog spullen buiten te drogen!!!

De groetjes en duim voor me vanmiddag!!!

25 July, 13:18:12: Naar de supermarkt

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

gisteravond zat ik al te broeden: zou ik vandaag naar de super gaan?? vanmorgen hakte ik de knoop door:het antwoord werd ja..eventjes ECHT werken voor minou kon geen kwaad, al was het toch wel errrug warm:) hoe ze gisteravond werkte was zeer irritant...gewoon geen tempo. vandaag ging het beter, al zakte af en toe haar tempo in, maar dat kwam volgens mij meer door de hitte. ze deed het netjes, maar was vlak bij de supermarkt wel erg gehaast....minou houdt dus blijkbaar van die leuke vakkenvullers;) ik werd geholpen door dezelfde jongen als de vorige keer, en Minou VOLGDE, met nadruk op volgde, heel netjes, totdat ik merkte dat ze iets interessants had ontdekt..ze keek opzij, scherp naar rechts. de jongen zag het en zei: ja, we komen langs de dierenspullen!!hahaha

we liepen hetzelfde pad terug, en opnieuw ging minou's kop heftig opzij zovan:hmmmm....lekker baas......!!! ik rekende af, en minou bracht me weer keurig buiten..daar stonden alleen een paar dames die het hele pad gebarikadeerd hadden met fietsen, minou zocht een omweg, jaja:) ze draide om: voor het eerst:), en zocht een omweg waarna ze mooi de stoep weer aangaf en we naar huis konden..gelukkig want mijn rug droop van het zweet! vanmiddag weer lekker rustig aan, veel te heet.vanavond misschien ff lekker rennen (minou dan, ik niet;)

nou, dat was hem weer.ik ga even wat verkoeling zoeken want dit bevalt me niet.

doeidoi!!

25 July, 00:28:08: late-avond-gedachten

Gepost in: Updates
Door: melanie

Ff voor ik echt ga slapen

van mij mag het wel ophouden met heel warm zijn. wakker worden en bezweet zijn is niet lekker, en gaan slapen en bezweet zijn ook niet!:) Minou vindt het ook niks..ze wil zo graag spelen, maar ik houd haar in. om te apporteren loopt ze bijna constant in de zon. je kan een ei bakken op haar rug als ik dat even toelaat. ze vermeidt de zon zelf opzich ook, ze gaat in de bijkeuken stil op de vloer liggen, ik ben de enige voor wie minou opstaat, hihi!

gisteren heeft ze even gezwommen, vandaag heb ik haar maar niet laten rennen. ik vond het zelf ook te warm, om kwart over 10 nog wel een half uurtje gaan lopen (in tuig), maar Minou had meer zin in stilstaan en rond kijken.heel irritant en dan moet je geduldig blijven en elke nieuwe poging niet in eens TE hard corrigeren. lastig, want je moet eerst weten dat de hond fout zit..ja.. een half jaar/jaar heb je echt wel nodig om aan elkaar te wennen. al hebben wij eigenlijk niet echt een "eerlijke"start gehad, ik heb zoveel niet gehad!hoop dit snel bij te kunnen trekken want het zou wel handig zijn he>:)

Vanmiddag is ze nog een alleen geweest, ik en mijn moeder zijn naar woerden geweest om een kastje uit te zoeken.mijn kamer krijgt een iets ander interrieur.:) nou, ik ben blij dat ik haar niet heb meegenomen, ruim 2 uur struinen in winkels.pffff zonder airco!!!nee, dan kan ze beter thuis liggen. het kastje is gekocht, het is precies de maat die we eigenlijk zochten, en: de goedkoopste!!(afgeprijsd:) nu nog een flinke plaat hout, wat mijn bureau ehh...tafel??moet gaan worden. de kast waar ik nu in werk gaat eruit. vraag me af hoe....over het balkon en hem dan laten stuiteren.lol nu kan hij er niet uit. door de warmte wordt de dakbedekking (het balkon) heel zacht. al zou je nu die kast erop zetten heb je geheid een lek in het dak. maarja, dan moet eerst die kast in elkaar!dan kan ik mijn papieren, de zooi die nu in deze kast gestout is, vast inruimen. ben benieuwd hoe het wordt..dan ook misschien nog een nieuwe bureaustoel, deze heeft geen zijleuningen, een niet verstelbare rugleuning die doorbuigt maar verder is hij nog goed hoor;) dankzij die stoel is hier wel mijn vloerbedekking aardig gesleten in 3 jaar tijd.maar de stukken plastic die ze er voor verkopen (kwamen we vandaag achter) kosten 40 euro....oeps. beessie krijgt ook een ander plaatsje, we weten nog niet waar precies maar dat komt wel. dan gaat het allemaal wat practischer worden, hoop ik..iets "geordener"al vraag ik me af hoelang dat gaat duren.;) nouja, ik geloof dat ik naar bed moet gaan om niet achter de pc in slaap te vallen, en morgen wil ik me niet verslapen;)

nou de groetjes allemaal en een big hug van Minou!

21 July, 12:58:57: Nog iets meer dan 2 weken!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi hoi,

mijn moeder attendeerde me er vanmorgen op:morgen over 2 weken vertrek ik naar duitsland. Ik dacht 3 maar nu ik er over nadenk was dat vorige week a haha.

Zo.ff een weekje helemaal weg! lekker met Minou, samen alles doen, geen afleiding van bekenden die ze nog heel vaak terugziet, alleen bram.lol,maar zo vaak zie ik die nou ook weer niet. Ja, ik zie het helemaal zitten.alweet ik nog niet hoe alles gaat lopen. krijgt Minou daar wel genoeg loslooptijd? en als dat niet zo is, blijft ze dan bij de les? ik probeer toch in iedergeval de eerste dag haar even los te laten met iemand. 7 uur stil in een trein liggen is veel. dat vind ik zelf ook haha. en ik moet haar rustig houden want er is geen uitlaatstop onderweg. Ga deze week maar vast een lijstje maken wat ik niet mag vergeten. en ik moet voor elke maaltijd alvast een zakje maken. ruim 2 kilo aan voer!!pfuuuuh!!! maarja.met een sleurkoffer voel je daar niet zoveel van (hoop ik) als het past tenminste want wil graag zelf ook schone kleren enzo.:) We gaan het wel beleven. donderdag komt frans van het kngf voor stationstraining. hoop hier weer veel van te mogen leren, want het is nu eenmaal leuk om te ontdekken hoe vrij je kunt rondlopen, zonder zo'n bezweette arm of zo'n irritante k*t stok die overal klem zit haha. Minou is in iedergeval goed in mensen volgen. moet dan zelf wel goed opletten dat ze zich op haar werk blijft concentreren, en geen gevaarlijke dingen gaat doen haha, maargod.dat zal ook wel wennen en naar mate je het vaker doet zal het ook wel beter gaan denk ik. Ja, en dan 's nachts lekker bij me op de kamer. dat heb ik gemist in amstelveen dus ga ik dat nu ook eens meemaken.heerljik lijkt me dat.al hoewel ik voor mijn kamergenoot hoop dat we stapelbedden hebben anders wordt zij ook wakker gelikt smorgens vrees ik.:) ja, ben echt heel benieuwd hoe het gaat, in een voor ons allebei totaal onbekende omgeving. hoop dat het werken daar zo goed gaat dat ik de groep zelf kan volgen. Heerlijk.geen vreemde begeleiders meer waarvan je niet weet hoe goed ze zijn in het vertellen dat er een stoep of stairs....zijn. zo ben ik een keer tijdens een vakantie een trap OP gevallen...er werd me wel gezegd dat er een trap was, en ik dacht te merken dat het een trap omlaag was...dat valt dan knap tegen als ie omhoog blijkt te gaan haha! ja..die stationstraining mag me veel leren en veel vertrouwen geven, want voor los op een trap aflopen met minou voel ik nog steeds niet zoveel. (behalve als ik op de stap af weet wanneer die begint en ik dus zeker weet of minou het wel goed doet. hoop dat ik dat stukje vertrouwen volgende week ook mag krijgen en ik weer even bevestigd krijg dat Minou haar vak goed verstaat. maakt het ook een stuk ontspannender als je weet dat je niet van een trap af dondert ofzo.:) Ja, het was misschien toch goed als ik dit aan het begin al had gedaan. Een extra opstapje zullen we maar zeggen. Toen ik minou net had liet ik haar nooit werken in vreemde omgeving. zonder gentle leader liep ze dan haar eigen weg. en dat was dan meestal totaal de verkeerde. nu met die gentle leader, durf ik opzich wel. (niet alleen, want als ik de weg niet weet en Minou ook niet doe ik het liever nog maar niet. Ja, zo langzamerhand komen er steeds meer dingen op z'n pootjes terecht en worden we steeds vrijer samen. moet je nagaan. ruim een jaar geleden ging ik met de taxi naar school. mijn stok stond weg te roesten in de hoek, die had ik nooit bij me, ik wist de weg en iedereen was blind (of slechtziend dus ze waren het gewend dat je geramd werd door een blinde.:) tjah..na de zomervakantie was het zorgen dat je je stok niet vergeet! Sinds dien zou ik ook liever niet meer zonder iets of iemand ergens rondlopen. toen ik minou net had en aan de riem een keer uitliet benik met volle vaart tegen een lantaarnpaal geknald.ja.das niet echt grappig.lijkt me ook wel een raar gezicht: iemand ziet je lopen (niet als blinde herkenbaar) en die loopt half met zijn ogen dicht, recht op een paal af.haha.zie het al voor me..zou het zelf ook raar vinden overigens. in principe heb ik nu altijd mijn herkenningsstok bij me. behalve net, toen ik voor mijn moeder even naar de bakker moest en i mijn rechterhand een tas vast zou moeten houden. het is een kort stuk waar ik die stok niet echt mis, dus dan laat ik hem lekker thuis hangen hoor:) nee, nooit meer zonder geleidehond wat mij betreft. dat gestuntel met mijn stok wil ik niet meer. ookal voelde ik me al een stuk vrijer toen ik na de vakantie zelfstandig naar school kon komen. praat niet over de weken daarvoor toen ik aan het oefenen was want dat waren de vervelendste vakantieweken ooit. Wist niet dat het leren van een route zo energieslopend was, nu kan ik hem dromen. en nu ga ik het tweede jaar al weer in. Heel soms is een taxi best lekker. ja..ook naar school. als je veel spullen bij je hebt ofzo. maar een taxi zoals ik die op bartimeus gehad heb hoef ik niet meer. al was het het laatste jaar ook al weer beter doordat ik een zeer flexiebele chaufeur had die me soms ook een uur eerder op kon halen. (mocht alleen niet van school maar kom, als je niks te doen hebt ga je toch gewoon naar huis? nu kan ik gaan en staan waar en wanneer ik wil.. (en spijbelen?? nee dat doe ik maar niet..ik val te veel op als ik er niet ben.:) Ik zit er eigenlijk half over te denken om een hondencursus te gaan doen ofzo. Gehoorzame huishond ofzo. Gewoon voor de fun. minou snapt In je mand natuurlijk wel, maar je leert er ook andere dingen als: over iets heen springen. Uiteraard zal ik, als ik dat echt wil gaan doen eerst contact hbben met het kngf, zodat ik zeker weet dat Minou wel zo slim is niet over dingen heen te springen als het baasje aan de beugel vast zit.:) of verkeerde dingen aanleert. maar ik ken mensen die het doen en waarvan de hond het geweldig vindt. en het is altijd leuk om wat inspiratie te krijgen om nieuwe dingetjes te leren, nieuwe spelletjes, etc.

Oja:ben sinds gisteren ook Minou's voer een beetje aan het opvoeren..ze lijkt nog steeds af te vallen en nu wordt ze onderhand mager. en dat is natuurlijk ook wer niet de bedoeling. vanmorgen kreeg ze 175 gram, vanavond was ik dat ook weer van plan. En af en toe iets extra's zonder het van het voer af te trekken werkt ook wel prettig hoor.kan je zomaar eens iets spontaan doen zonder het in te rekenen. (deed ik al hoor de laatste weken), je wordt er vanzelf makkelijker in en je weet wat waarschijnlijk wel goed is en wat niet. voordat ik op vakantie ga gaan we nog wel even wegen bij de dierenarts. het is vlak bij dus dat wil ik gewoon af en toe blijven doen. aan Minou's ribben voel ik het niet echt, dan maar via de weegschaal.

nouja, mensen, ik ga even een hap eten en Minou uitlaten. ze heeft het weer slecht vandaag. dit weer mag wel over zijn wat mij betreft. ook wat Minou betreft want haar kussen is nu alleen haar ligplaats als het ECHT moet van de baas. het liefst ligt ze in de bijkeuken en als we eten mag ze daar gewoon blijven liggen. of naast haar mand lol.ze gaat onder het eten toch niet rondlopen, ze weet dondersgoed dat ze dat niet mag en daar ben ik best wel een beetje trots op. als ik niet thuis eet, en ze ligt naast me heeft ze daar soms wat meer moeite mee, zeker als er veel wordt rondgelopen (kijk uit voor mijn staart!)

nou mensen, dat was weer eens zomaar spontaan een logje war ik ff zin in had!

de groetjes!!

20 July, 21:58:09: de beloofde log!:P

Gepost in: Updates
Door: melanie

hoi allemaal,

jaja, ik had beloofd, ik geloof eergisteren, om deze log te schrijven. het zou een log worden waar geen gebeurtenissen instaan, gewoon een beetje gemijmer. (of is dat met EI lol)

Naja, wat zal ik zeggen. Het contact tussn mij en Minou is een heel stuk verbeterd. en hier zijn wij allebei wel erg blij mee. tjah. af entoe heeft Minou zo haar koppige momenten. Zo kwam ze vorige week steeds meer dan keurig terug.vandaag was dat weer iets minder. rondkijken, vliegen verjagen en een vlindertje achtervolgen is toch veel leuker?

Gistermiddag ben ik wezen zwemmen met mijn zus, Idéfix, zijn vriendin en zijn zusjes.minou bleef thuis. Mijn moeder zou haar dan uitlaten en etengeven, (bewust mijn moeder,d ie doet opzich weinig met haar/ deed bedoel ik;) dus dat was het beste.of mijn ma, of mijn broer. zus en pa mag gewoon ECHT niet, al was ik hier mee ook niet blij maar af en toe moet je gewoon ff de deur uit;)

TJah..toen ik thuiskwam gisteravond was ik iets minder blij...het bleek namelijk dat ze 2 keer was LOSGEWEEST!!!!!! 1 keer gistermiddag.vond dit zelf onverantwoord, maar daar was niemand het blijkbaar mee eens. Gisteravond (vlak voor ik thuiskwam)had mijn broer haar even meegenomen.. laat ik kort zijn:ik ben heel blij dat ze meegaat naar Duitsland, want ondanks alle regels die er zouden gelden als ik een week weg was zonder Minou, vrees ik dat mijn moeite voor niks geweest was. Ja, opnieuw het gevoel van: op jezelf wonen is praktischer in dit geval. Geen afleiding.geen andere leuke gezinsleden die leuker zouden kunnen zijn dan debaas. momenteel is het voor mij meer een soort: ik moet beter zijn dan de rest om het leuk te houden, en het goed te laten verlopen.maartjah..... sinds Frans pas weer is geweest lijkt het wel of iedereen de regels is gaan versoepelen.behalve ik dan. Dat maakt het "voor mij"daardoor een stuk moeilijker. Ik zal niet alles wat er gezegdis hier neergooien, een mailtje prive kan altijd he:) Morgen werkt mijn zus weer de hele dag, net als ik geloof maandag en dinsdag.voor mij prettig, want Minou vindt mmijn zus gewoon leuk! mijn vader werkt ook, mijn broer ook, dus in principe ben ik met mijn moeder thuis..en jah..die durft niks uit haar bek te pakken.hahaha!!

Volgens mijn moeder moet ik meer met minou doen.meer dan alleen apporteren of trekspelletjes..stoeien ofzo...tjah..dat probeer ik ook weleens enigszins, maar Minou is dan zo speels dat ze in alles hapt wat ze tegenkomt.haar, je gezicht, je handen, je vingers, je kleren, enz.heb haar dus ook uitgelegd dat ik dat niet echt zie zitten omdat ik gewoon niet optijd kan ingrijpen als ze ergens in hapt wat voor mijn pijnlijk "kan"zijn...maarja...echt soft zijn die hoektanden niet hoor. ga zo op mijn gemak weer een lekker rondje lopen, morgen zien we wel weer.eerst eens afwachten wat de temperatuur gaat doen.eigenlijk is het geen doen met dat hete weer.gister vond ik heterger dan vandaag, al denken veel mensen daar anders over.

nouja..ik ga het hier weer bij laten.zoals ik al zei, je kaneen reactie plaatsen maar dat kan ook prive (voor eventueel details)

18 July, 00:11:57: Een hoop te vertellen

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ik doe het even in 2 logs hoor, want het wordt te veel! dit is dan nummer 1!!

Tjah..... zaterdag was de geleidehonden dag...vrijdag heeft ze zich goed vermaakt, donderdag ook, woensdag ook.lol...nou...en zaterdag was het toppunt! het was helemaal geweldig! over de organisatie was totaal niets te klagen, ik was de trein nog maar nauwelijks uitgestapt of er kwam iemand naar me toe..helemaal perfect dus! ja, in het begin was minou wel erg opgewonden van al die honden, maar toen er dan gewerkt moest worden deed ze goed haar best. 1 van de honden poepte vlak bij de bushalte nog op de stoep..tjah..die wist zich blijkbaar geen raad met de spanning.lol

in de bus heerste er rust bij minou.lekker asociaal midden in het gangpad gaan liggen zodat je alles kunt bekijken.beter kan niet toch?

we moesten nog een stukje lopen (in tuig dus) en ook nu deed minou het weer netjes.ze volgde de groep heel mooi maar ging toch haar eigen weg. stoeprandjes zijn dan wel het aandachtspunt, want ze wil bij de groep blijven..ik was steeds bezig met tempo inhouden, ik schrok dan ook toen ik op een gegeven moment bijna de leider inhaalde...sorry!!!:)

toen de honden dan losmochten moest minou haar rode halsband nog om. (had alleen gentle leader), maar minou kon het niet meer aan en stoof weg zodra haar gentle leader los was...terwijl ik toch echt dacht dat ze het didelijke blijf van mij begrepen had. met behulp van de dochter van 1 van de deelnemers, (miriam) kreeg ik minou weer bij me..ja ze kwam wel maar was zo opgewonden dat ze om me heen sprong enzo.. haar tekenband ging los, dus die besloot ik maar even in mijn tas te stoppen. toen ze de halsband dan om had mocht ze echt gaan.zo'n 13 blindengeleidehonden die zomaar met elkaar mogen spelen..ik geloof niet dat minou het begreep.ze bleef vrij dicht in mijn buurt, keek wat rond maar verder niet. pas toen ze doorhad dat ik goed begeleid werd ging ze wat verder weg en op de andere honden af.. en tja...toen verscheen er plotseling een labradorpup van zo'n 10 weken..en wie ging er op af?natuurlijk..minou is gek op pups..zo blijkt... een flink ruig spelletje volgde.minou liet zich goed horen.blijkbaar deed de pup iets wat minou niet accepteerde want minou gromde ff flink. (ben ik niet echt van haar gewend) maar pupseltje moest met het baasje mee maar daar had pupseltje geen zin in...dus bleef pupseltje bij minou.hahaha... maar...uiteindelijk kwam puplief toch maar.. (zit aan een loopschema vast dus mag nog niet zo ver lopen)

De tijd vloog..minou wist een paar keer een halve boom mee te zeulen maar die maakten we haar afhandig omdat de blinden losliepen...lol op een gegeven moment riep mririam: eeh...meneer ik weet niet hoe je heet maar je loopt bijna....beng! er liep dus iemand op een soort rotsblok af!hahaha..maarja...als je niet weet dat ze het tegen jou hebben... ondertussen gaf ze ook haar moeder en iemand die naast haar liep af en toe instructie: ma, naar links, kijk uit, een boom..ma, loop eens door.ma kijk uit. ja..het ging er allemaal in een gezellig sfeertje aan toe, en er is veel gelachen.

na zo'n 2 uur lopen moesten de honden allemaal weer worden aangelijnd (en ingetuigd) want we zouden het ruiterpad weer oversteken, waar dus nog regelmatig paarden lopen...zie je het voor je? er loopt een paard die aangevlogen wordt door 13 honden! minou werkte weer netjes, maarre..haar tempo was niet zo hoog zeg maar...haar tuig schudde van het hijgen, maar ze luisterde perrfect naar mijn aanwijzingen.toen we bij de bushalte stonden kreeg ze wat water wat ze zich goed liet smaken. voor mij kwam er een cola.:) minou had wel ergens ingezeten.vermoedelijk hondenpoep want echt fris rook ze niet! nou, in de bus werd daar nog een schepje bovenop gedaan, toen we uitstapten was haar kont doorweekt! er had daar dus water gelegen! terug n het restaurant waar we die morgen kennis hadden gemaakt ploften alle honden naast hun baas.ja..minou liet zich echt vallen! op een gegeven moment ging iemand waarmee ik zat te praten naar de wc en hij liet zijn hond bij de tafel. op dat moment was er iemand met een bak water langsgekomen. het effect van: ook een hapje? en die hond was flink gaan drinken..daarna had hij minou gezien en zo stonden ze even later kwispelend tegenover elkaar. toen zijn baasje erbij kwam deden we samen stout, allebei in tuig en toch even samen kennismaken!:) toen het TE dol werd moest minou weer gaan liggen en met een doffe plof deed ze dat dan maar.

ik had de trein van iets over 5..om kwart over 6 was ik in utrecht..minou was moe, en ik ook!! Gister ben ik met mijn vader weer naar het strijkviertel geweest om te zwemmen.met minou..maar dat is overdag niet echt te doen. minou ziet dan zoveel dat ze helemaal gek wordt. ze heeft van iemand een strandbal kapot gebeten, ze wilde achter elke bal aan, en eigenlijk wilde ze niet zwemmen.hahaha!! ja....tot haar buik.pas toen ik helemaal in het diepe zat, en mijn vader ook kwam ze dan even. op een gegeven moment daagde mijn vader haar uit.hij zat ergens waar minou zou moeten zwemmen. en minou had daar blijkbaar geen zin in..dus dan maar heel hard blaffen!!!! af en toe kwispelde ze, met haar staart half in het water.dan sloegen de spetters je om je oren! lekker uitschudden bij het baasje is ook wel lekker..minou was heel wat haar kwijt, en gister toen ze thuis droog was heb ik het losse haar eruit geborsteld en heb nu het idee dat er bijna geen haar meer vanaf komt.netjes dus.

vandaag weinig gedaan.veel te warm.vanavond wel een hele tijd gespeeld met een logeetje van een kennis die er was. (heben thuis ook een hond) morgen zien we wel weer..het is te heet om te werken voor minou, en ik heb ook niet veel zin om veel te lopen.

nou, er komt nog een log die ik zo ga maken.

14 July, 21:36:29: Trots? Nee, meer dan dat!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Zo, we hebben weer heel wat beleefd!

Eergisteren ging ik "shoppen"in woerden. Voor Minou wilde ik langs de dierenwinkel, mijn horloge had zijn bandje verloren en nog wat dingen. ik ging met een klasgenoot waar ik veel mee op trek (en die Minou goed kent), ben wel eens met minou bij hem thuis geweest.

Ze deed het eigenlijk al de hele dag netjes. reageerde vliegensvlug op commando's, en was gewoon, lekker bezig. Ze heeft zich in woerden goed gedragen, alleen in de dierenwinkel had ze het zeeer moeilijk toen ze tegenover een heel schap vol flostouwen, kongen en ander indrukwekkend speelgoed stond.. (gelukkig was meneer gentle leader er om haar erop te wijzen dat ze naast de baas moest blijven.

We konden geen nylabone vinden, dus we liepen naar de toonbank. we passeerden konijntjes in een kooi die op de grond stond, maar ik m erkte geen reactie. (ze volgde overigens, ik vond het in tuig lopen wegens de smalheid en de vele verlijding van lekkers iets te riscant. We vonden de nylabone, en ik moest nog buffelhuiden hebben. kwam er direct achter dat 20 stuks hier 4 euro goedkoper zijn dan hier in harmelen (20 staven van bijna 30 cm voor 9 euro) en we gingen verder. tijdens ons middag eten lag Minou netjes naast me. ze had haar opvouwbak met water voor zich staan maar toen ze wat naar voren schoof ging ze er zonder pardon middenin liggen. Gek beest ook!

Helaas werd ons stadsbezoek its eerder beëindigd. (we hadden wel alles gedaan wat we moesten doen) We liepen nog even de yamin binnen, maar daar vinden ze geleidehonden blijkbaar niet leuk, en een jong meisje (zeker weten jonger als ik, wees ons de deur. ik heb nogal hard gezegd:nouja goed..als mijn geleidehond hier niet welkom is hoef ik hier ook niet te komen..

mijn klasgenoot kreeg migraine, dus die heeft me snel naar de bushalte gebracht alwaar hij zou worden opgehaald (hij zag zelf ook niets meer.smile) Minou ging er weer lekker bij liggen en heeft zich weer goed gedragen!

Gisteren, zouden we uit gaan eten in utrecht. met nog 2 jongens. (in totaal dus met zijn 3en, en Minou.

De 1 zei af dus eigenlijk gingen we uit eten met zijn tweeën...tjah....best moeilijk als degene die de goeie tentjes weet er niet is... we liepen maar wat en mijn blinde medeganger knalde met volle vaart tegen een terras...hmm.... is hier ook wat te eten? ja hoor, vanalles..we vonden de deur (met behulp van Minou) waar we verder werden geholpen. de sfeer leek op die van een jongeren cafë, en we dachten dat het eten daar ook wel naar zou zijn..dit klopte niet helemaal toen de serveerster de menukaart voorlas: slakken, vis, garnalen, zalm, schimmelkaas..maar ook: saté....ok..doe die maar :)

het eten was goed, minou kreeg een rustig plekje onder tafel en toen wij klaarwaren kreeg ook Minou haar brokken... Tjah..en daarna waren e in gesprek...en net op het moment dat ik naar achteren schoof, liep er een ober achter me langs, die met een flinke klap een bord liet vallen! OEPS!een bord met jaja: Saté! Minou die net weer rustig was gaan liggen sprong overeind en wurmde zich onder de stoel van Bram door (die dus met me mee was) maar.ik had de riem nog.Minou werkte zich klem onder zijn stoel met haar kop op de grond. razendsnel haalde de ober de stukken saté weg, minou heeft er helaas wel wat van binnengekregen. Hij zei: er ligt alleen nog wat saus wat misschien wordt opgelikt..ik deed mijn best minou weg te halen maar ze zat nog klem met haar tuig. maar zodra ze los was kwam er al iemand met een dwijl en werd alles netjes opgeruimd. Dat was voor ons makkelijk, want dan konden wij mooi ons eten afrekenen. de gevallen porsie hoorden we niets van..gelukkig, want echt goedkoop was het niet helaas! (voortaan weer een restaurant met braillemenukaarten!)

tjah..we hadden eigenlijk nog honger.want, de gewokte groenten die waren bijgeleverd leken eerder rouw! zal onze smaak wel zijn hoor) dus we gingen terug naar catarijne.liepen eerst verkeerd, en daar gingen we op zoek naar MCDonalds..jaja, we konden het niet laten. op goed geluk kwamen we bij de bali uit waar we werden geholpen..minou zocht een tafel (helaas met gestrooid eten) maar de baas was sneller dan Minou (hoop ik) dus het ging goed. daarna terug naar de bussen waar ik nog ruim een half uurtje moest wachten. maar, Minou was het stilliggen duidelijk zat. ECHT zat.ze werd wat speels, werkte zichzelf vast in haar riem, begon met pootjes geven, hard kwispelen en gek doen. heb haar uit haar riem bevrijd en even het tuig af gedaan zodat we even lekker konden knufelen..Minou deed weer klim bovenop je baas pogingen..best gezellig hoor als het fris wordt. haar op een gegeven moment toch weer ingetuigd en niet al te lang daarna kwam iemand ons vertellen dat mijn bus er was. We namen afscheid en Minou plofte weer voor de koele luchtstroom van de airco in de bus neer. Ik was afgedraaid, maar we hadden het gezellig gehad. Thuisgekomen echter dacht minou:ik heb geen zin om te slape: SPELEN! Dus besloten we maar om minou nog even los te laten (dat had ik samen met mijn moeder die middag ook algedaan maar toen kon het niet zo lang omdat er bezoek zou komen. nu ging ik samen met mijn zus en Minou had heel veel zin!

Toen ze los mocht sprong ze direct naar de plastic zak met de kapotte bal die mijn zus in haar hand had. (die bal heeft Minou pasgeleden op een familiedag kapot gebeten en mocht ze houden. de kong risceerden we niet omdat er daar nogal veel water is waar meneer kong makkelijk kan verdrinken.lol Ze bleef om ons heen draaien zovan: geef me die bal. die dus uit eindelijk maar gegeven en toen begon ze al haar overtollige energie eruit te vliegen, renne, springen, het leek wel een lammetje.lol

Bij de boomgaard hebben we een hele tijd geapporteerd. ik kon meerdere richtingen gooien dus kon Minou er af en toe flink gek mee maken, waar ik nou heen zou gooien! 3 kwartier later waren we weer thuis.het was inmiddels half 11:)

Vanmorgen had ik niks op het programma, en mijn zus en ik verveelden ons. er stond al op de planning dat ik een keer met Minou weer naar de meern zou gaan. (de plek waar het de laatste keer dat we daar warn misliep met de eenden. Gewapend met wat frolyk brokjes (en de gewone beloningen), fluitje, bel, flexlijn, sporthanddoek en hond gingen we op pad (in de auto) Ik had Minou's mand die normaal in de auto staat nog in de tuin staan, en die wilde ik eerder al in de auto zetten. Minou was vrolijk meegehuppeld en had kwispelend staan toekijken hoe ik de mand achterin zette..toen ik opzij stapte een doffe bonk en Minou zat er al in.nou best, we zijn er met een minuut. Minou was ingeladen! Toen we instapten zat ze te kwispelen in de auto! Ze bleef zitten, totdat mijn zus even wat harder moest remmen. Minou was toen letterlijk gedwongen te gaan liggen. Smile

Tja...en toen waren we er..ik was op een eruit springende hond voorbereid. ze zat aan de flexlijn vast, die los naast de mand lag...alleen was de mand toch iets gaan schuiven en zat de lijn onder de mand. Minou ging direct staan toen de klep openging maar sprong niet..toen ze dat wel wilde doen uit eindelijk kon ik haar gelukkig makkelijk tegenhouden. ze zou gelijk losmogen dus ik haalde de riem maar gelijk van de halsband af. Als een dolle sprong ze uit de auto. toen ik de riem loshad en de koffer dichtsloeg sprong ze als een blije hond tegen me op zovan;oooh SUPER!! nou:ze heeft gerend, bijna gevlogen, gezwommen, in het gras gerold, zich totaal helemaal uitgeleefd..en: PERFECT, of MEER dan perfect geluisterd!

Toen we haar kwijt waren (vlak bij het strandje des onheils wilde ik al gaan fluiten, maar mijn zus zei: laat maar. Minou zit in het water maar met een andere hond.. Gelukkig..geen eenden. ja: ze zaten erwel, en minou ging er ook wel heen, maar aangezien de eenden haar niet weglokten was die aandacht algauw over..op mijn fluitje stoof ze steeds op me af, griste het brokje uit mijn hand, schudde zich eens heerlijk uit tegen mijn lichte (maar nog smerig van gisteravond) broek en tegen mijn zus haar witte broek. Die niet lang wit meer was.lol

We kochten een ijsje, minou liep gewoon los, en bleef netjes in de buurt..ze ging er even vandoor maar toen ik floot kwam ze ook direct (mijn zus rekende af dus die zou haar nu niet goed in de gaten houden.

Op een gegeven moment gebeurde het volgende: Minou dwaalde erg ver af naar wat mensen die lagen te zonnen. Ik floot en floot.Minou keek om, aarzelde en stoof terug.ik hoorde 2 terriers hard blaffen! wat bleek:ze kwamen naar ons toe: op het fluitje af!het baasje riep ze terug maar het fluitje was sterker dan de roep van hun baas!! Minou keek trouwens niet naar ze!:) toen we dichter bij de auto kwamen begon Minou wat minder snel op het fluitje te reageren zovan:shit:we zijn er bijna! maar we kwamen goed aan. bij de auto droogde ik haar lichtjes af (ze was er weer helemaal ingeweest) en toen ze erin mocht springen aarzelde ze even zovan:hmm..liever niet..ik blijf liever nog even..maar toen sprong ze dan toch hijgend in haar mand en ging netjes voor me zitten.

Ik ben meer dan trots op deze prestatie van haar, en dat heeft ze geweten..ze heeft flink wat brokjes mogen ontvangen, toch wel zeker een handje, maar het zijn zulke kleine puppybrokjes, en ik heb het idee dat Minou met haar hoeveelheid voer weer iets omhoog moet omdat het erop lijktdat ze nog steeds heel langzaam afvalt, dus ik vond het helemaal niet erg. vanavond wel wat op haar voer ingehouden zodat ze even mocht genieten van een kauwstaaf Buiten is het niet zo warm nu, maar als ik haar binnen een staaf geef duikt ze er mee op het tapijt waar ze er dan hele lussen uittrekt met het kauwen.dus heb haar kleedje uit de mand in de tuin naast me neergelegd (wat ze ook als haar plaats ziet), en daar ligt ze nu tevreden op te kauwen!!

Ja, voor mij waren de afgelopen dagen top! gisteren was iets minder, maarja, het energie overschot zal ook wel een beetje de reden geweest zijn, maar vandaag heeft voor mij heel veel betekend.

De omgang met je hond wordt vanzelf leuker als je je meer bezig kan gaan houden met de dingen die goed gaan, en nu ik zelf vakantie heb is er voor Minou gewoon veel meer tijd, en merk ik de verbetering.. vanmiddag was de klasgenoot van woensdag er even omdat zijn fietssleutel bij mij in mijn tas had gezeten, die kwam hij ophalen. toen hij naar huis ging liet ik Minou uit en hij liep mee. ik gaf minou vrij, minou liep het gras op en ging zitten..ik hoorde bijna letterlijk zijn mond open vallen zovan:hoe flik je dat! (nou was dit wel HEEL snel).. zo zie je maar! om te plassen ging ze dus zitten he:)

Morgen geleidehondendag in het bergense bos (ofzoiets) eens kijken hoe minou ht dan doet..ik denk dat er morgen wel meerdere verhalen hier epost zullen wordn!

Sorry voor de typfouten (heb geen braille bij de hand)

Groetjes, Melanie! (oja, en minou natuurlijk!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Digitaal lesmateriaal niet toegankelijk voor blinde leerlingen.

UTRECHT - Zo'n 2.500 blinde of slechtziende leerlingen krijgen steeds vaker te maken met digitaal lesmateriaal dat voor hen niet toegankelijk is. Ook examens afleggen wordt steeds lastiger, stelt de belangenorganisatie WEC-Raad voor het speciaal onderwijs donderdag.

Woordvoerder Henk Snetselaar pleit voor een wettelijke plicht voor uitgevers om hun lesmateriaal zo te produceren dat het wel toegankelijk is. "Als we niet uitkijken moeten zij weer allemaal terug naar speciale scholen voor blinden, terwijl we juist willen dat ze naar het gewone onderwijs gaan", zegt hij. Het probleem is urgent, want vanaf volgend jaar zal een toenemend aantal examenvakken met computers worden afgenomen.

Braille

Het probleem is dat schoolboeken steeds vaker zijn voorzien van CD-roms en er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van internet of van filmpjes op een manier die voor blinden en slechtzienden niet toegankelijk is. De computerprogramma's waarmee zij teksten in braille, grote letters of spraak kunnen omzetten zijn vaak niet in staat dergelijk materiaal te lezen.

Ook bij de proeven die het CITO en de Informatie Beheer Groep (IBG) doen met digitale examens gaat het niet goed, zo blijkt uit een onderzoek van Dedicon (voorheen de Federatie Nederlandse Blindenbibliotheken). Het digitale vmbo-examen natuur- en scheikunde voor 2007 is voor blinde of slechtziende leerlingen niet te maken, zo is vastgesteld.

Dedicon overlegt momenteel met het CITO, de IBG en de centrale examencommissie (CEVO) over een oplossing. Dat kan aangepaste software zijn of een vergelijkbare, maar wel leesbare opdracht voor deze specifieke doelgroep. Volgens Dedicon is er wel begrip voor het probleem.

Richtlijnen

De WEC-Raad is minder optimistisch. Er zijn richtlijnen voor het ontwikkelen van toegankelijke software, stelt Snetselaar. Maar het is niet verplicht die te volgen. De ontwikkelaars van digitale educatieve programma's en examens doen dat dan ook vaak niet.

Zij zijn onbekend met die richtlijnen, óf het is economisch voor hen niet interessant om daarmee rekening te houden, legt Snetselaar uit. De doelgroep, leerlingen met een zintuiglijke beperking, is immers klein en daaraan is niet veel te verdienen.

Hij vindt dat de overheid de handschoen moet oppakken en er voor moet zorgen dat dit probleem wordt opgelost. Niet alleen met een wet, maar ook met stimuleringsgeld.

Bron: http://www.nu.nl/news/778286/50/Digitaal_lesmateriaal_niet_toegankelijk_voor_blinde_leerlingen.html

Yes, er wordt weer eens aan de bel getrokken! dit stuk is helemaal waar!

ik heb een aantal jaar geleden cdroms bij lesmethodes getest...het was ronduit rampzalig! ben benieuwd wat er verbeterd gaat worden. Vaak is het wel zo dat, als er eenmaal over gesproken is met een producent, er wel een paar ogen open gaan...het is vaak de onbekendheid waardoor mensen er niet bij stilsaan. dat is nu hopelijk didelijk!

10 July, 10:51:44: Minou was dubbel zielig!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Ja, Minou was zielig.HEEL zielig.

Het begon zaterdag toen ik 's middags met haar naar de tuinderijen ging. ik durfde haar voor het eerst een beetje "los"te laten (ze liep los) maar ik durfde haar iets meer har gang te laten gaan. Ze dook wel 2 keer een voortuin in maar kwam redelijk snel terug toen ik haar riep. op een gegeven moment begon ze meer met gras eten dus besloot ik met de kong te gooien..maar al bij de eerste worp maakte ik een inschattingsfoutje. ik hoorde hem neerkomen en toen een zacht:plons! shit..ik had de kong in het water gegooid. Minou liep piepend tussen de struiken door, de arme stakker heeft haar kong zien verdrinken. Iemand had het zien gebeuren en ging een schepnet halen.maar helaas..Kong was gezonken en niet meer zichtbaar. Met veel moeite kreeg ik Minou mee. ze had nog een aantal verwoede pogingen gedaan om hem te zien, maar minou durfde het water niet in (te dicht begroeid. Dus dan maar naar huis. van lopen daar kwam niks want Minou trok steeds naar die struik toe.dus dan maar naar huis. 's middags ben ik even teruggeweest met mijn vader waar hij nog even zou zoeken.ik kon de plek heel precies aangeven doordat het recht tegenover een lantarnpaal en een elektriciteitshuisje ofzoiets zat. en ja...na even peuren in de drek zag hij iets roods...het koste hem nog enige moeite om hem naar zich toe te halen maar uit eindelijk viste hij Minou's kong op! Yes! anders had ik een nieuwe moeten kopen, weer 9 euro..dat hoefde dus niet.mijn vader moest naar de supermarkt, en ik naar huis (minoloos), maar met mijn herkenningsstok ben ik er gekomen.schepnet voor me uithoudend met de kong erin. bij de poort heb ik de kong er maar vast uitgehaald want als minou ernaar zou happen zou het schepnet ook overlijden. minou was blij hem weer terug te hebben ze vindt haar kong zoiezo eigenlijk leuker dan de flos.

's middags kwamen er wat kennisen op bezoek. Met kersen. Ik haalde uit 1 kers de pit en gaf de kers aan Minou.later twijfelde ik of dit wel goed was, maar ach. 1 kers????? de rest van de dag verliep normaal en ik sliep heerlijk van zaterdag op zondag. werd 1 keer wakker en hoorde, dacht ik, minou maar ik sliep al weer. later bleek dat dit klopte, dat Minou inderdaad beneden jankte! (leuke baas ben ik, niemand slaapt er doorheen, behalve de baas! mijn zus is op een gegeven moment nog naar beneden geweest, waterbak gevuld, en Minou zou wel weer rustig worden. dat klopte, maar waarschijnlijk nadat ze de convectorput (je weet wel, zo'n rooster in de vloer voor de verwarming), gebruikt had als poep plek. Ze heeft dus flinke krampen gehad. toen ik gistermrogen beneden kwam hing er een doordringende geur die ik niet echt herkende als stront. Ik nam minou mee uit (deze trok meer dus langzamerhand begon ik te twijelen..het zou toch niet??? inderdaad liet Minou op het uitlaatveld een luchtbom ontploffen en was daarna een pak rustiger. terug naar huis, waar mijn vader net beneden was en me vroeg:minou heeft zeker niet gepoept he? jawel, maar zeker ook in huis. Ja, in de convector put. ik heb de roosters al gedaan maar er ligt ook nog het een en ander in. succes..

Gewapend met een rol wc papier en een emmer ben ik aan de slag gegaan. (niet om in te kotsen hoor al had ik daar wel nijgingen toe) na een halve wc rol was het redelijk schoon en heb ik de rest met een sopje gedaan. minou had ik tusendoor ook nog eten gegeven en het stond voor mij vast:minou krijgt nooit geen kersen meer!!! alleswas schoon, minou was opgelucht en er was eigenlijk niks meer aan de hand. de planken moesten op het gat van de put (die liggen er altijd in de zomer maar waren er nu nog niet opgelegd) en het rooster moest nog drogen dus nu liggen de planken er weer. Gisteravond kwam ik echter tot een conclusie na wat informeren. Kersen zijn NIET giftig.maar minou kwam gister wel leuk een pit van een perzik bij me brengen. en als je die doorbijt, zijn die wel degelijk giftig en zorgen ze voor heel vervelende darmkrampen! mijn vader gooit zijn pitten altijd in de tuin, en ik vermoed dat Minou er zaterag eentje op heeft gegeten..... Dus.....pa...het was niet mijn schuld maar de jouwe.lol!

Eind goed al goed, minou is weer de oude, heeft naar mijn weten vanmorgen weer normaal gepoept en is super levendig. en blijft met haar kong in de weer!! ze zou haar vriendje kong eens moeten missen. dat wordt een wereldramp;)

nou, dat waren Minou's belevenisen van dit weekend. oja ze heeft gister nog leker uitgeraasd in het vijerbos.het was vrij drukkend weer vond ik, maar Minou heeft al haar luie zweet er weer uitgelopen. nog wel even in het water gzeten (tot haar buik), maar verder heeft ze veel gerend.niet met takken gesleept en goed teruggekomen. dus: het gaat allemaal weer lekker hier!

Ik ga het hierbij laten, minou zo weer even wat aandacht geven, misschien vanmiddag nog ff naa r de tuinderijen. eerdaags moeten we (vind ik ) ook maar weer eens het strijkviertel proberen.gewoon haar bij het strandje aanlijnen, als ze eenden ziet die haar weglokken hebben we een probleem als lze weer niet komt.

nou, allemaal de groetjes, het wordt lekker wer vandaag dus ik ga zo denk ik maar eens buiten zitten met de mp3speler of laptop!

07 July, 18:04:20: Minou en bambi: Verliefd?

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Zo, we zijn weer thuis hoor! Minou zou, dacht ik, geen energie meer hebben als ik thuis was maar het tegenovergestelde was waar...hoe dat kwam?

Nou heel simpel:van morgen rond vijf voor 9 vertrok ik naar school. ik liet Minou uit waarna we doorliepen naar de bus. Minou werkte keurig, en dat was al een goed begin van een perfect gedrag de rest van de dag! (dat rijmt;)

in de bus ging ze er lekker bij liggen en we konden in 1 keer door naar de tram, die overigens nog even op zich liet wachten. hij reed lekker door, dus ik had geloof ik net zo goed een bus later kunnen pakken. (hij gaat om het uur)

vlak bij school liet ik Minou nog uit want ze had nog niet geplast (meestal is het omgekeerd), het duurde weer een eeuwigheid maar een aantal keer na een plas belonen doet wonderen, dus daar zit ik weer even bovenop.

Tjah..toen naar school. Minou wilde weer heeel graag!:) ik was al op mijn hoeden, want ik wist, dat Grote vriend alias vld Bambi, zijn eigen hond bij zich had..en jahh.....labradors hebben een soort aantrekkingskracht op elkaar ofzo, dus ik was al allert op vreemde bewegingen e.d. maar het bleef uit. had wel het idee dat ze een paar keer in de lucht snoof zovan: er is hier iets maar ik weet niet wat en waar. ik besloot even naar het leerbedrijf te lopen om wat spullen op te halen, en daar kon ik mijn rotzooi wel even dumpen. toen we langs de personeelskamer liepen (de deur stond open) voelde ik dat Minou keek zovan:mag ik even kijken? maar een nee, ga door was voldoende..dus ik geloofde nooit dat bambi daar zou zitten. had ook vld nog niet gehoord dus hier leek het "veilig". ik dumpte mijn spullen en dacht:ik ga in de kantine zitten want het is hier veel te heet.. ik ben er niet geweest:) toen ik namelijk de gang inliep kwam net mijn "baas"van het leerbedrijf aanlopen die me riep..ik liep op hem af en op dat moment hoorde ik rechts van me (in de personeelskamer dus) een duidelijk: bambi nee!! te laat, minou keelk direct op en daar was ook geen ontkomen aan want een soort tweelingzusje van Minou meldde zich. Er waren geen leerlingen, en ik wist dat Minou en bambi de komende uren veel met elkaar te maken zou krijgen, en ik wist niet hoe dat zou zijn, minou in of uit tuig, dus ik besloot tuig en riem af te doen en Minou vrij te geven. bambi deed al verwoede pogingen om bij minou te komen, en Minou had al vluchtig een poging gedaan zichzelf van de gentle leader te verlossen..jammer voor je, weer mislukt:) maar uiteindelijk was ze uitgekleed en omhelsden de twee elkaar..tjah...wie nou hoger in rang is? ik heb geen idee..misschien dat Minou het weet, of bambi, ik weet het in iedergeval niet. ik denk in iedergeval dat ze morgen spierpijn hebben want rennen en stoeien op een gladde vloer gaat niet echt.. er klonk regelmatig een harde bonk als Minou weer eens te wild was en doorgleed tegen de muur!:) maar op een gegeven moment lag Minou op haar rug en werd eens even stevig in haar nekvel gebeten door bambi.dit zal wel terecht geweest zijn want Minou maakte geen herrie.het bleef bij spelen, en er werd ook even getongd.. maarja...de wc deur stond open en minou dacht:ooh, water...dus die heeft bijna uit de wc pot gedronken! Gadverdamme! dus maar even naar de personeelskamer om uit bambi's bak te slobberen..lijkt me IETSIE gezonder:) daarna moest er zo nodig gerookt worden (moet dat nou echt voor zo'n "zwaar"gesprek? nou best. Minou (en bambi) had dus even rust..ik zat in de personeelskamer met Minou, die eerst lag, en later toch eens even ging verkennen. ze liep overigens niet de gang op, ehet viel me nu ineens op hoe sterk ze met mij bezig was. ze had een flostouw van bambi gevonden en daar liep ze mee te sjowen.... en toen kwam bambi terug....en begon het spelletje weer van voren af aan....:) Ik, vld en een aantal andere docenten hadden toen een gesprek over "mijn toekomst op de ict academie" en ik had Minou's riem niet bij de hand..maar wat bambi kan kan Minou ook, dus Minou mocht los mee in het vergaderhokje die aan de personeelskamer grenst. allebei netjes af en koppen dicht. (het enige wat je hoorde was hijg hijg hijg:) ze deden meerdere malen toch pogingen om bij elkaar te komen (heeeel langzaam stil opstaan , bek likken, gewoon zo stom zijn om tegen de tafelpoot te kwispelen zodat je baas weet dat je iets in je schilt voert.onee, dat was bambi en toe was haar baas weer eens eeventjes aan de telefoon..:) leuk hoor, 2 honden commanderen:) Minou en bambi hebben ook nog even samen met het flostouw gespeeld..wie heeft er gewonnen?geen idee.. het ging er grommend aan toe en ze waren zeeer aan elkaar gewaagd! Ik vertrok naar beneden (na bambi) sprak even met de consierge en ging naar de Wc, minou deed geen pogingen om naar bambi te komen. (ze wist dat die buiten was) en toen ze haar in het oog kreeg toen ik uit eindelijk naar buiten ging wilde ze eigenlijk niet reageren maar als Bambi voor je voeten gaat lopen kan je je baas niet meer begeleiden.:) bambi liep los, en nadat ze alleen haar tuig af had en de riem nog om en ik een par keer rondjes had gedraaid besloot ik (na kort overleg) minou los te laten. ze hadden gelijk een stok te pakken waar een docent mee wilde gaan gooien, maar het was er eentje van het splinterig type dus ik besloot de kong maar even te nemen....maar blijkbaar was bambi toch sneller dan minou (dat gebeurt niet vaak), of Minou had gewoon geen zin, want op een gegeven moment gooide ik de kong en Minou bleef naast me staan.alleen jammer dat bambi hem ook niet ging halen..na veel moeite ging Minou hem dan toch maar halen.:) tjah......tijdens het eten....was wel 1 ding duidelijk;););) Minou was de meest opgevoede hond!:) bambi liep nog los en die dacht: laat ik eens proberen bij wie ik iets eetbaars kan krijgen.ik weet niet wat ze allemaal binnengekregen heeft, af en toe kwam ze ook even bij mij koekeloeren alleen leek het er al gauw op dat bambi doorhad dat er bij mij niks te halen viel..alleen even een snuffel aan Minou's kont:) minou zat vast en jah..heeft 1 stokbroodje op die iemand vlak voor Minou's neus perongeluk van zijn bord liet vallen. ja..jammer.maar liever stokbrood dan een stuk vlees.:) minou hield zich verder netjes tijdens het eten. ging wel regelmatig staan als bijv. bambi even kwam buurten of er iemand in de buurt kwam (of ze dacht dat er iets viel), maar voor de rest geen irritant gedrag als niet luisteren enzo. heel netjes dus. zo af en toe kreeg ze eens aandacht van iemand, en toonde ze even hoe lief ze as:)

bambi ging veel eerder weg dan ik (en dus ook haar baas:) maar ik denk dat Minou dit gezien heeft want ze liep niet rond te kijken ofzo waar bambi was gebleven. Toen ik dan uit eindelijk met een hele groep (zo'n beetje het hele leerbedrijf) wegging bleek dat ik net (op vijf minuten na) de bus had gemist..balen want hij komt om het uur!!! Dus een uur in het bushokje gehangen..nu was het duidelijk:Minou was moe:)

toen de bus dan uiteindelijk kwam (TE laat voor de verandering) wist Minou goed wat liggen was en heb ik opnieuw weinig last van haar gehad. ook terug naar huis liep lekker, dus dat sloot Minou's werkdag ook lekker positief af.. Thuis was Minou gelijk de vrolijkheid zelf.begon direct met haar flos te slepen..waarschijnlijk dacht ze zoiets als: dat kan ik met bambi nu met jullie...ze probeerde het bij mijn moeder en deed helemaal hyper. dus in de tuin haar net nog ff moe gemaakt en daarna (na wat drinken met wat eetbaars (ik heb nu echt geen honger meer) naar boven gegaan. minou?die heeft haar sociale contacten weer netjes onderhouden, haar overtollige energie weggewerkt (die ze niet echt had), even laten zien dat ze heeeel goed kan luisteren (niet altijd hoor:), en gewon....weet ik veel:)

We hebben nu dus ECHT vakantie, maar vanmorgen hebben we een goed verhelderend gesprek gehad over hoe het volgend jaar een beetje zal gaan lopen, dus van mij mag het schooljaar eind augustus wel weer beginnen. nee, nu nog niet;)

Goed ik ga (niet) eten, ik heb nog geen honger:P maar Minou wel, dus die zal ik eens van een gezonde bak voer gaan voorzien.

helaas hebben we geen foto's trouwens..maar ik vraag me ook af of je op de foto het verschil zou kunnen zien.:) bambi is iets groter (wie niet;) minou is gewoon mijn dwerg, iets smaller (nee, minou is niet meer te dik, maar wel breder), minou heeft m.i. een bredere kop en minou heeft iets een slag in haar vacht bij haar kont en halverwege de rug. en dat heeft bambi niet. en volgens mij liet bambi iets meer haar vallen dan Minou.dus wanneer minou echt eens bossen laat vallen/geen idee..:)

nou, ik stop nu echt!

de groetjess en iedereen een fijne vakantie/weeken`~!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Eindelijk, het weer is weer een beetje afgekoeld. Minou heeft vandaag eens niet de hele dag voor pampus gelegen in een poging om af te koelen en ik was ook nog tot iets in staat. Ik vind een beetje warm weer niet erg maar zo???volgens mij vindt niemand dit leuk maargoed.

Het idee broedde bij mij al een tijdje. Vorige week was de route naar de supermarkt definitief geworden, en na 3 keer (waarvan de laatste keer bij toeval met het kngf was en opzich foutloos ging), kon ik het, vond ik, nu we alleen. WOowie..best veel vrijheid:alleen naar de supermarkt..oftewel:ik kan vreten wanneer ik wil....ik geloof dat ik mij op dit punt flink op mijn donder moet gaan geven want dat is natuurlijk niet de bedoeling he:) Wil je dat je hond op gewicht blijft groei je zelf dicht:) (geen commentaar aub:)

Tjah, vanmiddag moest het er dan van komen Gister heeft mijn broer zijn diploma gehaald. hij is nu ehh...dinges. hij werkt in een garage, een soort automonteur maar hij kan iets meer met magement.hij wordt werkplaatschef bij het bedrijf waar hij nu werkt. of dat is hij al maar dat snap ik niet helemaal meer.:) In iedergeval vond ik dat dat wel wat lekkers verdiende en hij heeft zo zijn favorieten.:) en mijn moeder kwam er ineens achter dat er nog maar 1 koffiepat voor de senseo was, dus Mel moest maar eens op pad.. schaam schaam.het was half 3 toen Minou voor de tweede keer die dag werd uitgelaten (normaal is het 1 uur) minou houdt het prima uit hoor, het was meer mijn moeder die het niet vond kunnen maar Minou had er geen moeite mee. nadat ze alles geloosd had vertrokken we door naar de supermarkt. TOen we langs het schoolplein kwamen was er wel veel om naar te kijken en liep ze een beetje voor mijn voeten. de bochtjes pakte ze allemaal een beetje op het laatste moment en voor mij is het moeilijk om daar optijd om te reageren want.Minou is de geleidehond om me te begeleiden en ik zie die bocht niet.:)

Eenmaal overgestoken bij de supermarkt dacht ik eerst dat Minou haar zinnen niet op de ingang had gezet (nadat ik haar dat gevraagd had), maar het enige wat ze deed was heel veel fietsen ontwijken!heel goed dus! binnengekomen wilde ze eigenlijk eerst naar rechts (of ze ontweek iets maar dat weet ik dus niet:) en uit eindelijk kwamen we keurig bij de bali aan waar ik om hulp vroeg. Een jonge knaap (geen idee of ie er lekker uitzag helaas:), zou me helpen en hij zou zelfs met mij de winel doorlopen. dat had ik niet verwacht, mar ik dacht: ok, we zien wel. Hij nam een mandje en ik volgde met Minou. Het ging VEEL beter dan ik verwacht had. Minou volgde netjes, en als hij de bocht omging en ze hem even kwijt was dan liet hij zich even horen. (wel erg op minou gericht maargoed die reageerde daar niet echt op) op een gegeven moment wilde ze wel een bocht te vroeg maken en ging ze zelf onder iets door, waar mijn warm dus ook door moest.dat ging dus niet haha.iets verder rechtdoor en dan naar links ging beter.:) Miou was verder heel rustig. ik dacht toen ik ging afrekenen dat ze op de grond stond te snuffelen maar ze was erbij gaan liggen.het was lekker koel in de winkel dus Minou profiteerde daar even van.:)

Op de terugweg dacht ik opnieuw even dat we de te zoeken stoeprand niet zouden bereiken, maar toen ze uit eindelijk toch heel resoluut stopte wist ik dat we goed zaten.Minou was dus mijn grote held! We moeten nu bij een bepaalde inrit (die ik altijd nodig heb) goed van elkaar weten dat we DIE moeten hebben, dus ik moet Minou bij die inrit nu voorlopig belonen.maar dat is best lastig als je niet zeker weet of het de goeie is en Minou er toch indraait . (ze vindt het bejaardenhuis ernaast ook leuk.:) dus ik heb dat opgelost door haar te belonen zodra ik er zeker van was dat we goed zaten. Voor elke fietser die er langskwam ben ik gestopt. ben benieuwd wanneer Minou doorkrijgt dat we stoppen als er een fiets aankomt. dan gaat ze het uitzich zelf doen, en dat zou handig zijn omdat ik ze dus soms pas op het laatste moment hoor en da's soms best gevaarlijk. veel fietsers gaan zich stilhouden zodra ze mij zien. stel dat ik over wil steken.ik hoor een fiets, en die fietser ziet mij. wat doen veel fietsers?heel stil remmen. gevolg: ik ben die fietser dus kwijt..hij was er toch?ik wacht, en ik wacht...mensen komen dan vaak niet op het idee even te zeggen dat ik over kan.

Morgen naar school voor een barbecue..jaja, dat wordt voor Minou leuk, want die ziet dan een soortgenoot.. de enige verschillen tussen die 2 zjin dat minou een geleidehond is, de soortgenoot (bambi) ouder is en jah...... ik geloof dat ze kwa karakter aardig op elkaar lijken. ze zijn allebei zwart, hebben allebei een beetje een gestoorrde baas. (dat wil dus niet zeggen dat dat negatief is he...ja het ZOU natuurlijk kunnen.......) En daarna is de vakantie ECHT begonnen. of echt niet want er moet gewerkt worden:) over een maand zit ik in duitsland.ben benieuwd hoe alles gaat met Minou.die is er in iedergeval klaar voor. zal eerdaags eens een lijstje maken met wat ik allemaal voor haar mee moet nemen.. TE veel.ruim 2 kg voer. een beetje stevige etens/drinkbak, kleedje, kamen en borstels, belletje, fluitje, genoeg kauwbaars, hmm ja laat ik toch ook maar eens poepzakjes kopen....... :)

nouja, een ding weet ik wel:ik weet nog niet hoelaat mijn bus morgen gaat:) en ik weet dat ik Minou zo uit ga laten en dat ik vandaag eens een beetje op een christelijke tijd mijn bed in ga.... Minou heeft me vannacht nog even wakker gehouden omdat ze het om half 2 nodig vond de waakhond uit te hangen. (toen sliep ik nog niet, ik dreef mijn bed uit), achteraf kwam het doordat de buurman met een andere auto thuiskwam.. en jah.....indringers??? Dus: vanavond eens echt optijd naar bed???ja...ik denk het wel..zo minou uitlaten, wat spullen inpakken voor morgen en dan braaf slapen. (of..een poging doen tot.:)

Allemaal de groetjes van mij en een dikke knuffelkus van Minou

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

nu ik dit type is het al weer aardig laat en ik had bedacht dat ik vroeg naar bed wilde..mislukt.:) na deze log ga ik overigens wel mijn bed in, maar of het van slapen komt.....het is gewoon TE extreem heet.. morgen nog ff en dan een flinke klap onweer en dan is het hopelijk een paar graden koeler maar wel lekker weer. Vanmorgen om kwart voor 10 had ik een afspraak bij de dierenarts...ik bedacht me: ach, gister viel het wel mee om die tijd, dat zal vandaag ook wel zo zijn.maar zodra ik buiten kwam vanmorgen om kwart voor 9 wist ik dat ik ernaast zat en dat het niet grappig was om nu zo'n stuk naar de dierenarts te lopen. (een kwartier als je doorloopt) maargoed, ik zou wel moeten!haha dus rondhalf 10 vertrok ik, gewapend met frolyk brokjes (voor de moeilijke punten, vertrouwen is een codewoord:) minu's papieren, stok, minou zelf natuurlijk en nu al een natte rug van het zweet.. oja, mijn portemonnee had ik ook nodig dus die nam ik ook maar mee.:)

zwetend gingen we op pad.Minou begon een beetje met etteren..omkijken, over willen steken waar ik het niet wil en gewoon een beetje moeilijk doen. ze was een uurtje geleden goed uitgelaten dus daar maakte ik me geen zorgen over..wel lekker hoor in 1 keer door naar de bestemming. we hadden maar weinig schaduw onderweg..helaas.. maar we kwamen aan. of het optijd was weet ik eigenlijk niet want ik heb mijn horloge kapot. (bandje gescheurd) dus ik had hem wel in mijn zak en bij me, maar er niet op gekeken. maargoed, het maakte toch niet uit want alles liep uit. dat bleek ook wel toen er even later een echtpaar huilend een kamer uitkwam (met het betreffende dier waren ze geloof ik nog bezig dus het zal wel kritiek geweest zijn ofzo) maar even later werd ik geroepen door iemand die ik niet kende. in zo'n geval is het heel handig dat je aan minou ziet dat ze geleidehond is, want wie rekent er nou op (als mijn stok in mijn tas zit.:) dat ik blind ben... we moesten een gang door en minou was weer erg nieuwsgierig. Het begon met een consult. even longen en hart luisteren, buik en klieren voelen (onder de oksels) minou hoefde tuig en gentle leader niet af dus dat was lekker makkelijk. Minou was natuurlijk kerngezond:0 dus de prik zou volgen...deze was blijkbaar niet zo prettig als de normale enting, want Minou liet zich dan wel niet horen maar ik voelde haar schokken onder mijn handen toen de naald erin ging en eruit ging. (honden zijn gewoon kijhard voor zich zelf en da's soms wel lastig) daarna kreeg ik te horen dat ik in duitsland uit moest kijken met hart/d worm...daar kreeg ik 4 tabletten voor mee. 2 na terugkomst en 2 een maand later. dus mensen:help me 12 september herinneren dat minou 2 extra snoepjes??? krijgt.:)

Terug naar de bali...de rekening was niet misselijk: 85 euro! de enting is gelukkig 3 jaar geldig!!!!:)

daarna naar huis..Minou deed weer moeilijk, stak niet op het goede punt over (naast de zebra) en het was ZOOO heet!!! ik was blij dat we er waren, minou ook. ze drinkt nu gelukkig aardig (beter dan de vorige keer toen ze zo warm was. (het) verder niet veel gedaan vanmorgen. vanmiddag besloten mijn zus en ik dat we zouden gaan zwemmen in het zwembad.Minou bleef bij mijn moeder thuis, maar...ik had nog een cadeautje voor Minou: ik had gisteren een ijsje voor haar gemaakt. Gewoon een bakje met een laagje water vullen, invriezen, als het bevroren is brokjes met water strooien erover, weer invriezen, enz. als je het geeft even iets natmaken (anders blijft de tong plakken!!!) het blok losmaken en in een andere bak doen (heeft de hond grip) en Minou is er schijnbaar heel lang mee zoet geweest. mijn zus en ik waren heerlijk afgekoeld toen we uit het zwembad kwamen maar dat was opslag verdwenen toen we de auto instapten.......heeel jammer.:) minou was helemaal blij toen we thuis waren. In het begin was ze niet Echt enthousiast maar toen ik op een gegeven moment naar binnen liep rende ze op me af en sprong tegen me op voor een lekkere knuffel. lekker ding..dan komt ze bijna op schoot liggen..jaja..af en toe mag dat wel eve hoor.:)

Vanavond ook weinig uitgespookt..heb een hele tijd naast haar mand buiten in een stoel gelegen terwijl minou met haar kop op mijn voet lag.. Nee, ik wil d'r NOOIT meer missen! Nooit gedacht dat ik zoveel om een hond zou kunnen geven.:) en dan komt ze met haar ondeugende streken je even lekker een lik in je gezicht geven zovan:ja baas ik weet we dat je me lief vind en ik vind jou ook lief nou da's gewoon super toch? Toen ik haar uit ging laten rond half 11 sliep ze..ze bleef gewoon liggen toen ik haar aanlijnde en toen ze uit eindelijk was gaan staan en ik de gentle leader om wilde doen ging ze met d'r dikke kont weer in d e mand itten zovan: mag ik verder slapen baasje??? en dan loopt ze superlief mee heeft vervolgens geen zin om te plassen (of ik heb het niet gemerkt) en loopt dan mee naar huis en als je d'r vrij geeft blijft ze staan en pas als je aandringt loopt ze weg zovan ja dat zal ze wel willen...:)

Toen ik naar boven ging wist ik niet waar Minou was. ze bleek midden in de kamer te liggen en te kijken naar wat ik deed. zodra ik dichterbij kwam begon ze een beetje uit te dagen maar vond het daar blijkbaar toch te warm voor..heb haar toen maar met rust gelaten en ben naar boven gegaan... maar ik slaap nog steeds niet.;)

Wat we morgen gaan doen?geen idee.misschien zwemmen, maar ik blijf net zo lief thuis met een paar bakken water om mezelf koel te houden. dat noem ik nou echt vakantie!

Oja: kreeg vandaag een mailtje terug van the national coordinator (local staff) van het ICC het onderwerp was al: welcome guidedog ik had een paar vragen gesteld.zie hieronder zijn antwoord: (engels) (gebrekkig soms lol)

Hello Melanie van egmond I think a guide dog is welcome on every place There is a place, not far from our living building where you can let your dog out. (Grass and trees) What are the rules in Germany for Public Transport? I think Is it with no costs for a guide dog. Your Question: "Is in the environment of the building were we live that week a possibility to a place where the dog can run safely?" is a problem. The entrance to school are open. With a volunteer or an other seeing people the dog can run and you must say him "go back", if the seeing people say "the dog is to far away". It is possible?

Best reguards Fred Oelschlaeger, local Coordinator ICC 2006

Volgens mij een leuke kerel die snapt hoe het in mekkaar zit..minou is er klaar voor dus voor mij mag die vakantie beginnen...!! ik zie het helemaal zitten!Minou reageert veel beter op mij dan een maand geleden (helaas isd at niet altijd positief...:)

vandaag zat er namelijk een mega dikke vette Pad in de tuin (waar mijn moeder dus met haar benen hoog gaat liggen want hij zou maar op haar voeten afkomen.... ik ben er niet bang voor..toch lief zo'n pad? heb ooit een kikker gekust maar hij werd geen prins..lol

ik kreeg aanwijzingen en op een gegeven moment zou hij achter een bloempot zitten. ik geloofde daar niet in dus stak mijn hand er achter..maar hij zat er dus wel en ik schrok daardoor en ik gilde iets ofzo waardoor Minou uit de bijkeuken kwam om te kijken wie mij a anviel.lol tjah..en toen had ik hem, minou niet meer bij me weg te slaan.uiteindelijk had mijn zus haar bij me vandaan gehaald..ik dacht: die kijkt niet meer naar me.ik moest hem van mijn moeder heel ver de tuin in gooien..dus dat deed ik..zoef!aar ging minou, erachteraan.dwars door de tuin!!!daar gingen onze 6 maanden verbieden.... jaja, ik heb hondepootjes in de vijver gehoord.... nee ze was er niet in hoor, ze kwam droog terug (na heeeel veel zeer strenge woorden....ze wilde weer terug waarop ze stevig in haar nekvel gepakt werd waarop ze het opgaf...:)

Ja, ik moet gaan slapen..mijn oogjes vallen bijna dicht (komt geloof ik meer door het chloor uit het zwembad dan door de vermoeidheid maar je zou maar naar beneden moeten lopen om ogenzalf te halen......da's ECHT te veel moeite hoor;)

mensen, allemaal wel terusten in deze hitte en doe morgen rustig aan!

Gepost in: Updates
Door: melanie

HOi allemaal,

jaja, er is weer een hoop gebeurd in nog geen dag tijd!

Tjah, het begon toen ik gisteravond (na het loggen), beneden kwam. Minou was in een speelbui en mijn vader bedacht dat het misschien wel leuk was de kong in de pratengieter te stoppen. zo gezegd, zo gedaan, maar daar kreeg ze hem echt niet uit. mijn vader moest zelfs even moeite doen.lol dus dat was niet echt handig..dan maar een emmer op zijn kop en hem eronderuit proberen te krijgen. Minou was eerst niet echt doorzetterig, ze duwde met har neus tegen de emmer en kwam 1 van ons halen zovan:help nou, dat kan minoutje niet hoor baas!kom nou!!!! maar toen mijn vader een beetje de emmer begon op te tillen en te verschuiven kreeg ze op een gegeven moment door dat die emmer ommoest en na lang schuiven (de hele tuin door) viel hij uiteindelijk om en had ze d'r kong weer. dat ging zo een paar keer op, maar toen maakte minou er een IETS ander spelletje van.. ze nam nu de emmer in haar bek en zag niet dat de kong er al uit was....de emmer vond ze net zo leuk..er was alleen 1 probleempje. ze had hem zo vast dat ze niks meer zag. bonk, bonk, pok, pok, Auw was het resultaat..heb de emmer op een gegeven moment maar afgepakt (er staat een hele tandafdruk in) dit is dus voortaan Minou's emmer bij dit soort spelletjes, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze dit met elke emmer gaat doen. (het is geen hulphond!:)

toen probeerde ik het zoek het brokje spelletje. 2 bakjes, en onder 1 een brokje..maar minou had meer interesse in de bakjes dus daar ook maar mee gestopt.

Vanmiddag kwam er weer een nieuw spelletje ter wereld..met dit stikhete weer is het voor een hond als Minou eigenlijk niet echt prettig meer.. die ligt nu in de bijkeken en komt dus nu niet bij ons liggen. ze is het dus duidelijk ff zat voor vandaag. er staat hier een zinken teil (speciaal voor Minou) (mijn moeder heeft daar vroeger als klein meisje in gezeten) de bedoeling was dat minou daar in zou gaan om af te koelen..maar Minou is duidelijk erg creatief...het schijnt dat de meeste honden niet graag kopje onder gaan, maar Minou dus wel. gooi gewoon de kong in het water..die zinkt bijna direct (met eenbonk op de bodem) en minou duikt hem op alsof het iets heel lekkers is. ze vond het geweldig..wij de plons water over onze voeten niet altijd, maar who cares..kik ben er op een gegeven moment zelf met mijn voeten in gaan zitten. Nu is ze hier gaan liggen nadat ze een paar keer geblaft had (er is hier aan de overkant een feestje met veel lawaai) dus dan maar zo.dan ziet ze ook dat wij er niet op reageren en zal ze er zelf minder snel op reageren. We zitten hier dus heerlijk buiten.ik met de laptop (zonder braille) en de rest, mijn ouders en zus, zitten te yahtzeeën. maar daar snap ik niks van dus ze doen maar.

En ja...vanmiddag heb ik na lang wachten (ik moet zeggen vanavond) het bevestigingsmailtje gehad van onze national coordinator dat Minou meemag. er stonden verder geen details bij als uitlaat/losloop plaats, maar voor een uitlaatplek ben ik niet zo bang.ik denk dat ik toch maar eens poepzakjes moet gaan kopen.hihi, (zie het incidentje van van deweek) en als er dan niet echt iets is waar het kan blijven liggen, moet ik het maar weg (laten) halen..dat moet je overigens niet doen als je net gegeten hebt is mijn ervaring...zeker niet als ik minou veel met frolyk heb beloond..dan kun je maar beter weglopen zodra ze klaar is...:) (ze verhuist nu weer naar de bijkeuken, duidelijk toe aan rust)

k ben blij dat ze meemag/kan. ze zou thuiskunnen blijven maar ik mrk nu dat ik bijna dagelijks een beter contact/band met haar krijg en ik zou het echt zooo zonde vinden als dat in een week weer een stuk afbrokkelt en het voor alle partijen weer moeilijk is om na de vakantie gelijk de draad weer op te pakken. dus ben heel blijd at het zo kan. hoeveel FUNCTIE minou gaat hebben weet ik niet, zoveel ervaring heb ik niet in vreemde omgeving (ook voor mij vreemd dus), maar misschien leren we er allebei veel van. en sommige simpele zinnetjes die je verteld worden vergeet je niet meer. zo las ik gisteren op een website: Kom je in je nieuwe omgeving? Prijs en beloon je hond dan zo veel mogelijk voor goed gedrag.hij zal dan weten dat een nieuwe omgeving ook heel leuk is en maakt de hond rustiger en zelfverzekerder. en dat moet je hebben he:) Minou is een spannings/stress drinker en daar moet je ook meer van plassen, dus hoe dat gaat is natuurlijk ook ff afwachten, maar dat zien we dan wel weer..ik denk dat het helemaal goed gaat komen en dat het onze band heel sterk zal versterken. (lekkere zin haha)

nouja, ik ga mijn msn stalkers te woord staan en Minou zo eens een dikke kus geven (figuurlijk want in een lebber in mijn gezicht heb ik niet veel interesse.

de groetjes en nog een prettig weekend/vakantie!