Archief

Je bekijkt het archief van June 2006
Gepost in: Updates
Door: melanie

hoi Allemaal,

jaja, vanmiddag was het dan zover...Minou zou een wasbeurtje krijgen. de ergste stank van de sloot was eigenlijk wel weg, maar ik vond dat het geen kwaad kon als ze eens lekker in het sop gezet werd.. oftewel:de voorbereidingen werden getroffen..Minou aangelijnd vastgebonden aan een zinken tijl (daar hebben mijn moeder en haar broers en zussen vroeger nog ingezeten) en die gaan we nu dus voor Minou gebruiken als ze het zo warm heeft. (nee, ze is er vanmiddag niet ingeweest hoor!:)

Champo, de riem, de normale halsband, alles werd gepakt.de tekenband ging af, de deuren naar binnen gingen dicht, de kussens van de stoelen buiten.. de slang was voorzien van een zo bleek later niet echt leuke sproeier. mijn vader gaf me instructie waarna mijn ouders weg gingen om een cadeautje voor ieman d te kopen.. wel goed, want als ik alleen ben heeft ze minder afleiding en werkt ze misschien beter mee. ze vond het altijd lekker, gewassen worden, en het inmasseren van de champo liet ze wel toe.beter dan het natmaken! het water vond ze net een slagje te koud denk ik. de slang lag in de zon en het water stroomde langzaam waardoor het niet ijskoud was.maar ook niet warm. (ja, alleen het eerste water:) Minou zat vast, horloge was af, ik had mijn schoenen verwisseld voor slippers en mijn broek was toch al smerig, dus....er kon niks meer misgaan... het natspuiten verlip, tja....rommelig..Minou wilde niet echt blijven staan en toen ik haar in de champo wilde zetten bleek dat ik een heel stuk niet had natgemaakt..kortom, eigenlijk had ik hadnen te kort maar had ik het niet echt uit kunnen besteden aan iemand anders. goed. ze was nat, ze zat in de champo.ik vroeg me af of ik het wel goed had gedaan, want ECHT veel schuim kwam er niet. maarja..Minou heeft ook niet zulk lang haar als ik..dus eigenlijk viel het best mee:0 na de eerste uitspoelbeurt kwam er weer champo (zod stond het op de bijsluiter) minou liet het nu goed toe. weet niet of ik echt stukken ben vergeten maar ik geloof het niet... daarna moest het een minuut of 5 intrekken. Minou schudde zich een paar keer krachtig uit en ik hoopte vurig dat de ramen niet het slachtoffer werden van minou's champospetters. met de sproeier had ik al meerdere malen de stoelen, tafel, het kippenhok en mezelf geraakt, maar de kusens lagen een stuk verder weg dus ik maakte me geen zorgen.. na een paar minuten ging ik Minou afspoelen. ze vond het blijkbaar toch echt niet warm genoeg.met name als ik bij haar voorpoten/buik kwam trok ze af en toe echt terug zovan: donder op, da's koud! uit eindelijk dacht ik dat ze champo vrij was, deed ik de sproeier uit maar had ze nog een schuimende staart. inmiddels had ik, elke keer als ik minou aanraakte, hele plukken haar aan mijn handen. uiteindelijk was ze naar mijn idee champo vrij (ik hoop het echt voor haar anders merken we vanzelf dat ze jeuk krijgt;)

heb haar even laten lopen en heb op mijn gemak toch maar een handdoek gehaald nadat ze zich een paar keer naast me had uitgeschut. oja, ik heb ook nog een emmer water over haar heen gegoten. heel langzaam en met tussenpauzes. op een gegeven moment wist ik bijna zeker dat ze op straat plaste, maar het was het water wat van haar buik droop:0 (jaja, ik heb mijn hand eronder gehouden:) toen was ze dus echt goed nat (en iets meer verzekerd van geen champo resten.. toen ik haar een beetje had afgedroogd (na sommige delen serieus te hebben uitgeknepen (zoals haar staart:) had ik een handdoek vol haar en een hond die naar binnen wilde maar dat niet mocht..want ze was nog verre van droog, maar dat moest maar drogen buiten.het was warm, ze was nu een beetje afgekoeld, en dat wilde ik wel ff zo houden. ze was tijdens het wassen trouwens al begonnen met het schoonlikken van haar poten (die dus ook onder het champo zaten) dus als ze jmorgen schuim piest die lekker ruikt weten we dat haar darmen net zo mooi glimmen als haar vacht nu!!!

toen mijn ouders thuiskwamen was een van de eerste dingen die mijn moeder zei dat ze nog meer glom dan ze al deed en dat ze nu NOG zwarter was...tjah..ik heb met de kam en met de handdoek erg veel haar weggehaald (en viezigheid. losse haren die tot soort stofpropjes waren gevormd.. en ik borstel goed dat verzeker ik jullie..maar ze is weer lekker glad en ze ruikt weer lekker.

Na het badavontuur was ik het buiten zat e ging ik binnen naar iemand bellen van het computerkamp die zou informeren over het wel of niet meekunnen van een geleidehond. het koste veel moeite hem te pakken te krijgen. ik kreeg zelfs de secretaresse van mijn oude school aan de lijn!!! maar hij belde me zelf na een kwartier terug.hij wist eerst niet wie hij aan de telefoon had (hij had gewoon zijn gemiste oproep teruggebeld)

hij had er een mailtje over gehad en wist dat het wel kon, maar de details stonden in een mailtje die hij niet kon vinden. die zou hij me sturen, maar nog niks gezien helaas.. Hier thuis vragen ze zich af of Minou wel functie heeft. ook ik kan dat niet helemaal inschatten, maar als ik kijk naar de afgelopen jaren dat ik ben meegeweest, met name het eerste jaar... 's avond s waren we toen heeel vaak aan het lopen! bijna tot vervelens toe aan iemands arm hangen (als al die blinden hun stok gebruiken blijft er geen blinde overeind staan.:) Ik ga er dus vanuit dat ze meegaat, dus ik ga maandag WEEER naar de dierenarts.in dit geval mag ik blij zijn dat Minou geen hekel aan de beste man heeft.:)

heb al even op internet zitten kijken, en het is in duitsland dus verplicht om een muilkorf bij je te hebben..dat is dus wel ff een puntje want ik ga er dus echt geen een kopen he! maargoed, maandag moet ik het kngf bellen voor een nieuwe afspraak, en dan kan ik het er evt ook nog over hebben.misschien dat ik er een van hun kan lenen (als ze die dingen hebben dan:) maar misschien is er wel uitzondering voor een geleidehond.dat weet ik niet.

ik heb al uitgerekend dat ik ruim 2 kg voer nodig heb, er moet een fatzoenlijk kleedje mee om op te slapen, wat kauwspul, voederbakken, een voorraadje water voor onderweg (we reizen vanaf kwart voor 8 smorgens tot half 2 's middags..met 1 korte stop in berlijn. (treinoverstap), Ik denk dat Minou dat wel uithoudt. misschien zou ik haar dan 's morgens minder drinken kunnen geven (al is Minou wel een stressdrinkertje, al is treinreizen normaal voor haar, is ze niet gek en weet ze dondersgoed aan mijn bagage dat er iets gaat gebeuren. zodra ik meer spullen pak, voer pak wat meemoet, fluitje, belletje, andere riem en alles inpak wordt ze al onrustig en loopt om me heen te draaien. maargoed, dat ga ik allemaal in overleg doen..ook of het nodig is dat ik daar een dierenarts weet, wat ik als ehbo spul mee moet nemen. het is een ander land, en het werd me op internet wel duidelijk dat rabies daar heel veel voorkomt. (vandaar dus die enting) en zo als het stond op www.dogsincluded.nl ee ongeluk zit niet in een klein hoekje. Hier thuis heb je "onbewust"alles binnen handbereik, ontsmettingsmiddel, een verbanddoos, weet ik veel. heb gelukkig een tekenlasso gekocht pas geleden, en zeker als ze in duitsland (ondanks de tekenband) een teek oploopt kan ik die in een speciaal buisje stoppen. je kunt namelijk 1 teek opsturen om hem te laten onderzoeken. (zat bij de tekenlasso)

nouja..ik ga verder dagdromen over mijn vakantie die over ruim een maand is (5 tot 12 augustus), en zo eerst mijn workshop keuze bepalen. het is een computercamp (en communication0 maar ik ga meer voor de computers natuurlijk:) ik ga dus GEEN workshop koken doen, dansen al helemaal niet!:)

nee, er zij veel boeiendere workshops: access...tjah... is wel geinig, opzich niet eigenlijk, maar ik heb hem nodig voor school denk ik, dus geef ik die ook maar op.:), iets over programmeren,linux, GPS, da's dus echt leuk!!:) verder:chillout zone (gewoon nuttig niksen:) heeel veel audiogames (3 workshops geloof ik), een cursus over websites bouwen, html css weet ik veel (daar heb ik dus geen verstand van;), dus die lijkt me ook wel leuk.

nouja, ik heb net mail binnen dus die ga ik maar eens bekijken.

Allemaal de groetjes, en tot snel, van mij en een Glimming Minou!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

ja, ik kan het toch niet laten nog even een logje te posten..

Ook al zijn er geen schokkende dingen gezegd vanmiddag heb ik opnieuw weer stof tot nadenken.

Toen ik Minou kreeg, of eigenlijk nog daarvoor, (tijdens de dogsimtraining), werd me geleerd hoe ik de beugel ontspannen vast moest houden. Dat leek toen heel simpel. je armen moeten ontspannen hangen.zo natuurlijk mogelijk. En ik dacht dat ik dat altijd wel goed deed. (hoezo automatisme) maar vanmiddag toen we bij de supermarkt waren aangekomen werd ik er toch wer op geattendeerd en moest ik stilstaand de beugel goed vast nemen. en met 3 vingers voortaan.haha dus ik stel heel simpel de vraag: Maar waar laat ik die pink dan? heel simpel.. erachter.:) en opzich was het goed te doen. toen ik minou net had was er altijd behoorlijk wat beugel spanning. dat is nu zo'n beetje gehalveerd. sterker nog..ik vind overdreven beugelspanning niet eens prettig meer. dat geeft me het gevoel dat Minou me voortsleept en dat lijkt me ook voor Minou niet echt pijnloos. ze doet het nu alleen nog op nieuw terrein als ik de riem niet in mijn rechterhand houd, en als ze een hond/kat ziet. (zo ook vandaag toen ze moest poepen lol)

ik maak voor mezelf een nog groter aandachtspuntje van het "volgen"van Minou. als ik het idee heb dat Minou de fout ingaat, maar ik weet het niet zeker, moet ik haar in principe gewoon volgen..nooit tegensturen..maar weet je hoe moeilijk dat is als je eigenwijs bent????:) Het vertrouwen van en naar minou toe zal dus nog zeker moeten gaan groeien de komende tijd. want ik weet hoe belangrijk het is dat je een hond zijn werk laat doen. (zie het incident bij de paaltjes waar ze dus eigenlijk niet echt door wil.

Misschien komt het "wantrouwen"ook een beetje uit de ervaring die ik met Minou heb in vreemde omgeving (zonder gentle leader) dan ziet ze namelijk helemaal niets en banjert ze overal doorheen. in nieuwe omgeving merk ik wel dat ik duidelijk moet blijven en als ze iets fout of niet doet, er gelijk direct op in moet spelen. daarna gaat het vaak wel goed. duidelijkheid dus..

nog een ander voorbeeld wat me op de 1 of andere manier best aansprak, ook al wist ik het wel: vanmiddag bij de super moest Minou gaan zitten. dat deed ze maar ze ging gelijk liggen. waarop de trainer direct reageerde door de riem (en dus gentle leader) omhoog te trekken. dat resulteerde in een hond die piepend welis waar, ging zitten e ook bleef zitten. in het begin stond ze, moest blijven staan, maar ze ging een beetje om me heen kijken enzo.dat moet ik dus ook niet toelaten.haha.. ik ben dus iets te "makkelijk"wat dingen toelaten betreft.. tenminste zo zie ik het..de instructeur heeft het niet zo gezegd maar zo zie ik het nu wel. Ik denk dat minou ook hierdoor weer een hoop duidelijkheid erbij zal krijgen...jaja zo zie je maar...steeds leer je bij en volgens mij houdt dat nooit op.

zo heb ik Minou nu weer zo goed als 100 procent zo ver dat ze bijna direct als ik het commando daartoe geef, haar behoeftes doet. ze heeft haar periode gehad dat ze dat dus gewoon NIET deed..dan was op 1 plek heel lang snuffelen soms het enige wat ze kon. ik heb haar, steeds zodra ze iets gedaan had (dan komt ze altijd terug), beloond met een brokje. nu ben ik dus zo ver met haar dat Minou weet..ooh..zodra ik wat gedaan heb ,komt dat brokje, dus laat ik het maar snel doen. LOL, helaas poepte ze vanmiddag niet op commando:)

als ze losloopt doet ze het trouwens wanneer ze zin heeft..alleen neemt ze er niet echt de tijd voor..zeker voor het plassen niet...ze gaat heel even zitten en piest dan rennend verder.:)

Ja, ik heb weer een hoop geleerd vandaag..van Minou, van de instructeur en van mezelf :) op deze manier wordt alles weer steeds leuker..het is natuurlijk niet leuk om van een instructeur te horen dat hij niet tevreden is..het is daaren tegen heerlijk om te horen dat hij zoveel verbetering heeft gezien en dat ik dat aan mezelf te danken heb. (en aan de gentle leader lol, en aan het feit dat ze nu veel meer op mij moet gaan richten.) ik hoop eigenlijk van harte dat ze mee kan naar duitsland zonder al teveel problemen. dat zou voor mij en voor Minou een goeie opsteker zijn wat ervaring betreft, onze band vertrouwen, weet ik het allemaal.

Ja, af en toe is ze zo tegendraads als de pest, maar ik heb het gevoel dat er vandaag een heel belangrijk kwartje bij mij is gevallen. een kwartje die al veel eerder had moeten vallen misschien, en waaran ik morgen misschien denk: ach....het zal el. maar ik ben blij dat het bezoek van vandaag heeft plaats gevonden en er weer even bevestigd is dat Minou het echt wel goed kan, dat het een hond is met zo d'r gedragingen, maar dat er meer te sturen is dan ik zou denken.

ja, ik ga d'r nu ff uitlaten. eens ff kijken hoe snel ze vanavond plast.hihi

Morgen gaat ze misschien in "bad". dan is mijn vader thuis en kan hij helpen met de tuinslang ofzo. ik vrees wel dat ik Minou ergens aan vst ga maken, want Minou kennende heeft e veel te veel afleiding om te blijven staan. al schijnt ze het heerlijk te vinden.:)

Als haar badritueel voltooid is zal ik dat uiteraard hier beschrijven... zeer binnenkort hoop ik naar het nieuwe weblogsysteem te verhuizen.ik ben het allemaal nog een beetje aan het uitzoeken.het is nog niet helemaal zoals ik wil.heel veel moet ingebouwd worden met extra plug-ins en dat vind ik meestal te veel edoe haha maargoed. ik ga minou uitlaten, dan lekker douchen en dan maar eens een beetje niet al te laat naar bed.

Allemaal wel terusten en een dikke knuffel van Minou. wiens geblaf ook een aandachtspuntje gaat worden nu ik er weer een leuk simpel tipje bij heb (zie vorige lo.

29 June, 21:19:17: nog een test

Gepost in: Updates
Door: melanie

Wat vindt je van deze nieuwe weblog?

-- poll results --

29 June, 20:36:26: nazorg KNGF was=lekker

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Zo, het nazorgbezoek van vanmiddag zit er weer op, en ik moet zeggen, bij dit bezoek heb ik een veel beter gevoel dan het vorige bezoek van Frans.

Iets te laat kwamen ze aan.hij had weer zijn leerlinge, michelle bij zich.

Het begon al goed..Minou blafte flink toen ze door de poort kwamen, en toen ze klaar was met naar frans te blaffen en deze ging zitten, begon ze tegen michelle.. (zo heette ze toch? Maar dat heeft ze geweten!!! Frans gaf snel instructie, dit doen, dat doen..maar woordenhielpen niet echt...het enige wat hijtoen deed was even haar neus aanraken en duidelijk: Afgelopen! en het was over. (moet je daar natuurlijk wel bij kunnen;)

daarna behandelden we wat vragen en hadden we het over hoe het nu ging.. ook kwam mijn vakantie in duitsland ter sprake. opzich zou ze thuis kunnen blijven, al zei hij er wel bij: in jouw situatie zou ik zeggen: tjah, het kan wel, maar kijk maar, (denk aan de temperatuur, enz), maar als hier de situatie anders was geweest en Minou precies wist hoe het hier gaat zou ze thuis kunnen blijven zonder problemen.

ik zelf ben hier niet echt voor. ik ben de afgelopen weken druk bezig geweest om het te krijgen zoals het nu is en ik zou het zonde vinden als we na mijn week vakantie en flinke stap terug zijn gegaan. Morgen dus even een telefoontje naar iemand van de organisatie..OUR national coordinator. Want ALS ze mee KAn, is het wel zo dat ik dingen moet weten..is er dichtbij een uitlaat plek, losloop plek als het ff kan, mijn kamer genoot moet het ermee eens zijn dat er een hond bij is, ik zit met best wel heel wat extra bagage, en ik wil het eigenlijk morgen weten, wel of niet, want ik moet dus dan als de donder een rabies enting halen voor Minou.

Nouja, tot de orde van deze log.:) Gisteravond had Minou een soort van mergpijpje wat geen mergpijpje was gekregen, en ze begon vanmiddag ineens te kokken...in de bijkeuken..ik kon niet plaatsen war het vandaan kwam, toen de instructeur ineens zei: die gaat zo overgeven hoor....flats...op de deurmat.. we dachten eerst dat het grint was (we hebben een grintpad), maar het was zacht..sukjes van dat "ding"dus... maarja..het was een flinke klomp en in 3 kwartier was het weg.vermoedelijk heeft ze het in flinke brokken doorgeslikt en dat kreeg ze dus niet goed verteerd en gooide ze er dus vanmiddag uit.. ze begon het overgeefsel direct weer op te eten...herkouwer..KOE

daarna gingen we een stuk lopen. we zouden naar de supermarkt gaan, (die route had ik pas 2 keer gedaan maar ik durfde het er wel op te wage) en minou heeft opzich goed haar best gedaan.....tjah... ik heb een heel ietsiepietsie klein heeel klein inschattingsfoutje gemaakt...Minou dook halverwege namelijk op een groenstrook en daar was ik het niet mee eens..dus.... ik liep door..... en toen gingen we voor het zebrapad rechts....we naderden een boom en Minou deed een beetje raar..kop naar de grond en totaal blokken..... toen ze uit eindelijk doorging had ik een piepklein vermoeden maarja er loopt een instructeur achter je dus je wilt je van je beste kanten laten zien..dus eerst maar door naar de super (nog 50 meter) toen we daar waren en de instructeur was er was mijn eerste vraag dan ook: wat deed Minou daar bij die boom? (ehh.midden op de stoep) jaah..poepen dus..en nee niet een klein beetje..........

gelukkig had frans nog een servet in zijn zak waarmee hij de boel een beetje tegen de boom aan kon schuiven (daar zit toch grond omheen dus daar gaat niet zo gauw iemand instaan.... oeps...dit heb ik dus in het half jaar dat ik haar heb nog nooit meegemaakt dat ze al zo snel poepte zonder het eerst meerdere malen duidelijk aan te geven. naja..ze deed het terug prima. allen is mijn punt een beetje dat ik niet zie wat Minou doet..of tewel, het punt waar minou van profiteert door bijv... bepaalde punten voorbij te lopen zonder ze aan te geven.en dat maakt het allemaal vrij lastig. dus nu moeten we bij echt belangrijke punten die ze weleens mist gewoon tijdelijk het blokje kaas gaan gebruiken. (dat hoef je maar 1 keer te doen en Minou racet erheen denk ik ;)

maarja..we kwamen weer bij het moeilijke punt: de bocht met de paaltjes... waarvan we dachten dat het probleem van totale onwil in de palen zat..maar we zijn eruit....het heeft met fietsers te maken...waarschijnlijk heeft een fiets ons een keer behoorlijk gehinderd of is ze daarvan geschrokken.maar als we daar dus de bocht om moeten blijft ze kijken en kijken, net zolang tot ze een fiets ziet..ofzoiets.. nu is het dus voortaan op dat stuk route: hoor je en fiets? stilstaan..op den duur zal Minou dan ook weten dat als er een fiets aankomt we stil blijven staan zodat de fietser normaal kan passeren en dat je geen uitwijken van 2 kanten krijgt.. dus alsnog botsing. minou is 1 keer geraakt, weet ik, maar daarvoor deed ze het ook al..zelfs frans heeft het stukje nog 2 keer met haar gedaan, maar die beschikt over 2 ogen die werken en een schat aan ervaring. al ging minou ook bij hem rechtdoor waar ze rechts moest..maar frans kan daar eerder op in spelen dan ik, en die zorgt altijd dat minou of hij, geen paal raakt die daar staat waardoor het probleem zou kunnen ontstaan.daarom denken we ook niet dat het met die paaltjes te maken heeft. nouja, dat weten we dan ook weer. ik ben in iedergeval trots op mijn zwartje, want ze heeft het toch best goed gedaan..ik ken beter werk van haar maar ik ben in iedergeval blij dat de instructeur nu tevreden is. hij komt binnenkort weer, dan gaan we naar utrecht, het station oefenen.. dit heb ik nooit gehad en het is zo nuttig!! ook wordt dan de puntenlijst ingevuld die normaal tijdens het halfjaarbezoek wordt ingevuld. maandag maak ik de afspraak.

vanavond ben ik met minou even naar de tuinderijen geweest, een zijstraatje hier die doodloopt.ik had de kong meegenomen dan kon ze toch even loslopen (en ik was alleen) en dat geeft je best wel een kick hoor, dat je alleen kunt!:0

minou heeft denk ik zo'n tien minuten voor me geapporteerd en 5 minuten zelf rond gesjout..gelijk in het begin.en toen kwam ze dus even niet terug..:) maargoed

na die 10 min apporteren besloot ik de kong weer weg te stoppen omdat haar aandacht ervoor wat verslapte..en ik heb een probleem als minou weigert hem terug te brengen en ik niet zie waar ze hem heeft gelaten...:)

toen ik weg wilde bedacht ik me dat minou waarschijnlijk nog niet geplast had en dat moest nog wel even gebeuren.. minou zat nog niet vast, maar ik besloot het uit te proberen..ze liep aan de grasrand, mar op mijn Plassen commando liep ze het gras op draaide een paar rondjes en deed een plas...zo hoort het dus.

daarna lekker naar huis.minou heigde alsof ze de maraton had gelopen dus die kon vast wel een slok water gebruiken!!!!

nu loopt ze lekker buiten, waarschijnlijk te kijken wat voor gebonk mijn vader produceert.

goed, ik ga het hierbij laten..knutselen aan de nieuwe weblog!!!dat wordt stukken beter!!!

28 June, 22:17:42: mijn vakantie

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

jaja, mijn vakantie is min of meer begonnen...of eigenlijk:helemaal..al zijn er nog wel wat zaken voor school waar ik me mee bezig moet houden. Boeken, les, programma's, maargoed.dat zijn de leuke dingen, en tjah ik zit nou eenmaal op de leukste opleiding die er bestaat;) (dan wil ik niet zeggen dat het ook de leukste school is.... (en nou niet gelijk denken dat ik op een jeweetwel k*t) school zit want dat is dus niet waar.:)

Tjah, en in de vakantie krijgt Minou natuurlijk ook nOG meer aandacht..da's goed voor ons teamwork en voor onze "relatie". nou, ik ben benieuwd!

Gisteren begonnen met een min of meer nieuwe route, die naar de supermarkt.heb hem weleens gelopen, maar niet echt geconcentreerd. en ik dacht zo'n beetje te weten dat ik het wist, en gelukkig klopte dat op de heenweg zo goed als helemaal..en dat leert een stuk makkelijker, en leuker, want ook al heb ik een hond, nieuwe routes leren blijft niet leuk.. op een gegeven moment weet je hond het wel, en ook vandaag heb ik wel weer gemerkt hoe route vast ze is, maar het uitzoeken hoe en waar je moet oversteken.links of rechts..pffffff.. ik ging gister dan ook happy bij de super naar binnen...mijn moeder zei:nu kun je hem de bali laten zoeken..maar Minou had een beter plan...ze had een speelgoedhond gezien!!! maar de bali heeft ze gevonden hoor, al stonden er wat mensen voor maar ze ging in iedergeval richting bali en probeerde gelukkig niet voor te drinken (wat veel honden dus wel doen en dan ben je ineens als eerste aan de beurt, want geen mens die daar wat van durft te zeggen.;) daarna ff met mijn moeder de winkel doorgelopen voor de boodschappen en voor mezelf ook maar even wat meegenomen.;) je moet jezelf af en toe toch ook belonen??? (sommigen hier zullen daar anders over denken, maar laat die reacties maar achtewege....tenzij je echt vervelend bent.;)

De terugweg was even verwarrend voor mij, mijn moeder zei dat ik eerst naar rechts moest..toen snapte ik het al niet meer..ik moest min of meer rechtdoor.ik wist alleen niet dat daar eerst een hek stond. dus...beter was geweest als mijn moeder me had laten gaan..dan had ik het gesnapt.:) ze liep dan wel wer het steegje voorbij die we moesten hebben (en die nemen we dagelijks) maarja je kan niet alles hebben!

Vandaag moest ik....zucht:) die route nog maar eens lopen. mijn moeder zou zelf op de fiets gaan omdat ze toch wel wat zware boodschappen had, en ik zou gaan lopen.ik wilde vragen of ze hondenchampo hadden... (de reden volgt later), dit hadden ze dus niet en we werden naar de dierenspeciaalzaak (die tever weg is om te lopen), of de drogist doorverwezen. dan maar met mijn moeder naar de drogist gelopen en Minou gewoon laten werken..ze liep niet echt in tempo maar dat kwam m.i. meer door mezelf. maar helaas..de drogist had het niet (meer). en deze keer kregen we de dierenarts als tip...zucht... eerst naar huis anders moesten we een heel stuk om om weer op bekend terein te komen..dus na even een drinkpauze gingen we naar de dierenarts...daar duurde het even want, welke champo moest ik hebben?kijk, zoek, informeer..hehe..we hebben het.......maarja...dat is dan ff 13,95 en ik heb het op internet voor 2 euro gezien. (het merk weet ik niet hoor.:) maarja..dierenarts is kwaliteit..dat bijkt ook uit de handelswijze..eerst goed schudden, de hond goed natmaken, druppelsgewijs op de vacht brengen, inmasseren, uitspoelen, herhalen en 5 tot 10 minuten laten intrekken... best....komt wel een keer..ik wilde het eigenlijk vanmiddag gelijk doen maar dat vond mijn moeder niet zo ehh.....snor..die wilde dat mijn vader erbij was zodat we ook de tuinslang konden gebruiken enzo. hij zat voor 3 dagen voor zijn werk in leeuwarden, hij is vanavond terug gekomen.hij dacht dat Minou wat schuw??? was???? hmm..geen idee..ze was gewoon een beetje moe..een nieuwe route vergt veel energie en concentratie, niet alleen voor de baas ook voor de hond...

en..minou kreeg vandaag haar "mergpijpje"..met kaasvulling..die krijgt ze dus niet meer want in no time was het weg.hooguit een half uur..en echt weg!!! mijn vader dacht gelijk dat het niet goed zat, maar het blijkt geen echt bot te zijn (als het goed is), en anders kan minou na morgen niet meer poepen denk ik want het was een heel ding! maar volgens mijn moeder was het geen bot.het voelde ook niet vettig aan ofzo, denk dat het idd geen bot was..minou was gewoon even een beetje...tjah..hangerig...ja..het zal best een flinke klomp op d'r maag zijn!!!:)

maarja, net al even een kwartiertje ofzo heel netjes geapporteerd..minou kwam buiten aan met de kong, en ze apporteerde echt heel netjes. ging het halen en legde dekong netjes in mijn rechterhand... ik krijg haar niet zo ver (nog) niet dat ze blijft zitten tot ik haar vrij geef. hm daar zou ik het morgen voor de grap eens over kunnen hebben als het ter sprake komt.

Maar, waarom ik nou nu ineens die hondenchampo wilde hebben...:) gisteravond ben ik samen met mijn moeder en Minou natuurlijk, een uur wezen lopen waarvan Minou zeker 40 minuten is losgeweest..nog wel langer ook. ze heeft ook een tijdje met een andere labrador vuilnisbak gespeeld (Minou had eigenlijk meer zin in niet gemaaid gras;) en er kwam ook nog iemand op de fiets met de hond in zijn mand en die heeft ook even losgelopen bij minou en die andere hond..maarja..net toen wedoorliepen zou er een sloot komen, maaer mijn moeder wist geloof ik niet precies waar..maar dat duurde niet lang toen we een plonts hoorden... ik riep Minou direct terug...ze kwam wel, nat tot haar borst, maar ze had ook een lekker baggergeurtje bij zich. (voor mij een herkenbare geur want ik ben ooitsamen met mijn zus op vakantie met een pretfiets de sloot in gereden en toen zaten de brandnetels in mijn schoenen en de bagger tot in mijn haar.:) (en toen kon mijn moeder die avond dus ook niet eten omdat ondanks de douche we niet echt stankvrij waren.:) maarja, de kans is er natuurlijk,...dat die sloot nog een keer bezocht wordt..de stank is ernu nog niet helemaal uit maar het erste is weg..die tekenband stinkt ook, maar dit is echt smeriger.:)

En het is nu bijna 8 maanden gelede n ofzo dat ze gewassen is, dus kwaad kan het niet. (ze is niet smerig hoor, de bagger heb ik gisteravond grotendeels uit haar vacht geborsteld toen ze droog was. (eerder was ik er nog niet achter.:)

maar het viel mijn moeder gistrn toen zminou losliep wel op hoe mooi ze glansde in het zonlicht.haha, altijd leuk hoor, die complimentjes;)

tot nu toe heeft Minou dus elke dag nog aardig wat kunnen werken. Morgen komt Frans van het kngf weer dus dan wordt er ook gewerkt.:)

owja: vanmiddag liep Minou de dierenarts voorbij!!!!jah echt!!

misschien gaf ze hem wel aan mar was ik het daar niet mee eens ofzo..weet ik veel.maar normaal gesproken stroomt er een fonteintje ik schat zo'n 50 meter voor de inrit..en die stond dus vandaag uit!!! dus..was ik minder allert want:het fonteintje was nog niet geweest..en Minou wilde al vaker bij de dierenarts naar links, richting het oude huis van mijn opa en oma, en misschien dacht ze nu zoiets van: ik win deze keer, en we gaan gewoon..maar toen het steeds stiller en rustiger werd vond ik ook dat we wel erg ver hadden gelopen..en ons tempo was al veeel hoger en dus beter dan maandag!...terug dus.minou deed in het begin een beetje tegendraads door alle inritten in te draaien, maar toen ik haar op een gegeven moment weer bij de les had en ze weer anar rechts ging besloot ik te volgen e...ee lang pad..heel lang..en daar was de deur van de dierenarts..Minou had het dus toch weer goedgemaakt. binnen zat trouwens een hond flink te blaffen en te grommen naar minou.

nouja..het gaat hier dus heel lekker! Ik zal jullie morgen na het bezoek op de hoogte brengen..zal hieronder eens bedenken wat ik allemaal te vragen heb.... (de helft vergeet ik en denk ik morgen van: ach, laat maar, maargoed...we zien wel hoe het bezoek verloopt en of ik eraan toekom.

naja, toch maar niet..lol

tot later

27 June, 17:17:48: Test

Gepost in: Updates
Door: melanie
Hoi allemaal,

dit moet het dan worden, de nieuwe weblog!!!!
het lijkt eropdat alles nederlands is, en dat werkt een stuk beter!!

tot later

27 June, 11:31:52: jaja, weer een log!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ja, ik heb lang niet geschreven, en dat komt omdat ik wel geschreven had, maar toen ik op "Publish"klikte gooide wordpres het bijltje erbij neer en had ik alles voor niks getypt en geen zin meer om overnieuw te beginnen. nieuwe poging dus en voor ik hem verstuur even de tekst kopieren.:)

Ja, ik heb een goed weekend gehad, en Minou ook. zaterdag lekker met 3 honden gespeeld waaronder een pup van bijna een half jaar. Deze heeft ook een hele tijd in mijn armen rond liggen kijken toen ik Minou kwijt was, die heel ver de tuin in was gegaan met een van de andere honden, en ik had mijn fluitje niet bij de hand (en geen handen vrij omdat die pup zo lekker lag.:) maargoed ze kwam wel wer terug hoor!!

Wel heeft ze een bal gesloopt die het zusje van de vriendin waar ik was, gooide...niet echt over nagedacht maarja.:) het was gelukkig geen dure bal.:)

's avonds gingen we barbecuen in de buurt...tjah...wat kan ik daar van zeggen wat Minou betreft.... er was veel te zien, en Minou had totaal geen rusti n d'r kont...heeft 2 keer mij bijna van mijn stoel gesleurd!...... en toen ik met mijn vriendin eten ging halen en ik Minou laten liggen bij mijn stoel deed ze dat dus niet en nam gewoon de hele stoel mee. Dus iemand heeft die stoel maar even vastgehouden zodat Minou niet weg kon kommen, blij was ik hier niet mee want ze moet gewoon kunnen blijven. ze had me gewoon kunnen zien.

Terug thuis bij mijn vriendin was Minou helemaal afgedraaid. ze had niet geslapen overdag (en da's voor een hond toch wel iets wat normaal wel gebeurt), en veel gespeeld, gerend, gekeken, enz. Toen er ballonnen werden opgeblazen aan de andere kant van de kamer deed Minou even 1 oogje open, keek, ging zitten, weer liggen en liet het daarbij. in de taxi (die weer eens veel te laat was) is ze bijna gelijk in slaap gevallen..of ze lekker lag weet ik niet, ik zou niet kunnen slapen hoe minou lag, maargoed. haar thuis snel uitgelaten (minou was tijdens het aanlijnen weer gaan liggen hihi, en daarna lekker naar bd. (eht was inmiddels na twaalven.

ja, zondag familiedag..oftewel.om kwart over 10 vertrokken we richting dodewaard. Minou helemaal happy achterin de auto in de mand, al haar spulletjes mee.flexylijn, flos, eten, drinkbak, fluitje, belletje, weet ik veel wat allemaal. tjah..toen we daar aankwamen deed mijn broer direct de kofferbak open.daar was ik niet zo blij mee want Minou jumpte er dus weer gelijk uit en sleurde de riem gezellig mee. Mijn moeder zei dat het wel veilig was dat ze hier losliep, toen ze uit eindelijk bij me was haar eerst even laten zitten, haar toen losgemaakt en vrijgegeven. We waren bij een oom van me waar de familiedag gehouden werd...maarja...minou en ballen.....mijn tante kwam aanlopen, al stuiterend met een bal..ik wilde nog roepen, kijk uit, minou pakt hem af...maar minou had hem al en liep er vrolijk mee rond...evenlater een gesis en de bal was een lekke bal geworden.oftewel:weer een bal gesloopt. Minou mocht de bal houden, we hoopten hiermee te voorkomen dat ze heel erg achter andere ballen aanzou gaan vandaag..nou, minou is er een hele tijd zoet meegeweest en het werd pa echt leuk toen de hond van weer een andere oom en tante er ook bij kwam..Sjaak, een mega duitse herder..maar vrij onderdanig en zou die bal dus nooit van Minou afpakken, terwijl minou maar bleef uitdaen.:0

's middags begon het wat te regenen en gingen we binnenzitten. Minou had ik uitgelaten en die hield ik even aan de lijn.maar madamme had weer een bal gezien....zucht...mijn boeder heeft een blauwe streep op haar been van de riem die Minou met bruut geweld straktrok om voor mijn moeder langs te kunnen, ik werd weer bijna van mijn stoel gesleurd.op een gegeven moment even echt boos geworden en bij de minste poging van Minou om te gaan staan er bovenop gezeten dat ze moest blijven. Dit hielp na een tijdje toch wel en ze legde zich erbij neer...er werd nu paaltjes/flessenvoetbal gedaan en dat was iets minder in Minou's gezichtsveld.Minou kreeg een kawstaaf waar ze lang mee deed, ze hade r zo war eens niet zoveel interesse in.pas toen ze een beetje was afgekoeld van het hyper doen naar die bal toe, begon ze wat actiever te kauwen.

Toen we gingen eten kwam mijn moeder op het idee Minou's mand uit de auto te halen..zo gezegd, zo gedaan. Minou bleef binnen, en wij aten buiten, het was inmiddels droog geworden en de zon scheen zo waar even. Minou werd dus binnen in de mand vastgelegd (er werd weer gevoetbald vlak voor de plek waar wij zaten, en minou ging dan toch maar in de mand. (zitten, want in liggen had ze geen zin..nou prima, zoek dat zelf maar uit. op een gegeven moment, na het eten (ze waren weer aan het volleyballen, kwam ik op het idee de flexylijn in te zetten. Minou had amper bewegingsruimte omdat ik de lijn op zijn kortst om een paal moest doen, omdat het een hele dikke pilaar was. dus ik haalde de riem door het handvat van de flexy en zette minou aan de flexy.zette hem vast op ongeveer een anderehalve meter nu kon Minou tenminste normaal gaan zitten, liggen en staan en fatzoenlijk bij haar waterbak, die ze straal negeerde..voor haar eten was ze wel te vinden, en nu ging ze toch zelf ook maar liggen (naast haar mand.lol

rond zes uur gingen we weer huiswaards, het zag er naar uit dat het noodweer zou worden en iedereen moest ver rijden. inderdaad hadden we op de terugweg een fixe bui... (en een slapende hond in de kofferruimte.:)

thuis gekomen is Minou eigenlijk direct weer in haar mand gaan liggen.toen ik rond 9 uur weer even beneden kwam was ze daar nog steeds.was er wel heel even uitgeweest zei mijn zus. Toen ik haar na de voetbalwedstrijd uitliet had ze ook weinig zin om mee te gaan maar bij terugkomst wilde ze spelen!!dom beest! maarja ik was eigenlijk ook wel moe, dus lekker gaan slapen... gisterochtend was ik, maar ook mijn moeder, EN minou, niet vooruit te branden!! Minou ging weer liggen tijdens het aanlijnen zovan.ik ga niet mee, ik wil slapen.pas toen ze haar flostouw weer gevonden had werd ze iets actiever maar echt veel actie is er niet geweest gister... nog wel even naar de dierenarts geweest om te wegen, en om eens te bekijken hoe die route nu ging...ja...niet slecht..veel kijken, maar haar tempo was best goed. (de vorige keer ging ze er voetje voor voetje) nu wilde ze wel, zodra ze doorkreeg dat de dierenarts op het programma stond!!

Nou, ik ga even een kort rondje lopen (kwartiertje), want bij de buren 2 huizen verderop zijn ze heel veel rommel aan het maken.hopen zand en stenen, en ik wil eens kijken hoe minou dat doet, en die werklui laten beseffen dat ze hun rommel niet over de hele stoep moeten gooien. vanmorgen stond er ook een auto overdwars over de stoep en daar heeft mijn moeder wat van gezegd. (binnen 5 min was hij weg toen ze hoorden dat er weleens een blind meisje langs moet..:) ik snap ook wel dat het soms niet anders kan, maar die auto overdwars op te stoep ging toch wel heel ver.

nou, ik ga ff lopen! het is al half 12 en ik heb nog geen moer gedaan vandaag..jah..een beetje met Minou gespeeld die de kapotte bal van zondag nog heeft en er helemaal gek op is..het is een stevige plastic bal (weliswaar kapot) maar ze krijgt er geen stukken vanaf..nog niet..:) ze krijgt hem ook alleen buiten in principe en als ik in de buurrt ben hoor anders vind ik hem toch enigszins te link.. goed, dit was hem weer!!

De groetjes van mij en een lebber van Minou

23 June, 12:45:29: Nog een paar uurtjes.....

Gepost in: Updates
Door: melanie

allemaal een spetterend warm weekend!

22 June, 15:47:43: te veel om opo te noemen

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

Te lang niet gelogd, veel te lang niet gelogd.ik weet dat jullie dit niet echt van me gewend zijn maarja:) als het weblogsysteem je niet bevalt en je alles niet kan doen zoals je wilt gaat de lol er snel af, maar beram heeft nu vakantie, dus die zal binnenkort wel tijd krijgen om het andere syusteem te installeren.dan komt het weer helemaal goed met de logverslaving.

Tja, waar moet ik beginnen.....

ik weet niet wat de laatste log is geweest die ik gepost heb maar ja:) Dinsdag had ik in iedergeval vrij, en moesten er nog een hoop dingen gekocht worden. Minou had een paar dagen ervoor zo'n megateek dat ik echt wilde dat ik er zo goed als zeker van kon zijn dat ik geen teek over het hoofd zou zien/voelen;) en ja..als ze een teek heeft, heb je ook iets nodig om die er verantwoord uit te halen. een leuk speeltje op zijn tijd is ook wel leuk, frolyk is toch een aantrekkelijkere beloning dan puppybrokjes die stinken naar een varkensstal (frolyk stinkt erger) en iets nieuw knaagbaars is ook niet verkeerd op zijn tijd. Verder had ik mijn oordopjes gesloopt voor de mp3speler en de pc op school (die overigens niet echt denderend van kwaliteit waren), en had ik nog 2 cd bonnen die ik toch niet op maak. Verder moest ik nog naar de kapper, moest mijn ovjaarkaart opgehaald worden maar moesten daar eerst pasfoto's voor gemaakt worden.kortom..er was een hoop te doen.

Minou ging ff niet mee, want we wilden het eigenlijk toch effe snel doen, en heel lang zouden we niet weg zijn.dat klopte, ik schat hooguit 2,5 uur.

Ik heb een teken/vlooienband gekocht, 4 tot 5 maanden werkzaam, maar hij ruikt niet echt lekker en je moet er zo min mogelijk aanzitten. best..een teken lasso (tekentang was veel goedkoper, maar met zo'n lasso kan ik het waarschijnlijk zelf en leek wat eenvoudiger. een soort mergpijpje maar dan gevuld met iets anders..kaas????ofzoiets..geen idee..minou vindt hem vast lekker..maar dat is iets voor na het weekend. 2 zakjes frolyk (500 gram) want dan kreeg je er een kokertje bij om ze in te stoppen):) echte nederlanders, als het gratis is......:) en...een boemerang..stevig..dachten wij zo:), met een piepje erin..nou mag dat piepje niet, maar ik heb nooit gemerkt dat Minou er echt op reageerde, dus ik vond dat het wel kon. en ja..het kon ook, want Minou was er helemaal DOL op!! alleen was hij na 5 minuten kapot. en daar betaal je dan 7 euro voor:) mijn zs is dus gisteren teruggeweest en heeft hem kunnen ruilen.want: ze vonden het toch wel snel.... hij leeft nog, de boemerang..was het dan toch een fabrieksfoutje?? ze krijgt hem niet als ze er mee gaat liggen, want dan gaat ze er dus in bijten, maar het is dus een apporteer speeltje voor in het water.:) De pieper heeft ze ontdekt, ze vind hem dus leuk:)

Verder nieuwe oordopjes gekocht, pasfoto's laten maken, voor veeel te veel geld naar de kapper geweest;) (ik bepaal die idiote prijzen niet hoor;)

maargoed...

Gisteravond wilde ik even naar de schuin-overburen, zodat Minou met hun hond kon spelen.maar ze waren helaas voor Minou, niet thuis.

Tjah...vandaag moesten de stageopdrachten ingeleverd worden.. er was alleen 1 klein , piepklein probleempje.....ze waren nog niet afgetekend .....

maargoed, dat is dus vanmiddag opgelost..en er kwam een ietwat, ehh...vreemde vraag achteraan: jij wilt vast wel vakantie??ja, natuurlijk. nee, maar jij wilt morgen vast wel vakantie.wil je dat? Jah! nou....ja ik heb dus nog 1 dag stage, en dat is morgen....... Ik heb zo'n goeie baas..... of ze zijn me zat, of ze zien dat ik toch niks uitvoer..of allebei;) nou, ik vind het best, hoe eerder hoe beter!:)

misschien moet ik 4 juli nog ff komen omdat peter er dan niet is maar dat zien we dan wel...ze laten het maar weten!:) mijn papieren zijn inorde, morgen moet ik dus al mijn spullen meenemen. dat wordt nog even een ander puntje maargoed. als ik 4 juli toch moet komen kan ik dan ook nog wel wat meenemen, en anders kom ik gewoon een keer in de laatste week.dan heb ik mijn geldige OVjaarkaart dus is het toch gratis.

Minou heeft volgens mij door dat er iets leuks gaat gebeuren, of het komt door mijn eigen ehh...euforie?of hoe heet dat..nouja, wat maakt het uit.ik heb morgen vakantie en daar ben ik heel blij om! hopen dat het weer flink droog blijft (niet te warm) lekker buiten zitten, hopen dat ik binnenkort zelfstandig naar die losloop plek kan gaan en het aandurf om alleen te gaan, zodat ik echt kan gaan en staan waar, en wanneer ik wil. als Minou behoefte heeft aan rennen, dat ik kan gaan zonder dat ik met iemand mee moet. Het zal onze "relatie"in iedergeval goed doen, en daar ben ik heel blij mee.:)

Zaterdag moet ik naar Karin, een vriendin, wiens laptop in de kreukels ligt..die ga ik eens proberen te redden. zondag familiedag, ook dan is mInou er weer bij.het wordt een actief weekend voor mijn blackie, want zaterdag zal het wel veel loslopen zijn voor Minou als het mooi weer is, en zondag is als het goed is de hond van mijn oom en tante erbij: sjaak..een mega herder! het is een ontiegelijke blaffer en dat maakt hem voor sommige mensen een beetje angstaanjagend, maar het is gewoon een super lief beest. (kortharig trouwens, niet zo'n wollen..die zijn helemaal lief;) ben benieuwd hoe minou met hem overweg kan! zaterdag kan ze dus lekker met hondjes spelen, zondag dan met die "beer"..:)

15 juli geleidehondendag, daar heb ik ook al mega veel zin in.er zijn al 15 deelnemers , ben benieuwd met hoeveel honden.:) want ik weet dat er zoiezo 1 iemand komt zonder hond:) en dat is Bram.:)

Nouja, ik ga weer even verder verkondigen dat ik na morgen vakantie heb, en er gewoon SUPER van genieten!!!

Mijn moeder weet het al, die heb ik al gebeld omdat tjah...bij afscheid hoort tracteren he...... (maar dat schreeuw ik niet van de daken lol anders blijft er niks meer voor mij over;)

Allemaal de groetjes, en gewoon heel veel plezier met wat je ook gaat doen!

19 June, 12:44:23: Vrijheid blijheid

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

dit moet ik toch nog even toevoegen. Vrijdag heb ik een aanvraagformulier aangevraagd voor Valys www.valys.nl Dit is taxivervoer voor mensen die iets mankeren.:) je komt volgens mij al in aanmerking als je een wvg nummer hebt of een ns begeleiderskaart. (lol en die heb ik allebei:)

16 cent per km en dat voor 750 km per jaar.daarna betaal je 1,25 ofzo (dus ook nog niet echt duur vergeleken met een normale taxi)

maargoed..daar stond dus bij dat je taxiritten kunt boeken en daar gelijk NS hulp bij aan kunt vragen. Dat houdt in bijvoorbeeld dat ik een taxi kan bestellen vanaf huis naar Utrecht centraal, dat kost me dan schat ik iets van 1,50. dan word ik daar opgepikt door iemand van de ns die me op de trein zet.

Ideaal dus als je de weg niet weet. 15 juli ga ik naar de geleidehondendag.dat is op een zaterdag.maar het zou maar zo kunnen zijn dat mijn vader dan geen auto heeft en mijn moeder werkt smorgens. dus...ben ik vervoerloos:) tegen die tijd hoop ik valys te hebben dus dan zou ik het zo kunnen doen dat ik thuis word opgepikt, op de trein word gezet, en dan word ik in alkmaar, waar ik heenmoet, opgepikt door de organisatie van de geleidehondendag. Weet je hoe lekker het voelt om geen hulp van vrienden in te hoeven schakelen???:)

Niemand hoeft voor mijn zijn werkzaamheden te laten liggen.ik schakel alleen maar personeel in, die daarvoor bedoeld zijn. Dat voelt eigenlijk gewoon super lekker!

zaterdag ga ik waarschijnlik ook naar een vriendin om haar laptop op te lappen, en dan ga ik ook met de taxi omdat mijn ouders mijn opa en oma gaan verhuizen. Maar het is toch best wel heel relaxed om van deur tot deur vervoerd te worden!ik krijg een vervoersbudget van de gemeente.het is geen vetpot maar wel leuk om je sociale contacten een beetje bij te houden. ik ben nu 2 zaterdagen achter elkaar weggeweest en de derde volgt de komende week..dat maak ik niet vaak mee hoor:) 't is jammer dat veel vrienden van mij niet bepaald naast de deur wonen, een vriendin woont in huizen, en met regiotaxi is dat eigenlijk niet leuk. (dan betaal je zo'n 48 euro voor heen en terug en zit je dus gelijk bijna over je budget heen die je 1 keer per 3 maanden krijgt. valys is goedkoper.zeg dat het naar huizen 40 km is... ff rekenen dan kom je ongeveer op 7 euro uit.zeg dat het aantal km iets meer is..

Ritje bilthoven zaterdag. (dan zal ik mijn pasje nog wel niet hebben maargoed zeg 30 km keer 16 cent is 4 euro ofzo...da's nog eens leuk een dag weg:)

Ja, ik heb minou nu ruim een half jaar en nu begint alles een beetje op gang te komen.ik had altijd een hekel aan reizen.die rotstok.moeilijk doen met de trein, je moet alles zoeken en iedereen schrikt zodra die een blinde met stok ziet.maar bijna dagelijks word ik wel door iemand aangesproken over Minou, hulp aangeboden (wat ik meestal afsla maargoed) het valt me heel vaak op dat als ik in de bus of tram kom er gelijk heel veel mensen met elkaar gaan praten over iemand die "ook zo'n hond"heeft. nou heb ik in de trein nog maar weinig echt aan Minou overgelaten, toen ik smorgens instapte had ik niet eens de beugel vast.:) maargoed.binnenkort dus met de trein naar alkmaar en dan heb ik waarschijnlijk rustig de tijd, niet te veel bagage dus dan kan ik eens gaan wennen aan Minou's kunsten in de trein.:) een plek zoeken gaat in een bus vaak niet omdat het te smal is, maar vaak gaat dat in een trein wat beter dus dan kunnen we daar eens op oefenn. ik ben in iedergeval super blij dat ik Minou heb. je hebt tenminste nog eens reden om er ff uit te lopen, ergens naartoete gaan (zie de geleidehondendag) zonder minou zou ik nooit gegaan zijn.gek wordend van het feit dat ik alles nog met stok moest doen. ja..ik had er een hekel aan,d at zal nu wel duidelijk zijn.:) en dan zou ik het nut niet hebben gezien van zo'n dag..waarom moet ik daar gaan wandelen zonder hond, wat heeft het dan voor nut was mijn instelling. en nu denk ik: tuurlijk ik wil mee, andere honden vergelijken, mijn eigen hond een pleziertje gunnen door met al die andere collega's te kunne spelen en ravotten. Ik zou het heel erg jammer gevonden hebben als de dag op een datum geweest was als ik niet kon.dan zou ik mijn uiterste best doen het voor elkaar te krijgen dat ik er wel naartoe kan!@

En nu het werken met Minou en alles daaromheen langzaam gaat verbeteren (ook nu ik haar echt voor mezelf heb), is het gewoon veel leuker. al blijft het van dag tot dag verschillend en van situatie tot situatie. Als ik echt naar een vreemde omgeving toemoet waar ze echt rustig moet zijn moet ik eigenlijk zorgen dat ze van te voren goed uit heeft kunnen razen en rustig is voor we erheen gaan. ook over afgelopen zaterdag hard ik een hard hoofd..ze was 'smorgens nogal hyper geweest, en ik weet nog genoeg situaties dat Minou zo mega hard trok at ik er weinig goeds over te zeggen had.nu heeft ze natuurlijk ook de gentle leader wel, dat scheelt ech mega veel! als ik haar die niet omgedaan had op het station en in de trein was voor mij de lol er algauw afgeweest denk ik. en nu had ik geen gedoe van een hond die niet deed wat ik wilde en niet luisterde. ze was rustig, gedroeg zich zoals het hoort, en luisterde:)

Voordat ik naar die geleidehondendag ga zal ik wel als het even kan zorgen dat ze ervoor of de dag ervoor goed is uitgerend en geraasd..want ik weet dat minou, als ze een tijdje niet met een andere hond heeft gespeeld, veel meer op soortenoten reageert. en ja.....dan kom je op het station, alle honden moeten werken voor de baas.smile en Minou is niet te houden..moet er niet aan denken.haha

Toen ik in februari naar een beurs ging waar ook heeel veel geleidehonden waren wist ik ook niet hoe het zou gaan. ik ging samen met een vriendin die haar hond ook bij zich had en die 2 hadden die ochtend en de dag ervoor al heel veel met elkaar gespeeld en dus reageerden die eigenlijk helemaal niet meer op elkaar tijdens het werk en op de beurs, dat was echt super. en toen met name smorgens had Minou niet te veel belangstelling voor andere honden.. de belangstelling was er wel maar ze was bij de les te brengen. 's middags werd dat wl wat anders. Minou was het zat, eigenlijk alle honden waren denk ik afgedraaid na zo'n drukke dag met veel werken, veel collega's heel veel mensen en dat soort dingen.en op de geleidehonden dag zal er wel gelegenheid zijn om de honden los te laten, en als het ff kan doe ik dat ook zeker. ben benieuwd hoe dat gaat met al die blinden die hun hond loslaten haha..er zijn natuurlijk wel begeliders (ongeveer 1 op 4, maar alle labradors lijken op elkaar:)

nouja, tegen die tijd breng ik natuurlijk verslag uit (het is pas over een klein maandje), maar ik heb er nu in iedegeval al brandende zin in!!

de groetjes maar weer, nu log ik niet meer vandaag!

19 June, 11:19:51: Ons weekend enzo

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

nou heb ik gisteravond een tijd zitten typen om een logje te schrijven, wil ik hem opslaan, blokkeert mijn firewall de hele zooi...weg tekst........dus we beginnen maar weer overnieuw....:) binnenkort een ander weblogsysteem..ik hoop het want dit bevalt me ook niet.

naja..ik zal weer overnieuw beginnen met het vertellen van onze gebeurtenissen dit weekend..zucht zucht zucht :)

Vrijdag toen we thuiskwamen was het voetballen al begonnen..mel had de bus gemist! Tijdens de wedstrijd aten we op de bank, en Minou was zo slim om zelf te bedenken dat je als er gegeten wordt in je mand thuishoort.. na de wedstrijd en zo, speelden we even buiten waarna ik haar zou borstelen..alleen toen ik bijna klaar was ontdekte ik een bobbel in haar nek.jawel..de tweede teek in 2 weken tijd. deze keer was het een echte joekel!en ja...ik heb geen tekentang...... We bedachten dat die morgen dan z.s.m. gehaald zou worden, (ik moest weg) maar mijn vader schoot te binnendat we een kennis hebben met 3 honden, en die hebben vast weleens een teek..dus ook een tekentang!:) maar, we kregen telefonisch de tip om het met keukenrol en een pincet te proberen. die pincet alleen als de kop zou blijven zitten, dat hoopte ik niet, maarja je moet wat. ik wilde hem niet laten zitten tot ie er zelf uit zou vallen. dus, mijn vader nam keukenrol, ik installeerde Minou, die het maar niks vond dat we samen zo dicht om haar heen zaten en dat ik haar ook nog eens een beetje tegen hield. Mijn vader wist niet direct of het draaien zin had, maar algauw bleek van wel. hij had hem eruit..en wat voor 1..een groenachtige kleur had hij schijnbaar, en hij was zeker zo groot als een pinda. en..zijn kop zat er nog op en hij leefde ook nog. (hij liep over mijn vader's hand) Minou was weer blij want hij was er uit en ze kreeg wat lekkers.:) (vandaar dus de hele tijd dat schudden met haar kop e.d. dat had ze ook gedaan toen er een teek aan haar oor zat.

Tevreden gingen we slapen..morgen moesten we naar Bram in Didam.half 11 ongeveer vertrekken, en dan zou ik 's avonds om kwart voor 9 weer op centraal station utrecht staan, want mijn ou ders waren er niet en mijn broer haalde me, en die moest ook nog ui.

rond 8:20 stond ik op om snel te gaan douchen. ja..ik was om half 11 klaar hoor: Minou's spullen ingepakt, bram's cadeau ingepakt, Minou was in de frontline gezet, uitgelaten, had gespeeld, weet ik veel wat.. mijn broer zette me na het kopen van een kaartje op de trein. Minou deed het eigenlijk heel netjes. probeerde toen we net uit de auto waren even met haar gentle leader te vechten maar dat was al snel over..ze won het niet en dat had ze geloof ik beseft.;) In de trein was ze in het begin een beetje omkijkerig en vrij allert maar dat ging al vrij snel over en bleef ze lekker liggen.

In arnhem moest ik naar een trap rechts, maar die kon ik niet vinden.:) iemand van de ns zag me bezig dus die dropte me op het perron waar ik moest zijn. bram pikten we onderweg op die mij aan het zoeken was.. dde blinde zoekt de blinde...nuttig he:)

rond half 1 waren we bij Bram thuis al waar ik Minou vrij snel los liet zodat ze even een beetje kon verkennen. ze bleef opzich vrij rustig..ja. vond niet echt de rust en liep steeds heen en weer, maar deed geen gekke dingen ofzo.:)

toen we tussen de middag gingen eten ging ze uit zich zelf ergens liggen en bleef daar ook heel netjes. tijdens het uitlaten liep er alleen een loslopende sint bernhard die Minou besprong....toen hij weer met 4 poten op de grond stond, bleek alleen dat dat beest mij mijn tot mijn heupen kwam!!!!! het leek meer op een eze dan op een hond maar het was geen verkeerd beest.

we hadden het weer erg gezellig, en het was al veel te snel bijna half 8. om 20:08 stapte ik in de trein richting Utrecht.minou had heel netjes gewerkt op het station. zo netjes heb ik het nog niet meegemaakt in een vreemde omgeving. (misschien was het voor Minou niet vreemd omdat de trainer van Minou er vrij dicht in de buurt woont)

In de trein kreeg Minou haar avondeten (nog voor de trein ging rijden was het op, en ze heeft de rest van de rit stil aan mijn voeten gelegen. ze was duidelijk moe, net als ik trouwens. we kwamen alleen niet op spoor 5 maar op spoor 12 aan.dus snel mijn broer gebeld..maar, ik zei er wel bij:ik sta buiten..dat begreep ik dus totaal niet.. wat bleek: ik had voor in de trein gezeten en was dus helemaal aan het uiteinde van het perron uitgestapt.

ze was blij om mijn broer te zien en ze volgde netjes over het station naar de auto waar ze instapte volgens het boekje. eerst mijn linkerbeen, dan Minou, dan mijn rechterbeen..kijken of de staart binnen is, deur dicht en Minou ging eens even kijkwn wat voor zooi het in de auto was.:)

Alleen had mijn broer's auto enigszins kuren.nadat we door een tunnel waren gereden met best wel veel vaart hield de auto tempo in en maakte hij nogal veel herrie..er kwam een vuurwerklucht uit en de auto trok voor geen meter meer..we zijn nog even gestopt maar mijn broer (die monteur is) kon zo niks vinden. dus toch maar doorgereden naar huis en ik was blij dat we er waren.waarschijnlijk is er iets duurs kapot dus echt blij is mijn broer niet.:)

Toen mijn broer weg was (opgehaald door een neef) en ik even naar de wc ging en mijn laptop ophaalde en terug kwam lag minou al in haar mand. Ik was haar kwijt, en toen ik haar riep kwispelde ze zachtjes. ik had dan ook enige overtuigingskracht nodig toen ik haar rond kwart voor 11 uit wilde laten. minou was duidelijk moe!:)

Gisteren lekker rustig aan gedaan. wel naasr het vijverbos geweest en even de boomgaard ingelopen. helaas ging minou het water toch even in..ze kwam wel vrij snel weer terug maar de frontline werkt dus niet meer optimaal. maargoed, morgen haal ik een tekenband en nog meer spullen voor Minou, dus dan hoef ik voor teken niet meer bang te zijn.

jaja, morgen heb ik vrij!:) da's altijd goed werk natuurlijk en dan kan ik mooi mijn OVjaarkaart ophalen en ff shoppen in de dierenwinkel want heb eigenlijk toch wel het een en ander nodig: tekenband, tekentang, een nieuw speeltje erbij, een kleine frolyk verpakking (ze reageert er toch anders op dan de gewone kleine harde brokjes dus ik doe het als SUPERBeloning.:) en ook nog eens even kijken naar wat kauwmateriaal.een lekkere kluif ofzo en mergpijpjes..het schijnt dat ze daar vrij lang mee bezig zijn, dus ik ben benieuwd.

Vanmorgen deed ze het trouwens ook goed.liep lekker door en bleef in de bus heel goed liggen.heb er eigenlijk geen omkijken naar gehad en dat is eigenlijk heel erg lekker als je nog niet helemaal goed wakker bent.;)

GIsteren toen we terugkwamen van het vijverbos trouwens had Minou het zo heet en liep ze zo te hijgen dat ik de gentle leader even achter wege liet. ze kan daardoor haar bek namelijk niet helemaal opendoen en dat vond ik maar niks. maarja..minou was bek af dus ik moest haar meer meesleuren dan at ze trok.lol ze liep wel mee hoor maar had niet bepaald haast:)

ze zit sinds gisteren ook weer op 2 maaltijden per dag in plaats van 3.ben benieuwd hoe ze dat gaat vinden en of ik met name 's middags op de terugweg verschil merk.want als ik weer merk dat ze loopt te zoeken draai ik het heel gauw weer terug!

net heeft ze een lekkere kauwstaaf op, ik ga zo haar waterbak maar weer even vullen want ze heeft hier net al ruim een halve liter weggeslurpt..ja, je krijgt schijnbaar dorst van die kauwstaven.:)

ik zou zeggen allemaal de groetjes van mij, ik ga hard aan het werk.:) (geloof ik:)

Gepost in: Updates
Door: melanie

Heey beste lezers,

zo, daaarben ik weer..tweede poging want iemand zat met zijn vieze vingers aan de computer van het baasje en toen was mijn tekst weg... De volgende keer bijt ik die sukkel in zijn been ofzo maar ik vind hem niet meer aardig.:)

maargoed..ik wilde even melden dat ik weer HEEELEMAAL terug ben, met mijn ondeugende streken en mijn gekke fratsen.

ja..de laatste dagen heb ik het zwaar gehad. in spelen, lopen, uitgaan, drinken had ik allemaal geen zin. ja, 's avonds kwam ik wel met een speeltje maar eigenlijk deed ik er niet echt vol overtuiging iets mee. nu is dat weer heeeeelemaal anders hoor!!!:)

Gisterochtend begon ik nog wat sloompjes. scharrelde heel rustig door de kamer om iedereen zijn kruimels op te eten en dat was het wel.mijn etensbak ging natuurlijk wel weer leeg maar mijn bak water bleef ongeroerd. ik werkte wel goed, want het was buiten een stuk koeler..in de school kregen zowel ik als mijn baasje een klap in het gezicht, daar was het namelijk nog stik heet. en ik ging niet onder de fantilator liggen, maar op mijn vaste plek, voor het schoolbord op mijn zij. maar..tussen de middag kreeg ik de geest, het was inmiddels een stukje afgekoeld, maar had nog geen druppel water gedronken..dus mijn baasje gooide al mijn brokken zomaar in mijn waterbak!!! er zat niet zo heel veel water in maar wel genoeg om mijn brokjes om te toveren in drijvende vieze dingetjes. maar....toen ik vrij kreeg dook ik er toch maar op af en zorgde netjes voor een lege bak..dus ook al het water heb ik toen maar opgedronken..omdat anders mijn brokjes achter bleven en dat mag natuurlijk niet gebeuren!! daarna voelde ik me een stuk beter..ik hobbelde vrlijk mee naar buiten..in uitlaten had ik niet zoveel zin, uitgebreid even snuffelen is toch veeeel lekkerder?? maargoed eenmaal binnen was het toch wel warm maar ik heb me toch een aantal keren laten zien gistermiddag... maar..het regende...mijn baasje baalde want ze had wel een regenjas maar geen gewone jas...maarja daar zei ze niks van.... om 4 uur ging alleen haar telefoon..ze dacht direct aan haar buskaart, maar nee..het was haar moeder..of ze ons moest komen halen! ja, dat mag wel!geen probleem, we staan om half 5 beneden hoor!!! dus..rond half 5 begon mijn baasje alle spullen in te pakken...mijn riem om te doen, mijn verdraaide gentle leader.......:S...maar geen tuig!! wat gaan we doen baas?wilde ik zeggen maar at lukte me niet.dus volgde ik maar braaf..baasje liep met haar gekke korte stok te controleren ofze geen in de weg liggende rommel tegen kwam. we kwamen beneden..en daar was ze..die bekende...haar moeder!! het liefst had ik haar heel hard meegetrokken, mijn baasje.maarja..die gentle leader he..... we mochten naar de auto!!YES!! blij sprong ik achterin.ik moest mijn riem maar bij me houden zei mijn baasje, maar mijn neusbandje mocht wel van mijn neus, dus ik had wel alle bewegingsvrijheid. thuis aangekomen was ik heel geduldig hoor met het uitspringen, alleen had ik mezelf een beetje vastgesnoerd met mijn riem!:) maarja...ik ben maar niet gesprongen.mijn baasje hield me teegen net zo lang tot ze de riem loshad..en toen mocht het eindelijk ik had mijn neusbandje niet dus ik kon lekker trekken..vond het baasje niet leuk dus ze liet me zitten naast de auto.ik mocht los, vloog de tuin in, door de bijkeuken naar binnen! ik was lekker vroeg thuis..een half uur eerder dan normaal..en mijn baasje tracteerde me op een overheerlijk gevulde kong met 2 soorten brokjes en pindakaas!! dat laatste had weinig nut omdat ik dat er als eerste tussenuit had gelikt natuurlijk!!:)

toen de mensen klaar waren met eten (anderhalf uur later) mocht ik mee naar buiten, het regende nog zachtjes, maar ik moest toch it en misschien even los..want ik barste uit mijn voegen van de energie!!! maarja...op de hoek troffen we ze weer, allemaal kinderen..avondvierdaagse ofzo... ik mocht mijn neusbandje af toen mijn baasje merkte dat er veel kinderen niet in mijn buurt mochten komen van hun moeders. ik moest netjes naast mijn baasje gaan zitten, en wachten tot iedereen voorbij was. ik was niet in tuig, maar goed ook, want op deze manier streelden vele kinderhanden mijn kop en ik bleef heel lief zitten afwachten. op een gegeven moment kwamen er zelfs dingen als rolstoelen langs!! daarna gingen we lopen..ik had nog geen zin om te plassen dus dan maar doorlopen..ik gaf heel duidelijk het straatje voor de kortste weg aan, mijn baasje wist wel waarom, en ik besloot die eens in te gaan. mijn baasje vond het een keer goed! maar...aan het einde van dat straatje, heeel veel kinderstemmen!shit...weer die avondvierdaagse!! we wachtten even maar blijkbaar zou dat nog wel even duren dus mijn baasje draaide zich om en we liepen terug. bijna 3 kwartier zijn we weggeweest.ik heb me netjes gedragen, geen kattenkwaad uitgehaald en ook niet geblaft naar al die kinderen. nog even gespeeld in de achtertuin (in de regen!:) en toen naar binnen.mijn baasje ging naar boven..videokijken ofzo na een uur wilde ik wel graag aandacht maar mijn baasje wilde niet komen..(net zo ondeugend als ik dus) maar om 10 uur was ze weer terug hoor dus ik had haar eigenlijk maar 2 uurtjes moeten missen. ze liet me uit maar ze was niet echt blij. ten eerste regende het best hard en ze zei iets over een zielige jongen. Later begreep ik pas dat er weer iemand van haar oude school is overleden.een jongen van een jaar of 16. een hersenbloeding ofzo. ze wist wel dat die jongen niet gezond was maarja, ze was wel een beetje stil tegen mij.en ik snapte daar eigenlijk helemaal niks van.

thuis moest ik al gelijk inmijn mand..mijn baasje zei wat liefs tegen me en liet me toen alleen.snik Maar ik ga danniet blaffen hoor!mijn baasje zal er wel een reden voor hebben..

vanmorgen was ze een stuk vrolijker.maar dat komt misschien ook wel een klein beetje door mij, ik was namelijk ook heel vrolijk! (dat ben ik namelijk eigenlijk altijd!) ik sprong namelijk bijna bovenop haar toen ze ging zitten.leuk joh! ik kreeg lekker eten en dronk veel water..dus de baas werd NOG vrolijker!:) leuk joh, als mijn baasje vrolijk is. toen we weg gingen was ik weer een beetje ondeugend, de moeder van het baasje was namelijk was in de machine aan het doen, en daar wilde ik ook wel in, dus ik stak mijn kop vrolijk tussen de vieze sokken van baasjes broer...die riep me terug en zei tegen me: DOE MAAR NIET, VAN DIE SOKKEN GA JE VAN JE STOKJE. DUS GING IK MAAR SNEL MET MIJN KOP DOOR HET KLAARHANGENDE TUIG EN ONTVING DAAR MIJN BELONING VOOR.. SNEL NAAR DE BUS, WANT HEM WEER MISSEN KON MIJN BAASJE ZICH NIET VEROORLOVEN. ik liet niet merken dat ik nodig uitgelaten moest wordden dus gingen we in 1 stoot door naar de bushalte. even dook ik snel een struik in.mijn baasje gaf me vrij maar ze kwam er al gauw achter dat het niks werd, dus moesten we door.. na een laatste verlangende blik op de struiken sloegen we links af. ik werkte verder netjes naar de bushalte de bus kwam.zo'n vervelende hoge bus en ik dook gelijk tussen een paar banken waar mijn baasje wilde gaan zitten. (ik had namelijk iets lekkers zien liggen mar ja dat wist mijn baasje niet, vermoeden was het enige) na een tijdje uit het raam hebben gekeken draaide ik toch maar met mijn kop naar het gangpad...mijn baasje wist niet dat ik mijn prooi te pakken had....een appelklokhuis..... maar...ik was niet slim genoeg..door die stomme gentle leader voelde ze dat ik iets met mijn bek deed..ze ontdekte een stokje aan de zijkant...ik moest loslaten..dat deed ik niet en nu drukte ze zomaar mijn kaken van elkaar en taste in mijn bek....het liefst trok ze terug maarja ze wilde mij niet gewonnen geven en viste het meest ranzige uit mijn bek.....daar zat ze dan..met een smerig, plakkerig, afgekauwd klokhuis.gelukkig vroeg iemand of ze het weg kon gooien..graag gelukkig had die mevrouw zakdoekjes zodat ze mijn vieze kwijl niet hoefde aan te raken! en ik?ik vond het NIET leuk! mijn prooi was afgepakt!naja..ik zal maar weer accepteren dat ik lager ben dan mijn baasje en dat ik moet doen wat mijn baasje zegt. ik ben dan ook de rest van de busrit netjes en lief blijven liggen!

naar de tram lopen deed ik heel goed, al gaf ik een paal niet goed aan. in plaats daarvan liep ik door en gaf ik ribbel tegels aan. een oversteek plaats dus. mijn baasje wist dat ze hier veilig kon oversteken dus ze liet het toe...aan de overkant ging ik zelf netjes naar rechts om het stoplicht aan te geven en mijn baasje vond dat heel braaf van mij. we staken over (geen idee of het groen was maar ze had haar stok vast en we liepen het perron op. de tram kwam algauw en ik ging maar netjes liggen... ineens hoorde mijn baasje haar naam..maar ze had geen idee wie het was!! haar oude buurmeisje!!!! ze vond mij heel lief, gaf me heel snel een aaitje maar ik denk dat ze toen besefte dat ik niet geaaid mag worden als ik aan het werk ben.

ik werkte weer netjes, zocht netjes het stoplicht op, stak recht het fietspad over en bleef netjes stilstaan toen we aankwamen bij het hondentoilet.. ik besloot niet te lang te treuzelen en snel te plassen en te poepen.ik ontving hiervoor een lief woord EN een brokje:) die brokjes krijg ik wel vaker hoor, maar de laatste tijd bijna altijd zodra ik klaar ben met plassen en poepen en netjes bij het baasje kom.. ze hoopt hiermee te zorgen dat ik wat sneller alles doe en niet eerst elk blad besnuffel... (dat moet namelijk als ik in tuig ben, netjes alles snel op commando doen) naar school lopen deed ik opzich heel goed, ging netjes optijd naar rechts, wilde wel even aan een paaltje snuffelen maar dat mocht ik niet. we staken de weg naar school over en sloegen af naar rechts...links zat nu de opening van het hek maar ik luisde mijn baasje erin en liep er voorbij..verder..tot mijn baasje te horen kreeg: je loopt verkeerd hoor. Maar.die stem kende ik!mijn grote vriend...toen ik dan ook rechtsom moest draaien gingen mijn ogenn en kop verliefd naar links..hihi, maarja mijn baasje vond dat weer niet goed... ik ging nu toch maar netjes richting de school!:) zodra ik mijn riem af had begon k water te drinken en ging daar pas mee door toen mijn baasje gek begon te doen...(ze zei iets over: je tuig hangt op half 7 en jij drinkt aan 1 stuk door! hahaha daarna ging ik even een beetje gek doen.het werd pas echt leuk toen de kong tevoorschijn kwam.. Ik had helemaal niet gezien dat ze die mee had genomen!!!!!! nu ben ik maar gaan slapen..ja ik snurk weer!:) baasje blij want dat betekent weer dat ik lekker slaap.:)

goed, ik ga lekker dromen van heeel veel beloningen en heeel koel weer!!maarja het schijnt weer warmer te worden. ach, van mij mag het wel, in het weekend zeker dan ga ik gewoon stiekem in de vijver springen.. (heb ik alleen wel ruzie met de hele roedel inclusief mijn baasje.maarj)

goed, allemaal een dikke energieke kus van mij en een knipoog van mijn baasje die niks leuers weet.

Gepost in: Updates
Door: melanie

Sorry, kan het niet laten onderstaand artikel te plaatsen.ronduit onbeschoft!

Lees eerst maar verder.zie eronder voor meer

Taxi weigert blinde jongen met geleidehond

De 19-jarige Maikel Bader uit Amsterdam is blind. Een taxirit van het hoofdstedelijke Centraal Station kan hij vergeten; taxichauffeurs van de Amsterdamse Taxi Centrale (TCA) weigeren hem en zijn geleidehond mee te nemen. Nederlandse chauffeurs hebben geen zin om "zo'n vieze hond" te vervoeren, terwijl Islamitische chauffeurs zich op hun geloof beroepen. De hond zou namelijk een onrein dier zijn.

Afgelopen zondag is Bader op last van de politie uiteindelijk toch vervoerd door een chauffeur van TCA. Maar afgelopen dinsdag was het weer zoveer, alleen waren er ditmaal camera's van SBS6 en RTL4 aanwezig. Volgens Bader ontkent de directie van TCA de weigerachtige houding van de chauffeurs. "Maar er zijn nu filmopnames. Ik lieg niet", aldus de Amsterdammer. "Hoe meer media-aandacht hoe beter, want dit is toch belachelijk."

TCA-woordvoerder Bakker zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat zijn chauffeurs zich schuldig maken aan deze kwestie. "We hebben een duidelijk reglement: blindengeleidehonden mogen niet worden geweigerd. Mocht blijken dat onze chauffeurs hierbij zijn betrokken, zullen er disciplinaire maatregelen volgen."

De Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang is het niet eens met de gang van zaken. "Geloofsovertuiging mag de publieke dienstverlening niet in gevaar brengen", aldus José van Rosmalen. "Een geleidehond is geen gezelschapsdier; het is een noodzakelijk hulpmiddel om mobiel te blijven."

Bron: www.ad.nl

Ik ken hem, Maikel.heb hem 1 keer ontmoed met zijn hond. maar dat doet er niet toe.ik geef hem groot gelijk dat hij sbs erbij heeft gehaald.

Ik tref regelmatig buitenlandse buschaufeurs, en nog noit heeft er iemand iets van Minou gezegd. (en terecht) blijkbaar kennen deze mensen de regels niet, want het is discriminatie.je laat iemand die in een rolstoel zit toch ook niet staaan?die rolstoel mag toch ook mee??mensen snappen niet wat de waarde is van een geleidehond en dat vind ik zeer jammer.. de meesten snappen niet eens dat een blinde een normaal leven kan leiden. (dan heb ik het over mensen die er nog nooit mee in aanraking zijn gekomen)

ben blij dat de pers er eens bij betrokken is, want ik vraag me weleens af of dit soort dingen niet vaker gebeuren. alleen moet je het lef hebben het durven bekend maken...

nouja, ik laat het hierbij. in het ad zelf schijnt een uitgebreider stuk te staan.het was gisteren ook bij vier in 't land. helaas heb ik het gemist maar Idéfix attendeerde me erop.eens kijken of ik het nog kan bekijken via internet..

groetjes!!

14 June, 11:21:29: het koelt gelukkig af!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Gelukkig, er is vannacht regen gevallen! ik blij, iedereen blij , denk ik!:)

Minou bleef sloom gisteravond en dat is ze nu ook nog wel een beetje.. ga zo dus toch nog maar een poging doen een koele handdoek op haar neer te leggen.

vanmorgen heb ik me eens goed verslapen!! ik schrok wakker om 7:15!!! (moet om 7:25 de deur uit!!!!:) heb de bus dan ook gemist.dus teruggelopen om minou op mijn gemak uit te laten maar e had er geen zin in.. gepoept had ze al maar van plassen kwam weer niks.

ze deed haar werk opzich verder heel netjes.lag redelijk goed in tempo maar keek toch af en toe een verkeerde kant op. het is duidelijk dat ze er de laatste dagen weinig aan heeft gevonden, (ik ook niet) en als ik dan niet zo enthousiast ben verzwakt Minou's oplettendheid. dus vandaag weer ff stevig aan de positieve aandacht en dan trekt dat ook wel weer bij.:)

nu ligt ze vast aan de tafel want er lopen gasten rond en dan ben ik minou zo kwijt.;) en zo is ze ook wat rustiger..niet dat ze nou zo actief is, maar net toen iemand zich aan me voorstelde pikte minou dat niet en blafte een paar keer.

vanmorgen toen ik (te laat) binnenkwam was het hier nog bloed heet..nolg steeds is het niet bepaald afgekoeld maar met de fantilator is het zo toch beter houdbaar. Net heb ik een beetje minou's kop natgemaakt maar ze vond het niet echt leuk.. toen ik haar haar drinkbak voorhield draaide ze zich resoluut om en liep weg.

nouja, ik moet zo toch naar het kngf bellen over hoe het gaat (dat was de afspraak) dus dan zal ik gelijk eens vragen hoe ik haar aan het drinken kan krijgen, want dit is niet gezond zo. ze hijgt niet, maar heeft het toch nog wel warm heb ik het idee. Eten doet ze nog goed dus daar maak ik me geen zorgen om.:)

Goed, ik ga maar eens ff richting amstelveen bellen, en achter mijn buskaart aan, want ik moet mijn vervoer nu dus zelf betalen......:) 4 euro per ritje, vanmorgen trouwens wel gratis..ik vroeg aan de chaufeur.ik moet naar utrecht.dat zijn toch 5 strippen?ik ben namelijk mijn buskaart verloren.. ja zegt ie, dat klopt..ga maar zitten.:):) ok...dan doen we dat toch??;)

goed, ik ga eens ff bellen.:) als het goed is wordt er dan ook een afspraak gemaakt voor een bezoek van frans, dus ik ben benieuwd.

groetjes van mij en een likkie van Minou

13 June, 22:48:13: Deze warmte is niet meer leuk

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

zo, nog even een logje..het was vandaag gewoon te heet om er ook maar aan te denken.:)

Ja, Minou dacht er ook zo over..of eigenlijk, denkt...

Gisteren dronk ze heel slecht.tot 2 keer toe heb ik een aardige plons water bij haar brokken gedaan en haar komkommer gegeven, vandaag ging dat iets beter. Al was ze erg sloom en niet echt initiatiefrijk. ja, als er iemand dartpijltjes gooide wilde ze die wel even stelen maar als ze de pijl dan aan mijhad gegeven ging ze weer liggen en bleef ook liggen. als ik in beweging kwam kwam ze wel overeind maar op mensen die binnenkwamen reageerde ze eigenlijk al niet als normaal..als het een leuk iemand was werd diegene wel begroet en bekwispeld, maar als het iemand was waarvan ze nooit echt aandacht krijgt keek ze volgens mij nog mar net op. ze sliep niet, althans dat idee had ik niet (geen gesnurk gehoord) en bij de minste beweging hijgde ze al... tja..ik had dan ook met haar te doen (en stiekem ook met mezelf. ;);) toen we vanmiddag naar huis gingen..toen we net buiten stonden voelde ik haar tuig al schokken van het hijgen. en we moesen eerst nog naar de (gloeiend hete) tram en daarna in een saunabus..... tja..en zo was het inderdaad....minou zocht in de bus de koelte onder de stoelen op en bewoog nauwelijks. toen we het laatste stuk naar huis liepen waren we alebei niet meer vooruit te branden. thuis begon Minou gelukkig wel te drinken en ging toen languit in de bijkeuken liggen. toen wij buiten aten lag ze bij de kippen in de schaduw, en na het eten (en haar eten) moest ze nog uit..maar de avondvierdaagse liep langs waarnaar Minou af en toe blafte dus ik besloot alvast voor bij de weg te gaan staan tot ze voorbij waren. Minou vond het wel interessant en blafte nog 2 keer maar bleef toen gewoon zitten kijken..toen er jongens midden op de weg begonnen te voetballen ben ik toch maar gaan lopen.Minou sleepte zch voort. d'r power was ver te zoeken. tijdens het uitlaten had ze weinig haast, en op de terugweg nog minder..toen ik haar aan het begin van onze werf losliet liep ze gewoon naast me mee naar de poort..in rennen had ze geen zin. Om 9 uur werd ik geroepen.Minu wil spelen! toen ik dan kwam even later kreeg ik te horen: die hond is van slag..ja, dat was ze ook..ze is sinds we thuis zijn niet opgehouden met heigen. ze wilde wel spelen met de flos maar er zat nauwelijks pit in.jaah..grommen kon ze nog wel.maar trekken was eigenlijk toch te vermoeiend.aldus Minou ze ging de flos toen ik hem weggooide el halen maar toen ging ze haar kong maar halen van binnen.ze daagde me uit maar echt veel overtuiging was er niet vergeleken met normaal. ja ze deed wel gek, sprong steeds weg enzo maar dat was het.. borstelen vond ze wel even lekker maar halverwege had ze daar genoeg van..

ik gaf haar wat ijsklontjes in een bak water maar Minou at ze alleen uit nieuwsgierigheid op en gaf ze dan terug.

toen ik op een gegeven moment ook 2 ijsklontjes in de kong had gedaan vond ze het heel interessant.likte verwoed, als ze er 1 te pakken had at ze hem op maar spuugde hem dan weer uit. (nadat hij dus al was doorgeslikt)

om iets over tienen haar uitgelaten. even zonder gentle leader, sssst...minou liep nog zo te hijgen en moeilijk te doen dat ik het toch maar even heel eigenwijs niet deed. ik had weinig moeite met haar.af en toe wilde ze even ergens naar kijken maar dan had ik bijna niks nodig haar te laten volgen. het uitlaten ging redelijk snel al wilde Minou graag nog even snuffelen en de andere kant op. daar had ik eigenlijk geen zin meer in, en toen we eenmaal onze straat inliepen vond minou het ook wel weer goed en liepen we weer slenterend naar huis.. waar ze nu is weet ik niet, maar het is duidelijk dat ze er goed last van heeft. d'r staart kwispelt wel maar verder is er zo weinig actie, dat ben ik dus totaal niet gewend! ze daagt wel uit, maar op school is ze niet 1 keer naast me komen zitten zovan baas?mag ik nu even aandacht??? ze bleef liggen waar ze lag, (en ik bleef zitten waar ik zat)

vanmiddag werden er 2 ventilators gehaald maar Minou maakte het niet uit..ze bleef naast me liggen en dat was het.

Gistermiddag weigerde ze trouwens zelfs haar tuig!! dat doet ze nooit, want als het tuig komt komt er ook wat lekkers..maar toen ik het brokje uitstak wilde ze die wel hebben maar zodra ik het tuig probeerde over haar kop te schuiven draaide ze zich fel om en liep zo ver mogelijk bij me vandaan..maarja..het baasje had weer gewonnen he;)

nouja, morgen schijnt het koeler te worden, waarschijnlijk komt er hier nog wel een bui naar beneden vanavond, van mij mag het maar het liefst zou ik mijn balkondeur weer openhouden...:) naja..we zien wel wat het morgen voor weer wordt, van mij mag het wel weer iets koeler..en van Minou duidelijk ook.. water vindt ze niet leuk, ijsklontjes ook niet..een natte handdoek schudt ze van zich af om hem vervolgens als flostouw te gebruiken.kortom ze laat zich ook niet echt afkoelen...:)

naja.ik ga slapen..het warme weer kost toch wel een hoop energie en wie weet of het vannacht gaat spoken..:)

De groetjes van mij en een heet pootje van Minou!

12 June, 10:25:31: stage is weer begonnen!!!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

zo, dat was het weekend..de barbecue was lekker en Minou heeft heel sneaky geprofiteerd van het feit dat ik het verst naar achteren zat..ze lag namelijk gewoon naast me... maarja..ze was sloom en warm dus er was maar nauwelijks actie van haar kant..pas toen ik klaar was met eten en onderuit ging zitten wilde ze onder mijn benen door gaan lopen (waar mijn broer net wat zwart van vlees has afgekrabt.:) daarna ging ze weer liggen, blij met het feit dat het buiten begon af te koelen geloof ik.:) na het eten kreeg Minou haar brokken.opnieuw met water erdoor want van drinken kwam weer niks terecht.

en ja......toen was het inmiddeels half 9..het uitlaten ging opnieuw niet van harte..het borstelen daarna eigenlijk ook niet.. (op het pad voor het huis want ze zate n allemaal nog buiten en ze hadden geen zin in vliegende haren.:) nou dat was een juiste beslissing want ik dacht dat ze kaal zou worden.minou had weinig zin en vond verstoppertje spelen veel leuker.

ik ging even nog naar boven om om half 11 terug te komen..minou was nu weer een beetje actief maar uitlaten was niet nodig aldus minou..we stondn daar, minou liep rond, snuffelde , keek, snuffelde, maar plassen homaar..dan maar weer naar huis.

toen ze in haar mand moest van mij en ik naar boven/bed zou gaan had ze daar weinig zin in.maar toen ze eenmaal lag is ze geloof ik niet meer van haar plaats gekomen.:)

vanmorgen had ze er weer zin in.liep lekker door en was gewon een beetje ontdeugend..maar dan leuk ondeugend. zo staken we over en draaide ze naar rechts richting een boom waarop ze hard begon te kwispelen en toen ik zei dat ze mee moest komen liep ze heel sneaky mee, zovan:hihi....daar had ik even zin in!:) vervolgens kwamen we langs de altijd blaffende ond..ik zei zoiets als:hee joh, stil maar, ik ben het maar, waarop hij ophield met blaffen.haha hij stond wel mee te gluren toen minou zat te poepen maarja je kunt niet alles hebben.:D

net heeft ze uit zich zelf!! wat water gedronken en nu is haar bak leeg dus die ga ik maar even vullen. (nu drinkt ze eindelijk, moet ik wel zorgen dat ze water heeft.:)

ik verheug me al op tussen de middag;);););) om heeeerlijk e hitte in te gaan..maarja ik heb al gehoord dat het woensdag koeler wordt.vannacht met mijn balkondeur open geslapen en ik had het zowaar frisjes toen ik vanmorgen mijn benen uit bed sloeg.:)

ik laat het hierbij, ga water halen voor Minou en neem zelf ok wat kouds..zover het nog koud is;)

knuffel van minou!!!

11 June, 18:10:11: Mijn weekend..en die van minou

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

zo, daar zijn we wer even..met nadruk op even, want zodra ik deze log afheb geloof ik dat ik deze kamer verlaat.....:)

De hitte vindt Minou dus echt NIET leuk! Momenteel is ze niet echt makkelijk tot beweging te krijgen.ligt languit in de bijkeuken op de plavuizen.ik laat haar daar lekker liggen, als ze wat wil komt ze wel.. Al houd ik wel in de gaten of ze genoeg drinkt.en dat is dus krap aan.maargoed..ik zal van voren af aan beginnen...:)

Gisteren ging ik naa een klasgenoot. oftewel Idéfix..want mijn portfolio moest eigenlijk een beetje nouja....opgehelderd worden...bijgewerkt, gecontroleerd, enz..nou is daar niet zo heel veel van gekomen maargoed..ik ben weer op de hoogte en kan eens kijken wat er nog aan toe te voegen valt.

Gisteren om 8:20 ging de wekker..snel eruit om Minou uit te laten.het verliep lekker al was het nu al aardig warm. na haar eten ging ik weer naar boven om te douchen.. dat is het aller lekkerst als het warm is!!!:) (zwemmen nagelaten)

daarna snel al mijn spullen bij elkaar zoeken.laptop, portfolio, usbsticks, spullen voor Minou.. ik vertrok rond tien over 10, om de bus van 10:22 te halen. het was lekker rustig en er gebeurde weinig. op het station wachtte idéfix me op.. we liepen heen en weer.de pc zaak, de Italiaanse ijs verkoper, enz..minou deed het goed op de momenten dat ze in tuig was, en mensen kijken gelijk een stuk beter uit..dat werkt opzich best lekker! in het begin vond ze de gentle leader niet leuk..ze was weer erg enthousiast..nieuwe omgeving!leuk!!! dus dan probeert ze hem nog een paar keer af te doen, maar op een gegeven moment was dat over en liep ze netjes mee. pas na 12 uur waren we bij Idéfix thuis, na een ijsje en even rondlopen.Minou begon gelijk uit de waterbak van de katten te drinken...:) Minou kreeg snel van mij haar eigen bak waar ze verder ging met slobberen..ja...haar tong hing ook op half 7. :)

we dronken even wat en gingen toen even naar idéfix's kamer (airco!!) en Minou bleef even beneden..zoveel ruimte is daar niet, en daar kon ze lekker op het koele zeil liggen met water binnen bekbereik. ze vindt dat niet erg, tenminste, heb nog nooit aan iets gemerkt dat ze het niet leuk vindt, dus dat kan best even. (de katten waren niet in de buurt.:) na een half uurtje kwamen we terug om te eten..en om Minou eten te geven!:) daarna lieten we haar uit, daar maakte ze dankbaar gebruik van, het was weer duidelijk dat alles nieuw was voor haar..nouja,...nieuw...ietwat onbekend.

toen we terugkwamen nog even gezeten en toen moesten we toch maar aan de portfolio geloven....... daarna even msnnen en toen weer naar beneden voor het avondeten..... en ja...Idéfix had een belofte gedaan: geblinddoekt.....ja....... hij had patat (met heel veel saus..:P:PL:P en een frikandel speciaal..over dat laatste maakte ook hij zich geloof ik wat zorgen....:)

Hij deed langer over zijn patat als ik, wilde voor zijn frikandel een vork die hij zelf moest gaan halen en ja..hoe eet je die??? (foto's volgen!!) nou gewoon.neem het bakje in je hand, prik je vork in de frikandel en schuif deze naar binnen..jammer voor hem bleef al zijn saus liggen..nouja....veel wel!!!:)

hij heeft daarna nog een hele tijd met die theedoek voor zijn ogen gezeten, hij zocht zijn zusje maar die liep weg en hij hoorde niks.:) ik ben behoorlijk betast, over minou is hij wel een paar keer gestruikeld, maar zijn zusje heeft hij niet gevonden...:)

we zijn lekker buiten gaan zitten nadat we minou weer hadden uitgelaten..minou dacht er deze keer iets anders over en wilde eerst een tak hebben, en na een paar minuten besloot ze toch dat dit rondje een ander doel had.:)

Buiten waren echter ook de katten!!ja het was een gedoe, uit eindelijk lag Minou aan onze bank vast (de riem was al een keer tussen mijn vingers door gerukt door Minou die het lollig vond om een van de katten weg te jagen.. vond die kat minder trouwens:)

toen we naar binnen gingen vond Minou het nog even leuk om de deken die op de tafel had gelegen als flostouw te gebruiken, vervolgens een basketbal bijna te vermoorden, en meer van dit soort kattekwaad.:) eenmaal binnen was ze weer moe, dronk water en ging liggen.. ik was om 23:20 thuis.!

Nadat ik minou thuis nog had uitgelaten ging ze languit liggen zovan:ik lig en ik BLIJF liggen!

zo dacht ik ook toen ik in bed lag, en zo wilde ik ook denken toen vanmorgen de wekker ging..maarja...minou moest uit... mijn planning was om nog even te gaan douchen na dat ik haar uitgelaten had, maar het werd eerst wat drinken en daarna voelde ik me een beetje niet lekker.last van de warmte, opkomende hoofd- en buikpijn.dus maar even OP bed gaan liggen met een paracetamol en toen rond 13:00 uur gaan douchen wat mijn middag weer helemaal goed maakte.

daarna was Minou weer aan de beurt...maar ze had er totaal geen zin in om ook maar overeind te komen. ik heb haar aangelijnd terwijl ze weer languit was gaan liggen en heb haar bijna overeind moeten trekken. ze dronk slecht, dus bij haar brokken van even later kreeg ze wat water waar ze geen moeite mee had en een paar plakken komkommer gingen er ook wel in. daarna had ze toch de smaak wel te pakken en begon ze toch maar uit haar bak met water te drinken..:)

ze is niet bepaald veel in actie gekomen vandaag..ligt stil in de bijkeuken en komt daar liever niet vandaan gelof ik.. wij gaan nu barbecuen, dus ik ga het hier bij laten! (of ben ik nog iets vergeten???:)

nouja, ik weet niet meer... allemaal de groetjes!!

08 June, 10:24:57: Minou's rare hondenstreken

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

Ja hoor, Minou is een donder.dat wisten we al.maar dat heeft ze gisteren dan nog maar weer eens bewezen. Minou was gisteren erg geconcentreerd op haar werk, maar toen we gisterenmiddag uit de bus stapten was het duidelijk dat ze graag naar huis wilde. of toch niet?? we liepen eerst de dorpstraat uit.ik moet dan altijd door een steegje, en voor dat steegje moet ik naar rechts..ik vind het altijd vrij lastig te bepalen waar dat precies is, maar Minou doet het nu vanzelf dus ik hoef alleen maar in de gaten te houden of ze er ook naar uitkijkt. Gisteren deed ze dat hjeel duidelijk.hield een paar keer in en keek naar rechts...ik spoorde har aan door te lopen, want ik wist dat we er nog niet aren.op een gegeven moment aarzelde ze, wilde rechtdoorlopen maar ging toen toch naar rechts.ik dacht: ooh dat zit wel goed..ik hoorde naast me iemand zeggen: dag meisje ik zei hallo terug, had nog niet de indruk at ik fout was...tot er een drempel kwam en Minou me ergens mee naar binnen wilde nemen...en ik wist het..vlak naast de inrit die ik moest hebben zat de inrit van het bejaardenhuis...en de man die me gedag zei zat te kijken naar mij voor zijn ingang ofzo:) Minou dacht dus: ooh leuk die man kijkt naar mij (of misschien zwaaide hij wel, dat weet ik ook niet), maar Minou vond het dus nodig toch die zijstraat in te draaien..en ja..ik had dus in eerste instantie niks in de gaten he!!!!

Na het eten (minou was weer zo gek als een achterdeur), daagde ik haar een beetje uit..ze was al gekke sprongen aan het maken en ik maakte haar nog gekker....tja...en toen dacht minou: we hebben hier te weinig ruimte..de deur stond half open.die kreeg een mep met haar kop en madam vloog naar buiten..waar mijn broer net de kippen aan het voeren was..maar nu even naar binnen liep om schoon water te halen..de kippen komen dan altijd het hok uit als ze de kans krijgen, maar bleven nu toch wel in de buurt van het hok..toen mijn broer terug kwam zei hij: hee, moet jee en kip aaien? zodra hij een kip oppakte (ze zijn mega tam) sprong Minou van achteren op hem.en hij had dus geen hand vrij dus hij was genoodzaakt eerst die kip weer te laten zakken. toen ik dicht genoeg bij was pakte hij hem weer op en zorgde ik dat Minou laag bleef...ja..kippen zijn interessant, maar ze zijn nog veel interessanter als iemand hem vast heeft!!! de kip bleef trouwens heel rustig zitten. minou ook na een scherpe berisping van mijn kant en ik kon doen wat ik wilde met die kip. kop, poten, vleugels het maakte het beest niks uit..zelfs niet terwijl minou gretig keek.:) ze vinden het allemaal best..als je ze los laat in de tuin en je roept ze komen ze achter je aan.:)

vanmorgen was Minou in een bokbui.toen we in de tram stonden had ze in eerste instantie helemaal geen zin om te doen wat de baas zegt, gaan zitten bijvoorbeeld. en in plassen had ze ook geen zin. nou, dan doe je dat vanmiddag maar weer. ik ben duidelijk geweest, heb haar de tijd gegeven maar als ze alleen maar elke grasspriet besnuffelt loop ik door hoor:)

nu was ze net even aan het proberen of ze weg kon lopen, maarja, de baas had het door....:) en dan komt ze met haar kong terug, gaat voor je liggen grommen zovan: pak hem dan????

Morgen gaan we naar Minou's voorganger Idéfix...ja, voor school!!!!!:) o nee dat is zaterdag.het is vanaag pas donderdag:)

ik hoorde net op de radio dat het dinsdag 30 graden wordt!!!!!!!!! ik geloof dat ik Minou maar wit moet verven...die wordt niet blij........ maargoed, dat zien we dan nog wel!

ik ga het hier nu bij laten, ik ben vandaag van alles vergeten (zoals oordopjes)dus vandaag geen spraak voor mij..of weinig..alles met braille doen.....leuk!!

nouja..dit was hem weer ik heb niks meer te melden, en minou ook niet, die ligt weer te doen als of ze heeeeel moe is.

07 June, 11:42:22: wat een verschil!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ja, dit wil ik toch nog ff toevoegen:)

ik werk nu een week met alleen gentle leader. tja het is een extra handeling en het vereist wat meer allertheid, maar nu na een week zie ik dat de voordelen langzaam de overhand gaan krijgen. Het eigen initiatief wordt steeds sterker..zeker ook omdat ik mezelf nu nog meer dwing haar te volgen.en dt gaat nu wat makkelijker omdat door de gentle leader ze de druk op de beugel ook niet ect ophoogt.nu is de druk af en toe te laag, vind ik dan:) ik heb de riem in mijn linkerhand tussen 2 vingers geklemd en op de een of anderemanier zakt hij steeds weg als ik weinig beugelspanning heb..dus ik moet nu steeds de riem weer wat strakker trekken.hij fiert nog wel, maar dan hangt hij te slap en dan mis je een deel van de bewegingen. (vind ik)

maargoed:waar ik voor logde:

net moest ik even een stekkerblok naar beneden brengen.en ja: dan gaat Minou mee!:) we liepen naar beneden. ik zei dat ze door moest gaan, niet naar links en niet naar rechts..eerst dacht ze dat we richting catering zouden gaan (ik kom er dus te vaak;) maar toen had ze door dat we de gang inmoesten richting het grote OLC..ze draaide direct naar links zovan:kijk baas, hier zijn we eerder geweest, weet je nog??? ik leverde het blok in en ging terug.. er liepen een hoop mensen, en minou was altijd een beetje ongeduldig en wilde ze opzij hebben, maar nu ontweek ze heel mooi en liep rechtstreeks naar de trap. boven zelfde verhaal.veel leerlingen.heel veel leerlingen.en overal!:)ik had dus een goed tijdstip uitgekozen.:) maar Minou lootste me er nu netjes tussendoor.deed niet echt pogingen om iemand te groeten, bleef netjes bij haar werk. Heel netjes dus..nou, vanmorgen die hond dan die ze negeerde, zo moet het dus!!! het lijkit erop dat ze mijn "leiderschap"begint te accepteren en dat ze dus maar doet wat ik van haar vraag.lol

nu is ze maar weer gaan slapen..ja..als je grote vriend langskomt en die speelt niet eens met je dat is heeel frustrerend.aldus minou, dus dan probeert ze het maar bij mij:) Er was hier ook al een andere docent waar Minou graag mee wilde spelen.hij bleef haar negeren maar Minou hield vol.toen ging hij toch maar want "zijn hart brak:)"

zaterdag gaan we ook weer op pad waarschijnlijk.mijn portfolio moet in orde gemaakt worden.is momenteel een bende en ik word er geen wijs uit.

maargoed.ik heb nu niks meer te melden.minou ligt alleen maar te slapen dus die valt me ook niet lastig...:)

nou de groetjes maar weer!

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,

ZO! we zijn er weer, en ik ben nog niet helemaal wakker.maarja dat komt nog wel. Minou en ik hebben weer heel wat beleefd sinds gistermiddag:)

Het begon toen ik thuis kwam.mijn zus wilde graag even Minou's aandacht, maar zodra ik haar riep....kwam ze naar mij!hahaha!!!:) vervolgens gingen wij eten en ging ze dan maar, omdat het moest, haar mand in. na het eten vroeg ik Minou haar flos te zoeken.ik wist dat ze die voor het eten buiten had laten slingeren. Minou begon te zoeken, keek rond, liep rond, maar ging niet naar buiten om hem te halen.

Totdat ik riep: Minou, waar is je flos??bij de vissen!!!!! ik dacht dat ze door de deur heen zou springen..ze wist het weer en vloog naar buiten om weer naar binnen te rennen met de buit:het flostouw.

Mijn broer en zus gingen naar mijn vader, ik zou thuisblijven bij Minou.mijn moeder was al in het ziekenhuis. Ik liet Minou kennis maken met een stukje kaas, dat liet ze zich geen tweede keer zeggen;), minou lag lui in d'r mand, tot dat er iemand aankwam.ik wist niet wie en Minou bleef maar blaffen...p[as toen ik de stemmen herkende snapte ik waarom. onze buren van heel vroeger (ik kan me niet meer herinneren dat ze buren waren:) waren er.die komen nog regelmatig, maar de oude buurvrouw (nouja ze is niet oud maar je snapt het wel) is bang voor honden. en al helemaal als ze blaffen. vorige week hadden we het er met de instructeur over, en die zei dat Minou het alleen maar leuker zou vinden als ze terug deinst. dan heb je zegmaar het tegenovergestelde effect.dan gaat ze dus door.. nu dus ook weer, dus ik zei gelijk: gewoon doorlopen.niet laten merken dat je bang bent, ik roe p haar wel hier naartoe. het werkte.want zodra ze deed alsof z e zelfverzekerd was en ze doorliep, ondertussen aangemoedigd door woorden als: goed volk, goed volk, rustig, stil, hield Minou op met blaffen..

Even later heeft ze Minou zelfs een brokje gegeven.. (een smartie zo klein vond ze het;)

vanmorgen op weg naar school deed ze het best goed.aarzelde weer enorm bij de paaltjes, waardoor ik dat ook ging doen.dus dan is het cirkeltje weer rond.maar ik heb haar ervoorbij weten te praten en haar daarna een brokje gegeven.

in de bus, weer zo´n rot smal model zat ik naast een nicht van me.minou lag voor onze voeten.nouja lag..zat, stond, keek naar buiten, ging weer zitten, ramde een voorbijganger met de beugel, ging weer liggen, oogjes dicht.ooh er komt iemand binnen.even omkijken... enz enz enz.

in de tram lag ze weer heel rustig..en vlak bij school gebeurde het...we passeerden een hond...een hond die ik vaker tegenkom met iets als een chinese baas..die heeft blijkbaar ook wat geleerd, want in plaats van te schreeuwen als haar hond blafte hield ze hem nu vast en zei steeds zoiets als± blijven he=niet blaffen.pas op he... en Minou? die liep zonder tempo in te houden door!! Nou dat heeft ze geweten hoor, da dat goed was!! een dikke knuffel en een lekker hapje waren het resultaat...dat wilde ze graag van me aannemen!:)

nu ligt ze naast me half te slapen geloof ik...we moeten allebei nog ff wakker worden hoor!!!

nou, dat was hem weer, ben blij dat het nu al zo gaat en hopen dat het zo door blijft gaan!!

Tot later!

06 June, 14:41:34: pinksteren

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,

ja, de log loopt.het werkt niet maar toch het loopt. Komend weekend gaat alles weer over naar een ander weblog systeem..beter, nederlands, en mooier..vind ik dan zelf:)

maar....het adres blijft hetzelfde!! (toch nog een voordeel en bezorgt geen overlast voor jullie hoop ik, alleen misschien tijdelijk onbereikbaar)

maargoed.ff to the point: hoe was ons pinkster weekend.

Zoals ik op de oude log geloof ik al heb geschreven was mijn vader ziek sinds donderdag.hij ligt nog in het ziekenhuis maar het gaat beter.zondagavond een koortspiek van 40.8 gehad, alcoholkoeling, (geen bier!!:), zuurstof en een eigen kamer. maar nu gaat het beter.hij had gisteren weer praatjes, had geen pijn meer (maarja, hij was flink gevoerd met pijnstillers en koortsremmers.

maargoed:to the point wat Minou betreft!

Zaterdag was voor ons allebei een relaxed dagje. mijn vader hing ziek op de bank en buiten was het lekker weer.dus: wat doe je dan?je gaat buiten in de tuin zitten/liggen/hangen..en ja....hond mee, en samen lekker niksen. af en toe een beetje spelen, een stukje lopen en dat was het wel.

Zondag ging ik met mijn zus even naar een plek waar ik Minou misschien alleen zou los kunnen laten..nou, dan wil ik het eerst nog een keer lopen, want zoals het zondag ging beviel me niks.. nog geen 50 meter nadat we haar hadden losgelaten lag er een plakkaat paardenmest over het hele pad.. Minou rende er op af en kwam met een snuit vol strot terug..ze heeft zover we weten gelukkig niks opgegeten!! eenmaal daar langs lag er een stuk verderop een dode vogel! ook heerlijk!!!:) vervolgens gingen mijn zus en ik ergens op een bankje zitten en besloot minou voor koe te spelen en trok ze letterlijk het gras onder mijn voeten vandaan.ik had geen speeltje bij me want had haar kong op school laten liggen....DOM!!!!! (paste niet in mijn tas, voordat er mensen zijn die denken dat ik hem vergeten was!!:)

op een gegeven moment kwam ze met een stok en liep steeds langs waardoor ze ons steeds sloeg.ik pakte hem af maar ze had nog een stuk in haar bek die in haar keel schoot.gelukkig kreeg ze hem zelf weer los!! ze ging ook nog ergens het water in.we waren haar kwijt.zagen takken bewegen en toen ze terugkwam was ze nat..geen idee waar vandaan maar goed:)

maargoed.gisteren gingen we dus naar het vijverbos.ff lekker rennen.het was droog dus het pad zou ook goed begaanbaar zijn. net toen we aankwamen was ze daar: een 4 maanden oude labrador pup! ja, minou had de gentle leader nog op dus ik zei gelijk: ze doet niks hoor, waarop ik haar los liet..nou, dat was wat! zeker een kwartier hebben we staan praten en de honden maar achter elkaar aan zitten!!! toen er een auto aankwam riepen we de honden terug, ze kwamen, maar zodra ze doorhadden dat de auto weg was stoven ze weer weg, achter elkaar aan. nou, die pup zal flink geslapen hebben gisteren!!! we hadden een boeiend gesprek over de fokker waar de pup vandaan kwam.het nest voor het nest waar hun pup uitkwam was uitverkocht op 1 zwart reutje na.ze vonden dit verdacht en zouden het volgende nest afwachten. daar werd Roos, hun pup uit gekozen.ze vroegen naar het zwarte reutje en wat bleek? dit reutje wordt geleidehond! dus ik zei:nou, dan zit het wel snor met die fokker want die pups worden zo uitgebreid gescreend dat echte afweikingen gauw genoeg gevonden worden! daar waren ze erg blij mee, en ze hadden ook erg veel lol met hun hondje..ja, het was ook een leuk nieuwsgierig beest, die toen ik Minou riep, ook even kwam kijken en in mijn handen hapte.

daarna nog even doorgelopen, en minou heeft zich weer een dik half uur lekker uit kunnen leven! lekker dwars door de struiken rennen, en als de baas dan fluit eerst moeite doen om weer op het pad te komen om vervolgens in volle vaart op je af te stormen!

ja, het was dus lekker! nu ligt ze lekker naast me te snurken, en ik ga ook maar weer wat nuttigs doen!

de groetjes!!!

06 June, 10:39:00: test

Gepost in: Updates
Door: melanie

hoi allemaal, dit is even een test. ik begrijp er allemaal nog weinig van hoe het hier werkt, maar zal nu toch echt een serieuze poging wagen!

als deze log geslaagd is zal ik mijn logstijl weer hervatten en over gaan op het doel van deze weblog, schrijven over minou en haar baasje.ik dus;)

de groetjes

03 June, 19:29:11: Al weer zaterdag

Hoi Allemaal,<br /> <br /> het is al weer zaterdag. mijn lievelingsdag van de week.is hij altijd al geweest hoor trouwens.<br /> Vanmorgen om 8:20 ging de wekker maar was al een uur eerder wakker..ik besloot me nog even om te draaien.heel fout want ik sliep vervolgens tot kwart voor 9!<br /> OEPS!sorry Minou<br /> Snel naar beneden, waar mijn vader op de bank lag.die is sinds donderdag ziek thuis, al 2 keer bij de ehbo geweest maar het lijkt er nu op dat de anti biotica langzaam zijn werk gaat doen.<br /> Hopen maar want mijn vader is nooit ziek, en als ie ziek was liep hij gewoon door.nu dus niet.. dus heb vandaag af en toe maar eens lief een glas water voor hem gevuld want hij moest goed blijven drinken, en hem verder maar met rust gelaten.<br /> <br /> Ik ben nu eigenlijk ook weer toe aan een goede nacht slaap.<br /> Het nieuwe "protocol"is echt wennen, en mijn zus heeft er duidelijk moeite mee en kijkt me op mijn vingers als ik met Minou bezig ben, maargoed ik houd me maar in.:)<br /> <br /> Ik merk nog niet echt verandering. Als ze de kans krijgt gaat ze op mijn zus af, en toen wij nog zaten te eten en mijn vader zijn schoenen aantrok om even langs het ziekenhuis te gaan had minou duidelijk moeite om te blijven liggen.maar na een blijf van mijn kant gaf ze op.<br /> <br /> We hebben vandaag opzich niet zo heel veel gedaan.lekker samen in de tuin gezeten/gelegen. ik een beetje schoongemaak voor mijn moeder, (ik loop hier liever niet mee te koop want ben nou eenmaal geen schoonmaakster maar soms doe je dat voor je moeder;)<br /> Mijn cavia weer van een schoon verblijf voorzien. droog is anders want het schuurdak lekt....:) en daar stond dus het zaagel onder......<br /> <br /> Morgen loop ik de route richting dierenarts nog maar eens. hoe het woensdag ging ben ik TOTAAL niet blij mee, en ik ben het dus niet van haar gewend.<br /> en dan misschien...misschien als mijn moeder zin en tijd heeft gaan we een route bekijken richting het voetbalveld waar Minou loskan, en..wat ik alleen kan doen!!YES!<br /> Anders zou ik het misschien met mijn vader gedaan hebben, maar die mag nu lekker uitzieken en verzorgd worden door ons.;)<br /> <br /> Heel, heel misschien ga ik dinsdag met school mee bowlen. Er is een terugkomdag voor de hoogste klassen, maar het leerbedrijf mag ook mee. ligt eraan of ik vervoer heb, want degene met wie ik mee zou rijden, mijn "baas"gaat nu misschien niet mee. En anders ga ik niet mee. vind ik ook niet erg hoor.:)<br /> Wel een goeie oefening voor zowel mij als minou.:) Ben benieuwd hoe ze op die ballen reageert..maarja... we zitten nu eenmaal in het gentle leader tijdperk voor Minou dus bij de eerste poging tot achter de ballen aan sprinten zal ook de laatste zijn.:)<br /> <br /> maargoed.ik ga nu naar beneden en heb al besloten dat ik het vanavond niet TE laat maak zodat ik morgen wel mijn bed uit kan komen als mijn wekker me wakker roept.<br /> <br /> Allemaal de groetjes, en fijne pinksterdagen! dikke lik van Minou, die ik nu even ga opzoeken beneden!<br /> <br /> groetjes!!!

02 June, 13:03:08: Hoe gaat het nu?

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi Allemaal,<br /> <br /> Momenteel zit ik hier samen met Minou op de service desk en heb eigenlik geen zin meer;)<br /> <br /> Tja, het lijkt erop dat Minou wat in de war is door de veranderingen. ze vindt het duidelijk maar vreemd dat anderen niet meer met haar spelen.<br /> Sommigen moeten zich duidelijk beheersen, en ik wil niet dat Minou haar vrijheid kwijtraakt hier. ze is dan ook nog gewoon los, al is het nu met meer toezicht.<br /> Het niet meer spelen lijkt voor sommigen een moeilijk begrip.waar zit het verschil in niet aaien en niet spelen?aandacht geven, enz.<br /> <br /> er kwam hier net al een docent binnen. er hangt hier nu een papier op de deur met zoiets als;wegens mstandigheden niet meer met de hond spelen. zoiets heb ik erop gezet:) weet niet hoelang het blijft hangen:) maarja soms heb je het gewoon iet op tijd in de gaten.<br /> maar er kwam hier net al een docent. hij keek naar Minou, die overigens nu besloten heeft dat ze toe is aan slaap en nog meer slaap, en vroeg toen: Is ze ziek???<br /> Ziek??oooh dat papier!haha, nee hoor, ze is niet ziek.<br /> Toen zei hij ook al dat hij het wel voor kon stellen en dat het niet het speelhondje van de school moest worden. Haha, nee..<br /> <br /> vanmorgen zei een andere docent: ach, met zoveel mensen speelde ze hier toch niet??nou??????dan zou je dat eens moeten gaan tellen want het werden er steeds meer... Minou had zo haar vaste speelmaatjes die af en toe binnenkwamen lopen.ook een aantal leerlingen die ik goed ken.<br /> <br /> Ze kan ook af en toe zo naar iemand kijken, er voor gaan staan, zitten.speeltje op je voeten laten vallen zovan:kom nou, spelen!!!<br /> <br /> Zo was vanmiddag mijn "baas"hier, en Minou ging op hem af met het speeltje..ooh zegt hij:wat moet ik nu doen?<br /> mijn antwoord was: negeren..maar Minou maakte hem dat wel moeilijk. als ze bij me was (met speeltje) en ik reageerde niet snel genoeg en ze zag dat er iemand naar haar keek ging ze daar proberen..ja als ze merkt dat het daar niet lukt komt ze natuurlijk wel weer terug.:)<br /> <br /> Ik ken haar nu toch al wat beter en het viel me vandaag op dat ze sneller op dingen reageerde door te blaffen.<br /> Er liep een docent langs waarop ze van haar plaats schoot (wat ze normaal ook wel mag) en op de deur afstormde om daar hard blaffend te gaan kijken wat die persoon daar wel niet kwam doen.!<br /> Nu ik dit schrijf is het weer rumoer en doet ze het weer al bleef het nu bij 2 keer blaffen opstaan en een paar passen lopen..blijkbaar vindt ze het niet leuk als ik zeg dat ze op moet houden.:)<br /> Ze is al weer gaan liggen ook.<br /> Ik heb haar halsband ook maar even afgedaan..tijdens het werk e.d. heeft ze die nu niet echt nodig, gebruik hem alleen bij het uitlaten en dan alleen het VRIJ zijn, dat ze dus de kans krijgt ook daadwerkelijk iets te doen.<br /> Nu is het wel meer opletten waar ze is want hoor daardoor haar penning dus niet rammelen.maarja halsbandloos is toch altijd lekkerder he:)<br /> <br /> Vanmorgen om 6 uur blafte ze me trouwens wakker. het klonk als de waakse blaf, vermoedelijk heeft ze iets gehoord. ik droomde op dat moment dat ik met het kngf aan de telefoon zat over een computerstoring, en toen dat ik Minou perongeluk had opgesloten en dat ze daarom ging blaffen.maar toen ik wakker werd blafte ze dus echt:)<br /> maar na een paar blafjes hield het op en heb ik haar niet meer gehoord.Maar, de inbrekers worden zo wel mooi buiten de deur gehouden.h:)<br /> <br /> We hebben ook een leuke ontdekking gedaan: als er nog licht brand in de buurt van de keuken ofzo en er komt iemand thuis blaft ze meestal niet. als al het licht uit is wel. dus: als er nog iemandthuis moet komen laten we gewoon nog wat licht branden en degene die als laastste thuiskomt doet dan alles uit en dan weet Minou ook dat er in principe niks meer gaat gebeuren.<br /> <br /> Nou, ik ga deze log weer beeindigen, Minou is weer lekker gaan slapen geloof ik. volgens mij doen al die nieuwe veranderingen best wel wat in zo'n koppie. ook in die van mij hoor trouwens maar ik slaap vannacht wel bij.:)<br /> hmm..minou droomt nu zelfs.ligt zo te horen met haar kop naar mij toegedraaid en verspert hier het gangpad maar who cares.zit hier toch alleen.<br /> <br /> nou, ik ga nu echt!de groetjes en goed weekend!!<br />

01 June, 21:03:38: hoe het vandaag verliep

Gepost in: Updates
Door: melanie

Hoi allemaal,<br /> <br /> ja, tijd om naar bed te gaan, ik weet het!:)<br /> <br /> Hoe ging het vandaag.tja...moeilijke vraag. af en toe vertoonde ze het slome loopgedrag maar ik wist er rdelijk snel doorheen te breken.<br /> <br /> de gentleleader was een groot aandachtspunt voor mij.ik heb hem nooit echt prettig gevonden om hem te gebruiken tijdens het geleidewerk, maar het went.<br /> Met veel geduld en zelfverzekerdheid doe jeeen hoop bij een hond, daar ben ik inmiddels wel achter.<br /> <br /> Het zorgen dat anderen niet met haar zouden spelen was ook een punt. Tegen 1 iemand op school heb ik toch een paar keer moeten vragen of hij zich aan de regels zou houden. Maargoed, zo zal je altijd wel dingetjes houden.<br /> <br /> Niet alles ging goed, niet alles ging fout..wat was het rustig om zo in de bus te zitten!!jammer dat die klapstoeltjes niet echt comfortabel zitten...:)<br /> Minou begon in het gangpad, vlak naast mijn stoel. ze eindigde onder mijn stoel, de gentle leader braaf over haar snuit houdend.<br /> jaja, uit zichzelf.ik heb haar niet gepoucht ofzo want ze lag niet in de weg dus mocht van mij rustig in het gangpad blijven liggen.<br /> er zat al iemand naast me dus ik kon haar niet aan de andere kant naast me zetten.dan had niemand haar gezien denk ik, haha.<br /> Bij de tram was iemand toch wel heel benieuwd waarom mijn hond nu ineens "gemuilkorfd"was.. Even vriendelijk uitgelegd hoe het werkelijk zat en toen begreep ze het wel...ze tilde me bijna de tram in, maarja..:) je kan niet alles hebben en het is goed bedoeld:)<br /> <br /> Ik krijg heel veel lieve reacties binnen. Via de weblog, maar zeer zeker ook via de mail.zowel privé als in het geleidehondenforum, wegens mijn openheid..tja...:)<br /> ik ben te lui om alles ook nog eens voor mezelf op te schrijven, dus ik zal eerdaags toch maar eens een backup maken voor deze log verhuisd wordt.dan is het nog eens zoeken naar een betere oplossing want ik heb het gezien en het is echt diep treurig hoe de nieuwe beheerpagina's eruit zien.<br /> <br /> maargoed, ik ga nu ECHT ff lekker slapen, ik ben er aan toe...het heeft me gesloopt, ookal heb ik op mijn stage niet veel nuttigs gedaan...:)<br /> <br /> wel terusten allemaal en een knuffel van een gekke Minou

01 June, 07:37:22: Nazorgbezoek

Gepost in: Updates
Door: melanie

*geschreven op 31/5<br /> <br /> <br /> Hoi allemaal, <br /> het nazorg bezoek zit erop, maar ik heb nog ff geen zin om er uitgebreid op in te gaan. <br /> Het was een middag die eigenlijk maar tot halverwege hoorde te duren maar de instructeur vertrok pas na vijf uur. <br /> er is een hoop gezegd, een hoop afgesproken, er zijn een hoop dingen geconstateerd, een hoop dingen hebben een oorzaak gekregen, de<br /> oplossingen zijn ingewikkeld. <br /> Alles moet nog ff op me inwerken.ik heb zoveel gehoord! <br /> In grote lijnen komt het erop neer: ach ik ben nu toch bezig.laat ik nou maar doorgaan ook: <br /> Het grootste probleem is het contact tussen ons, en misschien beschrijf ik het verkeerd. <br /> ik heb eerlijk toegegeven dat ik me afvraag of minou wel weet wie de baas is hier in huis. We hebben over vanalles gesproken. contact met<br /> anderen hier, het contact met mij, werk- speeltijd, regels, ik weet het niet meer. <br /> Er zijn een hoop afspraken gemaakt maar die schrijf ik hier later wel neer. <br /> Het lopen daarna buiten ging ronduit klote. <br /> We kwamen tot een ontdekking.. Er is ooit ergens iets goed fout gegaan. iets met een paal. <br /> Ik heb hier wel vaker geschreven dat Minou soms op een bepaald punt waar we naar links moeten, harder ging lopen en er voorbij liep. <br /> Ik heb dit altijd gezien als uitproberen, maar zo werd het dus niet gezien door de instructeur. <br /> We deden het over en Minou weigerde naar links te gaan en wilde snel rechtdoor lopen..we moesten haar gewoon dwingen naar links te gaan.als<br /> ze dat dan deed kreeg ze uiteraard een brokje, en pas na de derde keer ging ze redelijk makkelijk de bocht om. <br /> Het is me nooit zo opgevallen hoe ze reageerde bij die bocht..soms hield ze wel erg in en spoorde ik haar behoorlijk aan om door te lopen. <br /> Na even doorlopen liet ze opnieuw merken (niet aan mij) dat er iets was met een paal.. Hoe ze dat precies deed weet ik niet meer even.<br /> aarzelen, overdreven uitwijken.ik weet het ff niet meer. dat komt wel weer bovendrijven. <br /> Waarschijnlijk is er gewoon eens iets gebeurd wat in Minou's ogen verschrikkelijk was. Dat kan vanalles zijn en dat weten we toch niet. <br /> Misschien heb ik haar een keer gedwongen me tegen die paal aan te laten lopen, of iets anders. <br /> We liepen eerst richting de bushalte..dit liep eigenlijk niet benoemenswaardig. <br /> Het was wel vrij smal en ik kreeg ook op het hart gedrukt vaker mijn stok toch in het zicht te houden....snik. <br /> 1 van de punten die zijn ingevoerd is dat ik voorlopig altijd de gentle leader zal gebruiken, en hierdoor lag Minou's tempo lager. Frans had<br /> hem strakker gezet en Minou was het er in het begin niet echt mee eens. <br /> We gingen daarna naar de dierenarts, want Frans wilde meer zien. <br /> Daar ging het dus fout. Minou ging op slot, haar tempo was diep treurig naar mate we vorderden. we stonden ook regelmatig stil. <br /> <br /> Ze reageerde heel anders dan normaal, wat normaal in een vloeiende beweging moest deed ze meer in bochten zegmaar, als ik vooraan zei bleef ze soms gewoon stokstijf staan, iets wat ik niet van haar gewend ben!<br /> <br /> We deden het over en op een gegeven moment moest ik de gentle leader afdoen om te kijken of het tempo zou verbeteren. Op een gegeven moment pakte ze wel even een hoger tempo op maar viel toen heel snel weer terug in het oude tempo.traag, onregelmatig en gewoon totaal niet iets wat ik van haar gewend ben.<br /> Op bredere stukken ging het somss beter. Soms ook totaal niet.<br /> <br /> Pas toen we het stuk liepen dat ik ook altijd loop als we naar huis gaan leek ze weer wat terug te komen.<br /> Het was voor mij iets totaal vreemds hoe ze reageerde en ik was er dan ook helemaal niet blij mee.<br /> <br /> De komende twee maanden wordt het heel hard werken. Alles komt van mij. Spelen door anderen mag niet meer. Hoe erg ik het ook voor Minou vind, en voor de mensen die zo graag met haar spelen. Mijn zus liet toch duidelijk merken dat ze dit NIET leuk vond. Begrijpelijk ook.<br /> <br /> Over 2 weken moet ik het kngf bellen om te vertellen hoe het nu gaat, en om een nieuwe afspraak met de instructeur te maken. Catharijne, een markt, een station zijn nog dingen die ik niet gedaan heb en toch wel graag zou willen doen. Zodat ik in iedergeval ZEKER overkom naar Minou. Ze moet het vertrouwen in mij weer terugkrijgen.<br /> Het is inmiddels 1 juniJ en vanmorgen ging het opzich best aardig, heeft slechts 2 pogingen gedaan de gentle leader af te werken. De eerste keer tijdens het poepen, hihi..toen zat de riem dus niet aan de leader vast waardoor ik er niks tegen kon doen en de tweede keer toen we uit de bus stapten, maar deze poging mislukte jammergenoeg voor haar.J<br /> <br /> Vlak bij school deed ze ook wat vreemd.of ze nu iets zag, of toch graag nog even het gras opwilde om wat te lozen weet ik niet.ik ga vanmiddag gewoon wat eerder of als ik merk dat ze onrustig word loop ik even naar de overkant.<br /> <br /> Nou, ik laat het hierbij. Heb al een hoop positieve, begripvolle reacties gehad op het speelverbod. Iedereen vindt het jammer, net als ik.maar dat had ik al gezegd.<br /> <br /> Allemaal de groetjes van mij en Minou die nu naast me ligt te zijn en denkt dat ze zielig is.J<br /> <br />